Pierwsze historyczne wzmianki o karpiu, o jego występowaniu w rzekach, można znaleĽć u Arystotelesa (384 – 322 p.n.e.) i Pliniusza (23 – 79 n.e.). Prof. P. Wolny twierdzi, że pocz±tki udomowienia karpia w Europie sięgaj± prawdopodobnie VI – V w. p.n.e., a stało się to na terenie Dacji, w uj¶ciu Dunaju.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY
Goscie 694
Zalogowani 0
Wszyscy 694
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 11:48 am Temat postu: Kto nas reprezentuje.
Wypracowan± opinię maj± od lat, ale może warto rzucić okiem, jak prezes ZO rozmawia z rzecznikiem prasowym ZG. Komentarz zbędny KLIKNIJ.
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 1:16 pm Temat postu:
W przeciwieństwie do Ciebie Maćku uważam, że oni nie maj± wypracowanej opinii. Oni cały czas na tę opinię pracuj±...
Monk Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 1:49 pm Temat postu:
Najgorsze jest to, że maj±c wypracowan± opinię na swój temat, nadal na ni± pracuj±. Nie przypominam sobie, aby dane mi było przeczytanie sensownej wypowiedzi rzecznika tej organizacji. Co jeszcze musi upa¶ć, aby tacy ludzie o swej działalno¶ci mogli mówić w czasie przeszłym. Mnie nie kręci działacz z mentalno¶ci± sekretarza POP upadłego PGR-u, niezależnie od stanowiska, które reprezentuje.
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 7:35 pm Temat postu:
Gotów jestem pomy¶leć, że nigdy nie kontemplowałe¶ zagadnienia, jakim jest ¶rednia płaca w PZW. Tam po prostu opłaca się mieć wspomnian± mentalno¶ć... W tym kraju opłaca się żyć bez wszelkich zasad niezależnie czy się jest działaczem PZW, lekarzem, bezrobotnym z wyboru, premierem czy szeregowcem. Kto kradnie i łże ma kasę, a dzi¶ tylko o ni± wypada zabiegać... Takie PZW można przyrównać do wszystkiego. Dzisaj "na topie" jest sprawa ¶mierci kolejnego dziecia, któremu machnina lecznicza nie pomogła... Lekarz rodzinny dostaje ok. 8 zł miesięcznie na pacjenta. Jak zaoszczędzi i nie wy¶le go na badania, to jego. No to ja się pytam jakim cudem kto¶ w tym kraju chce się wyleczyć? Mój ¶p ojciec kiedy¶ wprost usłyszał od swojej lekarki, że jak go wy¶le na badanie, to nic na nim nie zarobi. Cytować nie będę słów, które usłyszała i po których jednak na te badania skierowała... Skoro lekarzowi opłaca się mieć mentalno¶ć sukinsyna to działaczowi PZW, który z definicji życia i zdrowia nie ratuje, ... Niech każdy sam sobie dokończy. Ja muszę wychylić co¶ solidnego za upadek tego rzeczpospolitego burdelu, żeby nie powiedzieć bałaganu...