Czesc wszystkimSzukam informacji na temat ciepłych kanałów w Koninie.Interesuje mnie wszystko.Pozdrawiam
CZY NIKT NIE JEZDZI NA CIEPŁE KANAŁY.KARPIARZE RATUJCIE.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez KRISTO dnia Pon Lis 13, 2006 12:50 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
Remi23 Mieszacz zanętowy
Kraj: Polska Miejscowość: Poznań
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 11:01 am Temat postu: Ciepły kanał
Cze¶c kolego, też jestem ciekawy tego łowiska. Szkoda że nikt niechce go opisać.
powiedzmy ze troszke czasu nad nimi spędzam w ci±gu roku,ale napisz co konkretnie cię interesuje
KRISTO Czy¶ciciel gumiaków
Kraj: Polska Miejscowość: CZEMPIŃ
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 11:11 am Temat postu:
Dzięki za zainteresowanie JAZGARZ.Interesuje mnie wszystko.Ile kosztuje zezwolenie czy można podjechac nad sam± wodę autem,jaki jest charakter dna,taktyka nęcenia,jakie zestawy najlepiej się sprawdzaj±, czy wolno łowic w nocy?Troche dużo tego,ale będe wdzięczny za każd± informację.Pozdrawiam KRISTO
midem GliĽdziarz kopacz
Kraj: Polska Miejscowość: Sławoszewek
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 9:13 pm Temat postu:
kanały jak i jeziora k.Konina s± w administracji gospodarstwa rybackiego w Goslawicach i u nich trzeba wykupić stosowne zezwolenie.Jest tam wszelka ryba. Wedkarzy sporo w sezonie i kłusowników też. Dojazd praktycznie wszędzie samochodem pod warunkiem,że nie spotkasz policjantów i strazników rybackich. Wm sezonie zezwolenie na łowy z brzegu kosztowały 116 zł i z roku na rok wzrastaj±. Zezwolenie oprócz kanałów s± na jeziora: gosławskie , p±tnowskie ¶lesińskie, mikorzyńskie, itd.
waldek42 Ugniatacz ciast
Kraj: Polska Miejscowość: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 10:56 am Temat postu:
Co¶ nie mog± rozkręcić się bywalcy rejonów Konina. :?
A s±dzę,że warto.
Kiedy¶ byłem na Portkach,zim±,-20 stopni mrozu.Na kanałach rzecz niebywała-woda ciepła,nawet żabę widziałem,tumany pary wodnej nad wod±,rozkwit ro¶linno¶ci,wędkarzy z całej Polski w pip.
Nawet połapali¶my leszczy.Chętnie pojechałbym jeszcze raz,prawie po 20 latach od poprzedniej wizyty.
My¶lę,że ten rejon dla wędkarza to temat obowi±zkowy do odwiedzin,dlatego zachęcam do pisania bywalców.
Napewno pojadę,nawet na ¶lepo.Warto pojechać i zobaczyć!!
xenon75 Miotacz nęciwa
Kraj: Polska
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 2:45 pm Temat postu:
Chętnie też bym pojechał.Ale nie tak całkiem w ciemno.Jakie¶ karpiki lub inny białoryb
Max60 Miotacz nęciwa
Kraj: Polska Miejscowość: Wrocław
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 8:00 pm Temat postu:
Często tam nie bywam ,ale ostatnio wiosn± mnie tam wygnało ,czyli jakie¶ pół roku temu ,łowili¶my na kanale ,dojazd prawie do samej wody ,nurt do¶ci spory jak na taki kanał ,dno usłane małżami ale takimi gigantami ,przypony specjalne ,wszystko by było ok. gdyby nie opowie¶ci autochtona o kłusownikach i ich stosunku do wędkarzy ,odradzam jednoosobowe wycieczki
bo można stracić sprzęt i zdrowie a przed ¶więtami nie radze planować.Ryb w kanale sporo ale trzeba trafić jak bior± a nie zawsze tam bior± .Mam troche fotek ale nie wiem jak wysłać.
Co do zezwoleń to pytać o sklep wędkarski ,ceny jednak nie pamiętam.