Wysłany: Wto Sie 28, 2007 12:25 pm Temat postu: Materiały na oklejenie woblerów
Jeżeli kto¶ jest chętny wypróbować nowe materiały na oklejenie woblerów może się skusi :pianka
Materiał jest g±pkowaty powleczony z drugiej strony wzorem. Grubo¶ć około 2mm. Można pokusić się o oklejenie korpusu. _________________ Lecek
Ostatnio zmieniony przez lecek dnia Sro Sie 29, 2007 6:58 am, w cało¶ci zmieniany 1 raz
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 3:10 pm Temat postu:
Lecek a Ty już to wypróbowałe¶, czy czekasz na wyniki testów? :
prusak Łowca Klenia
Kraj: Polska Miejscowość: Krupski Młyn
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 4:49 pm Temat postu:
Czort wie jak będ± wygl±dały po pomalowaniu poliuretanem. Kupiłem kiedy¶ super bluzkę na wyprzedaży, piękna, l¶ni±ca, cudo! Po posmarowaniu klejem całe piękno zanikło, pozostał czarny materiał i srebrne kropki.
Cena pianek też ¶rednia...
Czekam na relacje z testów i fotki w galerii :
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 6:27 pm Temat postu:
Jak na mój gust to te folie(a może raczej pianki) s± za grube. Ale je¶li się uprzeć...
GreenSun Kierownik steru
Kraj: Polska Miejscowość: Bełżyce
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 10:48 pm Temat postu:
Jeżeli juz to te folie miały by zastosowanie przy oklejaniu dużych wobków takich od 7 cm w górę, oklejenie mniejszych modeli będzie trudne a i efekt końcowy cos mi sie tak wydaje będzie nie najpiękniejszy, w końcu to aż 2mm i w dodatku pianka któr± jak znam moje szczę¶cie butapren bedzię rozpuszczał. To chyba jest produkowane z my¶l± o muszkarzach krętaczach a nie o domorosłych strugaczach :
Prusak z opakowań jakich marek papierosów pozyskujesz złot± folię? Srebrnej to mam pod dostatkiem ale złotej ani jednej.
Dzi¶ rano jak robiłem sobie siadanie, otwierałem nowe opakowanie jakiego¶ smarowidełka do chlebka (¦niadaniowa chyba) i tam pod wieczkiem była taka piękna złociutka folia z ładn± faktur±, może kto¶ próbował oklejać tym wobki?
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 6:56 am Temat postu:
Ja od czasu do czasu przy większych woblerach stosuję złotka z różnych masełek i margaryn. S± troszkę grubsze i sztywniejsze ale ładnie się układaj± i można spokojnie nimi oklejać korpusy. Ale radzę te większe. łatwiejsze s± w obróbce niż te np. papierosowe gdyż nie s± podklejane papierem, dzięki temu ładnie pokrywaj± i przylegaj± do korpusu. Na spoko polecam.
Co do tej pianki to poleciłem jako materiał eksperymentalny. Napadnę osobi¶cie Maćka Wilka to go wypytam o ten materiał. Przed podaniem linku rozmawiałem z koleżank±, która prowadzi sprzedaż w Taimeniu. Odniosłem wrażenie ,że nie do końca wie o co mi chodziło :P _________________ Lecek
Jotes Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 7:13 am Temat postu:
Kiedy¶ ładnych parę lat temu, zdobyłem niemieck± folię aluminiow± do oklejania pianki izolacyjnej do kolektorów z par± i ciepł± wod±. Miała chyba 0,3 mm grubo¶ci, 6 cm szeroko¶ci i była samoprzylepna(na tłustym papierze).
Fenomenalnie się j± kleiło do każdego korpusu.
Niestety, resztki wyrobiłem, a zdobyć nowych zapasów już nie mam jak.
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 10:12 am Temat postu:
GreenSun napisał:
Prusak z opakowań jakich marek papierosów pozyskujesz złot± folię? Srebrnej to mam pod dostatkiem ale złotej ani jednej.
Nie jestem Prusak , ale ja pozyskuję z "Goldenów". Chyba sama nazwa wymusza na nich to złotko.
Ostatnio zmieniony przez dzepetto dnia Sro Sie 29, 2007 10:25 am, w cało¶ci zmieniany 1 raz
prusak Łowca Klenia
Kraj: Polska Miejscowość: Krupski Młyn
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 10:19 am Temat postu:
GreenSun napisał:
Gdybym to ja wiedział... Złotka pozyskuję od znajomych palaczy i nigdy nie zwracałem uwagi na to co pal±, ¶mierdzi tak samo. Chodzi mi po głowie nazwa fajek ze słowem RED w nazwie, 25 szt w paczce. Z nich były dobre złotka.
Im grubsza i sztywniejsza folia tym bardziej mi sie podoba, no i musi być dosyć mocno wytłoczona, lekko matowa. Ale to już rzecz gustu.
Waldi294 Młodszy podbierakowy
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 8:56 am Temat postu:
Jotes napisał:
Kiedy¶ ładnych parę lat temu, zdobyłem niemieck± folię aluminiow± do oklejania pianki izolacyjnej do kolektorów z par± i ciepł± wod±. Miała chyba 0,3 mm grubo¶ci, 6 cm szeroko¶ci i była samoprzylepna(na tłustym papierze).
Fenomenalnie się j± kleiło do każdego korpusu.
Niestety, resztki wyrobiłem, a zdobyć nowych zapasów już nie mam jak.
Folia aluminiowa jest nadal,jest w takich kr±żkach jak ta¶ma malarska .Używa sie jej do poł±czeń izolacji na rurach co.Jest samo przylepna w kolorze sreberka.Do tego wypisany długopis i można samemu nadać kształt łusek.