Pierwszy w Europie podręcznik hodowli karpia w stawach napisał Dubravius (1547), biskup z Ołomuńca na Morawach. W polskiej literaturze pierwsz± wzmiankę o karpiu spotyka się u Długosza (1415 – 1480), który opisuj±c rycerzy bior±cych udział w bitwie pod Grunwaldem, przy nazwisku rodu Korzbok ze ¦l±ska mówi o trzech karpiach w herbie.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 467 Zalogowani 0 Wszyscy 467
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Z tego co wiem w czwartek pływać będziemy ja z Dzieckiem, Mundek Wykrzyknik i Skorupy.
Skorupy maj± swoj± łódĽ ja z Dzieckiem i Mundkiem weĽmiemy jakie¶ duże pływało, żeby sie zmie¶cić w trójkę na nim, Wykrzyknik kolejna łódĽ, więc do wyboru jeszcze pewnie będzie i do koloru _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa
tomek79 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 10:18 am Temat postu:
Je¶li kto¶ jeszcze nie zaopatrzył sie w przynęty może to zrobić w Bielsku-Bialej w sklepie Fishing-Mart przy ulicy Zywieckiej na przeciwko stacji Orlen i jakie¶ 100 metrów od hotelu Magura. Polecam, naprawdę olbrzymi wybór wszelkiego rodzaju przynęt i dobre ceny.
Darek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 10:41 am Temat postu:
Jezier napisał:
Będę w czwartek w popołudniowych godzinach. Będzie jeszcze jaka¶ łódĽ na miejscu do wynajęcia?
Będzie , będzie 8) _________________ Marillion&Fish
Monk Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 11:09 am Temat postu:
Darek napisał:
Dobra wiadomo¶ć dla tych wszystkich którzy nie maja wykupionych pozwoleń na Okręg PZW Bielsko-Biała
W pi±tek w "Rybaku" odwiedzi nas Prezes PZW w Żywcu i wszystkim chętnym wklei znaczek uprawniaj±cy do łowienia na wodach Okręgu PZW B-B do końca roku za jedyne 25 PLN 8)
Już lubię tego Prezesa!! :
Jezier Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Oborniki ¦l±skie
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 1:35 pm Temat postu:
Darek dzięki. Będziemy z Łosos24 w czwartek koło godziny 16
Pozdrawiam
wykrzyknik Łowca Lipienia
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 2:01 pm Temat postu:
No i urlopu nie będzie.... Znaczy nie będzie go tyle ile chciałem :-( Będe dopiero w czwartek wieczorem :-( _________________ www.wykrzyknik.iportfolio.pl
jacek_dsw Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Sosnowiec
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 4:41 pm Temat postu:
Mnie się uda prawdopodobnie przybyć w sobote, choć to nie jest pewne.
PS
Mam pytanko czy ten zamówiony prosiak to aby nie ten z ubiegłego zlotu?? O ile dobrze pamiętam to trochę go zostało :
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 7:32 pm Temat postu:
Mam nadzieję że koncert życzeń w sprawie obłożenia już się skończył 8) więc wieszam oficjaln± listę kto z kim
Wszelkie zmiany s± dopuszczalne ale róbcie to między sob± i mnie w to nie mieszajcie bo do reszty zwaryjuję
Jak widać s± jeszcze co najmniej dwa wolne miejsca dla niezdecydowanych , więc jak Sandalista wpadnie na nockę to nie będzie musiał spać w pontonie
Jest jeszcze możliwo¶ć rozłożenia materacy więc jest OK _________________ Marillion&Fish
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 7:46 pm Temat postu:
Jezier napisał:
Będziemy z Łosos24 w czwartek koło godziny 16
I dlatego będzicie mieli największy wybór w łodziach , ciekawe co mi zostanie 8) _________________ Marillion&Fish
Wysłany: Wto Paż 09, 2007 8:10 pm Temat postu:
jacek_dsw napisał:
Mam pytanko czy ten zamówiony prosiak to aby nie ten z ubiegłego zlotu?? O ile dobrze pamiętam to trochę go zostało :
Dla Ciebie będzie reaktywacja _________________ Marillion&Fish
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół
Wysłany: Pią Paż 12, 2007 6:06 am Temat postu:
Plany zmieniaja się jak w kalejdoskopie - miałem jechać teraz - ale musze pojechać do Pabianic. Miałem wracać w sobotę prosto do Oczkowa, ale chyba jeszcze dzisiaj zd±żę :-)
Co mnie czeka za 3-4 godziny? Nie wiem :-(
Jedno jest pewne - trzeba zrobić wszystko, aby tam być jak najwcze¶niej :-)
Wszystkie czasy w strefie Idż do strony Poprzedni1, 2, 3
Strona 3 z 3