Czy wiesz, że...
Znalezione na terenach Polski pierwsze błystki należy datować na wczesne ¶redniowiecze. Z uwagi na korozję wykonywano je z metali kolorowych.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 611
 Zalogowani 0
 Wszyscy 611

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
lecek: Wreszcie się ryby na nim poznały. Albo kormorany wyjadły. Pew ...(198351) Jun 13, @ 13:39:34

krzysztofCz: Mariusz nie wierzę... pewnie co¶ przed nami ukrywasz :hihi ...(198351) Jun 12, @ 14:37:39

mario_z: a ja nadal bez ryb, nie wiem co jest grane, ostatnie trzy wypłyni ...(198351) Jun 10, @ 11:58:48

krzysztofCz: W tym roku z belonami szału nie było. Kilka dni brały, potem wo ...(198351) Jun 09, @ 08:33:37

lecek: Po ciężkiej końcówce tygodnia, spakowałem się i w pi±tek prosto z ...(198351) Jun 02, @ 13:57:41

lecek: Gdy wysyłałem post, pokazał się komunikat o zawieszeniu dostępu d ...(198351) May 24, @ 11:59:32

krzysztofCz: Lecku... Ty się j±kasz ;question :hihi :hihi :hihi Gratulac ...(198351) May 23, @ 07:04:50

lecek: Byłem ...(198351) May 21, @ 21:49:46

lecek: Byłem z wizyt± na Dunajcu. Łowiłem jeden dzień, potem pojechałem ...(198351) May 21, @ 21:47:44

mario_z: Kurcze, prawie połowa maja a ja tylko dwa razy byłem na szczupaka ...(198351) May 12, @ 18:58:21


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2313
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2088
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2200
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2334
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2167
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2222
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2136
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2169
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2543
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2365
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Jedzonko na wyprawe
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Jedzonko na wyprawe
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Karpiarz
Dyrygent holu
Dyrygent holu


Dołączył: Oct 14, 2002
Posty: 198

Kraj: Niemcy
Miejscowość: Aachen
PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 12:21 am    Temat postu: Jedzonko na wyprawe Odpowiedz z cytatem

Byc moze nietypowy temat porusze ale jak niektorzy wiedza ruszamy niedlugo na kolejna wyprawe na sumy do Hiszpanii. Jedziemy na Caspe, czyli spietrzone Rio Ebro - nic innego jak gigantyczne jezioro zaporowe, polozone wysoko w gorach. Zero sklepow, hotelow itd... W zwiazku z tym musimy zabrac prowiant ze soba i tu moje pytanie. Chcialbym zabrac jakies swojskie zarcie dla 6 osob na tydzien. Chcialbym tez zabrac kielbase zeby grilowac na brzegu podczas lowienia ale chcialbym by ta kielbasa nie musiala byc przewozona zamrorzona. Na miejscu bedzie lodowka ale ma maly zamrarzalnik. ponadto chcialbym zabrac jakis swojski bigos, gulasz itp.... ma ktos jakas propozycje? W srode ruszam do kraju i bede dobry tydzien wiec moglbym podjechac i odebrac. pozdrawiam Janusz
Jotes
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Feb 27, 2006
Posty: 2207

Kraj: Polska
PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 4:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Hiszpanii masz teraz 30 - 34*C, więc chyba tylko wakowanie kiełbasy lub podpiekanie w piekarniku może j± zachować w ¶wieżo¶ci. Mięso pieczone i wakowane lub smażone i przechowywane w słoikach - w każdej chwili możesz wyłożyć na patelnię, tackę do grillowania i poddymić. Tak zabierałem do Grecji - klimat podobny do hiszpańskiego. Wakuj± od razu w sklepach, na życzenie klienta - przynajmniej tu u nas. wink:
old_rysiu
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Jul 31, 2002
Posty: 8461

Kraj: Polska
Miejscowość: W±dół
PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 8:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak jak pisze Jotes - weki w słojach - to bigos i gulasze ( gulasz rób bez cebuli ale z podwójn± porcj± czosnku. Na miejscu dodasz cebulke i prerobisz od nowa ). Moja mama kiedy¶ tez wkładała kiebasy do słoika i zaprawiała. Niestety nie wiem, jak to robiła. poza tym, to były kiełbasy a teraz to jest galaretowata woda chemiczna :-(
Jak byli¶my w Hiszpanii ogladalismy w sklepie nogi całe z szynk± - takie podple¶niałe. Na oko brzydkie, ale podobno ¶wietne. Tym razem na Waszym miejscu, kupiłbym tak± nogę. Po pierwsze - nie psuje się. Podobno jest smaczna - nawet na plastry dodawane do grillowych potraw. Tak wła¶ciwie to Wam się dziwię. Przecież macie co¶ lepszego niż wędliny. Macie ryby i to bardzo smaczne!!! Ty zabierz ocet i mój przepis. Sazany w zalewie - pychotka!!! Braknie Ci gara 10 litrowego na to danie. Fileciki z suma na gor±co i zimno z grilla i patelni w sosie ( kawałki gulaszowe ) z papryczk± i warzywami - pychotki!!! W tym całym arsenale, to wędliny s± najgorszym daniem :-(
No i przypominam!!! Herbata z Polski czy Niemiec - bo tam nie kupisz - same zdechłe myszy!!!
Ocet - tam nie kupisz - jest tylko winny.
Reszta - to jeden wyjazd pustym samochodem do sklepu na cały tydzień.
Karpiarz
Dyrygent holu
Dyrygent holu


Dołączył: Oct 14, 2002
Posty: 198

Kraj: Niemcy
Miejscowość: Aachen
PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 8:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niechce niczego sam robic, nie bede pichcil i zagotowywal dla 6 osob, chce poprostu kupic, zaplacic a potem sume podzielic przez 6. Ktos polecil mi jakas pania, ktora para sie takmimi wlasnie wyrobami w sloikach ale nadal niemam z nia kontaktu a jutro wyjezdzam juz do Polski.Herbata, ocet,magi,ocet i reszta przypraw stoja juz w garazu do spakowania. Sumy napewno beziemy wypuszczacn no chyba ze trafi sie jakis maluch taki do 10kg.Co do potraw z ryb Oldi to prucz Ciebie, tylko jeszcze czapla i kormoran potrafia dziennie jesc ryby:). Kupilem 3 gatunki chleba w puszkach, mozna go trzymac ponad rok, natomiast z wedlinami jest gorzej. W ostatecznosci jak nie dostane swojskich wyrobow bede musial kupic konserwy.
Waldi
Hodowca rosówek
Hodowca rosówek


Dołączył: Aug 05, 2003
Posty: 29

Kraj: Polska
Miejscowość: Brzeg
PostWysłany: Czw Wrz 09, 2010 7:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może co¶ tu znajdziesz?
KLIK
old_rysiu
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Jul 31, 2002
Posty: 8461

Kraj: Polska
Miejscowość: W±dół
PostWysłany: Czw Wrz 09, 2010 8:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy Wy tam jedziecie na rok? No bez przesady!! Jak nie chcecie je¶ć ryb, to ewentualnie została Wam jajecznica. Ale, żeby kupować i wozić jakie¶ konserwy - to mała przesada. Wolę po¶więcic pól godzinki na pieczon± rybkę niż je¶ć konserwę.
Jest Was sze¶ciu? No to co szósty dzień pichcisz!!! Na sze¶ciu, to półtory godzinki!!! Ja nie zapłaciłbym grosika za żarło z konserwy!!! A feee!
PS
Takie żarło kupuje się jak się jedzie na ryby do Polski a nie nad Ebro!!
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Za tre¶ci głoszone na forum dyskusyjnym odpowiedzialno¶ć ponosz± ich autorzy.
Korzystaj±c z forum akceptujesz ten REGULAMIN  System pomocy - FAQ

Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Forums ©
Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.10 sekund :: Zapytania do SQL: 36