Wysłany: Pon Mar 05, 2007 2:17 pm Temat postu: Zanęta leszczowa
Jak my¶licie która z mieszanek dostępnych na rynku będzie najlepsza na leszcze? Dodam że będe łowił feederem. (nie licz±c sensasa)
Gabriel16 Zarzucacz kwalifikowany
Kraj: Polska Miejscowość: Dynów
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 2:36 pm Temat postu:
Moim zdaniem bardzo dobre s± zanęty firmy "Marcel", choć ich tańszym odpowiednikom sygnowane przez firme Robinson, również nie mam nic do zarzucenia. Z tych Robinsonów to zanęta "BREAM" (obydwie wersje). Ciekawa mieszanka, moim skromnym zdaniem godna polecenia, oczywi¶cie z kilkoma dodatkami powinna być bardzo dobra.
A do feedera co¶ sprawdzonego i bardzo dobrego z "Marcela" (zanęta DS FEEDER):
TUTAJ
Pozdro
Gabriel16
harrygdynia Nastawiacz podpórek
Kraj: Polska Miejscowość: Gdynia
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 3:39 pm Temat postu:
Każdy z nas ma swoje przyzwyczajenia i preferencje. Używam Marcela, jest ok. Dodatkowo Dragona Classic i English Bream, nie gardzę zanętami od Mistrza Gutkiewicza i Stila.
A szczerze mówi±c łowi±c z koszykiem na wyniki większy wpływ według mnie ma to co wsypiesz.... do zanęty.
Nawet co¶ taniego (oj, zaraz mnie koledzy zjedz±) sowicie wzbogacone pink±, kawałkami czerwonych................... potrawi dać rezultat lepszy od samej, nawet najdroższej zanęty.
Pozdrawiam.
krzys_u Nastawiacz podpórek
Kraj: Polska Miejscowość: Piastów k/W-wy
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 4:27 pm Temat postu:
Ja do firmowej zanęty np. Stil turbo lock
dodaje trochę pęczaku, makaronu gwiazdki i płatków.
no i robactwo...
Wła¶nie...piernika daje zawsze(widać lechy ''lec±'' na to : )do tego baza trapera(lub inna tania zanęta firmowa),wiosn± troche ochotki,jesieni± pinki i siekane czerwone.Sprawdza się :o
Amitaf Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Szczecin-Police
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 8:11 pm Temat postu:
Jestem, a nauczył mnie tego mój Ojciec (już nieżyj±cy), przed wielu laty (ok. 40-stu), że najlepsze i najskuteczniejsze s± zanęty naturalne. A miał w tym temacie nie małe wyniki. Łowił Leszcze o wadze, których można dzi¶ tylko pomarzyć, ( nie będę pisał, jakich-starsi łowcy okazów wiedz±, o jakich piszę) a nie było to tak dawno- ledwo 13 lat temu.. I nie jest to przechwałka wędkarza, tylko do¶wiadczenia zauważone przez lata. Wież mi, że PRZENICA gotowana na twardo jest nieocenion± przynęt±, jak również LEN. Zrobisz jak chcesz, ale zawsze warto spróbować. W moim ocenie i wielu innych moich kolegów po kiju nic nie zast±pi natury.
PS. Leszcze łowione były i czasem s± w okolicach Szczecina-Dziewoklicza!!!
Andrzej228 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Bory Tucholskie
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 8:56 pm Temat postu:
Amitaf napisał:
Łowił Leszcze o wadze, których można dzi¶ tylko pomarzyć, ( nie będę pisał, jakich-starsi łowcy okazów wiedz±, o jakich piszę) a nie było to tak dawno- ledwo 13 lat temu.. I nie jest to przechwałka wędkarza, tylko do¶wiadczenia zauważone przez lata. Wież mi, że PSZENICA gotowana na twardo jest nieocenion± przynęt±, jak również LEN.
Kiedy¶ u mnie też stosowałem parzon± pszenicę i leszczy zawsze nałowiłem, teraz jest z tym łowieniem gorzej chyba z powodu braku leszczy Co do lnu to go nie stosowałem (z braku wiedzy) _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
nie zajarałem ani jednego szluga.