"12 ręcznie wi±zanych much za dolara" - tej tre¶ci ogłoszenie ukazało się w jednej z gazet ("Casper") w Woyoming, w 1961 roku. Jego autorem był Dick Cabela. Dzi¶ Cabela's jest największ± firm± wysyłkow± sprzętu wędkarskiego.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 463 Zalogowani 0 Wszyscy 463
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Jak wyważać woblery dwuczę¶ciowe? _________________ Jobda
wobler129 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Lubuskie
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 6:09 pm Temat postu:
Nie wiem czy prawidłowo, ale pracuj± ok - ja doci±żam je w obu czę¶ciach. W tylnej daję mniej, tuż za zł±czem, a z przodu daję w okolicach ¶rodkowego oczka. _________________ pozdrawiam
Maciej
jobda Dyrygent holu
Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 9:05 am Temat postu:
A jak ł±czyć, za pomoc± kóleczka czy bezpo¶rednio drutem? _________________ Jobda
wobler129 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Lubuskie
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 5:19 pm Temat postu:
Ja ł±czę bezpo¶rednio z drutem - większo¶ć tak robi _________________ pozdrawiam
Maciej
zwiraz Starszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: Rybnik
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 3:59 pm Temat postu:
Dodaje tutaj jeden link, być może okaże się w jakikolwiek sposób pomocny [na stronie głównej jest sporo innych artykułów więc warto tam też zajrzeć )
A skoro taki temat został poruszony, to i ja mam małe pytanie w jaki sposób lakierujecie łamańce :?: :?:
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 11:49 am Temat postu:
Ja przy pierwszym zanurzeniu rozci±gam woblera na zagiętym w literę "U" druciku, tak aby wobler był wyprostowany. Potem, gdy lakier stwardnieje wobler jest już "ustawiony" do lakierowania. Co do wyważenia nic tu się nie zmienia. To samo co w jednoczę¶ciowych + trochę żywsza akcja, więc obci±żenie można delikatnie przesun±ć do tyłu.