Czy wiesz, że...
Kormorany często poluj± na ryby zbiorowo, zapędzaj±c je najpierw na płycizny i tam atakuj±c.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 449
 Zalogowani 0
 Wszyscy 449

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
artur: Cholercia, próbuje 2 fotki wrzucić i ni chusteczki ...(4638) Jun 28, @ 23:48:37

krzysztofCz: Kamil gratulacje i... dalej do przodu k Mariusz mam podobnie ...(4638) Jun 27, @ 07:59:14

lecek: Powróciło się szczę¶liwie. Piszę to specjalnie, ponieważ miałem j ...(4638) Jun 24, @ 13:27:51

mario_z: a ja sobie siedzę i nudzę się :mrgreen :hihi ...(4638) Jun 22, @ 11:29:03

Tiur: Eliminacje do GPP na Sanie zostały odwołane ze względów pogodowyc ...(4638) Jun 18, @ 05:28:42

mario_z: W pi±tek bardzo krótko na wodzie ze spinem, tylko półtorej godzin ...(4638) Jun 15, @ 16:58:29

lecek: W sensie "niepowracania" na wyspę miałem na my¶li normalnych tury ...(4638) Jun 12, @ 13:50:51

krzysztofCz: :hihi :hihi :hihi Lecku... to jak będzie ;question :h ...(4638) Jun 12, @ 10:46:38

lecek: Na Islandię poleciałem na zaproszenie mojego kolegi. Z ciekawszyc ...(4638) Jun 11, @ 18:57:00

christoferek: Planowałęm wyjazd na belony w tym roku, niestety nic nie wyszło z ...(4638) Jun 05, @ 07:37:37

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2727
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2524
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2600
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2748
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2615
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2650
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2559
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2584
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2977
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2783
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Jak wyniki po weekendzie?
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Jak wyniki po weekendzie?
Idż do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
grzbiet
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
Miejscowość: Wałbrzych
PostWysłany: Nie Lis 19, 2006 8:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cały dzionek na jeziorze zaporowym Mietków.
Najpierw uj¶cie Bystrzycy do zbiornika. Bardzo mały stan wody uniemożliwiał łowienie. PóĽniej uderzyli¶my na wysepki które się pojawiły po spadku wody. Całkowite bezrybie zarówno na żywca, blaszkę i robaczka. Chc±c ratować wędkarski honor próbowali¶my szczę¶cia na odciętych od zalewu dołkach. Kilka krótkich esoxów nie osłodziło goryczy porażki. Ale pogoda, pyszna kiełbach z ogniska i to, że w drugiej połowie listopada mogłem posiedzieć z krótkim rękawem sprawiło, że wyniki zeszły na dalszy plan. lol lol lol

Z nocki jeden go¶ciu złowił ( widziałem zwierzaka )pięknego ponad metrowego sandacza ( dokładnie 1,01m ), prawdziwa bestia, "gul mi skoczył". :evil:

"Niech pozostan± po nas jedynie ¶lady na piasku i kręgi na wodzie."
sandalista
Łowca Pstr±ga Potokowego i Okonia

Miejscowość: Sierakowice
PostWysłany: Nie Lis 19, 2006 8:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj było kiepsko jak mało kiedy. Od 1:00 w nocy do 11:00 miałem dwa brania. Po jednym z nich zostałem z kopytem bez ogona, a po drugim ryba chwilę po zacięciu spadła (na 90% sandacz). Mówi±c krótko weekend bez ryby, a odwiedziłem Wisłe powyżej i poniżej zbiornika Goczałkowickiego jak i same Goczałki.
tomek78
Młodszy podbierakowy
Młodszy podbierakowy

Miejscowość: Cieszyn
PostWysłany: Nie Lis 19, 2006 10:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sandalisto a zauważyłe¶ ten najazd na Goczałkowice ?
Objechałem całe jezioro i naliczyłem około 70 spiningistów napewno wielu przeoczyłem .Mam do ciebie pro¶bę nie chwal się za bardzo swoimi wynikami na tym forum jak zależy ci na Goczałkowicach plis....
Mi już publiczne chwalenie przeszło po tym co widze na Goczałach .
A na widok rejestracji SJZ to nóż mi się w kieszeni otwiera.

Rom 71 brawo ale z ciebie rycerz tylko trzy szczupaki ,takie mięsiarskie my¶lenie jak twoje wykończyło większo¶ć naszych wód.Nawet Goczałkowice nie s± studni± bez dna ,każde jezioro da się wyczy¶cić .
Pomy¶l że każdy z tych spinningistów których ja dzisiaj widziałem ma takie podej¶cie do sprawy to masz o 200 szczupaków mniej w jeden dzień.
Opanuj się chłopie bo Olze w Kaczycach to już sobie wyczy¶cili¶cie do dna.
wuda85
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Toruń
PostWysłany: Nie Lis 19, 2006 11:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. na wstępie chce pogratulować Ci Wisła wyników. Musimy kiedys razem wyskoczyc na rybki. Ja dzis bylem na spiningu na wi¶le i bez efektu. potem zamienilem spining na gruntówki i dostałem dwa "olbrzymie"miętusy 32 i 30cm:)

Dzis to był mój 47 wypad na nocne łowy od 2 maja i ci±gle uważ±m to za najgorszy sezon. Chyba bede musiał spróbować szcze¶cia na porcie. A w którym miejscu łowisz? Tam gdzie Stachu?Pozdro.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 7:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma problemasa WUDA możemy się kiedy¶ wybrać na porcik tylko nie w tem weekend bo wyjezdzam ale za dwa tygodnie. Albo w t± sobotę ale nie wiem czy bedziemy mieli czas ale bede sie starał namówić ojca. Kolega Stachu jest z naszego koła wędkarskiego i musze powiedzieć ze dzięki jego wskazówkach mam takie efekty nad Wisł± szczególnie leszcze (nauczył mnie swojej metody na spławik i chwała mu za to) Ja uważam ze ten sezon był jednym z najlepszym od kilki lat. WUDA jak co¶ zdzwonimy się. Łowie tam gdzie port był pogłebiany.
wobler123
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Ostrołęka
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 8:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

radzio napisał:
Bombel napisał:
radzio napisał:
Pocz±tek weekendu zacz±ł się polowaniem na okonie na długim (ponad 2 km długo¶ci) narwiańskim starorzeczu.

A masz jakie¶ dane z narwiańskiego odcinka w ok. Wizny? Strasznie mnie ci±gnie starorzecze na lewym brzegu, przed mostem. Podczas ostatnich dwóch wizyt tam zbrakło mi czasu na zajrzenie z wędk±. Tylko popatrzyłem sobie, z drogi...
¦mign±łbym, choć jazda w obie strony zajmie więcej czasu niż łowienie.

Niestety nie pomogę. W tym roku zaniedbałem wyprawy na wody GRRP skupiaj±c się bardziej na Biebrzy i Narwi w granicach macierzystego okregu PZW (czyli do uj¶cia Biebrzy). Ale bar w WiĽnie, z którego tarasu widać to długie starorzecze nawiedzam w miarę regularnie w celach kulinarno-regeneracyjnych podczas całodziennych wypraw wink:

Panowie nie mam namiaru ale z tego co słyszałem gdzie¶ za Wizn± na starorzeczu Narwi bardzo ładne pasiaki siadaj±.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 10:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A dla mnie to był najgorszy dzień w roku :evil: Rozwaliłem nad Wisł± miskę olejow± zly: Odechciało mi się ryb na najbliższe tygodnie :placz
Jezier
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Oborniki ¦l±skie
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 10:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeszło 6 godzin w niedzielę łaziłem nad Odr±. Tym razem bez wędki. Wynik na 30 skontrolowanych wędkarzy 8 łowiło "inaczej" Rekordzista łowił na 4 grunówki i do tego machał spinningiem. Mało ludzi nad wod±, to hulaj dusza...
kaktus
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Legnica
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 12:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

okonek 18 ma i kr±pik też co¶ koło tego na srebrn± wahadłówkę usmiech))
sandacze mnie olewały - łapałem na Odrze w ¦cinawie.
wobler123
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Ostrołęka
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w sobotę miałem jechać na Zegrze ale nie było już sprzętu pływaj±cego. W zwi±zku z tym pojechałem na Gnojno: takiej bryndzy to nie widziałem smutny
GliĽdziarz kopacz

Miejscowość: gliwice
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 3:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

od pi±tku do niedzieli byłem na kilku wodach ze spinem i efekty marne smutny
był to najsłabszy weekend w tym roku smutny
mentos
Hodowca rosówek
Hodowca rosówek

Miejscowość: pelplin
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 6:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich jestem nowy i chciałem opisac mój pierwszo listopadowy wypad ze spiningem,efekt jedno godzinnego łowienie jeden szczupak taki około 70cm. 8) .pozdrawiam wszystkich
ZIPPO
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Kraj: Norwegia
Miejscowość: Sola
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 6:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mentos napisał:
Witam wszystkich jestem nowy i chciałem opisac mój pierwszo listopadowy wypad ze spiningem,efekt jedno godzinnego łowienie jeden szczupak taki około 70cm. 8) .pozdrawiam wszystkich
SUPER! No to opisz. 8)
Darek144
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Miejscowość: Wrocław
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 6:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezier napisał:
Przeszło 6 godzin w niedzielę łaziłem nad Odr±. Tym razem bez wędki. Wynik na 30 skontrolowanych wędkarzy 8 łowiło "inaczej" Rekordzista łowił na 4 grunówki i do tego machał spinningiem. Mało ludzi nad wod±, to hulaj dusza...

I jak maj± u nas być ryby skoro co czwarty łowi "inaczej" :?: :evil: Niestety chyba tak to będzie jeszcze wygl±dało przez kilka pokoleń. Nie jest łatwo "zniszczyć" zły nawyk u ludzi, którzy już długo robi± to samo. Zauważyłem, że najtrudniej jest przetłumaczyć ludziom starszym co robi± nie tak. Najczę¶ciej spotykałem się z odpowiedziami w stylu: "Nie ucz ojca dzieci robić" :x

Pozdrawiam
Darek144
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 11:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lol lol lol nie ucz to nie ma sensu wykrzyknik :oops:

jastrzabek_z
Hodowca rosówek
Hodowca rosówek

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój, Pszów
PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 6:15 am    Temat postu: Rybaczówka Odpowiedz z cytatem

tomek78 napisał:
Sandalisto a zauważyłe¶ ten najazd na Goczałkowice ?
Objechałem całe jezioro i naliczyłem około 70 spiningistów napewno wielu przeoczyłem .Mam do ciebie pro¶bę nie chwal się za bardzo swoimi wynikami na tym forum jak zależy ci na Goczałkowicach plis....
Mi już publiczne chwalenie przeszło po tym co widze na Goczałach .

Rom 71 brawo ale z ciebie rycerz tylko trzy szczupaki ,takie mięsiarskie my¶lenie jak twoje wykończyło większo¶ć naszych wód.Nawet Goczałkowice nie s± studni± bez dna ,każde jezioro da się wyczy¶cić .
Pomy¶l że każdy z tych spinningistów których ja dzisiaj widziałem ma takie podej¶cie do sprawy to masz o 200 szczupaków mniej w jeden dzień.
Opanuj się chłopie bo Olze w Kaczycach to już sobie wyczy¶cili¶cie do dna.

A pomy¶lałe¶ ile rybaczówka na Goczałkach odławia ryb? To co bior± wędkarze to piku¶ w porównaniu z nimi
Jazgarek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Głowno
PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 9:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj, po zdjęciu gipsu (jupi lol ) nie mogłem się oprzeć żeby nie pój¶ć nad wodę. Wypad trwał do¶ć krótko, bo od 11 do 13, ale to nie najważniejsze. usmiech Pochwalić się moge jednym okonkiem pod 20 cm. usmiech Połakomił się na Mepps'a Aglie 2 w kolorze zielonym. wink: Mimo, że ryby nie dopisały, to wypad nad wodę po miesi±cu dał mi dużo radochy. wesoly
rom71
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Kaczyce
PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 10:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tomek78 o Olzę się nie martw.Ja tam nie łowię mam swoje akweny w Pogwizdowie. A na Goczałkowice jeżdzę jak mam wolny czas.Kolega Jastrz±bek-z powidział prawdę jakie spóstoszenie robi± rybacy!!! zly:
ginel
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: PL
PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 6:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sqza napisał:
A dla mnie to był najgorszy dzień w roku :evil: Rozwaliłem nad Wisł± miskę olejow± zly: Odechciało mi się ryb na najbliższe tygodnie :placz

Nie chciało się przejsć parę metrów tylko zaparkować nad samym brzegiem:) Współczuje Ci kolego, też to przerabiałem dawno temu, od tamtej pory uważam jak nigdy!
Młodszy podbierakowy

PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 8:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jastrzabek rozumiem twoj± postawe trzeba przecież pomóc rybakom. :?
Mazury wykończyła taka wła¶nie pomocna dłoń.Na mietkowie od kilku lat nie ma rybaków tylko wędkarze ,w tym czasie z najlepszego łowiska sandaczowego wędkarze zrobili najgorsze . :oops:
Przejedz się na Porębe tam twoi koledzy z Żor i Jastrzebia bez pomocy rybaków zrobili pustynie. zly:
Przykłady można mnożyć ale jak się chce samego siebie usprawiedliwić to trzeba co¶ wymy¶lić ,a to rybacy wyłowi± ,jak ja wypuszczę to kto¶ inny weżmie i tym podobne pierdoły .
No ale przeciesz karta musi się zwrucić ,benzyna też droga .Żałosne..

Rom 71 na Olzie nie łowisz bo nie ma co łowić .Wybili¶cie wszystko co ma głowe i ogon.
bassoon
Starszy podbierakowy
Starszy podbierakowy

Miejscowość: Tarnowskie Góry
PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 8:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.W sobotę i dzi¶ byłem na Czarnej Przemszy.Na sobotę czekałem ponad miesi±c...Tak w sobotę jak i dzi¶ z tęczakamii bardzo tak sobie.Dzi¶ 3 brania na 3 godziny machania.Efekt-jeden w podbieraku(czterdziestak)a drugi bardzo ładny pięćdziesi±tak był już prawie cztery razy w podbieraku zanim się wypi±ł.Na streamerka.W sobotę to samo,ale za to połowiłem na such± muszkę(prezent od Agaty z Francji wesoly ).
W zeszłym tygodniu(wiem z relacji i widziałem w sobotę) było tyle ludzi ,że nie można było zaparkować samochodu.Dzi¶ spotkałem tylko jednego sympatycznego pana z Sosnowca.
Czarna Przemsza może dla wielu wydaje się burdelem ale zapewniam,że nie jest prosto wyławiać te tęczaczki.Naprawdę trzeba poznać dobrze t± rzeczkę;choć trafiaj± sie takie dni,że bior± wszędzie i na wszystko-jak na każdej wodzie.Swoj± drog± ciekaw jestem ilu forumowiczów tam łowi?Czasem łowię też na spinning.
Pozdrawiam serdecznie
sandalista
Łowca Pstr±ga Potokowego i Okonia

Miejscowość: Sierakowice
PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 8:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tomek78 napisał:
Mazury wykończyła taka wła¶nie pomocna dłoń.Na mietkowie od kilku lat nie ma rybaków tylko wędkarze ,w tym czasie z najlepszego łowiska sandaczowego wędkarze zrobili najgorsze . :oops:
Przejedz się na Porębe tam twoi koledzy z Żor i Jastrzebia bez pomocy rybaków zrobili pustynie. zly:
Przykłady można mnożyć ale jak się chce samego siebie usprawiedliwić to trzeba co¶ wymy¶lić ,a to rybacy wyłowi± ,jak ja wypuszczę to kto¶ inny weżmie i tym podobne pierdoły .

Rom 71 na Olzie nie łowisz bo nie ma co łowić .Wybili¶cie wszystko co ma głowe i ogon.

Popieram w 100%. Na ten zbiornik mam rzut kamieniem i od kiedy wędkuję to wędkuję głownie na Goczałkach. Rybacy s± tam od kiedy pamiętam, ale tylu wędkarzy ile w ostanich kilku latach nie było nigdy - z rybami wręcz odrotnie.
Tomek, a zauważyłe¶ t± różnorodno¶ć rejestracji ?? W weekend widziałem tablice z kilku województw.
Darek
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój
PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 8:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tomek78 napisał:

A nie stępił się ten nóż Tobie i Twoim miejscowym kolegom od cięcia opon i rysowania lakieru na samochodach :evil:
Swoj± drog± to ciekaw± masz mentalno¶ć, wydaje się Ci, że to tylko Twoja woda i tylko Ty i Tobie podobni mog± tam łowić :evil:
Takie uogólnienia prowadz± oczywi¶cie do błędnych wniosków, ale to Ty zacz±łe¶...
Tomku jest takie powiedzenie "lekarzu, lecz się sam" i przychodzi mi ono na my¶l, gdy widzę Twoje fotki, którymi tak się chwalisz na portalach wędkarskich z goczałkowickim kompletem w kilka minut, te dwa szczupaki i sandacz nie wygl±daj± na żywe, ale Ty w tym roku wzi±łe¶ tylko jednego szczupaka... wiem, wiem fotka nie jest z tego roku.
Do wszystkiego trzeba dorosn±ć i trwa to dłużej lub krócej, niektórzy nie dorastaj± nigdy.
Tomek podoba mi się, że chcesz dbać o rybno¶ć swojej wody, ale to nie te metody i nie ten tryb postępowania...
PS: Nie twierdzę, że to Ty tniesz opony i niszczysz samochody, po prostu dostosowałem polemikę do Twojego trybu my¶lenia

Pozdrawiam ozięble i oby się spotkać nad wod±, rybn± i bez debili uważaj±cych się za wędkarzy wykrzyknik

PS: Policja szuka sprawców niedzielnej demolki jedenastu samochodów zaparkowanych koło kapliczki w Zabrzegu, może Ty jako człowiek tak ¶wietnie obeznany w miejscowych realiach mógłby¶ pomóc...
Młodszy podbierakowy

PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 11:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie Darku niestety ale najwięcej wędkarzy łowi±cych inaczej na naszych wodach jest z Jastrzębia,wiem to z pewnych żródeł między innymi od komendanta ssr i strażników z Wisły których osobi¶cie znam.
Co do mojego kompletu w pięć minut to słabo pan widzi bo wszystkie ryby żyły ,dlatego były na agrafkach.Jutro dam kilka zdj±ć do galeri jak wypuszczam duże szczupaki i sandacze specjalnie dla pana lol chociaż chwalenie sie wynikami przeszło mi ostatnio całkowicie.Problem w tym że to wy przyjeżdzacie do nas na mięsko a nie odwrotnie .Łowię czasami na Dziećkowicach i Paprocanach ,złowiłem tam kilka sumów metrowych i mnóstwo szczupaków do 60 z tego wziołem jak się nie myle trzy albo cztery szczupaki w ci±gu tych czterech lat co tam łowię.Z tym dorastaniem to masz racje ,bo do wypuszczania ryb trzeba po prostu dorosn±ć mi się to udało.A może przejrzałem na oczy.
Co do rysowania samochodów to też mi się to nie podoba bo nie tędy droga.O tej demolce to nawet nie wiedziałem i przepraszam że takie co¶ się dzieje nad naszymi wodami.Sam nie chciał bym mieć takiej niespodzianki na rybach.
Sandalisto takiej różnorodno¶ci rejestracji nad Goczałkowicami to nigdy nie spotkałem ,co mnie wcale nie cieszy :evil: 8O .
Jeszcze raz proszę cię o zachowanie umiarkowania po niedzieli pełnej wrażeń. usmiech
sigi
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Zabrze
PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 11:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tomek78 napisał:
Problem w tym że to wy przyjeżdzacie do nas na mięsko a nie odwrotnie

Zastanów się proszę co piszesz.

Czy zbiornik Goczałkowice to Twoja prywatna woda?

Jaki jest Twój wkład w zarybianie tego zbiornika?

Zbyt ostro jak na mój gust jeĽdzisz sobie po ludziach, nawet dobrze ich nie znaj±c.
Nawijacz żyłek

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
PostWysłany: Sro Lis 22, 2006 9:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Darek napisał:

PS: Nie twierdzę, że to Ty tniesz opony i niszczysz samochody, po prostu dostosowałem polemikę do Twojego trybu my¶lenia.

Darek co się szczypać Pan Tomek78 lepiej wie. Za każdym razem kiedy padnie okre¶lenie "grupa Jastrzębska" to wiesza na nas psy , chociaż nas nie zna. Ja bym twierdził inaczej.
Pozdrawiam
Wichura
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sro Lis 22, 2006 9:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tyton napisał:
Za każdym razem kiedy padnie okre¶lenie "grupa Jastrzębska" to wiesza na nas psy , chociaż nas nie zna.

Ja tam was lubię wesoly
Wpadnijcie na Mazowsze. Ryb nie połowimy ale i tak będzie fajnie wesoly
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Sro Lis 22, 2006 9:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wichura napisał:

Ja tam was lubię wesoly
Wpadnijcie na Mazowsze. Ryb nie połowimy ale i tak będzie fajnie wesoly

E tam przesadzasz, czemu by się ryb nie połowiło? Aż tak tragicznie nie jest. W to, że byłoby fajnie nie w±tpię.
rom71
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pią Lis 24, 2006 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja lubię łowić na Goczałach ,a nie którzy my¶l± że to jest jego prywatny zbiornik. Pozdrowienia dla kolegów z pracy,Sigiego!!!. lol
jastrzabek_z
Hodowca rosówek
Hodowca rosówek

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój, Pszów
PostWysłany: Pią Lis 24, 2006 10:15 pm    Temat postu: OdpowiedĽ Odpowiedz z cytatem

tomek78 napisał:

GDYBY wędkarzom pozwolono łowić na Goczałach z sprzętu pływaj±cego również i moi i Twoi koledzy zrobili by pustynie z tego jeziora. Na razie ten komfort ma tylko rybaczówka i póki co pustyni jeszcze nie zrobiła; ale jest coraz gorzej! Nie możecie traktować jeziora jak swoj± prywatno¶ć! (kto¶ już to powiedział). Samochody s± uszkadzane za to że otwarto stronę południow± i wędkarze przeszkodzili tubylcom w tłuczeniu ryb. Problem leży w mentalno¶ci Polaków a nie (moich kolegów z Jastrzębia, Żor) Żal mi że w tak nieprzemy¶lany sposób próbujesz się wypowiadać[/i]
grzbiet
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pią Lis 24, 2006 11:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż. Ton wypowiedzi jastrz±bka bardzo ostry, może niepotrzebnie, ale w jednym trafił w 10.
A mianowicie Mietków. Znam ten zbiornik od czasu zalania żwirówek i jest "bryndza". Z roku na rok gorzej, więcej ludzi ( niech kto¶ znajdzie miejsce np. w lipcu do łowienia z brzegu - pozdrawiam ) którzy oczywi¶cie maj± prawo spędzić sobie czas nad wod±.
W niedziele byłem na Mietkowie i ... 4 łódki a na wyspach tylko ja i mój przyjaciel ( ryb nie było ) i miejsca z wygl±du jak z bajki.... tylko , że puste..

A co do najlepszego łowiska sandaczowego... przyjeżdżały autokary nawet ze Szczecina ... każdemu wolno wink:

Proszę nie pisać o Mietkowie jako o dobrym łowisku TO HISTORIA :placz

A je¶li macie tajne, dobre łowiska to sza... .

rom71
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sob Lis 25, 2006 10:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tomek78 zastanów się co piszesz i nie obrażaj innych wędkarzy!!!. zly:
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Idż do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2