Polski sektor rybołówstwa stanowi 0,07% PKB, jednakże ma ogromny wpływ na życie społeczno-gospodarcze 3 nadmorskich województw. Udział produktów rybnych w eksporcie stanowi 10% całego eksportu żywno¶ci.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 466 Zalogowani 0 Wszyscy 466
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 5:28 pm Temat postu: Monolog okołozlotowy
Cwierkały wróble i wiedziały o czym ćwierkaj± . A ćwierkały o zlocie nad jeziorem żywieckim , dużo wcze¶niej zanim napisałem pytanie o jesienny zlot
.Oczywi¶cie redakcja może ogłaszać termin zlotu kiedy jej się podoba , a nie wtedy gdy dysponuje informacj± , ale gdyby trochę zchyliła głowy z po¶ród chmur , zauważyłaby że tam , gdzie¶ na dole s± ludzie . Ludzie , którzy nie chc± być lekceważeni .
<Redakcja z pewno¶ci± rozważy w przyszło¶ci możliwo¶ć rezygnacji z planów urlopowych, aby¶ czuł się usatysfakcjonowany. Jak wynika z powyższych słów, w pełni na takie po¶więcenie z nasze strony zasługujesz. >
Te słowa wydawały się celn± ironi± , a okazały się podwójn± drwina . Ponieważ z jednej strony daj± mi do zrozumienia gdzie jest moje miejsce , a z drugiej strony brzmi± jednoznacznie - wiem ale nie powiem , a ty czekaj sobie aż powiem . Może za tydzień , a może za miesi±c .-
<.I na przyszło¶ć: delikatniej proszę, bo nikt z nas tobie nie ubliża , a przynajmniej ja osobi¶cie nie lubię, jak kto¶ pluje mi w twarz. I nie mam zwyczaju mówić, że to deszcz pada. Idea ?>
Czyżby ? W tej sytuacji nie jwydaje się to takie oczywiste . Czy to tak zwana " jedynie słuszna linia redakcji " ?
Czyżby informacja o zlocie nad jeziorem żywieckim wymagała takiego trudu ? Nie s±dzę . My¶lę , że jest tak jak napisał Sacha < komu¶ się nie chce > napisać kilku słów
.Gdybym był zło¶liwy napisałbym - jakie chcenie , taki jubileusz -
.Chętnie spotkałbym się z ekio± ¶l±sk± i innymi pogawędkowiczami , ale na drugi koniec Polski nie wyjeżdża się na pstryknięcie palcami . Mimo wszystko życzę udanego spotkania tym którzy mog± pojechać .
Nie oczekuję odpowiedzi redakcji , również w postaci monologu na temat jakim to jestem nieokrzesanym prostakiem .
Monk Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 5:46 pm Temat postu:
Krytyka jest jak widać naprawdę wygodn±, bo niezobowi±zuj±c± form±. Warto jednak czasami dać co¶ od siebie - nie tylko czarę zbędnego jadu - bo wtedy człowiek zaczyna rozumieć pewne uwarunkowania i problemy, wynikaj±ce z organizacji przedsięwzięcia i zapewne dwa razy się zastanowi, zanim popełni gafę, polegaj±c± choćby na zarzucaniu komukolwiek tak niecnych intencji.
Również Ciebie pozdrawiam i zakończmy proszę tę jadowit± dyskusję, której po Tobie naprawdę się nie spodziewałem. :roll:
adalin Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 9:15 pm Temat postu:
Po trzykroć jotny Janie! ;)
A wpadnij na Korytko do Kajka. To chyba bliżej niż do Żywca. A jeżeli nie, to ja mam tak± mał± sugestię - z chęci±, nieoficjalnie i zupełnie szczerze pomoczyłbym kijaszka gdzie¶ w okolicach Szczecinka. Byłem raz w Białym Borze - podoba się mnie tamtejsza okolyca ;) Jezior wiele, rzeki też s± i to nie byle jakie. Temat, niestety, raczej na przyszły rok, ale z chęci± wielk± bym go zakosztował
LOBUZ Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: ZEBRZYDOWICE
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 9:41 pm Temat postu:
czyzby to był ( i tu wykropkuje reszte wypowiedzi ) kazdy pomysli co chce to
jego i tylko jego sprawa co sobie tam pomysli.
pozdrawiam lobuz _________________ wszystkie rybki ¶pi± w jeziorze tylko jedna spać nie może .
jjjan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 10:25 pm Temat postu:
adalin napisał:
A wpadnij na Korytko do Kajka.
Niestety ten czas jest już zarezerwowany na ryby które nie słyszały o niskim ci¶nieniu i wschodnim wietrze tzn. w tym czasie jestem w Szwecji
adalin napisał:
A jeżeli nie, to ja mam tak± mał± sugestię - z chęci±, nieoficjalnie i zupełnie szczerze pomoczyłbym kijaszka gdzie¶ w okolicach Szczecinka.
Zawsze pierwsza jest my¶l , a pomalutku dojdzie do realizacji
LOBUZ Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: ZEBRZYDOWICE
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 11:24 pm Temat postu:
jjjan napisał:
adalin napisał:
A wpadnij na Korytko do Kajka.
Niestety ten czas jest już zarezerwowany na ryby które nie słyszały o niskim ci¶nieniu i wschodnim wietrze tzn. w tym czasie jestem w Szwecji
adalin napisał:
A jeżeli nie, to ja mam tak± mał± sugestię - z chęci±, nieoficjalnie i zupełnie szczerze pomoczyłbym kijaszka gdzie¶ w okolicach Szczecinka.
Zawsze pierwsza jest my¶l , a pomalutku dojdzie do realizacji
no cóż to bedzie okazja pogadac _________________ wszystkie rybki ¶pi± w jeziorze tylko jedna spać nie może .