Strona główna
Galeria
Forum
Artykuły
Wyślij
Moduły
Rozmaitości
e-Wędkarstwo
Czy wiesz, że...
Polujące czaple potrafią tworzyć parasol słoneczny ze swoich skrzydeł, którego cień wabi często nieświadome podstępu ryby.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 466
 Zalogowani 0
 Wszyscy 466

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
Tiur: A tutaj zaglądam codziennie ...(2640) May 22, @ 16:01:06

Tiur: Witam Podziwiam was Panowie za wytrwałość na forum gdzie prawie ...(2640) May 22, @ 16:00:32

spining: [quote:4936f0387f="Krz ysztof46"]Witam Podziwiam was Panowie za ...(2640) May 19, @ 13:58:10

spining: Fajny wypad Lecek. Supraśl to ciekawa rzeka a kropki urokliwe ...(2640) May 19, @ 13:56:09

Krzysztof46: Witam Podziwiam was Panowie za wytrwałość na forum gdzie prawie ...(2640) May 17, @ 23:45:15

lecek: Majówka na Podlasiu. Działka nad Supraślem. Odcinek "górski". Jed ...(2640) May 05, @ 14:28:46

mario_z: Lecku super połowione, ja czekam na pierwszego maja :mrgreen ...(2640) Apr 27, @ 21:01:38

lecek: Sezon kleniowy 2025 otwarty. Byłem już na Wkrze, jednak bez sukce ...(2640) Apr 27, @ 16:12:00

mario_z: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2640) Apr 01, @ 09:28:18

krzysztofCz: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2640) Mar 26, @ 18:32:02

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2658
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2448
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2535
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2676
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2543
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2586
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2493
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2513
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2906
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2718
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Opłaty za wędkowanie na zlocie w Żywcu
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Zloty i biesiady
Opłaty za wędkowanie na zlocie w Żywcu
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomoœć
Torque
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 03, 2003

Kraj: Polska
Miejscowoœć: Zabrze
PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 7:54 am    Temat postu: Opłaty za wędkowanie na zlocie w Żywcu Odpowiedz z cytatem

Ważna informacja dla osób, które będą wędkowały podczas najbliższego zlotu. Opłaty jakie należy uiścić można zobaczyć pod tym linkiem. Kwota za dzień wędkowania nie jest niska dlatego wyślemy zapytanie do PZW w Bielsku, o możliwośc wykupienia zezwolenia grupowego.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 02, 2002

Miejscowoœć: Sosnowiec
PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faktycznie warto się zakręcić nad grupowym zezwoleniem bo jak patrzę na te ceny podane w linku to wygląda na to że okręg bielski trochę sobie ździera :?

Może gdyby nie chcieli dać zezwoleń grupowych to, choć wprowadzą możliwość opłaty 3 dniowej dla wędkujących z łodzi :roll:
Torque
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czekam na odpowiedź, zobaczymy czy istnieje taka możliwość.

Dołšczył: Dec 21, 2005

Miejscowoœć: Żywiec
PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jacek_dsw napisał:
Faktycznie warto się zakręcić nad grupowym zezwoleniem bo jak patrzę na te ceny podane w linku to wygląda na to że okręg bielski trochę sobie ździera :?

Może gdyby nie chcieli dać zezwoleń grupowych to, choć wprowadzą możliwość opłaty 3 dniowej dla wędkujących z łodzi :roll:

A ja mam tak co rok. A teraz nie podpisali porozumienia z innymi okręgami i mam tylko kilka łowisk do wyboru. Są to:
j.żywieckie
j.międzybrodzkie
Soła i Koszarawa i kilka małych rzeczek
Tom_roy
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 31, 2003

Miejscowoœć: Dziwnów/Sligo Town
PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 4:20 pm    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Nie mówiąc już o tym że kurca ja Tomaszek jako niezrzeszony muszę sobie kartę wyrobić żeby wykupiś zezwolenie :? Kurce trza będzie się sprężać :?

Dołšczył: Aug 24, 2003

Miejscowoœć: Jastrzębie-Zdrój
PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 9:19 pm    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

Tom_roy napisał:
Nie mówiąc już o tym że kurca ja Tomaszek jako niezrzeszony muszę sobie kartę wyrobić żeby wykupiś zezwolenie :? Kurce trza będzie się sprężać :?

Faktycznie ceny są mocno wyśrubowane a niezrzeszeni to już mają przerąbane :?
Jedyną pociechą jest to, że zezwolenie można wykupić na miejscu, więc na początek można miejscowych wysłać na zwiady, jak rybki będą gryzły to wykupujemy dniówkę a jak nie to integrujemy się wesoly

PS: Tomasz , wyrabiaj kartę lol

PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 10:12 pm    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

Darek napisał:
Tom_roy napisał:

Faktycznie ceny są mocno wyśrubowane a niezrzeszeni to już mają przerąbane :?
Jedyną pociechą jest to, że zezwolenie można wykupić na miejscu, więc na początek można miejscowych wysłać na zwiady, jak rybki będą gryzły to wykupujemy dniówkę a jak nie to integrujemy się wesoly

PS: Tomasz , wyrabiaj kartę lol

Hahaha.
Ja łowić podczas zlotu nie będę wink: wink: wink: . Dobrze, że Wy wykupiliście pozwolenia to zawsze możecie sami sprawdzić wodę wink: wesoly
SpinerK
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 16, 2005

Miejscowoœć: Gdańsk
PostWysłany: Wto Sie 29, 2006 3:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez komentarza, Tiur, jak Ty sobie wychowałeś okręg? wink:
A jak to jest w końcu z członkami PZW 16-26 lat? Czy ulga 50% obowiązuje również przy opłatach jednodniowych?
tomek78
Młodszy podbierakowy
Młodszy podbierakowy

Dołšczył: Apr 10, 2005

Miejscowoœć: Cieszyn
PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 7:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek dsw .Nikt tu nikogo nie zmusza do łowienia ,wreszcie skończyło się łowienie za 5zł dniówka .Cena jest jak najbardziej normalna ,wiesz dlaczego u Wilka jest tyle ryb bo dniówka kosztuje 50 zł i jest z czego zapłacić za ochrone i zarybienia.
Jak wszędzie będą takie ceny to skończy się agonia naszego rybostanu.
Za wszystkie nasze przyjemności musimy płacić tyko łowienie powinno być za darmo ,ryby to nie grzyby nie rosną po każdym deszczu,niestety. wink:
jacek_dsw
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 02, 2002

Miejscowoœć: Sosnowiec
PostWysłany: Piš Wrz 01, 2006 10:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż tomku78 :roll: Niestety nie widzę twojego zgłoszenia na liście chętnych do spędzenia czasu na zlocie. Nie wiem też czy łowisz na tym zbiorniku. Mam tylko nadzieję, że będziesz tak samo mądry i pseudo dowcipny po zlocie jak i przed.

Odpisz kto to jest ten "Wilk" gdyż nie wiem co mam więcej odpisać.
yankee_r
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jun 11, 2006

Miejscowoœć: Rybnik
PostWysłany: Piš Wrz 01, 2006 11:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JA PIERDZIU!!! Teraz do mnie dotarło że ani ja ani mój koleś nie mamy ani kart wędkarskich (chyba że angielskie są respektowane wink: )ani żadnych pozwoleń!Czy ktoś się orientuje jak to wszystko załatwić?
Piwoniusz
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 29, 2004

Kraj: USA
PostWysłany: Sob Wrz 02, 2006 1:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Yankee, jeszcze nie było przypadku żeby złapali kogoś łowiacego z łodzi podwodnej. Weż ze sobą wiertarke. wesoly [/list]
SpinerK
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 16, 2005

Miejscowoœć: Gdańsk
PostWysłany: Sob Wrz 02, 2006 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tomek78 napisał:
Jacek dsw .Nikt tu nikogo nie zmusza do łowienia ,wreszcie skończyło się łowienie za 5zł dniówka .Cena jest jak najbardziej normalna ,wiesz dlaczego u Wilka jest tyle ryb bo dniówka kosztuje 50 zł i jest z czego zapłacić za ochrone i zarybienia.
Za wszystkie nasze przyjemności musimy płacić tyko łowienie powinno być za darmo ,ryby to nie grzyby nie rosną po każdym deszczu,niestety. wink:

Ja tu czegos nie rozumiem. Gdyby niemal wszystkie pieniądze ze dniówek, nawet tych za 10 zł, poszły na ochronę i zarybianie to z pewnością byśmy nie narzekali na stan wód. Przywołujesz przykład rybnego odcinku Wisły p. Wilka, jednak popatrz kto tam łowi, prawie wszyscy to ludzie z pełnym portfelem. A co ma powiedzieć przeciętny majątkowo wędkarz, dla którego weekend nad jeziorem Żywieckim ma kosztować 50 zł?
old_rysiu
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 31, 2002

Miejscowoœć: Wądół
PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 6:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yankee_r napisał:
JA PIERDZIU!!! Teraz do mnie dotarło że ani ja ani mój koleś nie mamy ani kart wędkarskich (chyba że angielskie są respektowane wink: )ani żadnych pozwoleń!Czy ktoś się orientuje jak to wszystko załatwić?

Mieścisz się w punkcie : niezrzeszonych i cudzoziemców :-)
Pytanie tylko - czy będziecie mieć czas na wędkowanie?
No bo tak po kolei.
- Piątek - przyjazdy, trochę piwka, fotek w plenerze i wieczorkiem grilowanie.
- Sobota - poranna kawusia, śniadanie i wyjazd na górę Żar - chyba chcesz zobaczyć jak butelka turla się pod górę. Póżniej obiad i spacer po lesie - trzeba nazbierać grzybków pod złowione sandacze ( złowią je Ci, którzy górę Żar znają ). Wieczorek - przy grilu z najlepszym kabaretem ( ale to już zobaczysz na miejscu ).
- Niedziela - trochę odpoczynku po nocnej biesiadzie, śniadanie i pakowanie sprzętu. Jak będą grzyby - to jeszcze raz wyskoczyć, aby do domu przywieść kosz prawdziwków. Obiad i po zlocie :-(
jjjan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 17, 2002

PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak narodzi się nowa tradycja - przyjechać na zlot i nie łowić ryb . Ma to swoje plusy bo najwięcej przestrzeni bagażowej zajmuje sprzęt wędkarski usmiech
Jezier
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 11, 2006

Miejscowoœć: Oborniki Śląskie
PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

old_rysiu napisał:

- Sobota - poranna kawusia, śniadanie i wyjazd na górę Żar - chyba chcesz zobaczyć jak butelka turla się pod górę. Póżniej obiad i spacer po lesie - trzeba nazbierać grzybków pod złowione sandacze ( złowią je Ci, którzy górę Żar znają ). Wieczorek - przy grilu z najlepszym kabaretem ( ale to już zobaczysz na miejscu ).
- Niedziela - trochę odpoczynku po nocnej biesiadzie, śniadanie i pakowanie sprzętu. Jak będą grzyby - to jeszcze raz wyskoczyć, aby do domu przywieść kosz prawdziwków. Obiad i po zlocie :-(

A ja z łodzią przyjechać chciałem..usmiech W takim razie jedną wędkę i torbę z manelami zabieram. Nie żebym miał zamiar łowić, ale lepiej nie wzbudzać podejrzeń u małżonki.;)
Jezioro jest w strefie ciszy?
Piwoniusz
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 29, 2004

Kraj: USA
PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Old Rysiu, bardzo proszę dopilnować żeby po piątkowym powitaniu był ktoś odpowiedzialny i zrobił swoim digitalem "Krótki film o butelce co ma pod górkę". Horyzont ma być krzywo ! Żeby nie było wątpliwości, że to pod górkę. Jak by to była butelka Żywca to pokażę w pracy że ... Żywiec czyni cuda. wesoly
jjjan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 17, 2002

PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A butelka ma być przed czy po użyciu ?
Tiur
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 8:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezier napisał:
old_rysiu napisał:

A ja z łodzią przyjechać chciałem..usmiech W takim razie jedną wędkę i torbę z manelami zabieram. Nie żebym miał zamiar łowić, ale lepiej nie wzbudzać podejrzeń u małżonki.;)

Tak, jest objęte strefą ciszy. Zupełnej ciszy tzn. zero imprez po 22 wink: wink:
Darek
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 9:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezier napisał:
old_rysiu napisał:

Jezier jak tylko możesz to bierz łódkę , myślę że na wszystko będzie czas , na łowienie też wink:
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 9:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oldi no to mnie dobiłeś lol Po jaką cholere ja za sprzętem biegam?Trzeba było wcześniej powiedzieć to zaopatrzył bym się w coś na regeneracje nerek!
yankee_r
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Wrz 03, 2006 9:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... a tak swoja drogą to pod górke będą mieli wszyscy zlotowicze w niedziele,po opróżnieniu tej(czyt.:tych)butelki lol ....tak cos czuje. 8O
Jezier
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Yankee_r nic lepiej nie czyści nerek od chmielowego eliksiru, więc o nie się nie obawiaj. Ale auto-pilot na drogę powrotną to by się przydał. Po intensywnej kuracji może sił braknąć. ;)
Jezier
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Darek przekonałeś mnie. Pływadło przytargam ze sobą, gorzej z napędem do niego będzie. Spalinowy odpada, elektrycznego nie posiadam, a po piątkowej intergacji i ręczny może odmówić posłuszeństwa. wink:
Pozdrawiam.
yankee_r
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ło matko!!! Jezier tego sie boje najbardziej,Na dodatek prom mamy na godz 17 w niedziele więc blado to widze :placz
Torque
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Wrz 04, 2006 11:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odpowiedź dotyczącą zezwolenia grupowego otrzymam jutro, prawdopodobnie będzie istniała możliwość, sporządzenia listy i opłacenia zezwolenia dla nas wszystkich. O szczegółach poinformuję.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 31, 2002

Miejscowoœć: Wądół
PostWysłany: Wto Wrz 05, 2006 6:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yankee_r napisał:
Ło matko!!! Jezier tego sie boje najbardziej,Na dodatek prom mamy na godz 17 w niedziele więc blado to widze :placz

Chyba Cię podusiło. Jaki prom ? Jaka godzina 17:00 ??
Z żywieckiego ruszamy wieczorem około godziny 19:00 w niedzielę !!! ( dotyczy osób strefy południe - a Ty masz Rybnik pod swoim awatorkiem :-) )
yankee_r
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Wrz 05, 2006 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety Oldi grupa północ-północny zachód musi ruszyć wcześniej,ale wpadłem na pomysł.Zaraz sprawdze czy ów prom da sie przebookować.Jeśli nie to powrót na kacu będzie porażką
Darek
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Wrz 05, 2006 7:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezier napisał:
Darek przekonałeś mnie. Pływadło przytargam ze sobą, gorzej z napędem do niego będzie. Spalinowy odpada, elektrycznego nie posiadam, a po piątkowej intergacji i ręczny może odmówić posłuszeństwa. wink:
Pozdrawiam.

Elektryk się jakiś znajdzie wink:

PostWysłany: Sro Wrz 06, 2006 12:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie otrzymałem odpowiedź dotyczącą zezwolenia grupowego. W tym tygodniu, zostanie przygotowana dokładna propozycja takiego zezwolenia. Ze względu na natłok prac w ZO Bielsko, musimy poczekać do końca tygodnia na konkretną ofertę. Najpóżniej w poniedziałek podam konkretne informacje (wierząc w spełnienie obiecanych terminów).

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 12:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety okazało się, że nie ma możliwości prawnych, by na wodach PZW Bielsko wykupić inne zezwolenie niż przedstawione na stronie okręgu. Tym samym obowiązują nas opłaty przedstawione w linku, w pierwszym poście.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 06, 2003

Miejscowoœć: Toruń
PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 12:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lipa na maxa, prawie jak w PZW Toruń zly:
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 2:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

torque napisał:
Niestety okazało się, że nie ma możliwości prawnych, by na wodach PZW Bielsko wykupić inne zezwolenie niż przedstawione na stronie okręgu. Tym samym obowiązują nas opłaty przedstawione w linku, w pierwszym poście.

A ja tam nie wierze w nic innego jak tylko lenistwo i chciwość zarządu.
Zamki
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 2:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli jeżeli dobrze się doczytałem to dla zrzeszonego z łodzi 25 zł za dzień ??
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 06, 2003

Miejscowoœć: Toruń
PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 2:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zamker napisał:
Czyli jeżeli dobrze się doczytałem to dla zrzeszonego z łodzi 25 zł za dzień ??

Dobrze potrafi Pan czytać Panie Zamker. Niestety dobrze smutny
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 16, 2002

Miejscowoœć: Grudziądz
PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 3:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wichura napisał:
Lipa na maxa, prawie jak w PZW Toruń zly:

co Ty tam wiesz, co Ty tam wiesz... wody PZW Toruń to kraina mlekiem i miodem płynąca, ryby wychodzą tam na brzegi z powodu "przerybienia" wink: Dlatego tak drogo, ale co tam - dla zwykłego wędkarza opłaty rzędu 300 czy 400 peelenów za rok to jak splunąć zly:
Darek
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Wrz 08, 2006 6:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że w tej sytuacji warto się zastanowić nad wykupieniem zezwolenia całorocznego (dotyczy zrzeszonych), zwłaszcza Ci zlotowicze którzy mają zamiar zabawić dłużej nad Jeziorem Żywieckim, nie wiem tylko jak wygląda możliwość wykupienia zezwolenia całorocznego w...... październiku :?:
Opłata całoroczna na okręg B-B wynosi 90 zł plus 25 za łódkę.
Komu co się opłaca, policzcie sami wink:
Sporządzacz omotek

Dołšczył: Apr 17, 2004

Miejscowoœć: Chrzanów
PostWysłany: Sro Wrz 13, 2006 8:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezier napisał:
Pozdrawiam.
Jezier , jak Darek pisał kilku elektryków się znajdzie , biorę silnik , echo i jak się domyślam Skorupa też . Byle łodzi starczyło więc cigąj ją za sobą bo napewno się przyda .
sandalista
Łowca Pstrąga Potokowego i Okonia

Dołšczył: May 25, 2003

Miejscowoœć: Sierakowice
PostWysłany: Wto Paż 03, 2006 7:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SpinerK napisał:
tomek78 napisał:

Ja tu czegos nie rozumiem. Gdyby niemal wszystkie pieniądze ze dniówek, nawet tych za 10 zł, poszły na ochronę i zarybianie to z pewnością byśmy nie narzekali na stan wód. Przywołujesz przykład rybnego odcinku Wisły p. Wilka, jednak popatrz kto tam łowi, prawie wszyscy to ludzie z pełnym portfelem. A co ma powiedzieć przeciętny majątkowo wędkarz, dla którego weekend nad jeziorem Żywieckim ma kosztować 50 zł?

Gdyby wody były dobrze chronione w 100% popierałbym zdanie tomka78. Czasy kiedy wędkarstwo to tani sposób na zapchanie lodówki powinny już się kończyć.
Niestety patrząc na kłusownictwo i mizerną ochronę (dotyczy to równiez Wisły u Wilka) zastanawiam się za co my właściwie płacimy.
Jezier
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sro Paż 04, 2006 6:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Diaq szlupę przytargam. Echo jakieś pewnie tez znajdę. Aby do czwartku!!!!usmiech
Wyœwietl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Zloty i biesiady
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

Skocz do: