Pierwszy w Europie podręcznik hodowli karpia w stawach napisał Dubravius (1547), biskup z Ołomuńca na Morawach. W polskiej literaturze pierwsz± wzmiankę o karpiu spotyka się u Długosza (1415 – 1480), który opisuj±c rycerzy bior±cych udział w bitwie pod Grunwaldem, przy nazwisku rodu Korzbok ze ¦l±ska mówi o trzech karpiach w herbie.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 472 Zalogowani 0 Wszyscy 472
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 3:32 pm Temat postu: Drut
Poszukuję drutu 0.5 mm do wobków. Na allegro nie ma wystawionego, pytałem również indywidualnie sprzedawców. Wie kto¶ gdzie mam szukać albo da jakie¶ konkretne namiary ? pozdrawiam. _________________ Mistrz teorii ? Nie ! Uczeń praktyki.
Jotes Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 3:53 pm Temat postu:
Będzie Ci trudno znaleĽć 0,5 mm. Szukaj drutu spawalniczego - chromoniklowy! - do metody Mig Mag, s± dostępne o takich ¶rednicach: 0,6 - 0,8 - 1 mm, itd. Popytaj w warsztatach spawalniczych. Drut, który zakleszczy się w podajniku, wyrzucaj± bo już się do niczego nie nadaje. A s± to odcinki o długo¶ci od 4 do 6 m. Ja w ten sposób nazbierałem niezły zapas.
Albo szukaj w hurtowniach spawalniczych, s± dostępne małe szpule - chyba nawet 2 kg, ale tu mogę się mylić co do wagi.
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 5:04 pm Temat postu:
0,5 znajdziesz od ręki w medycznym- dental, ale nie wiem po co Ci tak cienki drucik. Jak dla mnie do woblerów 0,6 to już za cienko(chyba, że dental- ten jeszcze ujdzie).
SSG Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 7:03 pm Temat postu:
Ech, tyle razy juz podawałem. No nic.
Strona główna
Dokładnego linku wkleić nie mogę na forum, bo jest obsługiwany przez java a BBCode nie trawi tego. W każdym b±dĽ razie otwieraj po kolei: Materiały do budowy -> pręty -> pręty stalowe.
Drut nierdzewny 0.5mm jest na dole tabeli, przedostatni. Cena za metr i poczytaj sobie resztę.
kemmyl14 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Pionki
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 7:56 pm Temat postu:
Wielkie dzięki za pomoc. pozdrawiam. _________________ Mistrz teorii ? Nie ! Uczeń praktyki.
sieko GliĽdziarz kopacz
Kraj: Polska Miejscowość: Zwoleń
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 8:56 pm Temat postu:
kup w sklepie z art.elektrycznymi spirale do piekarników takich do pieczenia ciast,s± rózne ¶rednice od 0,6 wzwyż na pocz±tek ci wystarczy do woblerów 5-6 cm.Pozdrawiam i powodzenia przy woblerach.