W literaturze polskiej błystka nosiła następuj±ce nazwy: ble¶nia (Galicja, Wileńszczyzna), oblanka (Wileńszczyzna), oblewka i oblewanka (Kaszuby), błyskawka (okol. Konina, Wielkopolska, Wileńszczyzna), targlica (okol. Augustowa) – nazwa pochodzi od pionowego ruchu błystki czyli targania.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 466 Zalogowani 0 Wszyscy 466
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 7:29 pm Temat postu: Koryto 2007 - jak dojechać
Generalnie jak się znajdziemy na drodze krajowej numer 11 w Obornikach Wielkopolskich to szukamy skrętu na Szamotuły na drogę numer 187. Od tej krzyżówki jedziemy około 3700m do pocz±tku wsi U¶cikowo. Tam, jad±c od Obornik będziemy mieli skręt w prawo na Wysypisko ¦mieci. Ruszamy ¶miało nie zważaj±c na nic. Po około 200m od zjazdu z drogi 187 mamy ostry skręt (inaczej nie mozna) w prawo by nagle skręcić w lewo. Jedziemy cały czas asfaltem, nagle droga zmienia się w drogę z płyt betonowych. Jedziemy dziarsko dalej aż do ostrego skrętu w lewo. Zaraz za tym zakrętem skręcamy w biała szutrow± drogę w prawo prowadz±ca lew± strona małego lasu. Jedziemy cały czas prosto do momentu kiedy będziemy mogli skręcic w lewo lub w prawo. Choć bardziej mi osobi¶cie w prawym kierunku my musimy skierować nasze pojazdy w lewo. Jedziemy, jedziemy, jedziemy aż do skraju wsi, aż zobaczymy ¶cianę lasu i tam zobaczycie zabudowania z fotek które zrobiłem i sa w artykule o "Korycie 2007". Tam z pewnoscia będa juz dla was ustawione znaki, którymi sie pokierujecie by dojechać do celu.
Od czwartku od godziny 16.00 jestem dla waszych usług pod numerem tel. 601150179. W innych dniach jestem pod komórka oczywiscie ale ze wzgledu na targi Polagra mogę czasami nie odebrać.
Czekam na was gor±co
kajko
PS. Jakby kto¶ wolał prostrz± drogę to z drogi 11 skręcamy na 187 na Szamotuły potem jedziemy 1400 m i skręcamy w prawo na "U¶cikowiec 1 km". Jedziemy cały czas prosto i kręto zarazem 3700m i jestesmy na wspomnianym wcze¶niej skraju wsi U¶cikowiec przy ¶cianie lasu gdzie będa czekały na was znaki
Ostatnio zmieniony przez kajko dnia Pon Wrz 17, 2007 8:46 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
Sazan Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Kraków
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 7:49 pm Temat postu: Re: Koryto 2007 - jak dojechać
kajko napisał:
...ale ze względu na targi Polagra mogę czasami nie odebrać. kajko
Wypada Ci tylko życzyć, Marcinie, by na targach Polagra nie dopadła Cię podagra... Udanych połowów! : _________________ Trzeba dobić tę watahę!
kajko Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Poznań
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 8:49 pm Temat postu:
Po pierwszym dniu czuje się jakbym ja miał... :?
adalin Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 9:47 pm Temat postu: Re: Koryto 2007 - jak dojechać
kajko napisał:
Generalnie jak się znajdziemy na drodze krajowej numer 11 w Obornikach Wielkopolskich to szukamy skrętu na Szamotuły na drogę numer 187. Od tej krzyżówki jedziemy około 3700m do pocz±tku wsi U¶cikowo. Tam, jad±c od Obornik będziemy mieli skręt w prawo na Wysypisko ¦mieci. Ruszamy ¶miało nie zważaj±c na nic. Po około 200m od zjazdu z drogi 187 mamy ostry skręt (inaczej nie mozna) w prawo by nagle skręcić w lewo. Jedziemy cały czas asfaltem, nagle droga zmienia się w drogę z płyt betonowych. Jedziemy dziarsko dalej aż do ostrego skrętu w lewo. Zaraz za tym zakrętem skręcamy w biała szutrow± drogę w prawo prowadz±ca lew± strona małego lasu. Jedziemy cały czas prosto do momentu kiedy będziemy mogli skręcic w lewo lub w prawo. Choć bardziej mi osobi¶cie w prawym kierunku my musimy skierować nasze pojazdy w lewo. Jedziemy, jedziemy, jedziemy aż do skraju wsi, aż zobaczymy ¶cianę lasu i tam zobaczycie zabudowania z fotek które zrobiłem i sa w artykule o "Korycie 2007". Tam z pewnoscia będa juz dla was ustawione znaki, którymi sie pokierujecie by dojechać do celu.
..........
PS. Jakby kto¶ wolał prostrz± drogę to z drogi 11 skręcamy na 187 na Szamotuły potem jedziemy 1400 m i skręcamy w prawo na "U¶cikowiec 1 km". Jedziemy cały czas prosto i kręto zarazem 3700m i jestesmy na wspomnianym wcze¶niej skraju wsi U¶cikowiec przy ¶cianie lasu gdzie będa czekały na was znaki
Prędzej się nauczę przeklinać po holendersku... Holender :?
nodi Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 12:44 am Temat postu:
Słuchajcie - czy w końcu kto¶ jedzie w czwartek? _________________ Łowi się po to żeby znaleĽć odpowiedĽ, żeby zrozumieć...
Sazan Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Kraków
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 8:49 am Temat postu: Re: Koryto 2007 - jak dojechać
adalin napisał:
Wszystkie ¶winie do Koryta!!!
Holender! A wszystkie córki do Koryntu! _________________ Trzeba dobić tę watahę!
sigi Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 5:47 pm Temat postu:
nodi napisał:
Słuchajcie - czy w końcu kto¶ jedzie w czwartek?
Od czwartku bede się już tułał po dworcach by do was dotrzeć _________________ Oby do jutra......
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 8:00 pm Temat postu: Re: Koryto 2007 - jak dojechać
Sazan napisał:
Holender! A wszystkie córki do Koryntu!
A sazany do stawu... Sazana :
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 8:03 pm Temat postu:
nodi napisał:
Słuchajcie - czy w końcu kto¶ jedzie w czwartek?
Ja nie jadę, Czarny nie jedzie, Sigi też nie, bo w czwartek zacznie się dopiero tułać po dworcach - taki tułacz z niego Gdyby¶ konsumował flaczki w Warsie i nagle, zza pleców, jaki¶ f±fer wsadziłby Ci brudnego palucha w te flaczki - to będzie nasz Pogawędkowy Tułacz... ;)
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 8:10 pm Temat postu:
sigi napisał:
Od czwartku bede się już tułał po dworcach by do was dotrzeć
Suuuuuuuuuuuuuuuuuper Tylko, proszę, nie wyl±duj w Elbl±gu ;)
kajko Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 12:57 am Temat postu:
Czwartkowych tułaczy jakby co przytułam do siebie do Bogdanowa albo do siebie do Promnic. W prawo czy w lewo nocleg znajdziecie ale jeszcze nie nad wod± bo namioty będę stawiał w pi±tek. No chyba, że będziecie ich pilnować. wtedy w czwartek w nocy, ale wolę w pi±tek. Jakby trzeba było kogos odebrać z dworca to niech da znać będę przyczajony jak tygrys i ukryty niczym smok.
Poza tym można zorganizować wam przerzut ale o tym kiedy i gdzie będziecie l±dowac dajcie znać dzisiaj tj. w ¶rodę.
pozdrawiam
ps. zaliczki odbiorę na miejscu, bo ceny się nie ustabilizowały
kajko
yari Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: POZNAŃ
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 12:12 am Temat postu:
kajko napisał:
ps. zaliczki odbiorę na miejscu, bo ceny się nie ustabilizowały
kajko
Koledzy Pamiętajcie. Po drodze składamy wnioski o kredyty w Getin Banku : :