Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
snoek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Belgia Miejscowość: Leuven |
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj wieczorkiem znowu odwiedzilem magiczna rzeczke. Brania zaczely sie dopiero okolo godziny 21 a wynik to dwa karpie (34 i 41 cm) i Ladna ploc ktorej nie chcialo sie mierzyc bo bylo juz za ciemno :DJeden ze znajomych trafil tam rano karpia na oko grubo ponad 10 kg ale niestety ... Drugi kolega poszedl w dol rzeczki i zaobserwowal kilka ciekawszych miejsc i 3 ...metrowe szczupaki oO Ciekawa jest ta "rzeczka " :p |
|
|
Kamil_M Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: okolice Starachowic |
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj znów pobliska niewielka rzeczka i pickerek. Na kukurydzę złowiłem klenia 30 cm, natomiast mój kolega trafił klenia 26 cm i jazia 35 cm. |
|
|
fantamasta Operator wędziska
Kraj: Polska Miejscowość: Podlasie |
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj 4h nad woda złowiłem tylko 2 okonie 23 i 25 cm. Łowiłem na 2.5cm paprochy. Oprócz tych 2 rybek miałem jeszcze branie około 80cm szczupaka, kołowrotek miałem poluzowany, ale jak się okazało za słabo... Żyłka 0.14 po 5 sekundach pękła, może następnym razem będę miał okazje spotkać się z tym szczupłym
Pozdrawiam Daniel |
|
|
grzbiet Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Wałbrzych |
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 9:05 am Temat postu: |
|
|
26 godzin na Mietkowie i .... nędza, 4 leszczyki po około 35 cm. Sandacz tez się na mnie wypi±ł. Ogólnie Mietków jak to zawsze latem wielki piknik, obżarstwo, pijaństwo poł±czone z chamstwem ( mam tylko nadzieję , że tak zachowywali się niedzielni wędkarze ) i gło¶n± muzyk± do 3 w nocy skończywszy na górach ¶mieci i ogromie kup w lesie. W wakacje już tam nie pojadę wole urokliwy spokój zbiornika Słup ( niby wędkarze ci sami a kultura całkiem inna ). _________________ Artur Lisowski
"Niech pozostan± po nas jedynie ¶lady na piasku i kręgi na wodzie." |
|
|
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj pływałem po "Zalewie Zemborzyckiej" : woda miała kolor zupy ogórkowej i podobn± do niej gęsto¶ć, od godziny pierwszej w nocy do ósmej rano zaliczyłem tylko dwa niewymiarowe szczupaczki. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
|
mikefish Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Staniszcze Małe -opolskie |
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 8:42 pm Temat postu: |
|
|
"Niedziela bez szczupaka niedziel± stracon±" :-)
O 17 udało nam się (razem z koleg±) dotrzeć nad wodę - t± sam± co zawsze - MP, przyneta ta co zawsze, no i rybki te co zawsze. Po 2h łowienia zaliczyłem 2 szczupaki wyholowane na brzeg: 33cm i 61cm oraz jeden piękny (+/- 80cm) wlazł w kłody zabieraj±c ze sob± gumę i wolfram. Kolega przyci±ł 4 okonie w przedziale 20-30cm.
Woda niska, już prawie czysta, mnostwo kajaków na wodzie, a w kajakach te dziewczynyyyyyyy:-) :-)
Reasumuj±c niedzielne popołudnie bardzo udane.
Pozdrawiam
M |
|
|
jacek_dsw Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Sosnowiec |
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj trochę gumowałem na Przeczycach. Czas łowienia około 6 godzi. Kilka niezłych brań sandacza ale ręka jaka¶ niezdarna i wynik 0 :?
Mam nadzieje że ponownie co¶ się ruszyło nad t± wod± z sandaczami i co¶ się wkrutce połowi |
|
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj wrescie połowiłem w 4 godziny 4 zębacze (35cm, 2 sztuki około 75cm i osobisty rekord 89cm) wszystkie rybki wróciły do wody:)
Dawno nie miałem tak dobrego dnia
Pozdrawiam Daniel |
|
|
gucio2020 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jelenia Góra |
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 5:06 pm Temat postu: |
|
|
grzbiet napisał: |
wole urokliwy spokój zbiornika Słup ( niby wędkarze ci sami a kultura całkiem inna ). |
Byłem w zeszł± niedziele i w ta niedziele na Słupie. Owszem przy wpływie rzeki spokojnie. Ale gdzie okiem rzucił - plażowicze. Pływaj± materacami, pontonami, k±pi± się, dr± kapcia itd. Dużym plusem Słupa jest zakaz pływania łodziami.
P.s wyniki oczywi¶cie marne. W przyszły pi±tek możne udam się na 2 dni z nock± wł±cznie. Może co¶ wydłubie ;) _________________ ...::: Gutek :::... |
|
|
rom71 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Kaczyce |
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 6:26 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj odwiedziłem stawy w moim kole i złowiłem 4 karpie,ale wróciły do wody.Dzisiaj byłem na rybach w Czechach-Darków i ładny leszcz brał. |
|
|
dap Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziekanów Le¶ny |
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 7:56 pm Temat postu: |
|
|
W sobotę byłem w Nowym Mie¶cie na Zalewie Nowomiejskim. Efekty nie były jakie¶ porażaj±ce. Jedna płoć, jeden podleszczak i troche uklejek ( chyba 4 ). Dobrze że pogoda była choci±ż ładna i fajna okolica. _________________ [*] Kochanie zawsze będziesz w moim sercu i pamięci [*]
|
|
|
grzbiet Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Wałbrzych |
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 10:23 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie gucio2020 na wpływie rzeki z braku dobrych miejsc do biwakowania spokój. A co do rybek spróbuj płotki na pęczak na bacie... . w tym roku jeszcze mnie nie zawiodły . _________________ Artur Lisowski
"Niech pozostan± po nas jedynie ¶lady na piasku i kręgi na wodzie." |
|
|
gucio2020 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jelenia Góra |
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 1:40 pm Temat postu: |
|
|
Batem nie wędkuje. Ale spróbuje peczak na feedera i spławik. A powiedz je¶li możesz jaka zanęta sprawdza ci się tam na płoć lub leszcza? Bo ja narazie nie trafiłem. _________________ ...::: Gutek :::... |
|
|
Milan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Nowa Dęba |
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 7:16 pm Temat postu: |
|
|
W końcu niebo przysłoniły deszczowe chmury i ruszyłem d...ę na ryby. Jak niewiele trzeba aby dostać motywacji:) A więc tak. Moim łupem już na samym pocz±tku padł jeden szczupaczek ponad 49,5 cm ale jeszcze nie 50.8O PóĽniej zanotowałem bardzo ładny atak na woblerka. Podejrzewam większego zębacza ale to trzeba dopiero sprawdzić.
Linowa miejscówka zarosła aż miło, smuci tylko niski stan wody. pod spławikiem nie będę miał nawet metra ale może jako¶ dam radę. Póki co trzeba podnęcić ze 3 razy przed sobot±. _________________ Bieroo Paniee??? |
|
|
skuli Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Paczków |
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 8:52 pm Temat postu: Sierpniowe wyniki |
|
|
Witam. Do 11 sierpnia zaliczyłem na spinning 11 boleni (od 55cm do 60cm) i 2 jazie (45cm i 55cm). Przynęta wirówka nr 1 i 2. Łowisko rzeka Nysa Kłodzka. To wszystko to s± wyniki rannych wypraw. Wszystkie rybki wróciły do wody. Problem ze stanami wody - różnica dochodzi do 0.5m. Zapora robi na noc spust wody.
Pozdrawiam Wojtek |
|
|
prusak Łowca Klenia
Kraj: Polska Miejscowość: Krupski Młyn |
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 5:18 am Temat postu: Re: Sierpniowe wyniki |
|
|
skuli napisał: |
Witam. Do 11 sierpnia zaliczyłem na spinning 11 boleni (od 55cm do 60cm) i 2 jazie (45cm i 55cm). Przynęta wirówka nr 1 i 2. Łowisko rzeka Nysa Kłodzka. To wszystko to s± wyniki rannych wypraw. Wszystkie rybki wróciły do wody. Problem ze stanami wody - różnica dochodzi do 0.5m. Zapora robi na noc spust wody.
Pozdrawiam Wojtek |
W jakim rejonie łowiłe¶? |
|
|
Gierek Łowca Klenia
Kraj: Polska Miejscowość: Prudnik |
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 6:57 am Temat postu: Re: Sierpniowe wyniki |
|
|
prusak napisał: |
Pozdrawiam Wojtek |
No chyba koło Paczkowa : |
|
|
Jarokowal Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Wrocław |
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 6:59 am Temat postu: |
|
|
A ja od 12 lipca byłem 3 (słownie: trzy) razy na rybach ...
Jak czytam wasze doniesienia, to co¶ mnie szarpie w boku :? _________________ www.jarokowal.cal.pl
Gierek Łowca Klenia
Kraj: Polska Miejscowość: Prudnik |
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 7:43 am Temat postu: |
|
|
Jarokowal napisał: |
Jak czytam wasze doniesienia, to co¶ mnie szarpie w boku :? |
Za to ¶wietne fotki masz z wypadów 8) |
|
|
prusak Łowca Klenia
Kraj: Polska Miejscowość: Krupski Młyn |
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 8:46 am Temat postu: Re: Sierpniowe wyniki |
|
|
Gierek napisał: |
prusak napisał: |
...Problem ze stanami wody - różnica dochodzi do 0.5m. Zapora robi na noc spust wody.
Pozdrawiam Wojtek |
No chyba koło Paczkowa : |
Możliwe ale mnie ciekawi co to za zbiorniki tak mieszaj±.
Je¶li chodzi o ten nowy powyżej Paczkowa to może skuli napisze co¶ o nim? |
|
|
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 8:48 am Temat postu: |
|
|
Gierek napisał: |
Jarokowal napisał: |
Jak czytam wasze doniesienia, to co¶ mnie szarpie w boku :? |
Za to ¶wietne fotki masz z wypadów 8) |
Ale ile można je ogl±dać :? _________________ www.jarokowal.cal.pl
skuli Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Paczków |
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 9:22 am Temat postu: Sierpniowe wyniki |
|
|
Witam. Moje łowisko to rzeka Nysa Kłodzka koło Paczkowa. Wpu¶cili do niej bolenia i się rozmnożył. Miałem też sandacza. ale spadł z wirówki nr1 w do¶ć dużym pr±dzie. Wzi±ł mi pod drugim brzegiem przy zalanym krzaku i musiałem przerzucić go przez cał± rzekę do drugiego brzegu.
Prusak zbiorniki, które tak mieszaj± (s± 2 obok siebie) to zbiornik Topola I Kozielno. Przeważnie wieczorami robi± zrzut wody.
Jest na nich duża populacja szczupaka, leszcz, płoć i karp.
S± to do¶ć duże zbiorniki poł±czone jedn± zapor± o płaskich brzegach. druga zapora jest na poł±czeniu zbiornika Kozielno z rzek±. Najlepiej łowi się z łodzi - trzeba szukać zalanych dołów (była żwirownia). Jest dużo zatopionych krzaków - pozostało¶ć po budowie zbiornika.
łowisko przyjemne - spimming,grunt i spławik. |
|
|
the_animal Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
|
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 2:38 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj - między godzin± 13 a 17 około 30 kropków , jednak wszystkie do 30 cm max . Jeden grubiutki około 45 centów skoczył za wobkiem jednak poprzestał na odprowadzeniu go tylko do brzegu _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
|
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 4:29 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj tylko 3 godziny nad woda ale emocje były wielkie. Po jednym z rzutów mam przytrzymanie, zacinam i jakbym jak±¶ kłodę zaczepił Po chwili niby zaczep ożył, my¶lałem ze zaczepiłem wielkiego karpia za grzbiet lub co¶ podobnego. Myliłem się po 30 minutach holu zobaczyłem mojego przeciwnika. Jakież było moje zdziwienie gdy na końcu zestawu walczył około metrowy szczupak. Po następnych 2 minutach chwytem pod pokrywę skrzelowa wyj±łem zębatego. Wyci±gn±łem go na brzeg, rybka miala równe 100cm, nie ważyłem już szczupłego ponieważ nie chciałem zbytnio go męczyć. Po kilku pami±tkowych zdjęciach i nagraniu filmiku jak wypuszczam rybę, szczupak odpłyn±ł Niestety nie miałem ze sob± aparatu, dlatego musiałem zdjęcia robić telefonem i nie wiem czy jest sens wstawiać owe fotki na PW. Zrzucę zdjęcia na komputer i wtedy się zastanowię co dalej.
Pozdrawiam Daniel |
|
|
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 8:44 pm Temat postu: |
|
|
fantamasta napisał: |
Wczoraj tylko 3 godziny nad woda ale emocje były wielkie. Po jednym z rzutów mam przytrzymanie, zacinam i jakbym jak±¶ kłodę zaczepił Po chwili niby zaczep ożył, my¶lałem ze zaczepiłem wielkiego karpia za grzbiet lub co¶ podobnego. Myliłem się po 30 minutach holu zobaczyłem mojego przeciwnika. Jakież było moje zdziwienie gdy na końcu zestawu walczył około metrowy szczupak. Po następnych 2 minutach chwytem pod pokrywę skrzelowa wyj±łem zębatego. Wyci±gn±łem go na brzeg, rybka miala równe 100cm, nie ważyłem już szczupłego ponieważ nie chciałem zbytnio go męczyć. Po kilku pami±tkowych zdjęciach i nagraniu filmiku jak wypuszczam rybę, szczupak odpłyn±ł Niestety nie miałem ze sob± aparatu, dlatego musiałem zdjęcia robić telefonem i nie wiem czy jest sens wstawiać owe fotki na PW. Zrzucę zdjęcia na komputer i wtedy się zastanowię co dalej.
Pozdrawiam Daniel |
Noooooo...gratulacje....je¶li nie zdecydujesz się na wysłanie foto do galerii PW - wrzuć przynajmniej na fotosika, imageshacka, itp i zapodaj linka :-)
Ja spędziłem dzi¶ 2h ze spinnem nad pobliskim małym zalewikiem. Wynik mizerniutki, bo 2 niewymiarowe szczupaczki i okoń 27cm.
Pozdrawiam:
M |
|
|
yari Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: POZNAŃ |
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj popołudniowo - wieczorny wypad z "ma_ko". Trzy ładne kropki, niestety wszystkie poszły z much± 8O :roll: :x . Jakie¶ lipki też były może wstawię fotkę jak będzie dobrze do¶wietlona, - ciemnawo już było.
Pozdrawiam. _________________ Machaj węd± ryby będ±! :-) |
|
|
gorgol Nastawiacz podpórek
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Od wtorku do czwartku zasiadka na wi¶le w Sandomierzu , i jak zwykle jak mam wolne to pada ,ale jestesmy , zaneta do wody i...dwa karasie po 1 kg każdy i kilkadziesiat sztuk małego leszcza do 25 cm ,i po koniec kolega gdy my sie pakujemy bierze spina i wyci±ga szczupłego 62 a 80 spina w trakcie cholu , tyle z zasiadki w srode postanawiamy dac sobie spokuj . a dzis 5 rano wiała S-rz i 2 szczupłe równo po 60cm.Jutro jadymy znowu. |
|
|
Maksym Dyrygent holu
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 6:14 pm Temat postu: |
|
|
Walczyłem dzisiaj na Wi¶le z much± a dokładniej streamerem ale szybko skapitulowałem ze względu na wiatr. Nie pomógł nawet cięższy sznur... |
|
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj po deszczowym dniu jak tylko wyjrzało słońce wzi±łem spinning i poszedłem porzucać nad Kamienn±. Trafiło się 5 okoni. Niestety rozmiarem nie powalały na kolana. |
|
|
jacek_dsw Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Sosnowiec |
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 5:42 am Temat postu: |
|
|
Wczoraj póĽnym popołudniem wybrałem się na przeczyce 8) Udało się wydłubać jednego sandaczyka |
|
|
gorgol Nastawiacz podpórek
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 1:30 pm Temat postu: |
|
|
Dzi¶ od 5 rano spin na wi¶le , jeden okoń 35cm i 1 szczupły 45 i jeden 35 , ogólnie kiszka woda idzie do góry, jutro zawody w Zadusznikach ciekawe czy sie wogóle odbę± jak tak bedzie woda przybierać. |
|
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 1:41 pm Temat postu: |
|
|
gorgol napisał: |
Dzi¶ od 5 rano spin na wi¶le , jeden okoń 35cm i 1 szczupły 45 i jeden 35 , ogólnie kiszka woda idzie do góry, jutro zawody w Zadusznikach ciekawe czy sie wogóle odbę± jak tak bedzie woda przybierać. |
Okoń35 cm - to już raczej "luńt" kichy a nie kiszka Ładny, ładny, szkoda, że tylko jeden. Na lekkim zestawie to już kupa radochy. _________________ Machaj węd± ryby będ±! :-) |
|
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:30 am Temat postu: |
|
|
Dzisiaj pięć godzin ze spinem na łódeczce, oczywi¶cie na z. Zemborzyckim, wynik to jeden niewymiarowy szczupaczek i jeden sandał, całe 59cm. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
|
mordex Skrobacz pospolity
Kraj: Polska Miejscowość: Babimost/Chobienice |
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 12:03 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj Odra okolice Zielonej Góry na 4 godziny biczowania wody spinem jeden mały bolek 45cm i jedno wyj¶cie szczupłego bez żadnych rewelacji
Ostatnio zmieniony przez mordex dnia Sob Sie 15, 2009 12:04 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj z DS-em nad Kamienn±. Trafiły się tylko 3 niewymiarowe jaziki. :? Wszystko na kukurydzę. |
|
|
Killerek27 Ugniatacz ciast
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 12:55 pm Temat postu: |
|
|
wczoraj wyjazd nad Bug , w celu sprawdzenia pogłosek , że ryba wróciła. Panie i Panowie WRÓCIŁA !! szczupak 80 cm życióweczka . Miejsce to wioska Czarnów |
|
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj, wypad na kropki zaliczony. I to by było na tyle Jeden pewny wymiarek i dwa mniejsze + dwa miarowe lipaski, jakie¶ niemiarowe, tyż. :P Potem (ok.12:00) nam i kolegom my¶liwym, ( sezon na kaczki rozpoczęty ) dzień "zorganizowali" kajakarze ( my¶liwi"kochaj±" ich tak jak my ). Dożo nie brakowało a dali by się przekonać - przecie to i to na "ka" : .
Pozdrawiam _________________ Machaj węd± ryby będ±! :-) |
|
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Dzi¶ Odra od 4:00 do 14:00 ... i w zasadzie to tyle
Przepłynęli¶my kilka kilometrów rzeki obławiaj±c każdy dołek, około 13 padł 1 okoń w trolingu. Generalnie bardzo słaby wypad.
PS
opaliłem się _________________ www.jarokowal.cal.pl
dap Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziekanów Le¶ny |
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj byłem w Nowym Mie¶cie na Zalewie Nowomiejskim. Wyniki bardzo marne od 5 rano do 14, 3 płotki, 2 jazgarze i jedna ukleja. Po prostu masakra. _________________ [*] Kochanie zawsze będziesz w moim sercu i pamięci [*]
|
|
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 8:01 am Temat postu: |
|
|
Wczoraj ciut dłuższa jak dla mnie (czyli 3h 8O ) wyprawa ze spinnem w liczbie 3 osób - Tomek, Łukasz i ja. Miejsce MP blisko Jez. Turawskiego. Przynęta ta co zawsze ( Milan - "cichuuutko"):-).
Wynik ponadstandardowy.
U Tomka - 2 szczupaki ok. 40cm i 1 okoń 25cm.
U Łukasza - 1 szczupak ok. 30cm + 2 szczupłe ok. 55cm zerwane przy próbie wyci±gnięcia na brzeg (..ten paskudny wysoki brzeg - podbieraka ze sob± nie ma jak zabrać, bo za dużo krzaczorów, a osęka z racji tego że 90% szczupaków wypuszczamy - nie wchodzi w grę) oraz 3 piękne pasiaki, największy 32cm.
U mnie na kiju zameldowało się ł±cznie 14 ryb 8O :
5 szczupaków: 27cm, 33cm, 40cm, 51cm i 57cm, 6 okoni w przediale 20-30cm oraz 3 szczupaki n a pewno wymiarowe ( "na oko" 55cm, 60+cm oraz piękna ok. 80cm - tego mi najbardziej żal) zerwane z tego samego powody jak u Łukasza. Może i dobrze...bo ich hol był emocjonuj±cy, a i tak trafiłyby spowrotem do wody.
Do tego mnóstwo pobić, w 99% okoników 15cm.
Do domu zabrana tylko 1 ryba - szczupak 57cm.
Reasumuj±c: w 3h na 3 wędkach 23ryby.
Dzi¶ ok. 17 MP cze¶ć druga (inny odcinek)- wezme ze sob± aparat, relację zdam wieczorem. |
|
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 8:45 am Temat postu: |
|
|
mikefish napisał: |
U mnie na kiju zameldowało się ł±cznie 14 ryb 8O :
5 szczupaków: 27cm, 33cm, 40cm, 51cm i 57cm, 6 okoni w przediale 20-30cm oraz 3 szczupaki n a pewno wymiarowe ( "na oko" 55cm, 60+cm oraz piękna ok. 80cm - ....... |
No to miałe¶ trzy godziny szaleństwa 8O , gratuluję, ja dzisiaj odpu¶ciłem, szykuję się do wyjazdu, jutro rano będę już w Gdańsku, jak wszystko się dobrze ułoży to może :?: połowię w tamtych rejonach. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 11:07 am Temat postu: |
|
|
Ja jutro prawdopodobnie wypad ze spinem na Odre
mam nadzieje że będ± jakie¶ rybki |
|
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Dzi¶ niestety z wynikami trochę gorzej.
W sumie od 17 do 20 na wedce zameldowały się tylko 4 ryby: 3 szczupaki, z czego jedynie 1 wymiarowy 54cm oraz 1.......pstr±g potokowy :-) "na oko" 35cm odhaczony na szybko w wodzie.
Woda bardzo rozbunotwana - ogromne ilo¶ci spływaj±cych kajaków.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - te niektóre niunie steruj±ce (b±dĽ probuju±ce sterować) kajakiem
...eh...i weĽ sie póĽniej skup człowieku na łowieniu szczupaków :-) |
|
|
wykrzyknik Łowca Lipienia
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 7:10 am Temat postu: |
|
|
Zeszły weekend Bzura. Rzeka piękna, ładny kleń poszexłz woblerem, o tyle było to dziwne że żyłeczka nowa, wszystko bylo ok a jednak...
Tydzieńspędziłem nad inna rzek± mazowsza... Masa ryb, klenie, jazie szczupaki i okonie. Szczupłych nawet nie liczyłem... Największy okolo 70. Klenie jakie widziałem...mhmmm. Jeden spory trafi do galerii fotki ju ż podesłane...
Ten weekend Wisła. Moja ukochana Wisła... Efekty zobaczycie w galerii.. :-) Powiem tylko, że ryby brały dosłownie od pierwszego rzutu :-) _________________ www.wykrzyknik.iportfolio.pl |
|
|
Pszemo Operator wędziska
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 10:10 am Temat postu: |
|
|
Tak potwierdzam Wi¶lany spływ bardzo udany
Oby każdy był tak owocny. |
|
|
Zenon Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: GRUNWALD |
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 10:43 am Temat postu: |
|
|
Dwa dni na moim cypelku, ukochanego zalewu Koronowskiego, nie licz±c "frytek",złowionych po trzcinami , tysięcy kormoranów , masy bobrów,nie widziałem ryby, O!! przepraszam ,wnusia otrzymała od przygodnego wędkarza , szczupaczka patelniaczka (pewnie ostatni z zalewu ) |
|
|
Milan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Nowa Dęba |
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 11:19 am Temat postu: |
|
|
Dzisiaj od 6.30 do 10.30 razem z koleg± obrzucali¶my opaskę i 2 wi¶lane główki koło promu w Baranowie Sandomierskim. Celem był kleń jednak ten nie bardzo miał ochotę na współprace.
U mnie tylko dwa brania w tym okonek 15-17 cm. Koledze dopisało więcej szczę¶cia i zaliczył szczupaczka 60 cm jakie¶ okonki i małe kleniki. _________________ Bieroo Paniee??? |
|
|
zabrze Łowca Węgorza
Kraj: polska
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Niedziela rano 3 sandacze na Odrze . Oczywi¶cie wszystko na spinning... W końcu mam swoj± tajn± miejscówkę _________________ Bercik
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Dzis Odra od 10- 15 jeden okonek 25 cm i na zakonczenie ładny bolek mi poszedł z wobkiem okazalo sie że agrawka mi strzeliła jak pech to pech |
|
|
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:52 pm Temat postu: |
|
|
mordex napisał: |
Dzis Odra od 10- 15 jeden okonek 25 cm i na zakonczenie ładny bolek mi poszedł z wobkiem okazalo sie że agrawka mi strzeliła jak pech to pech |
Pewno trzeba kupić nowe agrafki. Może nawet zwięszyć rozmiar? |
|
|
|