Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ZIPPO Pogawędkowy twardziel

Kraj: Norwegia Miejscowość: Sola |
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 11:00 pm Temat postu: |
|
|
Panowie i Panie, od dzisiaj zaczynam się urlopować. Kangurek już spakowany, i jeszcze tylko kilka dni poganiam za szczupakami i sandaczami przy szwedzkiej granicy i pomykam na prom.
Do zobaczenia w następny czwartek.
Pozdrawiam.
Zippo |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 7:24 am Temat postu: |
|
|
Darku jak wygl±da poziom Odry. ? Juz jest podniesiony czy dopiero na biesiadę może to sie stać. ?
Mertwi mnie to bo z góry rzeki idzie wysoka woda czy to nam nie pomiesza szyków. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
darogryf Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gryfino |
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 8:01 am Temat postu: |
|
|
Odra była wysoka, teraz powróciła od normalnego stanu. I pewnie za tydzień znów się trochę podniesie jak spłynie z południa. Według mnie nie będzie to bardzo wysoki stan. Jest sporo rozlewisk gdzie rozejdzie się po ko¶ciach. Ogólnie mówi±c będzie dobrze. _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |
Karpiarz Dyrygent holu

Kraj: Niemcy Miejscowość: Aachen |
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 9:48 am Temat postu: Gryfiniada |
|
|
Niestety termin mi nie spasowal (((, bede w PL dopiero 20 lipca (( - pozdrawiam zatem organizatorow i uczestnikow. |
|
 |
losos24 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Oława |
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 8:42 pm Temat postu: Re: Gryfiniada |
|
|
Karpiarz napisał: |
Niestety termin mi nie spasowal (((, bede w PL dopiero 20 lipca (( - pozdrawiam zatem organizatorow i uczestnikow. |
I Ty Karpiarzu przeciwko nam??? Czy naszym tegorocznym toastem ma być "A Karpiarza tu z nami nie ma!!!" Na ryby to pewnie nam czasu nie starczy, jak będziemy te tosty wznosić. Szkoda, ale pozdrawiam serdecznie i gdyby drogi zaprowadziły Ciebie w okolice Wrocławia to zapraszam serdecznie może jakie¶ wspólne rybki??? _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać. |
|
 |
Karpiarz Dyrygent holu

Kraj: Niemcy Miejscowość: Aachen |
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 10:50 pm Temat postu: Re: Gryfiniada |
|
|
losos24 napisał: |
Karpiarz napisał: |
I Ty Karpiarzu przeciwko nam??? Czy naszym tegorocznym toastem ma być "A Karpiarza tu z nami nie ma!!!" Na ryby to pewnie nam czasu nie starczy, jak będziemy te tosty wznosić. Szkoda, ale pozdrawiam serdecznie i gdyby drogi zaprowadziły Ciebie w okolice Wrocławia to zapraszam serdecznie może jakie¶ wspólne rybki??? |
Bede bede i bardzo chetnie sie na rybki pisze - bede tez z sigim na odrze lub na innej wodzie na sumy z kwokiem polowal. jezeli moge prosic Ciebie to kliknij na gg do mnie - mozna by swobodnie pogadac - 2719962
pozdrawiam Janusz |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 7:32 am Temat postu: |
|
|
Za tydzień o tej porze będę już po pierwszych łowach.  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Dzasowa Kierownik steru

Kraj: Polska Miejscowość: Grudzi±dz |
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:29 am Temat postu: |
|
|
Hmmmmmm..... jak mam to powiedzieć?? : Kupili¶my namiot - duży, rodzinny, wypasiony. No i... poprosimy o zarezerwowanie 25 m kw ł±ki (w kwadracie 5mx5m) + drugie tyle na odci±gi. Można powiedzieć, że namiot przerósł nasze naj¶mielsze oczekiwania
Borcie na 99,999% nie jad±, więc proszę o wykre¶lenie z listy.
Już powoli zaczynamy się pakować  |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:50 am Temat postu: |
|
|
Dzasowa napisał: |
Hmmmmmm..... jak mam to powiedzieć?? : Kupili¶my namiot - duży, rodzinny, wypasiony. No i... poprosimy o zarezerwowanie 25 m kw ł±ki (w kwadracie 5mx5m) + drugie tyle na odci±gi. |
Niezła willa. wcisnę się ze swoim mikrusem pod Wasz tropik gdzies w k±ciku .
Beatko to kiedy docieracie na miejsce.? _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Dzasowa Kierownik steru

Kraj: Polska Miejscowość: Grudzi±dz |
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:06 am Temat postu: |
|
|
W czwartek - chyba  |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:13 am Temat postu: |
|
|
Skoro przyszpanowała¶ takim pałacem, to nie dziwne, że wymiękli! ;)
Bawcie się dobrze, a mnie będzie skręcało z zazdro¶ci, ale... w sierpniu rybki lepiej będ± brały! : : |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:23 am Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Bawcie się dobrze, a mnie będzie skręcało z zazdro¶ci, ale... w sierpniu rybki lepiej będ± brały! : : |
Pocieszaj się pocieszaj.  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:40 am Temat postu: |
|
|
Dzisiaj porozmawiam z Kargulem (z za płota) o jego miedzę. Jak wszyscy pałace przywioz± to może się pomie¶cimy. :
Listę uaktualniam.  _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |
ziomek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Tam gdzie Odra i Bóbr |
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:50 am Temat postu: |
|
|
Darogryf - a jak stan wody u Ciebie?
U mnie, czyli jakie¶ 200km w górę biegu Odry - kosmos. Woda wysoka, główki pozalewane, płynie kawa z mlekiem i mnóstwo syfu. I niestety cały czas w górę idzie. Nie chcę straszyc, ale ta woda w kierunku Gryfiniady płynie...
Nie wiem jak to u Ciebie wygl±da (raczej lepiej, bo łowiesz cały czas), nie wiem jak daleko od wody pole biwakowe, ale przeanalizujcie sytuację pod k±tem stanu wody, aby jakich¶ niespodzianek nie było! Np. pływaj±ce namioty... :
Pozdrawiam! _________________ "Człowiek będzie zdobywał coraz więcej i więcej, aż przyjdzie dzień, kiedy ¶wiat rzeknie: "Nie mam już nic więcej do ofiarowania" " |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Ziomek o namioty nie ma c się martwić. Mamy tak duże rozlewiska, że 12 lat temu nic domom nie zagrażało teraz to mały piku¶. Namiotom może jedynie zaszkodzić burza i solidny deszcz (niektóre w tamtym roku pływały z tego powodu).
Woda była trochę wyższa niż normalnie, następnie opadła i ponownie się podnosi. Zaczyna płyn±ć trochę ¶mieci rzecznych. Pr±d wody jest coraz większy. Najbardziej to widać na ¶luzach.
wczoraj połapałem trochę ładnych okoni dzisiaj tylko jednego wielko¶ci frytki. Jak dla mnie poziom wody mi w niczym nie przeszkadza. Dla mnie jest być na rybach a nie łapać. A na Gryfinadzie spotkać. _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:26 pm Temat postu: |
|
|
darogryf napisał: |
Ziomek o namioty nie ma c się martwić. Mamy tak duże rozlewiska, że 12 lat temu nic domom nie zagrażało teraz to mały piku¶. |
A Ty Darek TV nie ogl±dasz? Nie słyszałe¶? Nie mały piku¶, tylko Pan Piku¶!! Pocztę odebrałe¶ moj±? _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać. |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Żaden Pan Piku¶ mi nie będzie imprezy rozwalał.
Tak przeczytałem. OdpowiedĽ jedzie autostrad± tej któr± na panuj±cy miał wybudować. Więc prędko¶ć możesz sobie wyobrazić.
Zapomniałem zapytać a co TV.
Prawie nie ogl±dam jedynie wieczorem kawałek jakiego¶ filmu. _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie poziom wody mi w niczym nie przeszkadza. Dla mnie jest być na rybach a nie łapać. A na Gryfinadzie spotkać. |
I tu masz rację. _________________ "Człowiek będzie zdobywał coraz więcej i więcej, aż przyjdzie dzień, kiedy ¶wiat rzeknie: "Nie mam już nic więcej do ofiarowania" " |
|
 |
marfox Czy¶ciciel gumiaków

Kraj: Polska Miejscowość: Gryfino (Żabnica) |
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 12:00 am Temat postu: |
|
|
Podczas przed ostatniej "cofki" łódka zacumowana przy brzegu stała nieco dalej od ¶rodka Odry niż w 97 r. My¶lę, że nie ma żadnego strachu, a nawet je¶li, to będzie tyle łódek, że nikt się nie potopi  |
|
 |
Robert Pogawędkowy twardziel

Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Padam na "dziób", 15 godzin pracy zrobiło swoje, ale jeszcze skrobnę .
Jestem na wakacjach . W niedziele wieczorem wyjazd do Polski . |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Robert napisał: |
Padam na "dziób", 15 godzin pracy zrobiło swoje, ale jeszcze skrobnę .
Jestem na wakacjach . W niedziele wieczorem wyjazd do Polski . |
To co - ¶roda wieczorem pierwsze piwko. ? : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
farti Pogawędkowy twardziel

Kraj: UK Miejscowość: ... |
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Padam na "dziób", 15 godzin pracy zrobiło swoje |
mięczak ....... : : |
|
 |

Wysłany: Pią Lip 03, 2009 9:38 pm Temat postu: |
|
|
Zamki w ¶rodę pierwsze piwko. Z tym że po 22, bo do niej jestem w pracy. _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Zamki w ¶rodę pierwsze piwko. Z tym że po 22, bo do niej jestem w pracy. |
Nie ma sprawy wezmę jakie¶ regionalne ze sob±.
A zaraz ruszam do Częstochowy to przy okazji zmówię jak±¶ zdrowa¶kę albo i ze dwie za pomy¶ne łowy na Gryfiniadzie. : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Tych regionalnych to możesz w sumie wzi±¶ć tyle, żeby tak również i mnie uwzględnić w opróżnianiu. |
|
 |
asknet Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno |
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 4:59 pm Temat postu: |
|
|
kurcze moze jednak bym dał rade ..sa jeszce jakie¶ miejsca ?;-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
http://www.asknet.waw.pl/
|
|
 |

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 5:33 pm Temat postu: |
|
|
Qrcze jak fajnie. Będzie chyba jeszcze jeden biesiadnik. Asknet jest pełno miejsca. Wpisywać na listę? Wszyscy bed± uradowani. _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Napisz lepiej Darku, jakiego sumika robili¶my dzisiaj zdjęcia  |
|
 |

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Radek spróbuj nie dać rady, jeżeli mógłby¶ : : . |
|
 |

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Marek tutaj s± tacy szpece od sumów, że ten nasz 10,5 kg to przedszkolak. I nie ma czym się chwalić.  _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Marek tutaj s± tacy szpece od sumów, że ten nasz 10,5 kg to przedszkolak. I nie ma czym się chwalić.  |
Daro! Nie drażnij spokojnych ludzi!
Taki 10,5(piwo takie było ) spokojnie by mnie w tym sezonie usatysfakcjonował! :
Ale nie ma szans! Odra u mnie wylała już na ł±ki - stan jak po wiosennych roztopach. Tragedia. Spin ciężki naszykowany. Wobki i gumy również. A ja biegam po jakich¶ le¶nych kałużach i szczupaczęta męczę :? _________________ "Człowiek będzie zdobywał coraz więcej i więcej, aż przyjdzie dzień, kiedy ¶wiat rzeknie: "Nie mam już nic więcej do ofiarowania" " |
|
 |

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Najpierw to trzeba wszystkim wyja¶nić, że Gryfino to taka cichutka Mequinenza : .
Nie jeden wędkarz połamał tam swój "najlepszy" sprzęt : . To woda nieprzewidywalna : |
|
 |

Wysłany: Nie Lip 05, 2009 9:54 am Temat postu: |
|
|
Qrcze jak fajnie. Będzie chyba jeszcze jeden biesiadnik. Asknet jest pełno miejsca. Wpisywać na listę? Wszyscy bed± uradowani. |
bede sie starał ... musze odgrzebac namiot i karimate .... :P _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Nie Lip 05, 2009 11:33 am Temat postu: |
|
|
Radziu czy namiotu i karimaty już poszukałe¶ . Jak nie mamy trójkę (namiot) zostanie kwestia karimaty, ale na miejscu też można znaleĽć  |
|
 |

Wysłany: Nie Lip 05, 2009 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Radziu czy namiotu i karimaty już poszukałe¶ . Jak nie mamy trójkę (namiot) zostanie kwestia karimaty, ale na miejscu też można znaleĽć  |
namiot znalazł mnie znaczy zwalił mi się na głowe :-) poszukiwania karimaty trawj± :-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Nie Lip 05, 2009 11:05 pm Temat postu: |
|
|
namiot znalazł mnie znaczy zwalił mi się na głowe :-) poszukiwania karimaty trawj± :-)[/quote]
Nie masz wyj¶cia musisz przybyć. Biuro meldunkowe bez karimaty go¶ci też wpisuje na listę.  _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |

Wysłany: Pon Lip 06, 2009 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Koledzy, z przykro¶ci± donoszę, że od rana odczuwam silny stan podgor±czkowy, obudziłem się z przekonaniem, że to już w tym tygodniu. Ten specyficzny stan, drżenie wewnętrzne, niemożno¶ć skupienia się na niczym innym. Natręctwo my¶li. Wszystko to wskazuje na głębokie uzależnienie. Jedyna skuteczna terapia, wyjazd na Gryfinadę, najchętniej zastosowałbym natychmiast. Mam nadzieję, że objawy nie będ± się nasilać, więc do zobaczenia na Gryfinadzie, to już tylko 2, słownie: dwa dni  _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać. |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 7:52 am Temat postu: |
|
|
Waldku stan podgor±czkowy nie tylko u Ciebie się utrzymuje.
Jutro z rana zapodam sobie lekarstwo i poprostu pojade do Żabnicy. : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 07, 2009 5:31 pm Temat postu: |
|
|
Je¶li kotkolwiek przyjedzie w ¶rodę a mnie ani Darka nie będzie na miejscu, proszę zachować daleko rozumiany spokój ducha i ciała, następnie proszę wyci±gn±ć swój telefon i powciskać na nim cyferki 6 0 0 2 7 4 9 9 5 . Po wystukaniu należy nacisn±ć zielon± słuchaweczkę ( też na klawiaturze ) . Proszę chwilę poczekać i .... porozmawiamy przez telefonik.
Niniejsza instrukcja w przypadku mojej nieobecno¶ci wynika z tego, że niestety mam smutn± uroczysto¶ć i będę w domku między 19 a 21 w ¶rodę.
Zastosowanie się do powyższej instrukcji ułatwi zalogowanie się na terenie pola biwakowego.
Do zobaczenia na Gryfinadzie 2009 |
|
 |
|