Wg naukowców amerykańskich 23 % cało¶ci połowów morskich populacji zagrożonych wyginięciem stanowi połowy amatorskie. W okresie wakacyjnym w południowym Atlantyku amatorzy łapi± 38 % wszystkich łowionych ryb, wzdłuż wybrzeża Pacyfiku - 59 %, a w Zatoce Meksykańskiej aż 64 %.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 468 Zalogowani 0 Wszyscy 468
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 4:23 pm Temat postu: POMOCY!! Jak dobrze doci±żyć wobler?!
wczoraj zrobiłem swojego pierwszego woblera jednak będe go musiał wyrzucić bo kompkletnie nie reaguje na moje szarpanie wędk±.
prosze specjalistów od produkcji woblerów o to aby mi pomogli i dali mi jakie¶ wskazówki dotycz±ce produkcji tych przynęt. PROSZE!!!!!!!!!!
PS. Je¶li byłby kto¶ tak miły i doł±czył do swoich odpowiedzi jakie¶ zdję cia woblerków gotowych i tych w trakcie produkcji to byłbym mu dozgodnie wdzięczny. Z góry dziękuje.
GRAND7 Czy¶ciciel gumiaków
Kraj: Polska
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 4:25 pm Temat postu:
a i byłbym zapomniał jaki kształt powinien mieć stelaż (chyba to co¶ na czym zamontowane s± kotwice)
dariusz_dyl_pl Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Ostroleka
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 4:30 pm Temat postu:
Przeczytaj to co znajdziesz w dziale Artykuły -> Publicystyka -> Zrób to sam
Masz tam opisane wykonanie woblerów w bardzo przystępny sposób. _________________ Jak nie ma ryb w realu, to może będ± w wirtualu FS2
Bombel Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 4:30 pm Temat postu:
Wpisz w Google hasło WOBLER. Znajdziesz lektury na dziesi±tki godzin.
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 7:31 pm Temat postu:
GRAND7 a może Ty prze¶lij zdjęcie swojego woblerka i zaznacz na nim jak rozmie¶ciłe¶ obci±żenie, to łatwiej będzie powiedzieć, gdzie popełniłe¶ bł±d.
dzepetto_r@wp.pl
tam możesz przesłać, a poza tym przejrzyj artykuły o robieniu wobków. Jest tam naprawdę sporo wiedzy. W zasadzie temat został wyczerpany w artykułach znajduj±cych się na PW. Hmmm a może ja też kiedy¶ parę zdań naskrobię...
krzyko Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 6:58 am Temat postu:
dzepetto napisał:
GRAND7 a może Ty prze¶lij zdjęcie swojego woblerka i zaznacz na nim jak rozmie¶ciłe¶ obci±żenie, to łatwiej będzie powiedzieć, gdzie popełniłe¶ bł±d.
dzepetto_r@wp.pl
tam możesz przesłać, a poza tym przejrzyj artykuły o robieniu wobków. Jest tam naprawdę sporo wiedzy. W zasadzie temat został wyczerpany w artykułach znajduj±cych się na PW. Hmmm a może ja też kiedy¶ parę zdań naskrobię...
Naskrob, z przyjemno¶ci± poczytamy.Każdy z nas robi inne woblery, inaczej i w innych miejscach umieszcza obci±żenie, inaczej formuje i wkleja stelaż i tak dalej........Tak że pomimo tylu artykułów już napisanych zawsze można co¶ ciekawego i nowego dla siebie znaleĽc. _________________ Wodom cze¶ć!
KLEMENS007 Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 8:33 am Temat postu:
GRAND7 napisał:
a i byłbym zapomniał jaki kształt powinien mieć stelaż (chyba to co¶ na czym zamontowane s± kotwice)
W którym¶ filmie zał±czanym do pisma wędkarstwo moje hobby jest pokazany cały proces tworzenia woblera. Od strugania korpusu, osadzaniu stelaża a także wyważania. Jak przejże moj± filmotekę to podrzucę tytuł filmu. _________________ LEPIEJ MIEĆ SPOKÓJ JAK RACJĘ
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 8:35 am Temat postu:
KLEMENS007 napisał:
W którym¶ filmie zał±czanym do pisma wędkarstwo moje hobby jest pokazany cały proces tworzenia woblera. Od strugania korpusu, osadzaniu stelaża a także wyważania. Jak przejże moj± filmotekę to podrzucę tytuł filmu.
"Szlakiem troci i łososia"- to ten film
KLEMENS007 Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 8:55 am Temat postu:
dzepetto napisał:
KLEMENS007 napisał:
W którym¶ filmie zał±czanym do pisma wędkarstwo moje hobby jest pokazany cały proces tworzenia woblera. Od strugania korpusu, osadzaniu stelaża a także wyważania. Jak przejże moj± filmotekę to podrzucę tytuł filmu.
"Szlakiem troci i łososia"- to ten film
O jak miło zaoszczędziłe¶ mi czasu na "odkurzaniu" płty z filmami _________________ LEPIEJ MIEĆ SPOKÓJ JAK RACJĘ