Wg raportu ¦wiatowego Funduszu na Rzecz Dzikich Zwierz±t łoso¶ wygin±ł w co najmniej 300 z około 2000 dorzeczy, w których naturalnie występował. Prawie 90% populacji gatunku żyje w czterech krajach: Norwegii, Irlandii, Islandii i Szkocji. Na skraju wyginięcia jest w: Estonii, Portugalii, USA i Kanadzie. W ostatnich 30 latach połowy dzikich łososi spadły o 80%.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 468 Zalogowani 0 Wszyscy 468
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Paż 26, 2009 9:17 pm Temat postu: Nadarzyce
Będ±c latem w Nadarzycach umawiali¶my się na ponowne spotkanie póżn± jesieni±. Czas już nagli, więc zapraszamy- Mariusz, Kunta i ja- na wspólne wędkowanie w dniach 14-15 listopada. Mam nadzieję, że pogoda będzie łaskawa.
Zamki Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Paż 26, 2009 10:10 pm Temat postu:
Zalewy może i s± urocze jesienia jednak ich bezrybno¶ć odstrasza.
Analizuję wie¶ci o tej wodzie od dwóch lat i nie napawaj± optymizmem.
Janku warto biczowac pust± wodę. ?
A zobacz tę lokalizację. jezioro Kaleńsko Jest tam jaki¶ o¶rodek i łódki. No i oczywi¶cie ryby. Były tam rozegrane zawody Alleryba i z relacji uczestników wynika że ryby połowili. _________________ Łowię i zjadam ......
jjjan Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Pon Paż 26, 2009 10:58 pm Temat postu:
Zamker napisał:
Zalewy może i s± urocze jesienia jednak ich bezrybno¶ć odstrasza.
Analizuję wie¶ci o tej wodzie od dwóch lat i nie napawaj± optymizmem.
Janku warto biczowac pust± wodę. ?
A zobacz tę lokalizację. jezioro Kaleńsko Jest tam jaki¶ o¶rodek i łódki. No i oczywi¶cie ryby. Były tam rozegrane zawody Alleryba i z relacji uczestników wynika że ryby połowili.
Ale jak połowimy, to nie będziemy mogli ponarzekać .
A poważnie, to każdy może zaproponować now± wodę. Chętnie poznaję nowe łowiska.
Tirith27 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Rumia
Wysłany: Wto Paż 27, 2009 7:54 am Temat postu:
Zgadzam się z Jankiem może być nowa woda, byle w sensownej odległo¶ci od domu tak do 250 km . Chociaż ten nadarzycki klimacik mnie urzekł
Kunta ¦.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów
Kraj: Polska Miejscowość: Inowrocław
Wysłany: Sro Paż 28, 2009 9:18 pm Temat postu:
Zanker
Za każdym razem co¶ połowiłem i nie nie było żle.Oczywi¶cie zawsze może być lepiej.
Jarbas i ja piszemy się na Nadrzyce lub co¶ innego w pobliżu .Jeżeli padnie na jezioro od Zankera to niech pod jakie¶ namiary bo woda dosyć duża i nie mam zamiaru jej poznawać bo zapłacimy frycowe.
Czy natej wodzie można pływac na spalinie .
Wysłany: Sro Paż 28, 2009 9:37 pm Temat postu:
Kunta napisał:
Zanker
Za każdym razem co¶ połowiłem i nie nie było żle.Oczywi¶cie zawsze może być lepiej.
Jarbas i ja piszemy się na Nadrzyce lub co¶ innego w pobliżu .Jeżeli padnie na jezioro od Zankera to niech pod jakie¶ namiary bo woda dosyć duża i nie mam zamiaru jej poznawać bo zapłacimy frycowe.
Czy natej wodzie można pływac na spalinie .
Tak jak rozmawiali¶my telefonicznie. Wszelkich info poszukajcie w TYM DZIALE Mi niestety nie udalo sie pojechać. Przeszukajcie dokładnie w±tek jest tam sporo informacji o wodzie jest tez mapa batymetryczna. _________________ Łowię i zjadam ......
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 7:02 pm Temat postu:
Zalewy zmieniły użytkownika a do tego jest zakaz łowienia z łódki. komunikat _________________ Łowię i zjadam ......