Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Szymel Zarzucacz kwalifikowany

Kraj: Polska Miejscowość: Wejherowo |
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 6:16 pm Temat postu: Malowanie woblerów |
|
|
Witam!!!
Ostatnio czytałem w internecie na temat malowania woblerów. Na WCWI znalazłem TO. Co o tym s±dzicie??? Czy nie lepsze byłoby malowanie g±bk± lub farbami w sprayu??? _________________ ><(((*> ><(((*> ><(((*> |
|
 |
Milan Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Nowa Dęba |
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że lepszego sposobu na malowanie woblerków niż przy użyciu aerografu nie ma. Sam jeszcze nie miałem okazji i marzę o takim sprzęcie. Co do malowania takim wynalazkiem odpowiedĽ jest prosta :
Jedni wol± kupić woblera w sklepie drudzy zrobi± go sami. To samo tyczy się aerografu  _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Pon Gru 03, 2007 7:37 am Temat postu: |
|
|
Milan napisał: |
Wydaje mi się, że lepszego sposobu na malowanie woblerków niż przy użyciu aerografu nie ma. Sam jeszcze nie miałem okazji i marzę o takim sprzęcie. |
Ja też jeszcze nie miałem okazji malować aerografem.Nawet za bardo nie wiem na czym to polega??? _________________ ><(((*> ><(((*> ><(((*> |
|
 |
SSG Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 9:42 am Temat postu: |
|
|
Szymel napisał: |
Ja też jeszcze nie miałem okazji malować aerografem.Nawet za bardo nie wiem na czym to polega??? |
Je¶li malowałe¶ farb± w spray to umiesz malować aerografem. Dodatkowo otrzymasz udogodnienia niedostępne dla spray jak:
- możliwo¶ć ustawienia ¶rednicy strumienia
- możliwo¶ć ustawienia ilo¶ci pobieranej farby.
Główna różnica to jest to, ze w ręku nie masz wielkiej puchy tylko malutki pistolecik ze zbiorniczkiem a powietrze tłoczy kompresorek. Zupełnie jak miniaturka normalnego pistoletu malarskiego w warsztacie lakierniczym. :-)
Z reszt± sam sobie pogl±daj TUTAJ . |
|
 |

Wysłany: Pon Gru 03, 2007 12:47 pm Temat postu: |
|
|
A co s±dzicie o tańszych aerografan ,takich ok. 50zł ??? W aerografach aby uzyskać różne paski, kropki to należy je wycinać z tektury??? Jakie farby się do tego stosuje ???? _________________ ><(((*> ><(((*> ><(((*> |
|
 |
dzepetto Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca |
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Dobra Panowie, skoro chcecie kupować aerografy za 50 zł, to powiem tylko tyle: taki sam możecie zrobić sami. Pomysł podrzucam Wam w linku. Ja wykonałem taki i wprowadziłem do niego szereg udoskonaleń, które pozwoliły cieszyć się fajnymi efektami za darmochę Wystarczy trochę fantazji. O tym jak wygl±da mój aerograf napiszę kiedy¶ przy okazji artykułu o moich woblerkach, a tymczasem przedstawiam Wam prosty aerograf
KLIKNIJ
Ostatnio zmieniony przez dzepetto dnia Czw Paż 02, 2008 1:07 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |

Wysłany: Pon Gru 03, 2007 11:07 pm Temat postu: |
|
|
dzepetto napisał: |
Dobra Panowie, skoro chcecie kupować aerografy za 50 zł, to powiem tylko tyle: taki sam możecie zrobić sami. Pomysł podrzucam Wam w linku. Ja wykonałem taki i wprowadziłem do niego szereg udoskonaleń, które pozwoliły cieszyć się fajnymi efektami za darmochę Wystarczy trochę fantazji. O tym jak wygl±da mój aerograf napiszę kiedy¶ przy okazji artykułu o moich woblerkach, a tymczasem przedstawiam Wam prosty aerograf
KLIKNIJ |
Dałe¶ mi nowe życie i zbawienie. Jeste¶ dla mnie Bogiem. Sprobuję co¶ wymajstrować - lubię takie zabawki:). Amen _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |
noidemm Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Opoczno |
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 12:44 am Temat postu: |
|
|
Niezły temat :-) Proste w tworzeniu a jak sie popsuje to nawet nie szkoda. Coraz bardziej nakręcam się na robienie woblerów. _________________ czasami lepiej jest spać ;) |
|
 |

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 8:54 am Temat postu: |
|
|
noidemm napisał: |
Niezły temat :-) Proste w tworzeniu a jak sie popsuje to nawet nie szkoda. Coraz bardziej nakręcam się na robienie woblerów. |
No to się wkręć! A je¶li chcesz zobaczyć jak wygl±daj± woblerki malowane tym aerografem to s± na aukcjach dla dzieciaków nr 35 i 36. Moje woblerki s± na obu aukcjach na 3 zdjęciu od góry. Wiadomo, że zdjęcie nie odda realistycznie wygl±du ale zawsze co¶. |
|
 |

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Tak sobie teraz my¶lę na jakiej zasadzie to działa. Czy to sprężone powietrze zasysa farbę przez drug± igłę??? _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |
prusak Łowca Klenia

Kraj: Polska Miejscowość: Krupski Młyn |
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 7:38 am Temat postu: |
|
|
Tak sobie teraz my¶lę na jakiej zasadzie to działa. Czy to sprężone powietrze zasysa farbę przez drug± igłę??? |
Miej więcej. Sprężone powietrze wychodz±ce "z długopisu" powoduje powstanie podci¶nienia przy rurce któr± wędruje farba i to ono j± zasysa. Prawie jak inżektor. : |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 8:12 am Temat postu: |
|
|
prusak napisał: |
Tak sobie teraz my¶lę na jakiej zasadzie to działa. Czy to sprężone powietrze zasysa farbę przez drug± igłę??? |
Miej więcej. Sprężone powietrze wychodz±ce "z długopisu" powoduje powstanie podci¶nienia przy rurce któr± wędruje farba i to ono j± zasysa. Prawie jak inżektor. : |
Z "długopisu"? Prusak to nie ten aerograf : Kliknij na linka w moim po¶cie. |
|
 |
prusak Łowca Klenia

Kraj: Polska Miejscowość: Krupski Młyn |
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 8:33 am Temat postu: |
|
|
prusak napisał: |
Tak sobie teraz my¶lę na (...) |
Miej więcej. (...) : |
Z "długopisu"? Prusak to nie ten aerograf : Kliknij na linka w moim po¶cie. |
Ale ze mnie gapa :oops:
Co nie zmienia faktu, że zasada działania jest ta sama - sprężone powietrze wychodz±ce z dyszy powoduje powstanie podci¶nienia które zasysa farbę  |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 8:58 am Temat postu: |
|
|
Masz rację zasada ta sama Polecam ten wynalazek, bo efekty s± naprawdę niezłe. |
|
 |
Kobra Mieszacz zanętowy

Kraj: Polska Miejscowość: Zawiercie |
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Też próbowałem zrobić ten aerograf... Zrobić zrobiłem, ale żeby chciał działać... Jedyne co mi się za jego pomoc± udało to zalać cały stół biał± farb±, ale i tak zabawa była przednia. Od tego czasu wolę malować pędzlem, ale niestety efekty nie s± tak fajne jak aerografem. No cóż może kiedy¶ sobię kupię taki...  |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Kobra. nic nie dygaj , spróbuj jeszcze raz może o czym¶ zapomniałe¶. _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 5:13 pm Temat postu: |
|
|
Kobra napisał: |
Też próbowałem zrobić ten aerograf... Zrobić zrobiłem, ale żeby chciał działać... Jedyne co mi się za jego pomoc± udało to zalać cały stół biał± farb±, ale i tak zabawa była przednia. Od tego czasu wolę malować pędzlem, ale niestety efekty nie s± tak fajne jak aerografem. No cóż może kiedy¶ sobię kupię taki...  |
Być może farba była za gęsta żeby podći¶nienie jakie się wytworzyło mogło wyci±gn±ć farbę do góry przez cieniutk± igłę. :?: _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Kobra Mieszacz zanętowy

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 5:41 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co, próbowałem nawet z wod± i też mi nie wyszło. Chyba, że trzeba co¶ rzadszego do wody...  |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 5:46 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co, próbowałem nawet z wod± i też mi nie wyszło. Chyba, że trzeba co¶ rzadszego do wody...  |
Benzyna jest rzadsza ale jak widzę tu nie o konsystencję chodzi. My¶lę, że Możesz pokombinować z ustawieniem obu rurek wzgledem siebie ewentualnie z ci¶nieniem powietrza. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Kobra jedyne co mogłe¶ zepsuć to ustawienie igieł. Musz± leżeć idealnie tak, jak to przedstawiono w opisie. |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 05, 2007 10:28 pm Temat postu: |
|
|
Jutro mama przyniesie mi igiełki 0,6 mm i będę tworzył, zobaczymy co to wyjdzie oczywi¶cie bez względu na wyniki pochwalę się jaki to zdolniacha ze mnie. _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 7:41 am Temat postu: |
|
|
Milan pochwal się! Do tego zestawu proponuję Ci zakupić farbki modelarskie akrylowe, rozcieńczyć je trochę wod± i do malowania! Efekty s± naprawdę fajne. I jeszcze mała uwaga: im krótszy będzie odcinek cieńszej igły podaj±cej farbę, tym łatwiej będzie pracował aerograf. W przypadku, gdy malujesz farbkami złotymi, b±dĽ srebrnymi długie odcinki cienkich igieł zapychaj± się. |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 9:56 am Temat postu: |
|
|
Jak na razie z farbek nic chyba nie wyjdzie. Muszę przygotować się na obóz narciarski i przynajmniej 1000zł będę musiał wtopić (wolałbym co innego za to kupić ) NO ale wiem, że będzie spoko, tylko ta kasa.
Wracaj±c do tego wynalazku, można go jako¶ zmodyfikować lub zrobić drugi podobny do malowania takich elementów jak np. paski??? A może i bez tego się uda pomalować??? _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 3:04 pm Temat postu: |
|
|
Milan paski maluj przez szablon. A farbki modelarskie polskich firm kosztuj± 3 zł.  |
|
 |
Kobra Mieszacz zanętowy

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 4:53 pm Temat postu: |
|
|
Kobra jedyne co mogłe¶ zepsuć to ustawienie igieł. Musz± leżeć idealnie tak, jak to przedstawiono w opisie. |
Chyba i tak jest. Dziurkę na igłę robiłem szpilk± (brak cienkiego wirtełka o póĽnej porze) i mogło co¶ się przekrzywić. Popróbuję jeszcze... może się uda... bo np. jak zrobiłem filtr wody dla rybek na tej samej zasadzie działaj±cy to działa Powietrze jest pompowane przez pompkę i wychodz±c na zewn±trz zabiera przy okazji wodę. Zabaczę co da się zrobić.  |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Milan paski maluj przez szablon. A farbki modelarskie polskich firm kosztuj± 3 zł.  |
Patrzyłem na allegro na farbki akrylowe i trochę się bałem no ale jak mówisz, że s± tanie to zobaczymy. Dzisiaj zaoszczędziłem 10 zł :P byle tak co dzień... _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Milan poszukuj farbek firmy Aster. Ja jestem z nich zadowolony. |
|
 |
Kobra Mieszacz zanętowy

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 5:56 pm Temat postu: |
|
|
Dzepetto, gdzie znalazłe¶ takie tanie farbki...? Ja zawsze widziałem po 5, 7 zł za puszeczkę, ale mam szczę¶cie, bo zostało mi trochę różnych kolorów z modeli do sklejania.
Patrzyłem na allegro na farbki akrylowe i trochę się bałem no ale jak mówisz, że s± tanie to zobaczymy. Dzisiaj zaoszczędziłem 10 zł byle tak co dzień... |
Nie chc±c się chwalić ja oszczędzam jak±¶ stówę miesięcznie i... sam nie wiem sk±d. Ale po kroczku do celu... |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Milan poszukuj farbek firmy Aster. Ja jestem z nich zadowolony. |
Miałem do czynienia z farbami Aster. Wiem jedno, do spławików nigdy więcej. Pozostanę przy emaliach, które nawet cienk± warstw± elegancko pokrywaj± powierzchnię. Toż to woda nie farba. |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Dzepetto, gdzie znalazłe¶ takie tanie farbki...? |
W "moim" sklepie modelarskim w Koszalinie . Maj± tam przystępne ceny, bo i sklepik nieduży. Tam też można czasem dostać balsę drugiego gatunku, jednym słowem same oszczędno¶ci. Ogólnie to nie za wiele sklepów oferuje te farbki (Pactra rz±dzi : ) dlatego napisałem aby¶ ich poszukał : .
SSG napisał: |
Miałem do czynienia z farbami Aster. Wiem jedno, do spławików nigdy więcej. Pozostanę przy emaliach, które nawet cienk± warstw± elegancko pokrywaj± powierzchnię. Toż to woda nie farba. |
SSG w pełni się z Tob± zgadzam, do spławików się nie nadaj±. Ale do woblerków s± ¶wietne(przynajmniej do omawianego aerografu- wtedy ich wodnisto¶ć to niesamowita zaleta). No i z poliuretanem nie reaguj±. |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 07, 2007 11:15 am Temat postu: |
|
|
Milan pochwal się! Do tego zestawu proponuję Ci zakupić farbki modelarskie akrylowe, rozcieńczyć je trochę wod± i do malowania! Efekty s± naprawdę fajne. I jeszcze mała uwaga: im krótszy będzie odcinek cieńszej igły podaj±cej farbę, tym łatwiej będzie pracował aerograf. W przypadku, gdy malujesz farbkami złotymi, b±dĽ srebrnymi długie odcinki cienkich igieł zapychaj± się. |
Chwalę się Zrobiłem i o dziwo działa... Pierwszy raz próbowałem zrobić z pamięci i nie poszło... dopiero za drugim podej¶ciem udało się. Jeszce trzeba wymotać tylko jaka¶ sprężareczkę i ... aż dusza się raduje.
Z czego można zrobić jaki¶ kompresorek, najlepiej co¶ niewielkiego, ta pompka z napowietrzacza akwariowego zdałaby egzamin, wydusi to odpowiednie ci¶nienie??? _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 12:13 pm Temat postu: |
|
|
SSG w pełni się z Tob± zgadzam, do spławików się nie nadaj±. Ale do woblerków s± ¶wietne(przynajmniej do omawianego aerografu- wtedy ich wodnisto¶ć to niesamowita zaleta). No i z poliuretanem nie reaguj±. |
I w ten prosty sposób podali¶my kilka kluczowych informacji z wędkarskiego rękodzielnictwa. :-) Mimo wszystko nie jestem optymist± i za niedługo spodziewam się kolejnego pytania "uważnego czytelnika" - czym malować wahadłówki lub obrotówki. :-D |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Z czego można zrobić jaki¶ kompresorek, najlepiej co¶ niewielkiego, ta pompka z napowietrzacza akwariowego zdałaby egzamin, wydusi to odpowiednie ci¶nienie??? |
Na pocz±tek, je¶li nie za długo, to możesz przystosować odkurzacz. Byle nie za długo bo domownicy szału dostan± i się trochę przegrzewa. :-) Znaczy jego drugi koniec, ten co wydmuchuje a nie zasysa. :-D
Innym rozwi±zaniem może być elektryczny kompresor samochodowy do kół. S± takie w sprzedaży podł±czane do akumulatora.
Poszukaj też w sieci kompresorów. |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Mimo wszystko nie jestem optymist± i za niedługo spodziewam się kolejnego pytania "uważnego czytelnika" - czym malować wahadłówki lub obrotówki. :-D |
Pędzlem Dociu, pędzlem , a najlepiej ŁAWKOWCEM 8O KLIK : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 12:29 pm Temat postu: |
|
|
Tak tylko dla pokazania co to za "cudo" podaję link. kompresor Mam taki i na kilka minut malowania wystarcza spokojnie a do tego ma cich± pracę. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Sprzętu jest sporo i o przeróżnych parametrach. Można też wykorzystać nawet TAKIE cuda. :-D |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 07, 2007 2:09 pm Temat postu: |
|
|
Milan ja w swoim aerografie podczepiłem mały zbiorniczek na farbę(tak jak w normalnych aerografach) i nakładam go na strzykawkę 20 ml. 4-5 psiknięć i grzbiecik pomalowany . A je¶li chcesz większy zapas powietrza to kup strzykawkę 200 ml i kawałek wężyka do oleju w sklepie samochodowym. Wystarczy w jednej ręce trzymać aerograf, a drug± ¶cisn±ć strzykawkę i jednym psiknięciem pomalujesz grzbiet w woblerze. I oto przepis na darmow± sprężarkę : No może w granicach 1,5 zł. |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Milan ja w swoim aerografie podczepiłem mały zbiorniczek na farbę(tak jak w normalnych aerografach) i nakładam go na strzykawkę 20 ml. 4-5 psiknięć i grzbiecik pomalowany . A je¶li chcesz większy zapas powietrza to kup strzykawkę 200 ml i kawałek wężyka do oleju w sklepie samochodowym. Wystarczy w jednej ręce trzymać aerograf, a drug± ¶cisn±ć strzykawkę i jednym psiknięciem pomalujesz grzbiet w woblerze. I oto przepis na darmow± sprężarkę : No może w granicach 1,5 zł. |
A kto jeszcze pamięta "fryzjersk± gruszkę" tak± gumow± do moczenia włosów przed strzyżeniem albo rozpylania lakieru na włosy.?? To mogło by być dobrym rozwi±zaniem. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 07, 2007 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Trochę patrzyłem w necie i w oczy rzucił mi się oto taki wynalazek. Obawiam się jednak ze, aż takim majstrem nie jestem  _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 07, 2007 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Trochę patrzyłem w necie i w oczy rzucił mi się oto taki wynalazek. Obawiam się jednak, że aż takim majstrem nie jestem  |
Fajnie go¶ciu to opisał, ale dla mnie trochę za bardzo skomplikowane do zrobienia : _________________ ><(((*> ><(((*> ><(((*> |
|
 |
wobler129 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Lubuskie |
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 10:37 am Temat postu: |
|
|
No to może ja się pochwalę wobkami malowanymi ręcznie - pędzelkiem i farbkami modelarskimi. Żuczki robię z przeznaczeniem na klenie i jazie, ale ostatnio znajomy mi pisał, że połowił na nie lipieni oraz miał wyj¶cie wielkiego kabana, który nie pokusił się do końca
KLIKNIJ
KLIKNIJ
KLIKNIJ
Tutaj pstr±żek złowiony na żuczka:
KLIKNIJ
Tutaj pstr±gowe próby po artykule Prusaka
KLIKNIJ
Tutaj wobeki malowane Sprajem:
KLIKNIJ
KLIKNIJ
KLIKNIJ
KLIKNIJ |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Regulamin PW:
" 6. Jedyn± form± grafiki dozwolonej na forum s± standardowe emotikony, dostępne przy edycji postu, z zastrzeżeniem, że emotikony "Żółta kartka!", "Czerwona kartka!", "Admin czuwa!", "Ban!" i "Jak dzieci!" zastrzeżone s± wył±cznie dla administratorów."
Proszę o tym pamiętać i nie wklejać fotek! :
Sposób wklejania linków opisany jest w "Pomocniku". |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 12, 2007 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Jeju Monk a Ty jak zwykle nie w temacie : My tu o malowaniu, a Ty o wklejaniu. Złóż swój w±tek  |
|
 |
noidemm Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Opoczno |
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 6:26 pm Temat postu: |
|
|
tak to jest jak się nie czyta całego w±tku tylko po łebkach (nie ma przepro¶ nawet dla adminów) proponuje żółt± kartkę 8) _________________ czasami lepiej jest spać ;) |
|
 |
gregorS Ugniatacz ciast

Kraj: Polska Miejscowość: Olsztyn |
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Trochę patrzyłem w necie i w oczy rzucił mi się oto taki wynalazek. Obawiam się jednak ze, aż takim majstrem nie jestem  |
Nie jest to takie straszne :
Sam jaki¶ czas temu zrobiłem co¶ podobnego, tylko nie tak ładnie, ale działa  |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Dzi¶ wpadłem na kolejny genialny pomysł odno¶nie ozdabiania woblerów. Od razu uprzedzam, że jest to sposób na DRAPIEżNE SAMICE : . Wiadomo przecież, że NAJLEPSZE SZTUKI : : lec± na kasę. I tu w zależno¶ci od zasobno¶ci(sam nie czuję, że rymuję) portfela oklejamy woblerek banknotami. Od razu mówię, że najlepsze wyniki uzyskacie oklejaj±c banknotem 200 złotowym. Potem woblerka oczywi¶cie do lakieru(ta osłonka jest fantastyczna, bo banknocik widać, a dotkn±ć trudno- to SAMICE rozdrażnia : : ) i na.....RYBY : |
|
 |
the_animal Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Dzi¶ wpadłem na kolejny genialny pomysł odno¶nie ozdabiania woblerów. Od razu uprzedzam, że jest to sposób na DRAPIEżNE SAMICE : . Wiadomo przecież, że NAJLEPSZE SZTUKI : : lec± na kasę. I tu w zależno¶ci od zasobno¶ci(sam nie czuję, że rymuję) portfela oklejamy woblerek banknotami. Od razu mówię, że najlepsze wyniki uzyskacie oklejaj±c banknotem 200 złotowym. Potem woblerka oczywi¶cie do lakieru(ta osłonka jest fantastyczna, bo banknocik widać, a dotkn±ć trudno- to SAMICE rozdrażnia : : ) i na.....RYBY : |
No to czekamy na fotki wobków w galerii przynęt  |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 7:24 pm Temat postu: |
|
|
the_animal napisał: |
No to czekamy na fotki wobków w galerii przynęt  |
My¶lisz, że to kogo¶ zachęci? Do "pogawędkowych okazów" cu¶ wrzucę :  |
|