Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krzysztofCz RZEP

Kraj: Polska
|
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 8:07 am Temat postu: Kłopoty z "dodatkami" ? |
|
|
Mam kłopot kiedy chcę użyć np. pogrubienia zaznaczonego tekstu. Kiedy¶ (przed przeprowadzk±) działało normalnie, teraz mam trudno¶ci lub nie mogę użyć wcale - pogrubia tekst w innym miejscu niż zaznaczony. Niby drobiażdżek ale jakże denerwuj±cy Teraz też wła¶nie chciałem pogrubić "denerwuj±cy - dla sprawdzenia - i nie wyszło : |
|
 |
Darek144 Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Wrocław |
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 8:31 am Temat postu: Re: Kłopoty z "dodatkami" ? |
|
|
KrzysztofCz napisał: |
Mam kłopot kiedy chcę użyć np. pogrubienia zaznaczonego tekstu. Kiedy¶ (przed przeprowadzk±) działało normalnie, teraz mam trudno¶ci lub nie mogę użyć wcale - pogrubia tekst w innym miejscu niż zaznaczony. Niby drobiażdżek ale jakże denerwuj±cy Teraz też wła¶nie chciałem pogrubić "denerwuj±cy - dla sprawdzenia - i nie wyszło : |
A spróbuj przed pogrubianym wyrazem wpisać [ b ] (tylko bez spacji między b a nawiasami kwadratowymi) i za wyrazem [/b]
Wyjdzie Ci co¶ takiego : Przynajmniej powinno. :P _________________ "Zbyt wielu głupców ma się za mówców, ¶mieszne..." |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 1:34 pm Temat postu: |
|
|
sprawdzam[b] i wychodzi tak jak widać 8O . teraz spróbuję użyć funkcji B i jest jak jest |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 1:40 pm Temat postu: |
|
|
KrzysztofCz napisał: |
sprawdzam[b] i wychodzi tak jak widać 8O . teraz spróbuję użyć funkcji B i jest jak jest |
Co¶ nie bardzo to działa, ale widzę w innych postach, że koledzy maja problemy z cytatami. "Cytaty" chciałem pogrubić i teraz też nie wychodzi. [b]Próbuję to zdanie napisać Darek Twoj± metod±[b]. Wychodzi niestety jak widać 8O . |
|
 |
Treyk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Jak kończysz piszesz [/b] a nie [b] _________________ Ten kto powiedział, że wędkarstwo uspokaja, nigdy nie łowił ryb. |
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Inowrocław |
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 2:07 pm Temat postu: |
|
|
Co nie działa?
Jarbas napisał: |
Co nie działa? |
Pobrubiony cytat?
Panowie...
Może wył±czacie HTML pod edycj± postu?
Polecam przed wy¶lij klikn±ć Podgl±d... pomaga ;) _________________ http://www.jarbas.com.pl
Zwolennik naturalnej metody planowania rodziny. |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Mam wł±czone HTML, BBCode, u¶mieszki też mam wł±czone. Ja chciałem pogrubić słowo "cytat" i nie wyszło. Nie chodziło mi o pogrubione cytaty . Zawsze najpierw robię podgl±d co by nie dać jakiej¶ plamy :
ale ta rada działa zapomniałem o tym uko¶niku :oops: |
|
 |
Woytas Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Brzeg |
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 10:38 am Temat postu: |
|
|
Jarbas tagi działaj±, jak się je wpisze "z palca" Krzysztofowi chodziło zapewne o to, że jak najedziesz myszk± na przycisk tagów to pojawia się taki tekst: Tekst pogrubiony: tekst Rada: zaznacz tekst i kliknij. Rada jest niestety daremna, bo po zaznaczeniu tekstu i kliknięciu na przycisk maj±cy np. pogrubić zaznaczony tekst tagi (otwarcie i zamknięcie) wstawiane s± na końcu całego posta. _________________ Krytyk i eunuch z jednej s± parafii - obaj wiedz± jak żaden nie potrafi  |
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Wysłany: Pon Lut 12, 2007 10:47 am Temat postu: |
|
|
Automatycznie s± zamykane o ile kliknęło się otwarcie a nie kliknęło zamknięcia. Można potestować na podgl±dzie.
Najłatwiej jak kto¶ lubi myszk± pod¶wietlić obrabiany tekst (zaznaczyć) i klikn±c nad okienkiem wybrany tag - tekst znajdzie się w znacznikach autoamtycznie. _________________ http://www.jarbas.com.pl
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Wysłany: Pon Lut 12, 2007 10:52 am Temat postu: |
|
|
Zapomniałem dodać że aby użyć nowy tag należy zamkn±ć otwarty wcze¶niej, nie ma takiego systemu aby sam się połapał o co komu chodzi.
Przy okazji po napisaniu powyższego zrobiłem tak. Myszk± + lewy przycisk pod¶wietliłem tekst potem nad okienkiem klikn±łem tag widać u mnie działa... nie wiem czemu gdzie¶ indziej nie :/ _________________ http://www.jarbas.com.pl
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Woytas napisał: |
Jarbas tagi działaj±, jak się je wpisze "z palca" Krzysztofowi chodziło zapewne o to, że jak najedziesz myszk± na przycisk tagów to pojawia się taki tekst: Tekst pogrubiony: tekst Rada: zaznacz tekst i kliknij. Rada jest niestety daremna, bo po zaznaczeniu tekstu i kliknięciu na przycisk maj±cy np. pogrubić zaznaczony tekst tagi (otwarcie i zamknięcie) wstawiane s± na końcu całego posta. |
Dokładnie o to mi chodziło, sprawdzałem teraz i mam dalej tak samo. Wcze¶niej używałem w ten sam sposób i chodziło wszystko dobrze. Chodziło zrobiłem jak mówisz z palca  |
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Wysłany: Wto Lut 13, 2007 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Widocznie ja klikam po innym forum ;)
Ale nie będę się sprzeczał nie mogę ręczyć za kompy na których PW jest przegl±dane (systemy, programy pracuj±ce w tle, uruchomione procesy, konfiguracja systemu) i wiele innych mog±cych wpływać. _________________ http://www.jarbas.com.pl
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 8:49 pm Temat postu: |
|
|
Forum to samo - bo jedynie słuszne Co do reszty pewnie masz rację - ja za mocny w tym nie jestem : I niech tak zostanie bo nawet mi się podoba używanie paluszka  |
|
 |
|