Strona główna
Galeria
Forum
Artykuły
Wyślij
Moduły
Rozmaitości
e-Wędkarstwo
Czy wiesz, że...
Odłowy rybackie gospodarstwa Ruciane-Nida to ok. 300 t rocznie, co stanowi ok. 14 kg ryb z hektara.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 464
 Zalogowani 0
 Wszyscy 464

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
lecek: Powróciło się szczęśliwie. Piszę to specjalnie, ponieważ miałem j ...(4208) Jun 24, @ 13:27:51

mario_z: a ja sobie siedzę i nudzę się :mrgreen :hihi ...(4208) Jun 22, @ 11:29:03

Tiur: Eliminacje do GPP na Sanie zostały odwołane ze względów pogodowyc ...(4208) Jun 18, @ 05:28:42

mario_z: W piątek bardzo krótko na wodzie ze spinem, tylko półtorej godzin ...(4208) Jun 15, @ 16:58:29

lecek: W sensie "niepowracania" na wyspę miałem na myśli normalnych tury ...(4208) Jun 12, @ 13:50:51

krzysztofCz: :hihi :hihi :hihi Lecku... to jak będzie ;question :h ...(4208) Jun 12, @ 10:46:38

lecek: Na Islandię poleciałem na zaproszenie mojego kolegi. Z ciekawszyc ...(4208) Jun 11, @ 18:57:00

christoferek: Planowałęm wyjazd na belony w tym roku, niestety nic nie wyszło z ...(4208) Jun 05, @ 07:37:37

krzysztofCz: Pewnie że warto. U mnie kończy się sezon belonowy. Było różnie ...(4208) Jun 03, @ 18:34:17

christoferek: [quote:3c60ad189f="Krz ysztof46"]Witam Podziwiam was Panowie za ...(4208) Jun 03, @ 13:53:30

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2710
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2506
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2580
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2730
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2596
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2633
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2544
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2565
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2959
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2765
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Materiały na oklejenie woblerów
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Materiały na oklejenie woblerów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomoœć
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002

Kraj: Polska
Miejscowoœć: Warszawa-Tarnów
PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 12:25 pm    Temat postu: Materiały na oklejenie woblerów Odpowiedz z cytatem

Jeżeli ktoś jest chętny wypróbować nowe materiały na oklejenie woblerów może się skusi :pianka

Materiał jest gąpkowaty powleczony z drugiej strony wzorem. Grubość około 2mm. Można pokusić się o oklejenie korpusu.

Ostatnio zmieniony przez lecek dnia Sro Sie 29, 2007 6:58 am, w całości zmieniany 1 raz
dzepetto
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Dołšczył: Jan 14, 2007

Miejscowoœć: Łężyca
PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 3:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lecek a Ty już to wypróbowałeś, czy czekasz na wyniki testów? wink: usmiech
prusak
Łowca Klenia

Dołšczył: Jan 23, 2006

Miejscowoœć: Krupski Młyn
PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 4:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czort wie jak będą wyglądały po pomalowaniu poliuretanem. Kupiłem kiedyś super bluzkę na wyprzedaży, piękna, lśniąca, cudo! Po posmarowaniu klejem całe piękno zanikło, pozostał czarny materiał i srebrne kropki.
Cena pianek też średnia...
Czekam na relacje z testów i fotki w galerii wink:
dzepetto
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 6:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak na mój gust to te folie(a może raczej pianki) są za grube. Ale jeśli się uprzeć...
GreenSun
Kierownik steru
Kierownik steru

Dołšczył: Feb 26, 2006

Miejscowoœć: Bełżyce
PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 10:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli juz to te folie miały by zastosowanie przy oklejaniu dużych wobków takich od 7 cm w górę, oklejenie mniejszych modeli będzie trudne a i efekt końcowy cos mi sie tak wydaje będzie nie najpiękniejszy, w końcu to aż 2mm i w dodatku pianka którą jak znam moje szczęście butapren bedzię rozpuszczał. To chyba jest produkowane z myślą o muszkarzach krętaczach a nie o domorosłych strugaczach wink: wesoly

Prusak z opakowań jakich marek papierosów pozyskujesz złotą folię? Srebrnej to mam pod dostatkiem ale złotej ani jednej.

Dziś rano jak robiłem sobie siadanie, otwierałem nowe opakowanie jakiegoś smarowidełka do chlebka (Śniadaniowa chyba) i tam pod wieczkiem była taka piękna złociutka folia z ładną fakturą, może ktoś próbował oklejać tym wobki?
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002

Miejscowoœć: Warszawa-Tarnów
PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 6:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja od czasu do czasu przy większych woblerach stosuję złotka z różnych masełek i margaryn. Są troszkę grubsze i sztywniejsze ale ładnie się układają i można spokojnie nimi oklejać korpusy. Ale radzę te większe. łatwiejsze są w obróbce niż te np. papierosowe gdyż nie są podklejane papierem, dzięki temu ładnie pokrywają i przylegają do korpusu. Na spoko polecam.
Co do tej pianki to poleciłem jako materiał eksperymentalny. Napadnę osobiście Maćka Wilka to go wypytam o ten materiał. Przed podaniem linku rozmawiałem z koleżanką, która prowadzi sprzedaż w Taimeniu. Odniosłem wrażenie ,że nie do końca wie o co mi chodziło :P lol
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 27, 2006

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 7:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedyś ładnych parę lat temu, zdobyłem niemiecką folię aluminiową do oklejania pianki izolacyjnej do kolektorów z parą i ciepłą wodą. Miała chyba 0,3 mm grubości, 6 cm szerokości i była samoprzylepna(na tłustym papierze).
Fenomenalnie się ją kleiło do każdego korpusu.
Niestety, resztki wyrobiłem, a zdobyć nowych zapasów już nie mam jak. smutny
dzepetto
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 10:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GreenSun napisał:
Prusak z opakowań jakich marek papierosów pozyskujesz złotą folię? Srebrnej to mam pod dostatkiem ale złotej ani jednej.

Nie jestem Prusak lol , ale ja pozyskuję z "Goldenów". Chyba sama nazwa wymusza na nich to złotko. usmiech

Ostatnio zmieniony przez dzepetto dnia Sro Sie 29, 2007 10:25 am, w całości zmieniany 1 raz
prusak
Łowca Klenia

Dołšczył: Jan 23, 2006

Miejscowoœć: Krupski Młyn
PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 10:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GreenSun napisał:
Gdybym to ja wiedział... Złotka pozyskuję od znajomych palaczy i nigdy nie zwracałem uwagi na to co palą, śmierdzi tak samo. Chodzi mi po głowie nazwa fajek ze słowem RED w nazwie, 25 szt w paczce. Z nich były dobre złotka.
Im grubsza i sztywniejsza folia tym bardziej mi sie podoba, no i musi być dosyć mocno wytłoczona, lekko matowa. Ale to już rzecz gustu.
Waldi294
Młodszy podbierakowy
Młodszy podbierakowy

Dołšczył: Apr 28, 2006

PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 8:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jotes napisał:
Kiedyś ładnych parę lat temu, zdobyłem niemiecką folię aluminiową do oklejania pianki izolacyjnej do kolektorów z parą i ciepłą wodą. Miała chyba 0,3 mm grubości, 6 cm szerokości i była samoprzylepna(na tłustym papierze).
Fenomenalnie się ją kleiło do każdego korpusu.
Niestety, resztki wyrobiłem, a zdobyć nowych zapasów już nie mam jak. smutny
Folia aluminiowa jest nadal,jest w takich krążkach jak taśma malarska .Używa sie jej do połączeń izolacji na rurach co.Jest samo przylepna w kolorze sreberka.Do tego wypisany długopis i można samemu nadać kształt łusek.
Wyœwietl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

Skocz do: