Wysłany: Nie Sty 21, 2007 6:49 pm Temat postu: woblery
Cześć! Zaczynam robić woblery jak narazie nawet nieżle mi wychodzą. Szkoda że nie mam jak umieścić fotek tych pierwszych woblerów ale mam jeden kłopot: Gdzie moge zdobyć kółka łącznikowe?? :?: Prosze napiszcie.
Z góry dziękuje. _________________ Ryby to moje życie!!!!!:]
Kobra Mieszacz zanętowy
Dołšczył: May 05, 2006 Posty: 67
Kraj: Polska Miejscowoć: Zawiercie
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:02 pm Temat postu:
Kolego wedkarzu... Kółka łącznikowe zazwyczaj kupujemy (my wędkarze - nie wiem jak inne nacje) w sklepie wędkarskim (może być na rogu). Tam znajdziesz taki wybór kółeczek, że aż oczy bolą. Ja na przykład właśnie w ten czwartek zaopatrywałem sie w kółeczka łącznikowe własnie w sklepie wędkarskim. : Życze powodzenia...
konger4 Hodowca rosówek
Dołšczył: Dec 10, 2006 Posty: 25
Kraj: Polska Miejscowoć: starachowice
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:10 pm Temat postu:
Byłem w jednym sklepie wędkarskim ale nie było. Naszczęście w moim mieście jest sporo sklepów wedkarskich. _________________ Ryby to moje życie!!!!!:]
Kobra Mieszacz zanętowy
Dołšczył: May 05, 2006 Posty: 67
Kraj: Polska Miejscowoć: Zawiercie
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:19 pm Temat postu:
Szukaj dalej, aż znajdziesz... I pamiętaj kto pyta nie błądzi... :
gucio2020 Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: May 17, 2005 Posty: 543
Kraj: Polska Miejscowoć: Jelenia Góra
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:47 pm Temat postu:
" Kto pyta wielbłądzi " _________________ ...::: Gutek :::...
bendericus Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 236
Kraj: Polska Miejscowoć: Krosno
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 10:25 pm Temat postu:
ale na kółka to radzę uważać: kiedyś kupiłem 200 sztuk na raz, nie sprawdzając ich sprężystości. W domu okazało się, że są praktycznie nie do założenia!
Bobex Łowca Jazia
Dołšczył: Nov 02, 2006 Posty: 137
Kraj: Polska Miejscowoć: Busko-Zdrój
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 11:34 pm Temat postu:
Kółeczka łącznikowe są w każdym przeciętnym sklepie wędkarskim:)) _________________ Tylko Spinning .
wobler129 Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jan 05, 2007 Posty: 396
Kraj: Polska Miejscowoć: Lubuskie
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 11:38 pm Temat postu:
Gdy o nie pytałem u mnie to koleś powiedział tak: "a źle mówisz ty pewni9e chcesz agrafki ? ale nie ma bo sprzedane"
Andzia Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 03, 2006 Posty: 233
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 10:24 am Temat postu:
Kółka łącznikowe można dostać w sklepie wędkarskim. Nawet jeśli nie ma na półce a poprosisz, to przywiozą z hurtowni. Można też poszukać w sieci, albo na allegro. Mogę potwierdzić wcześniejsze opinie - kup jedną paczuszkę i sprawdź co są warte. Nie kupuj oksydowanych, zabyt miękkich (rozginaja sie palcach), oraz zbyt twardych, bo nie założysz go na woblerka. Nie kupuj rozmiaru mniejszego niż 3, nawet jeśli robisz super małe wobki (fatalnie się zakładają). Ja stosuję 3,5 lub 4 i jest OK. Koniecznie upewnij się, że są wykonane ze stali nierdzewnej. Rdzewiaki są dom wymiany po jednym sezonie. Jeśli za paczuszkę 20 szt. zapłacisz około 5 zł to jest szansa, że kupiłeś coś w miarę dobrego. Stosowałem kółka Gamakatsu, teraz będę testował Kostala (podobno dobre). Podobnie jak kółka warto kupić też nierdzewiejące kotwice (np. Kamatsu - tanie i OK).
Pozdrawiam