Z badań przeprowadzonych przez Instytut Rybactwa ¦ródl±dowego w Olsztynie wynika, iż dzienny połów wędkarza w Zalewie Zegrzyńskim w 1999 roku wynosił 1,13 kg (o 0,03 kg mniej, niż w kilku jeziorach gospodarstw rybackich). Łowiono przede wszystkim: leszcz - 33,57%, kr±p - 15,89%, sum - 10,45%, sandacz - 8,61%, szczupak - 7,9%.
Natomiast w 2000 roku wynosił 1,30 kg. Łowiono przede wszystkim: leszcz - 30,62%, kr±p 7,24%, sum 5,46%, sandacz 11,78%, szczupak - 18,19%, okoń 12,66%, płoć 5,47%. Rocznie na wędkarza przypada około 44 kg ryb
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 498 Zalogowani 0 Wszyscy 498
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Lip 24, 2006 10:07 am Temat postu: Sumy z Warty
Witam wszystkich łowi±cych na tej rzece w poznaniu i okolicach. Celem moich wypraw s± oczywi¶cie sierpniowe sumy, Może jest kto¶ kto też wybiera sie na te drapieżniki. mój problem polega na tym iż nie mam z kim się wybrać, a jak wiadomo samemu to nudnie i strach wiem to po wcze¶niejszych wyprawach za oborniki. Jak byłby kto¶ chętny to możemy sie umówić na tak± wyprawe, ale w gre wchodzi tylko weekend w tygodniu praca, autko mam. Pozdrowienia.
NAD WARTE WARTO
Kik81 Młodszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: Poznań
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 2:23 pm Temat postu:
Chętnie bym się wybrał....w sierpniu. Praca nie pozwala na wiele ale jaki¶ weekend w sierpniu wygospodaruję. Odezwij się na maila krzysztof.kruszona@wpip.pl
Remi23 Mieszacz zanętowy
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 2:55 pm Temat postu: sumy z warty
Kik81 napisał:
Chętnie bym się wybrał....w sierpniu. Praca nie pozwala na wiele ale jaki¶ weekend w sierpniu wygospodaruję.
Ok napewno sie odezwe. Najlepiej w połowie sierpnia.
nodi Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 2:41 am Temat postu:
Ja rownież chętnie się doł±czę, tymbardziej że mi się autko rozsypało Proszę o wiadomo¶ć na nodix@o2.pl _________________ Łowi się po to żeby znaleĽć odpowiedĽ, żeby zrozumieć...
waldek42 Ugniatacz ciast
Kraj: Polska Miejscowość: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 9:31 am Temat postu: Re: Sumy z Warty
NAD WARTĘ WARTO
Remi23
Byłem na Warcie w Poznaniu na zaproszenie wytrawnego łowcy sumów.Jeszcze w życiu nie widziałem i nie słyszałem (a Wisła w Bydgoszczy to moja woda) tak ganiaj±cych sumów.A sprzęt wędkarski nadwarcianych specjalistów sumowych to ogrom,potęga.Sprzęt na dorsze to piku¶.
Sumy padaj± często.ZAZDROSZCZĘ WAM tej wody.
No i przy okazji pozdrawiam serdecznie Radka z Poznania - mojego sumowego GURU.
A tak z ostatniej chwili 11.5 kg ,26/27 lipiec, drugi poszedł w pip.
hmm,jak wstawić zdjęcie?
wuda85 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Toruń
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 12:13 pm Temat postu:
cze waldek. Gratuluje Rybki. Jak wstawic zdjecie jest opisane w Galeria/Warynki przyjecia zdjecia a potem jak wysłać zdjęcie _________________ Nocne połowy to moje życie
wuda85 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Toruń
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 12:14 pm Temat postu:
aha jeszcze jedno. no co brały? u mnie spokój. Zero brań. dzis ide na zwiady. ostatnie 4 nocki bez brania nawet wegorza bo o sumie moge zapomniec. nawet go nie widac _________________ Nocne połowy to moje życie
Remi23 Mieszacz zanętowy
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 3:33 pm Temat postu: sumy
Witam może wuda wtargniesz na nasze łowiska sumów. ja mam na koncie narazie największa to 7 kg z 26/27 lipva ok 11 w nocy na w±tróbke drobiow±. Kilka maluchów poszło do wody. Teraz w niedziele chce sie wybrać na Warte do wiórka. Chętnych zapraszam na wspólna wyprawę mam 3 miejsca wolne w aucie. kontakt 607374083. My¶lę że od 18 do 23 w zupełno¶ci wystarczy.
waldek42 Ugniatacz ciast
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 5:04 am Temat postu:
Tak,w Poznaniu tylko w±tróbka.Drobnicy jest tam tyle,że chyba żyj± tylko sumy i ukleje,aż się woda gotuje.
Na Wi¶le jedn± wędkę mam zawsze na żywca-płoć,drug± walczę z w±tróbk±.Nie chce nawet zebrac a byłem już na 3 nockach z w±trob±.
Na Warcie co chwilę obierały drobne ryby a tu nie chce pow±chać.
Chyba dzisiaj jadę jak nie będzie padało.Na poprawkę,hehe
Aha wuda85,tej nocy s±siad wyj±ł 3 węgorze-takie tam sobie.Na robaki.
Przed główk± w nurcie.
lucek1973 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 6:36 am Temat postu: sumy z warty
w±troba tylko drobiowa? jak j± zakładać? w całosci?
waldek42 Ugniatacz ciast
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 6:45 am Temat postu:
Tylko drobiowa,jak zobaczyłem fachowców z Poznania ile zakładaj± i na jaki haczyk to włosy mi stanęły dęba.
Haczyk 9-0 na oczy nie widziałem tekiego-po powrocie kupiłem parę takich po 2,20zł sztuka-i kilka w±tróbek na raz.Wygl±da to na pęczek wielko¶ci szklanki.
Delikatnie trzeba rzucać bo spada.Kotwic nie stosuj±.Nie pytałem się dlaczego.
Dziwnie to wygl±da ale zobaczyłem i uwierzyłem.
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 8:11 am Temat postu: sumy z warty
a na jaki sprzęt łowi±?
Torque Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 8:22 am Temat postu:
Napiszcie relację ze wspólnych połowów . _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa
waldek42 Ugniatacz ciast
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 8:47 am Temat postu:
Napewno opiszę mój odcinek Wisły.Zbieram już dokumentacje i okazy
Torque Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 8:49 am Temat postu:
My¶lałem o relacji z wyprawy nad Wartę, ale o Wi¶le zawsze chętnie poczytam . My¶lę, że nie tylko ja. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 8:52 pm Temat postu:
może kto¶ zna jaki¶ patent żeby w±troba nie spadała?
taurus Starszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: Poznan
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 5:46 pm Temat postu:
Założon± w±trobę wystarczy kilka razy owin±ć zwykł± nici± do szycia i po sprawie. Maluchy jej nie obgryz± a duży połknie jak kluskę. Zawsze tak robię gdyż Warta Obfituje w bardzo duże ilo¶ci małego suma. Bywa, że zakładamy po dwie całe w±troby na jeden hak. Bardzo dobre haki można zakupić u SAENGER.PL
Remi23 Mieszacz zanętowy
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 6:06 pm Temat postu: SUMY
Witam wszystkich sumowiczów. Sa jakie¶ dobre wie¶ci z nad WARTY. Apropo spadania watroby zawsze zakładam 3-4 watróbki i na koniec rosówkę, w jaki¶ sposób przy niezbyt mocnym wyrzucie nie spada{polecam}. Pozdrawiam.
------------------------------------------------------------------------------------ NAD WARTE WARTO