Wysłany: Sro Lip 08, 2009 10:22 am Temat postu: Okolice Puław
Najprawdopodobniej od ¶rody (15 lipca) do niedzieli (19 lipca) będę w okolicach Puław (jeżeli się uda to w Stok - Zażuk). Czwartek i pi±tek przeznaczam na wypady z żonk± do Kazimierza i Nałęczowa, ale sobota jest już dla mnie. Dlatego mam pytanie (mam wszystkie opłaty na mazowieckie) gdzie w tamtych okolicach można wybrać się z muchówk± : lub spinningiem. _________________ Jak nie ma ryb w realu, to może będ± w wirtualu FS2
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 10:51 am Temat postu:
Darku je¶li spinning to Wisła w okolicach Puław albo Gołębia, ale jak na razie woda na Wi¶le jest wysoka, za wysoka, jednak wszystko wskazuje na to że do 18-go woda opadnie do dwóch metrów a wtedy można już such± nog± st±pać po wi¶lanych główkach w Puławach.
Możesz również odwiedzić Chodelkę ze spinem, złowić można tam okonia i pstr±ga, na muchówkę nigdy nie łowiłem więc trudno mi cokolwiek doradzić. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
dariusz_dyl_pl Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Ostroleka
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 12:04 pm Temat postu:
Dzięki mario za info, a wiesz może co¶ na temat Bystrej, podobno teraz jest to fajne łowisko jak zmienili tam regulamin. _________________ Jak nie ma ryb w realu, to może będ± w wirtualu FS2
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 12:48 pm Temat postu:
Darku w Bystrej były piękne pstr±gi i podobno nadal s±, tak słyszałem, ja osobi¶cie już kilka lat nie byłem na tej rzeczce, w tym sezonie na Bystrej został wydzielony odcinek gdzie nie wolno w ogóle zabierać ryb, jest to odcinek od mostu drogowego w W±wolnicy do zapory w Iłkach.
Darku KLIKNIJ
, tu masz wszystko opisane, co, gdzie i jak łowimy na wodach górskich okręgu lubelskiego. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
dariusz_dyl_pl Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Ostroleka
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 1:50 pm Temat postu:
Mario, dzięki, regulamin już przestudiowałem dużo wcze¶niej. Nawet kupiłem trochę haków bezzadziorowych żeby zrobić sobie trochę muszek na nich : , a od momentu ja poczułem pierwszego kropkowańca i (zobaczyłem) kardynałka na kiju ich limit wynosi u mnie 0, więc takie zaostrzenie regulaminu mi pasuj±. Mam nadzieję że więcej okręgów pójdzie za Waszym przykładem i zmieni regulamin na wodach górskich. _________________ Jak nie ma ryb w realu, to może będ± w wirtualu FS2
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 2:47 pm Temat postu:
Darku jak by co to pytaj, ja ze swojej strony postaram się pomóc jak tylko będę mógł, nie zapomnij po powrocie skrobn±ć na forum kilku zdań na temat współpracy lubelskich ryb. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Sqza zaliczyłem numerki 1 i 2. Woda brudna, jakby zamulona. Zero kontaktu z rybk±, ale rzeczka ma swój klimat.
Mario byłem też na Wi¶le w Puławach, do siudakowego bezstera miałem 2 wyj¶cia bolka, a do obrotóweczki miałem też 2 wyj¶cia klonka. Na Wi¶le miejsca piękne, szczególnie od Kazimierza w kierunku Krowiej Wyspy (płynęli¶my statkiem), te przerwane główki i opaski. Najkrócej mówi±c woda w Waszym rejonie mi się spodobała. _________________ Jak nie ma ryb w realu, to może będ± w wirtualu FS2
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 9:05 pm Temat postu:
dariusz_dyl_pl napisał:
Na Wi¶le miejsca piękne, szczególnie od Kazimierza w kierunku Krowiej Wyspy (płynęli¶my statkiem), te przerwane główki i opaski. Najkrócej mówi±c woda w Waszym rejonie mi się spodobała.
Masz rację że piękne, zawsze odwiedzam te główeczki od strony Męcimierza.
Darku woda na Wi¶le akurat była podniesiona, więc nie widziałe¶ całego uroku tamtych miejscówek, dopiero gdy stan wody wynosi 170cm i mniej wtedy widać jakie piękne s± tam miejscóweczki. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
dap Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziekanów Le¶ny
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 9:50 pm Temat postu:
Mario czy muszę i w razie czego gdzie mogę dokonać jaki¶ opłat żeby połowić sobie w Kazimierzu na Wi¶le wędeczk± spławikow± :?: :?: :?: :?: _________________ [*] Kochanie zawsze będziesz w moim sercu i pamięci [*]
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 7:21 am Temat postu:
Dab, zdaje się że uiszczasz opłaty w okręgu Mazowieckim, je¶li tak to nie musisz nic dopłacać by połowić na Wisełce od strony Kazika. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
dap Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziekanów Le¶ny
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 4:06 pm Temat postu:
mario_z napisał:
Dab, zdaje się że uiszczasz opłaty w okręgu Mazowieckim, je¶li tak to nie musisz nic dopłacać by połowić na Wisełce od strony Kazika.
Wielkie dzięki Mario, zapomniałem to napisać że jestem z mazowieckiego okręgu.
No to idealnie się składa bo w przyszły weekend jadę do Kazimierza i zamierzam przemycić ze sob± wędkę : : :
Jeszcze raz dzięki _________________ [*] Kochanie zawsze będziesz w moim sercu i pamięci [*]
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 7:17 pm Temat postu:
dap napisał:
Wielkie dzięki Mario, zapomniałem to napisać że jestem z mazowieckiego okręgu.
No to idealnie się składa bo w przyszły weekend jadę do Kazimierza i zamierzam przemycić ze sob± wędkę : : :
Jeszcze raz dzięki
Musisz aż tak kombinować :?: , ach te nasze nic nierozumiej±ce kobiety. : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Badr_Hari Sporz±dzacz omotek
Kraj: Morocco
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 4:07 pm Temat postu: Wiselka w Kazimierzu i okolicach
A sródrzecze jakie wspaniale! Przykosa wzdluzna, przykosy poprzeczne, skrzyzowania...czuc gruba rybe _________________ Badr Hari
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 6:11 pm Temat postu:
dap napisał:
Jeszcze raz dzięki
Dap pochwal się jak tam było w "Kaziku", byłe¶ chociaż raz z wędk± nad Wisł± :?: :?: _________________ Pozdrawiam
Mariusz