Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
Szymel Zarzucacz kwalifikowany

Dołšczył: Dec 31, 2006 Posty: 168
Kraj: Polska Miejscowoć: Wejherowo |
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 6:16 pm Temat postu: Malowanie woblerów |
|
|
Witam!!!
Ostatnio czytałem w internecie na temat malowania woblerów. Na WCWI znalazłem TO. Co o tym sądzicie??? Czy nie lepsze byłoby malowanie gąbką lub farbami w sprayu??? _________________ ><(((*> ><(((*> ><(((*> |
|
 |
Milan Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 18, 2003 Posty: 1890
Kraj: Polska Miejscowoć: Nowa Dęba |
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że lepszego sposobu na malowanie woblerków niż przy użyciu aerografu nie ma. Sam jeszcze nie miałem okazji i marzę o takim sprzęcie. Co do malowania takim wynalazkiem odpowiedź jest prosta :
Jedni wolą kupić woblera w sklepie drudzy zrobią go sami. To samo tyczy się aerografu  _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Pon Gru 03, 2007 7:37 am Temat postu: |
|
|
Milan napisał: |
Wydaje mi się, że lepszego sposobu na malowanie woblerków niż przy użyciu aerografu nie ma. Sam jeszcze nie miałem okazji i marzę o takim sprzęcie. |
Ja też jeszcze nie miałem okazji malować aerografem.Nawet za bardo nie wiem na czym to polega??? _________________ ><(((*> ><(((*> ><(((*> |
|
 |
SSG Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 02, 2006 Posty: 4828
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 9:42 am Temat postu: |
|
|
Szymel napisał: |
Ja też jeszcze nie miałem okazji malować aerografem.Nawet za bardo nie wiem na czym to polega??? |
Jeśli malowałeś farbą w spray to umiesz malować aerografem. Dodatkowo otrzymasz udogodnienia niedostępne dla spray jak:
- możliwość ustawienia średnicy strumienia
- możliwość ustawienia ilości pobieranej farby.
Główna różnica to jest to, ze w ręku nie masz wielkiej puchy tylko malutki pistolecik ze zbiorniczkiem a powietrze tłoczy kompresorek. Zupełnie jak miniaturka normalnego pistoletu malarskiego w warsztacie lakierniczym. :-)
Z resztą sam sobie poglądaj TUTAJ . |
|
 |

Wysłany: Pon Gru 03, 2007 12:47 pm Temat postu: |
|
|
A co sądzicie o tańszych aerografan ,takich ok. 50zł ??? W aerografach aby uzyskać różne paski, kropki to należy je wycinać z tektury??? Jakie farby się do tego stosuje ???? _________________ ><(((*> ><(((*> ><(((*> |
|
 |
dzepetto Redaktor Portalu

Dołšczył: Jan 14, 2007 Posty: 3532
Kraj: Polska Miejscowoć: Łężyca |
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Dobra Panowie, skoro chcecie kupować aerografy za 50 zł, to powiem tylko tyle: taki sam możecie zrobić sami. Pomysł podrzucam Wam w linku. Ja wykonałem taki i wprowadziłem do niego szereg udoskonaleń, które pozwoliły cieszyć się fajnymi efektami za darmochę Wystarczy trochę fantazji. O tym jak wygląda mój aerograf napiszę kiedyś przy okazji artykułu o moich woblerkach, a tymczasem przedstawiam Wam prosty aerograf
KLIKNIJ
Ostatnio zmieniony przez dzepetto dnia Czw Paż 02, 2008 1:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |

Wysłany: Pon Gru 03, 2007 11:07 pm Temat postu: |
|
|
dzepetto napisał: |
Dobra Panowie, skoro chcecie kupować aerografy za 50 zł, to powiem tylko tyle: taki sam możecie zrobić sami. Pomysł podrzucam Wam w linku. Ja wykonałem taki i wprowadziłem do niego szereg udoskonaleń, które pozwoliły cieszyć się fajnymi efektami za darmochę Wystarczy trochę fantazji. O tym jak wygląda mój aerograf napiszę kiedyś przy okazji artykułu o moich woblerkach, a tymczasem przedstawiam Wam prosty aerograf
KLIKNIJ |
Dałeś mi nowe życie i zbawienie. Jesteś dla mnie Bogiem. Sprobuję coś wymajstrować - lubię takie zabawki:). Amen _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |
noidemm Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Mar 01, 2005 Posty: 201
Kraj: Polska Miejscowoć: Opoczno |
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 12:44 am Temat postu: |
|
|
Niezły temat :-) Proste w tworzeniu a jak sie popsuje to nawet nie szkoda. Coraz bardziej nakręcam się na robienie woblerów. _________________ czasami lepiej jest spać ;) |
|
 |

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 8:54 am Temat postu: |
|
|
noidemm napisał: |
Niezły temat :-) Proste w tworzeniu a jak sie popsuje to nawet nie szkoda. Coraz bardziej nakręcam się na robienie woblerów. |
No to się wkręć! A jeśli chcesz zobaczyć jak wyglądają woblerki malowane tym aerografem to są na aukcjach dla dzieciaków nr 35 i 36. Moje woblerki są na obu aukcjach na 3 zdjęciu od góry. Wiadomo, że zdjęcie nie odda realistycznie wyglądu ale zawsze coś. |
|
 |

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Tak sobie teraz myślę na jakiej zasadzie to działa. Czy to sprężone powietrze zasysa farbę przez drugą igłę??? _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |
prusak Łowca Klenia

Dołšczył: Jan 23, 2006 Posty: 508
Kraj: Polska Miejscowoć: Krupski Młyn |
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 7:38 am Temat postu: |
|
|
Tak sobie teraz myślę na jakiej zasadzie to działa. Czy to sprężone powietrze zasysa farbę przez drugą igłę??? |
Miej więcej. Sprężone powietrze wychodzące "z długopisu" powoduje powstanie podciśnienia przy rurce którą wędruje farba i to ono ją zasysa. Prawie jak inżektor. : |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 8:12 am Temat postu: |
|
|
prusak napisał: |
Tak sobie teraz myślę na jakiej zasadzie to działa. Czy to sprężone powietrze zasysa farbę przez drugą igłę??? |
Miej więcej. Sprężone powietrze wychodzące "z długopisu" powoduje powstanie podciśnienia przy rurce którą wędruje farba i to ono ją zasysa. Prawie jak inżektor. : |
Z "długopisu"? Prusak to nie ten aerograf : Kliknij na linka w moim poście. |
|
 |
prusak Łowca Klenia

Dołšczył: Jan 23, 2006 Posty: 508
Kraj: Polska Miejscowoć: Krupski Młyn |
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 8:33 am Temat postu: |
|
|
prusak napisał: |
Tak sobie teraz myślę na (...) |
Miej więcej. (...) : |
Z "długopisu"? Prusak to nie ten aerograf : Kliknij na linka w moim poście. |
Ale ze mnie gapa :oops:
Co nie zmienia faktu, że zasada działania jest ta sama - sprężone powietrze wychodzące z dyszy powoduje powstanie podciśnienia które zasysa farbę  |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 8:58 am Temat postu: |
|
|
Masz rację zasada ta sama Polecam ten wynalazek, bo efekty są naprawdę niezłe. |
|
 |
Kobra Mieszacz zanętowy

Dołšczył: May 05, 2006 Posty: 67
Kraj: Polska Miejscowoć: Zawiercie |
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Też próbowałem zrobić ten aerograf... Zrobić zrobiłem, ale żeby chciał działać... Jedyne co mi się za jego pomocą udało to zalać cały stół białą farbą, ale i tak zabawa była przednia. Od tego czasu wolę malować pędzlem, ale niestety efekty nie są tak fajne jak aerografem. No cóż może kiedyś sobię kupię taki...  |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Kobra. nic nie dygaj , spróbuj jeszcze raz może o czymś zapomniałeś. _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
Kraj: Polska
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 5:13 pm Temat postu: |
|
|
Kobra napisał: |
Też próbowałem zrobić ten aerograf... Zrobić zrobiłem, ale żeby chciał działać... Jedyne co mi się za jego pomocą udało to zalać cały stół białą farbą, ale i tak zabawa była przednia. Od tego czasu wolę malować pędzlem, ale niestety efekty nie są tak fajne jak aerografem. No cóż może kiedyś sobię kupię taki...  |
Być może farba była za gęsta żeby podćiśnienie jakie się wytworzyło mogło wyciągnąć farbę do góry przez cieniutką igłę. :?: _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Kobra Mieszacz zanętowy

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 5:41 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co, próbowałem nawet z wodą i też mi nie wyszło. Chyba, że trzeba coś rzadszego do wody...  |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 5:46 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co, próbowałem nawet z wodą i też mi nie wyszło. Chyba, że trzeba coś rzadszego do wody...  |
Benzyna jest rzadsza ale jak widzę tu nie o konsystencję chodzi. Myślę, że Możesz pokombinować z ustawieniem obu rurek wzgledem siebie ewentualnie z ciśnieniem powietrza. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Kobra jedyne co mogłeś zepsuć to ustawienie igieł. Muszą leżeć idealnie tak, jak to przedstawiono w opisie. |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 10:28 pm Temat postu: |
|
|
Jutro mama przyniesie mi igiełki 0,6 mm i będę tworzył, zobaczymy co to wyjdzie oczywiście bez względu na wyniki pochwalę się jaki to zdolniacha ze mnie. _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 7:41 am Temat postu: |
|
|
Milan pochwal się! Do tego zestawu proponuję Ci zakupić farbki modelarskie akrylowe, rozcieńczyć je trochę wodą i do malowania! Efekty są naprawdę fajne. I jeszcze mała uwaga: im krótszy będzie odcinek cieńszej igły podającej farbę, tym łatwiej będzie pracował aerograf. W przypadku, gdy malujesz farbkami złotymi, bądź srebrnymi długie odcinki cienkich igieł zapychają się. |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 9:56 am Temat postu: |
|
|
Jak na razie z farbek nic chyba nie wyjdzie. Muszę przygotować się na obóz narciarski i przynajmniej 1000zł będę musiał wtopić (wolałbym co innego za to kupić ) NO ale wiem, że będzie spoko, tylko ta kasa.
Wracając do tego wynalazku, można go jakoś zmodyfikować lub zrobić drugi podobny do malowania takich elementów jak np. paski??? A może i bez tego się uda pomalować??? _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 3:04 pm Temat postu: |
|
|
Milan paski maluj przez szablon. A farbki modelarskie polskich firm kosztują 3 zł.  |
|
 |
Kobra Mieszacz zanętowy

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 4:53 pm Temat postu: |
|
|
Kobra jedyne co mogłeś zepsuć to ustawienie igieł. Muszą leżeć idealnie tak, jak to przedstawiono w opisie. |
Chyba i tak jest. Dziurkę na igłę robiłem szpilką (brak cienkiego wirtełka o późnej porze) i mogło coś się przekrzywić. Popróbuję jeszcze... może się uda... bo np. jak zrobiłem filtr wody dla rybek na tej samej zasadzie działający to działa Powietrze jest pompowane przez pompkę i wychodząc na zewnątrz zabiera przy okazji wodę. Zabaczę co da się zrobić.  |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Milan paski maluj przez szablon. A farbki modelarskie polskich firm kosztują 3 zł.  |
Patrzyłem na allegro na farbki akrylowe i trochę się bałem no ale jak mówisz, że są tanie to zobaczymy. Dzisiaj zaoszczędziłem 10 zł :P byle tak co dzień... _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Milan poszukuj farbek firmy Aster. Ja jestem z nich zadowolony. |
|
 |
Kobra Mieszacz zanętowy

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 5:56 pm Temat postu: |
|
|
Dzepetto, gdzie znalazłeś takie tanie farbki...? Ja zawsze widziałem po 5, 7 zł za puszeczkę, ale mam szczęście, bo zostało mi trochę różnych kolorów z modeli do sklejania.
Patrzyłem na allegro na farbki akrylowe i trochę się bałem no ale jak mówisz, że są tanie to zobaczymy. Dzisiaj zaoszczędziłem 10 zł byle tak co dzień... |
Nie chcąc się chwalić ja oszczędzam jakąś stówę miesięcznie i... sam nie wiem skąd. Ale po kroczku do celu... |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Milan poszukuj farbek firmy Aster. Ja jestem z nich zadowolony. |
Miałem do czynienia z farbami Aster. Wiem jedno, do spławików nigdy więcej. Pozostanę przy emaliach, które nawet cienką warstwą elegancko pokrywają powierzchnię. Toż to woda nie farba. |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Dzepetto, gdzie znalazłeś takie tanie farbki...? |
W "moim" sklepie modelarskim w Koszalinie . Mają tam przystępne ceny, bo i sklepik nieduży. Tam też można czasem dostać balsę drugiego gatunku, jednym słowem same oszczędności. Ogólnie to nie za wiele sklepów oferuje te farbki (Pactra rządzi : ) dlatego napisałem abyś ich poszukał : .
SSG napisał: |
Miałem do czynienia z farbami Aster. Wiem jedno, do spławików nigdy więcej. Pozostanę przy emaliach, które nawet cienką warstwą elegancko pokrywają powierzchnię. Toż to woda nie farba. |
SSG w pełni się z Tobą zgadzam, do spławików się nie nadają. Ale do woblerków są świetne(przynajmniej do omawianego aerografu- wtedy ich wodnistość to niesamowita zaleta). No i z poliuretanem nie reagują. |
|
 |

Wysłany: Piš Gru 07, 2007 11:15 am Temat postu: |
|
|
Milan pochwal się! Do tego zestawu proponuję Ci zakupić farbki modelarskie akrylowe, rozcieńczyć je trochę wodą i do malowania! Efekty są naprawdę fajne. I jeszcze mała uwaga: im krótszy będzie odcinek cieńszej igły podającej farbę, tym łatwiej będzie pracował aerograf. W przypadku, gdy malujesz farbkami złotymi, bądź srebrnymi długie odcinki cienkich igieł zapychają się. |
Chwalę się Zrobiłem i o dziwo działa... Pierwszy raz próbowałem zrobić z pamięci i nie poszło... dopiero za drugim podejściem udało się. Jeszce trzeba wymotać tylko jakaś sprężareczkę i ... aż dusza się raduje.
Z czego można zrobić jakiś kompresorek, najlepiej coś niewielkiego, ta pompka z napowietrzacza akwariowego zdałaby egzamin, wydusi to odpowiednie ciśnienie??? _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

|
Wysłany: Piš Gru 07, 2007 12:13 pm Temat postu: |
|
|
SSG w pełni się z Tobą zgadzam, do spławików się nie nadają. Ale do woblerków są świetne(przynajmniej do omawianego aerografu- wtedy ich wodnistość to niesamowita zaleta). No i z poliuretanem nie reagują. |
I w ten prosty sposób podaliśmy kilka kluczowych informacji z wędkarskiego rękodzielnictwa. :-) Mimo wszystko nie jestem optymistą i za niedługo spodziewam się kolejnego pytania "uważnego czytelnika" - czym malować wahadłówki lub obrotówki. :-D |
|
 |

|
Wysłany: Piš Gru 07, 2007 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Z czego można zrobić jakiś kompresorek, najlepiej coś niewielkiego, ta pompka z napowietrzacza akwariowego zdałaby egzamin, wydusi to odpowiednie ciśnienie??? |
Na początek, jeśli nie za długo, to możesz przystosować odkurzacz. Byle nie za długo bo domownicy szału dostaną i się trochę przegrzewa. :-) Znaczy jego drugi koniec, ten co wydmuchuje a nie zasysa. :-D
Innym rozwiązaniem może być elektryczny kompresor samochodowy do kół. Są takie w sprzedaży podłączane do akumulatora.
Poszukaj też w sieci kompresorów. |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin |
Wysłany: Piš Gru 07, 2007 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Mimo wszystko nie jestem optymistą i za niedługo spodziewam się kolejnego pytania "uważnego czytelnika" - czym malować wahadłówki lub obrotówki. :-D |
Pędzlem Dociu, pędzlem , a najlepiej ŁAWKOWCEM 8O KLIK : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
|
|
 |

|
Wysłany: Piš Gru 07, 2007 12:29 pm Temat postu: |
|
|
Tak tylko dla pokazania co to za "cudo" podaję link. kompresor Mam taki i na kilka minut malowania wystarcza spokojnie a do tego ma cichą pracę. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

|
Wysłany: Piš Gru 07, 2007 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Sprzętu jest sporo i o przeróżnych parametrach. Można też wykorzystać nawet TAKIE cuda. :-D |
|
 |

Wysłany: Piš Gru 07, 2007 2:09 pm Temat postu: |
|
|
Milan ja w swoim aerografie podczepiłem mały zbiorniczek na farbę(tak jak w normalnych aerografach) i nakładam go na strzykawkę 20 ml. 4-5 psiknięć i grzbiecik pomalowany . A jeśli chcesz większy zapas powietrza to kup strzykawkę 200 ml i kawałek wężyka do oleju w sklepie samochodowym. Wystarczy w jednej ręce trzymać aerograf, a drugą ścisnąć strzykawkę i jednym psiknięciem pomalujesz grzbiet w woblerze. I oto przepis na darmową sprężarkę : No może w granicach 1,5 zł. |
|
 |

|
Wysłany: Piš Gru 07, 2007 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Milan ja w swoim aerografie podczepiłem mały zbiorniczek na farbę(tak jak w normalnych aerografach) i nakładam go na strzykawkę 20 ml. 4-5 psiknięć i grzbiecik pomalowany . A jeśli chcesz większy zapas powietrza to kup strzykawkę 200 ml i kawałek wężyka do oleju w sklepie samochodowym. Wystarczy w jednej ręce trzymać aerograf, a drugą ścisnąć strzykawkę i jednym psiknięciem pomalujesz grzbiet w woblerze. I oto przepis na darmową sprężarkę : No może w granicach 1,5 zł. |
A kto jeszcze pamięta "fryzjerską gruszkę" taką gumową do moczenia włosów przed strzyżeniem albo rozpylania lakieru na włosy.?? To mogło by być dobrym rozwiązaniem. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Piš Gru 07, 2007 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Trochę patrzyłem w necie i w oczy rzucił mi się oto taki wynalazek. Obawiam się jednak ze, aż takim majstrem nie jestem  _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Piš Gru 07, 2007 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Trochę patrzyłem w necie i w oczy rzucił mi się oto taki wynalazek. Obawiam się jednak, że aż takim majstrem nie jestem  |
Fajnie gościu to opisał, ale dla mnie trochę za bardzo skomplikowane do zrobienia : _________________ ><(((*> ><(((*> ><(((*> |
|
 |
wobler129 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 05, 2007 Posty: 396
Kraj: Polska Miejscowoć: Lubuskie |
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 10:37 am Temat postu: |
|
|
No to może ja się pochwalę wobkami malowanymi ręcznie - pędzelkiem i farbkami modelarskimi. Żuczki robię z przeznaczeniem na klenie i jazie, ale ostatnio znajomy mi pisał, że połowił na nie lipieni oraz miał wyjście wielkiego kabana, który nie pokusił się do końca
KLIKNIJ
KLIKNIJ
KLIKNIJ
Tutaj pstrążek złowiony na żuczka:
KLIKNIJ
Tutaj pstrągowe próby po artykule Prusaka
KLIKNIJ
Tutaj wobeki malowane Sprajem:
KLIKNIJ
KLIKNIJ
KLIKNIJ
KLIKNIJ |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002 Posty: 7676
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo |
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Regulamin PW:
" 6. Jedyną formą grafiki dozwolonej na forum są standardowe emotikony, dostępne przy edycji postu, z zastrzeżeniem, że emotikony "Żółta kartka!", "Czerwona kartka!", "Admin czuwa!", "Ban!" i "Jak dzieci!" zastrzeżone są wyłącznie dla administratorów."
Proszę o tym pamiętać i nie wklejać fotek! :
Sposób wklejania linków opisany jest w "Pomocniku". |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 12, 2007 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Jeju Monk a Ty jak zwykle nie w temacie : My tu o malowaniu, a Ty o wklejaniu. Złóż swój wątek  |
|
 |
noidemm Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Mar 01, 2005 Posty: 201
Kraj: Polska Miejscowoć: Opoczno |
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 6:26 pm Temat postu: |
|
|
tak to jest jak się nie czyta całego wątku tylko po łebkach (nie ma przeproś nawet dla adminów) proponuje żółtą kartkę 8) _________________ czasami lepiej jest spać ;) |
|
 |
gregorS Ugniatacz ciast

Dołšczył: Dec 29, 2005 Posty: 50
Kraj: Polska Miejscowoć: Olsztyn |
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Trochę patrzyłem w necie i w oczy rzucił mi się oto taki wynalazek. Obawiam się jednak ze, aż takim majstrem nie jestem  |
Nie jest to takie straszne :
Sam jakiś czas temu zrobiłem coś podobnego, tylko nie tak ładnie, ale działa  |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Dziś wpadłem na kolejny genialny pomysł odnośnie ozdabiania woblerów. Od razu uprzedzam, że jest to sposób na DRAPIEżNE SAMICE : . Wiadomo przecież, że NAJLEPSZE SZTUKI : : lecą na kasę. I tu w zależności od zasobności(sam nie czuję, że rymuję) portfela oklejamy woblerek banknotami. Od razu mówię, że najlepsze wyniki uzyskacie oklejając banknotem 200 złotowym. Potem woblerka oczywiście do lakieru(ta osłonka jest fantastyczna, bo banknocik widać, a dotknąć trudno- to SAMICE rozdrażnia : : ) i na.....RYBY : |
|
 |
the_animal Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 11, 2007 Posty: 1971
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Dziś wpadłem na kolejny genialny pomysł odnośnie ozdabiania woblerów. Od razu uprzedzam, że jest to sposób na DRAPIEżNE SAMICE : . Wiadomo przecież, że NAJLEPSZE SZTUKI : : lecą na kasę. I tu w zależności od zasobności(sam nie czuję, że rymuję) portfela oklejamy woblerek banknotami. Od razu mówię, że najlepsze wyniki uzyskacie oklejając banknotem 200 złotowym. Potem woblerka oczywiście do lakieru(ta osłonka jest fantastyczna, bo banknocik widać, a dotknąć trudno- to SAMICE rozdrażnia : : ) i na.....RYBY : |
No to czekamy na fotki wobków w galerii przynęt  |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 7:24 pm Temat postu: |
|
|
the_animal napisał: |
No to czekamy na fotki wobków w galerii przynęt  |
Myślisz, że to kogoś zachęci? Do "pogawędkowych okazów" cuś wrzucę :  |