Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zwierzak_02 Nastawiacz podpórek

Kraj: Polska
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 4:52 pm Temat postu: Materiał na ster ? Pomocy |
|
|
Mam pytanie szczególnie do ludzi, którzy wykonuj± woblery. Gdzie drodzy wędkarze można dostać, kupić materiał na stery ?
Czy nada sie co¶ takiego : KLIKNIJ
Za odp. dziękuję o pozdrawiam
Sorry za umieszczenie tematu nie tam gdzie trzeba jako¶ tak wyszło :oops:
Witam Kolegę na forum. W pomocniku znajdziesz informacje jak prawidłowo wklejać linki(dzepetto) |
|
 |
zwiraz Starszy podbierakowy

Kraj: Polska Miejscowość: Rybnik |
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 5:15 pm Temat postu: |
|
|
Na allegro jest od groma płytek z poliwęglanu, w różnych grubo¶ciach - wystarczy wej¶ć i poszukać. Tutaj dodaje link KLIK
Płytki które pokazałe¶ powinny się nadać |
|
 |
krzykrzy Operator wioseł

Kraj: Polska Miejscowość: Olsztyn |
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 6:53 pm Temat postu: |
|
|
na allegro jest od groma poliwęglanu.Te które pokazałes s± drogie w porównaniu do poliwęglanu.Jakby¶ pytał ja używam poliwęglanu o grubo¶ci 1mm  |
|
 |
Zwierzak_02 Nastawiacz podpórek

|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 7:17 pm Temat postu: |
|
|
A jak s±dzicie czy taki materiał będzie w sklepie typu Nomi ??? :? |
|
 |
gutek Dyrygent holu

|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 7:32 pm Temat postu: |
|
|
Wiem że niektórzy wykorzystuj± opakowania z płyt CD ale ja wole jednak poliwęglan jak by¶ już nic nie znalazł to moge ci dwie nie duże płytki poli wysłac |
|
 |
dzepetto Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca |
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Dochodz± czasami słuchy, że w Castoramie można kupić poliwęglan. Niektórzy radz± przej¶ć się do firm wykonuj±cych reklamy i poprosić o ¶cinki. Możesz oczywi¶cie zamówić na Allegro. Koszty transportu s± jednak spore i nie ukrywajmy, że samego materiału też(bardzo poszukiwany przez strugaczy i jeszcze do tego w małych ilo¶ciach). Poszukaj aukcji, gdzie s± np. 3 grubo¶ci: 0,75; 1; i 1,5 mm. Będziesz miał na pocz±tek zestaw do woblerków różnych wielko¶ci. Przy struganiu na własne potrzeby zużywa się bardzo mało tego materiału, więc na trochę Ci wystarczy. |
|
 |
baltasar Operator wędziska

Kraj: Polska Miejscowość: Sochaczew |
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Zawsze też możesz popytać w hurtowniach budowlanych, ale tam przeważnie s± tylko płyty trapezowe, niestety mało kto sprzeda Ci ¶cinki.
A cała płyta sporo kosztuje...
Opakowania z płyt CD s± też niezłym, choć bardziej podatnym na uszkodzenie o np.dno, kamienie, materiałem. Dodatkowo trudniejsze w obróbce niż poli. |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Zapomnijcie o opakowaniach po płytach. Je¶li już które¶ by się nadawały to te wykonane z polietylenu(niestety kleje nie chwytaj± tego materiału). Poza tym łatwo możecie wprowadzić w bł±d kogo¶, kto dopiero zaczyna się tym wszystkim bawić, bo opakowania z pojedynczych płyt s± kruche i do woblerów absolutnie nie warto ich używać. |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 8:25 pm Temat postu: |
|
|
Ehh... ale o tym, że jednak lepszy jest poliwęglam to juz nienapisałem...
Można jeszcze stosować wszelkiego rodzaju blachy, dodatkowe refleksy które wedłóg niektórych osób mog± wabić rybki (tylko czemu ten okoń uciekał??  . |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 8:27 pm Temat postu: |
|
|
baltasar napisał: |
dodatkowe refleksy które wedłóg niektórych osób mog± wabić rybki (tylko czemu ten okoń uciekał??  . |
Bo wobler był od niego dwa razy większy :  |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 8:38 pm Temat postu: |
|
|
No aż tak Ľle nie było : Wobek ma około 11cm i ster z kwaso, nadal wisi na drzewie w Sochaczewie. A okoń miał może 25cm. |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Ok co miało 11 a co 25 cm nie będziemy już roztrz±sać : . |
|
 |
jobda Dyrygent holu

Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno |
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 9:19 pm Temat postu: |
|
|
Poliwenglan z allegro jest drogi w porównaniu z tym który znalazłem w jednym z hipermarketów. Niektórzy producenci obkładaj± nim antyramy. Największa jak± widziałem kosztowała ok 50zł. Wymiarów nie pamiętam, ale ilo¶ć nie do przerobienia  _________________ Jobda |
|
 |
mikefish Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Staniszcze Małe -opolskie |
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 10:47 am Temat postu: |
|
|
jobda napisał: |
Poliwenglan z allegro jest drogi w porównaniu z tym który znalazłem w jednym z hipermarketów. Niektórzy producenci obkładaj± nim antyramy. Największa jak± widziałem kosztowała ok 50zł. Wymiarów nie pamiętam, ale ilo¶ć nie do przerobienia  |
Zgadza się - w Castoramie za płyte 120cm x 60 cm zaplacisz 47 zł. Z takiej plyty spokojnie zrobisz milion pięćset sto dziewięćset wobków  |
|
 |
jobda Dyrygent holu

Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno |
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Drut też jest w hipermarketach za 25m nierdzewki zapłacisz ok 30zł  _________________ Jobda |
|
 |
|