Z badań przeprowadzonych przez Instytut Rybactwa ¦ródl±dowego w Olsztynie wynika, iż dzienny połów wędkarza w Zalewie Zegrzyńskim w 1999 roku wynosił 1,13 kg (o 0,03 kg mniej, niż w kilku jeziorach gospodarstw rybackich). Łowiono przede wszystkim: leszcz - 33,57%, kr±p - 15,89%, sum - 10,45%, sandacz - 8,61%, szczupak - 7,9%.
Natomiast w 2000 roku wynosił 1,30 kg. Łowiono przede wszystkim: leszcz - 30,62%, kr±p 7,24%, sum 5,46%, sandacz 11,78%, szczupak - 18,19%, okoń 12,66%, płoć 5,47%. Rocznie na wędkarza przypada około 44 kg ryb
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 472 Zalogowani 0 Wszyscy 472
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 6:49 pm Temat postu: woblery
Cze¶ć! Zaczynam robić woblery jak narazie nawet nieżle mi wychodz±. Szkoda że nie mam jak umie¶cić fotek tych pierwszych woblerów ale mam jeden kłopot: Gdzie moge zdobyć kółka ł±cznikowe?? :?: Prosze napiszcie.
Z góry dziękuje. _________________ Ryby to moje życie!!!!!:]
Kobra Mieszacz zanętowy
Kraj: Polska Miejscowość: Zawiercie
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:02 pm Temat postu:
Kolego wedkarzu... Kółka ł±cznikowe zazwyczaj kupujemy (my wędkarze - nie wiem jak inne nacje) w sklepie wędkarskim (może być na rogu). Tam znajdziesz taki wybór kółeczek, że aż oczy bol±. Ja na przykład wła¶nie w ten czwartek zaopatrywałem sie w kółeczka ł±cznikowe własnie w sklepie wędkarskim. : Życze powodzenia...
konger4 Hodowca rosówek
Kraj: Polska Miejscowość: starachowice
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:10 pm Temat postu:
Byłem w jednym sklepie wędkarskim ale nie było. Naszczę¶cie w moim mie¶cie jest sporo sklepów wedkarskich. _________________ Ryby to moje życie!!!!!:]
Kobra Mieszacz zanętowy
Kraj: Polska Miejscowość: Zawiercie
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:19 pm Temat postu:
Szukaj dalej, aż znajdziesz... I pamiętaj kto pyta nie bł±dzi... :
gucio2020 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jelenia Góra
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:47 pm Temat postu:
" Kto pyta wielbł±dzi " _________________ ...::: Gutek :::...
bendericus Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Krosno
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 10:25 pm Temat postu:
ale na kółka to radzę uważać: kiedy¶ kupiłem 200 sztuk na raz, nie sprawdzaj±c ich sprężysto¶ci. W domu okazało się, że s± praktycznie nie do założenia!
Bobex Łowca Jazia
Kraj: Polska Miejscowość: Busko-Zdrój
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 11:34 pm Temat postu:
Kółeczka ł±cznikowe s± w każdym przeciętnym sklepie wędkarskim:)) _________________ Tylko Spinning .
wobler129 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Lubuskie
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 11:38 pm Temat postu:
Gdy o nie pytałem u mnie to kole¶ powiedział tak: "a Ľle mówisz ty pewni9e chcesz agrafki ? ale nie ma bo sprzedane"
Andzia Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 10:24 am Temat postu:
Kółka ł±cznikowe można dostać w sklepie wędkarskim. Nawet je¶li nie ma na półce a poprosisz, to przywioz± z hurtowni. Można też poszukać w sieci, albo na allegro. Mogę potwierdzić wcze¶niejsze opinie - kup jedn± paczuszkę i sprawdĽ co s± warte. Nie kupuj oksydowanych, zabyt miękkich (rozginaja sie palcach), oraz zbyt twardych, bo nie założysz go na woblerka. Nie kupuj rozmiaru mniejszego niż 3, nawet je¶li robisz super małe wobki (fatalnie się zakładaj±). Ja stosuję 3,5 lub 4 i jest OK. Koniecznie upewnij się, że s± wykonane ze stali nierdzewnej. Rdzewiaki s± dom wymiany po jednym sezonie. Je¶li za paczuszkę 20 szt. zapłacisz około 5 zł to jest szansa, że kupiłe¶ co¶ w miarę dobrego. Stosowałem kółka Gamakatsu, teraz będę testował Kostala (podobno dobre). Podobnie jak kółka warto kupić też nierdzewiej±ce kotwice (np. Kamatsu - tanie i OK).
Pozdrawiam