Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
Torque Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 03, 2003 Posty: 4621
Kraj: Polska Miejscowoć: Zabrze |
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 7:54 am Temat postu: Opłaty za wędkowanie na zlocie w Żywcu |
|
|
Ważna informacja dla osób, które będą wędkowały podczas najbliższego zlotu. Opłaty jakie należy uiścić można zobaczyć pod tym linkiem. Kwota za dzień wędkowania nie jest niska dlatego wyślemy zapytanie do PZW w Bielsku, o możliwośc wykupienia zezwolenia grupowego. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |
jacek_dsw Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 02, 2002 Posty: 1286
Kraj: Polska Miejscowoć: Sosnowiec |
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 11:00 am Temat postu: |
|
|
Faktycznie warto się zakręcić nad grupowym zezwoleniem bo jak patrzę na te ceny podane w linku to wygląda na to że okręg bielski trochę sobie ździera :?
Może gdyby nie chcieli dać zezwoleń grupowych to, choć wprowadzą możliwość opłaty 3 dniowej dla wędkujących z łodzi :roll: |
|
 |

Wysłany: Pon Sie 28, 2006 11:43 am Temat postu: |
|
|
Czekam na odpowiedź, zobaczymy czy istnieje taka możliwość. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |
Tiur Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005 Posty: 980
Kraj: Polska Miejscowoć: Żywiec |
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 12:05 pm Temat postu: |
|
|
jacek_dsw napisał: |
Faktycznie warto się zakręcić nad grupowym zezwoleniem bo jak patrzę na te ceny podane w linku to wygląda na to że okręg bielski trochę sobie ździera :?
Może gdyby nie chcieli dać zezwoleń grupowych to, choć wprowadzą możliwość opłaty 3 dniowej dla wędkujących z łodzi :roll: |
A ja mam tak co rok. A teraz nie podpisali porozumienia z innymi okręgami i mam tylko kilka łowisk do wyboru. Są to:
j.żywieckie
j.międzybrodzkie
Soła i Koszarawa i kilka małych rzeczek |
|
 |
Tom_roy Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 31, 2003 Posty: 442
Kraj: Polska Miejscowoć: Dziwnów/Sligo Town |
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 4:20 pm Temat postu: :) |
|
|
Nie mówiąc już o tym że kurca ja Tomaszek jako niezrzeszony muszę sobie kartę wyrobić żeby wykupiś zezwolenie :? Kurce trza będzie się sprężać :? _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |
Darek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 24, 2003 Posty: 822
Kraj: Polska Miejscowoć: Jastrzębie-Zdrój |
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 9:19 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
Tom_roy napisał: |
Nie mówiąc już o tym że kurca ja Tomaszek jako niezrzeszony muszę sobie kartę wyrobić żeby wykupiś zezwolenie :? Kurce trza będzie się sprężać :? |
Faktycznie ceny są mocno wyśrubowane a niezrzeszeni to już mają przerąbane :?
Jedyną pociechą jest to, że zezwolenie można wykupić na miejscu, więc na początek można miejscowych wysłać na zwiady, jak rybki będą gryzły to wykupujemy dniówkę a jak nie to integrujemy się
PS: Tomasz , wyrabiaj kartę  _________________ Marillion&Fish
|
|
 |

Wysłany: Pon Sie 28, 2006 10:12 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
Darek napisał: |
Tom_roy napisał: |
Nie mówiąc już o tym że kurca ja Tomaszek jako niezrzeszony muszę sobie kartę wyrobić żeby wykupiś zezwolenie :? Kurce trza będzie się sprężać :? |
Faktycznie ceny są mocno wyśrubowane a niezrzeszeni to już mają przerąbane :?
Jedyną pociechą jest to, że zezwolenie można wykupić na miejscu, więc na początek można miejscowych wysłać na zwiady, jak rybki będą gryzły to wykupujemy dniówkę a jak nie to integrujemy się
PS: Tomasz , wyrabiaj kartę  |
Hahaha.
Ja łowić podczas zlotu nie będę : : : . Dobrze, że Wy wykupiliście pozwolenia to zawsze możecie sami sprawdzić wodę :  |
|
 |
SpinerK Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 16, 2005 Posty: 772
Kraj: Polska Miejscowoć: Gdańsk |
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Bez komentarza, Tiur, jak Ty sobie wychowałeś okręg? :
A jak to jest w końcu z członkami PZW 16-26 lat? Czy ulga 50% obowiązuje również przy opłatach jednodniowych? |
|
 |
tomek78 Młodszy podbierakowy

Dołšczył: Apr 10, 2005 Posty: 97
Kraj: Polska Miejscowoć: Cieszyn |
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 7:07 pm Temat postu: |
|
|
Jacek dsw .Nikt tu nikogo nie zmusza do łowienia ,wreszcie skończyło się łowienie za 5zł dniówka .Cena jest jak najbardziej normalna ,wiesz dlaczego u Wilka jest tyle ryb bo dniówka kosztuje 50 zł i jest z czego zapłacić za ochrone i zarybienia.
Jak wszędzie będą takie ceny to skończy się agonia naszego rybostanu.
Za wszystkie nasze przyjemności musimy płacić tyko łowienie powinno być za darmo ,ryby to nie grzyby nie rosną po każdym deszczu,niestety. : |
|
 |
jacek_dsw Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 02, 2002 Posty: 1286
Kraj: Polska Miejscowoć: Sosnowiec |
Wysłany: Piš Wrz 01, 2006 10:14 pm Temat postu: |
|
|
No cóż tomku78 :roll: Niestety nie widzę twojego zgłoszenia na liście chętnych do spędzenia czasu na zlocie. Nie wiem też czy łowisz na tym zbiorniku. Mam tylko nadzieję, że będziesz tak samo mądry i pseudo dowcipny po zlocie jak i przed.
Odpisz kto to jest ten "Wilk" gdyż nie wiem co mam więcej odpisać. |
|
 |
yankee_r Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jun 11, 2006 Posty: 434
Kraj: Polska Miejscowoć: Rybnik |
Wysłany: Piš Wrz 01, 2006 11:00 pm Temat postu: |
|
|
JA PIERDZIU!!! Teraz do mnie dotarło że ani ja ani mój koleś nie mamy ani kart wędkarskich (chyba że angielskie są respektowane : )ani żadnych pozwoleń!Czy ktoś się orientuje jak to wszystko załatwić? |
|
 |
Piwoniusz Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 29, 2004 Posty: 1454
Kraj: USA
|
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 1:14 am Temat postu: |
|
|
Yankee, jeszcze nie było przypadku żeby złapali kogoś łowiacego z łodzi podwodnej. Weż ze sobą wiertarke. [/list] |
|
 |
SpinerK Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 16, 2005 Posty: 772
Kraj: Polska Miejscowoć: Gdańsk |
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 12:48 pm Temat postu: |
|
|
tomek78 napisał: |
Jacek dsw .Nikt tu nikogo nie zmusza do łowienia ,wreszcie skończyło się łowienie za 5zł dniówka .Cena jest jak najbardziej normalna ,wiesz dlaczego u Wilka jest tyle ryb bo dniówka kosztuje 50 zł i jest z czego zapłacić za ochrone i zarybienia.
Za wszystkie nasze przyjemności musimy płacić tyko łowienie powinno być za darmo ,ryby to nie grzyby nie rosną po każdym deszczu,niestety. : |
Ja tu czegos nie rozumiem. Gdyby niemal wszystkie pieniądze ze dniówek, nawet tych za 10 zł, poszły na ochronę i zarybianie to z pewnością byśmy nie narzekali na stan wód. Przywołujesz przykład rybnego odcinku Wisły p. Wilka, jednak popatrz kto tam łowi, prawie wszyscy to ludzie z pełnym portfelem. A co ma powiedzieć przeciętny majątkowo wędkarz, dla którego weekend nad jeziorem Żywieckim ma kosztować 50 zł? |
|
 |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 8461
Kraj: Polska Miejscowoć: Wądół |
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 6:37 pm Temat postu: |
|
|
yankee_r napisał: |
JA PIERDZIU!!! Teraz do mnie dotarło że ani ja ani mój koleś nie mamy ani kart wędkarskich (chyba że angielskie są respektowane : )ani żadnych pozwoleń!Czy ktoś się orientuje jak to wszystko załatwić? |
Mieścisz się w punkcie : niezrzeszonych i cudzoziemców :-)
Pytanie tylko - czy będziecie mieć czas na wędkowanie?
No bo tak po kolei.
- Piątek - przyjazdy, trochę piwka, fotek w plenerze i wieczorkiem grilowanie.
- Sobota - poranna kawusia, śniadanie i wyjazd na górę Żar - chyba chcesz zobaczyć jak butelka turla się pod górę. Póżniej obiad i spacer po lesie - trzeba nazbierać grzybków pod złowione sandacze ( złowią je Ci, którzy górę Żar znają ). Wieczorek - przy grilu z najlepszym kabaretem ( ale to już zobaczysz na miejscu ).
- Niedziela - trochę odpoczynku po nocnej biesiadzie, śniadanie i pakowanie sprzętu. Jak będą grzyby - to jeszcze raz wyskoczyć, aby do domu przywieść kosz prawdziwków. Obiad i po zlocie :-( |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
Kraj: Polska
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:09 pm Temat postu: |
|
|
I tak narodzi się nowa tradycja - przyjechać na zlot i nie łowić ryb . Ma to swoje plusy bo najwięcej przestrzeni bagażowej zajmuje sprzęt wędkarski  |
|
 |
Jezier Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 11, 2006 Posty: 830
Kraj: Polska Miejscowoć: Oborniki Śląskie |
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:24 pm Temat postu: |
|
|
old_rysiu napisał: |
- Sobota - poranna kawusia, śniadanie i wyjazd na górę Żar - chyba chcesz zobaczyć jak butelka turla się pod górę. Póżniej obiad i spacer po lesie - trzeba nazbierać grzybków pod złowione sandacze ( złowią je Ci, którzy górę Żar znają ). Wieczorek - przy grilu z najlepszym kabaretem ( ale to już zobaczysz na miejscu ).
- Niedziela - trochę odpoczynku po nocnej biesiadzie, śniadanie i pakowanie sprzętu. Jak będą grzyby - to jeszcze raz wyskoczyć, aby do domu przywieść kosz prawdziwków. Obiad i po zlocie :-( |
A ja z łodzią przyjechać chciałem.. W takim razie jedną wędkę i torbę z manelami zabieram. Nie żebym miał zamiar łowić, ale lepiej nie wzbudzać podejrzeń u małżonki.;)
Jezioro jest w strefie ciszy? |
|
 |
Piwoniusz Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 29, 2004 Posty: 1454
Kraj: USA
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Old Rysiu, bardzo proszę dopilnować żeby po piątkowym powitaniu był ktoś odpowiedzialny i zrobił swoim digitalem "Krótki film o butelce co ma pod górkę". Horyzont ma być krzywo ! Żeby nie było wątpliwości, że to pod górkę. Jak by to była butelka Żywca to pokażę w pracy że ... Żywiec czyni cuda.  |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:48 pm Temat postu: |
|
|
A butelka ma być przed czy po użyciu ? |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Jezier napisał: |
A ja z łodzią przyjechać chciałem.. W takim razie jedną wędkę i torbę z manelami zabieram. Nie żebym miał zamiar łowić, ale lepiej nie wzbudzać podejrzeń u małżonki.;)
Tak, jest objęte strefą ciszy. Zupełnej ciszy tzn. zero imprez po 22 : : |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Jezier jak tylko możesz to bierz łódkę , myślę że na wszystko będzie czas , na łowienie też : _________________ Marillion&Fish
|
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 9:19 pm Temat postu: |
|
|
Oldi no to mnie dobiłeś Po jaką cholere ja za sprzętem biegam?Trzeba było wcześniej powiedzieć to zaopatrzył bym się w coś na regeneracje nerek! |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 9:22 pm Temat postu: |
|
|
... a tak swoja drogą to pod górke będą mieli wszyscy zlotowicze w niedziele,po opróżnieniu tej(czyt.:tych)butelki ....tak cos czuje. 8O |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:16 am Temat postu: |
|
|
Yankee_r nic lepiej nie czyści nerek od chmielowego eliksiru, więc o nie się nie obawiaj. Ale auto-pilot na drogę powrotną to by się przydał. Po intensywnej kuracji może sił braknąć. ;) |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:24 am Temat postu: |
|
|
Darek przekonałeś mnie. Pływadło przytargam ze sobą, gorzej z napędem do niego będzie. Spalinowy odpada, elektrycznego nie posiadam, a po piątkowej intergacji i ręczny może odmówić posłuszeństwa. :
Pozdrawiam. |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:29 am Temat postu: |
|
|
Ło matko!!! Jezier tego sie boje najbardziej,Na dodatek prom mamy na godz 17 w niedziele więc blado to widze  |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 11:32 am Temat postu: |
|
|
Odpowiedź dotyczącą zezwolenia grupowego otrzymam jutro, prawdopodobnie będzie istniała możliwość, sporządzenia listy i opłacenia zezwolenia dla nas wszystkich. O szczegółach poinformuję. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 8461
Kraj: Polska Miejscowoć: Wądół |
Wysłany: Wto Wrz 05, 2006 6:39 pm Temat postu: |
|
|
yankee_r napisał: |
Ło matko!!! Jezier tego sie boje najbardziej,Na dodatek prom mamy na godz 17 w niedziele więc blado to widze  |
Chyba Cię podusiło. Jaki prom ? Jaka godzina 17:00 ??
Z żywieckiego ruszamy wieczorem około godziny 19:00 w niedzielę !!! ( dotyczy osób strefy południe - a Ty masz Rybnik pod swoim awatorkiem :-) ) |
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 05, 2006 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Niestety Oldi grupa północ-północny zachód musi ruszyć wcześniej,ale wpadłem na pomysł.Zaraz sprawdze czy ów prom da sie przebookować.Jeśli nie to powrót na kacu będzie porażką |
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 05, 2006 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Darek przekonałeś mnie. Pływadło przytargam ze sobą, gorzej z napędem do niego będzie. Spalinowy odpada, elektrycznego nie posiadam, a po piątkowej intergacji i ręczny może odmówić posłuszeństwa. :
Pozdrawiam. |
Elektryk się jakiś znajdzie : _________________ Marillion&Fish
|
|
 |

Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 12:11 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie otrzymałem odpowiedź dotyczącą zezwolenia grupowego. W tym tygodniu, zostanie przygotowana dokładna propozycja takiego zezwolenia. Ze względu na natłok prac w ZO Bielsko, musimy poczekać do końca tygodnia na konkretną ofertę. Najpóżniej w poniedziałek podam konkretne informacje (wierząc w spełnienie obiecanych terminów). _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Niestety okazało się, że nie ma możliwości prawnych, by na wodach PZW Bielsko wykupić inne zezwolenie niż przedstawione na stronie okręgu. Tym samym obowiązują nas opłaty przedstawione w linku, w pierwszym poście. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |
Wichura Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 06, 2003 Posty: 895
Kraj: Polska Miejscowoć: Toruń |
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 12:29 pm Temat postu: |
|
|
Lipa na maxa, prawie jak w PZW Toruń : _________________ pzdr
Krętacz drobiu |
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 2:17 pm Temat postu: |
|
|
torque napisał: |
Niestety okazało się, że nie ma możliwości prawnych, by na wodach PZW Bielsko wykupić inne zezwolenie niż przedstawione na stronie okręgu. Tym samym obowiązują nas opłaty przedstawione w linku, w pierwszym poście. |
A ja tam nie wierze w nic innego jak tylko lenistwo i chciwość zarządu. |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
|
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 2:45 pm Temat postu: |
|
|
Czyli jeżeli dobrze się doczytałem to dla zrzeszonego z łodzi 25 zł za dzień ?? _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Wichura Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 06, 2003 Posty: 895
Kraj: Polska Miejscowoć: Toruń |
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 2:57 pm Temat postu: |
|
|
zamker napisał: |
Czyli jeżeli dobrze się doczytałem to dla zrzeszonego z łodzi 25 zł za dzień ?? |
Dobrze potrafi Pan czytać Panie Zamker. Niestety dobrze  _________________ pzdr
Krętacz drobiu |
|
 |
dzas Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 16, 2002 Posty: 701
Kraj: Polska Miejscowoć: Grudziądz |
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Wichura napisał: |
Lipa na maxa, prawie jak w PZW Toruń : |
co Ty tam wiesz, co Ty tam wiesz... wody PZW Toruń to kraina mlekiem i miodem płynąca, ryby wychodzą tam na brzegi z powodu "przerybienia" : Dlatego tak drogo, ale co tam - dla zwykłego wędkarza opłaty rzędu 300 czy 400 peelenów za rok to jak splunąć : |
|
 |

Wysłany: Piš Wrz 08, 2006 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że w tej sytuacji warto się zastanowić nad wykupieniem zezwolenia całorocznego (dotyczy zrzeszonych), zwłaszcza Ci zlotowicze którzy mają zamiar zabawić dłużej nad Jeziorem Żywieckim, nie wiem tylko jak wygląda możliwość wykupienia zezwolenia całorocznego w...... październiku :?:
Opłata całoroczna na okręg B-B wynosi 90 zł plus 25 za łódkę.
Komu co się opłaca, policzcie sami : _________________ Marillion&Fish
|
|
 |
Diaq Sporządzacz omotek

Dołšczył: Apr 17, 2004 Posty: 159
Kraj: Polska Miejscowoć: Chrzanów |
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Pozdrawiam. |
Jezier , jak Darek pisał kilku elektryków się znajdzie , biorę silnik , echo i jak się domyślam Skorupa też . Byle łodzi starczyło więc cigąj ją za sobą bo napewno się przyda . |
|
 |
sandalista Łowca Pstrąga Potokowego i Okonia

Dołšczył: May 25, 2003 Posty: 1001
Kraj: Polska Miejscowoć: Sierakowice |
Wysłany: Wto Paż 03, 2006 7:25 pm Temat postu: |
|
|
SpinerK napisał: |
tomek78 napisał: |
Ja tu czegos nie rozumiem. Gdyby niemal wszystkie pieniądze ze dniówek, nawet tych za 10 zł, poszły na ochronę i zarybianie to z pewnością byśmy nie narzekali na stan wód. Przywołujesz przykład rybnego odcinku Wisły p. Wilka, jednak popatrz kto tam łowi, prawie wszyscy to ludzie z pełnym portfelem. A co ma powiedzieć przeciętny majątkowo wędkarz, dla którego weekend nad jeziorem Żywieckim ma kosztować 50 zł? |
Gdyby wody były dobrze chronione w 100% popierałbym zdanie tomka78. Czasy kiedy wędkarstwo to tani sposób na zapchanie lodówki powinny już się kończyć.
Niestety patrząc na kłusownictwo i mizerną ochronę (dotyczy to równiez Wisły u Wilka) zastanawiam się za co my właściwie płacimy. |
|
 |

Wysłany: Sro Paż 04, 2006 6:13 am Temat postu: |
|
|
Diaq szlupę przytargam. Echo jakieś pewnie tez znajdę. Aby do czwartku!!!! |
|
 |
|