Czy wiesz, że...
Produkcja czterech wylęgarni gospodarstwa Ruciane-Nida to 800 do 1000 kg materiału zarybieniowego, z czego ok. 300 kg stanowią zakupy ZO PZW.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 662
 Zalogowani 0
 Wszyscy 662

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
lecek: Do powyższych linków zaległe fotki. Zapomniałem dodać, że udało m ...(3006348) Oct 31, @ 20:15:35

krzysztofCz: Lecku kormorany na Wiśle to w miarę normalny widok ale ja je widz ...(3006348) Oct 30, @ 07:43:13

lecek: W październiku zrezygnowałem z szukania szczupaków na Wkrze z muc ...(3006348) Oct 28, @ 14:01:46

krzysztofCz: Lecek tzn., że zaliczyłeś dwa w jednym :wink Mariusz ryby nie ...(3006348) Sep 22, @ 10:29:20

mario_z: Lecku, ładnie połowione, gratulacje. Krzysiu a moja ostatnia ryba ...(3006348) Sep 22, @ 08:56:08

lecek: Były kłopoty na łączach i poszło podwójnie. ...(3006348) Sep 17, @ 21:27:58

lecek: Ostatni wypad z suchą muchą na klenie Wkry. Położyłem piankowego ...(3006348) Sep 17, @ 21:26:01

krzysztofCz: Piękny, gratulacje k Moja ostatnia ryba to belona, kilka dn ...(3006348) Sep 06, @ 07:55:43

lecek: Jako, że w pracy atmosfera zrobiła się tak gęsta, że można ją cią ...(3006348) Sep 03, @ 19:32:17

lecek: Wypad przed urlopowy nad Wkrę, niestety nie obfitował rybowo. Oka ...(3006348) Aug 04, @ 17:29:51

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2436
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2218
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2329
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2458
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2320
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2361
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2297
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2673
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2502
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Janusz Niczyporowicz - czy potrzebna dyskysja?
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Off Topic
Janusz Niczyporowicz - czy potrzebna dyskysja?
Idż do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomoœć
Jarokowal
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Dołšczył: May 23, 2004

Kraj: Polska
Miejscowoœć: Wrocław
PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 9:24 pm    Temat postu: Janusz Niczyporowicz - czy potrzebna dyskysja? Odpowiedz z cytatem

Przeniosę tu dyskusję z innego tematu, tam jakoś nie pasuje.

Jarpo napisał:
[*] [*] [*]

Jednak chyba raczej nie chciałbym się z nim kolegować.
KLIK
Napisałem to, o czym inni pewnie i tak wiedzą (nie wszyscy), więc nie uciekniemy przed tym tematem. Czy potępiam to, co robił? Tak, ale nic więcej nie powiem, bo mam zbyt małą wiedzę o konkretnym przypadku.

sacha napisał:
Jarpo napisał:
[*] [*] [*]Jednak chyba raczej nie chciałbym się z nim kolegować.
KLIK

Cóż, kolegowałem się z nim i wiedziałem :roll: w niczym mi to nie przeszkadzało bo powiem szczerze że mam gdzieś co kto kiedyś robił.
I nie przeszkadzało mi pomimo tego że i "oklepali" mnie funkcjonariusze swojego czasu i kolegowałem się z osobami z redakcji "NOVA" (byliśmy sąsiadami) i od nich otrzymywałem ich pozycje ktore gromadziłem w zakładzie w którym ówczas pracowałem. Pewnie gdybym mieszkał w B-stoku to byłbym w sferze zainteresowań służbowych Janusza.
A o tym czy robił to dla kasy czy wierzył w ideę nie dowiemy się nigdy,zresztą nawet gdyby nie umarł i tak bym mu takiego pytania nie zadał.
Nie sądzę że w latach 70 czy 80 całe społeczeństwo było w opozycji do władz PRL zly: Opozycja to był ułamek % i nie należy teraz iść w zapartę jak to śmy walczyli. Jeśli moja matka w wieku lat .....nastu odbudowywała w czynie społecznym Warszawę a ja w wieku zbliżonym sadziłem drzewka na Szczęśliwicach to też popierałem swoich czynem społecznym działania PZPR zly:

Jarpo napisał:

Kolegować się można. Może ja też kolegowałbym się, ale nie rozmydlaj tematu TW proszę

Stefan napisał:
@Jarpo,
nie osądzaj, żeby i Ciebie ktoś kiedyś nie osądzał...

Gargamel napisał:

Dokumenty zgromadzone w IPN trzeba umieć czytać, a do tego potrzebna jest wiedza jak one były tworzone.
Zostawmy oceny tamtych czasów i postaw ludzi historykom i to tylko tym o chłodnej głowie.

bodzio8247 napisał:
Nie wiem co Jarpo chciałeś udowodnić :? Teraz dla mnie to ty jesteś konfident i to żałosny :evil:

Jotes napisał:
Jarokowal napisał:
Bodzio ... proszę :?

Jarku, usuń to, co zbędne, uszanujmy człowieka. Linczujmy się za żywota i w osobnym temacie... :roll:

zabrze napisał:
Jotes napisał:
Jarokowal napisał:

Jarku, usuń to, co zbędne, uszanujmy człowieka. Linczujmy się za żywota i w osobnym temacie... :roll:

Bodzio ma racje a Jote jeszcze wiekszą... Jarpo co ty chciałeś udowodnić :?: wstydź się człowieku....

Jarpo napisał:
Nic nie chciałem udowodnić. To po pierwsze. Wiem, że to nie jest odpowiednia pora, ale zdaję sobie też sprawę, że dla niektórych taka pora (odpowiednia) nigdy nie nadejdzie. Ja bardzo szanuję ludzi którzy potrafią się przyznać do swoich błędów i za nie przeprosić. Idących w zaparte i kłamiących przy tym niestety nie mam zamiaru usprawiedliwiać. Różni ludzie mają różnych kolegów. Mnie nic do tego, ale uważam, że to prawda nas wyzwoli i nie możemy jej się bać. Prawda zawsze wypłynie na światło dzienne. Czy uważam, że była wielka opozycja w tamtych czasach? Nie. Opozycji prawie wcale nie było, a większość z tej która była została wymyślona przez ludzi sprawujących władzę. Jednak większość społeczeństwa była przyzwoita. Jeszcze raz powtarzam, że każdy może popełnić błędy w życiu, ale należy wyciągnąć z nich wnioski, przeprosić i starać się dalej żyć godnie. Nie ważne jakim jesteś człowiekiem i nie jest aż tak ważne co po tobie zostanie ale najważniejsze jest aby być dobrym dla innych ludzi i żeby nikt przez nas nie musiał nigdy płakać.
Ja, no cóż ja jestem ten zły który burzy święty spokój, nie pozwala zapomnieć i żyć błogo i beztrosko. Niektórym oczywiście, tym którzy bardzo chcą coś zapomnieć. Tak wiem powiecie, że nie nam na ziemi sądzić o tym, że Bóg osądzi. Pewnie tak tylko ciekawe dlaczego w takich sytuacjach Bogiem podpierają się ludzie którzy mają Go za nic i wcale w Niego nie wierzą.

To było ogólnie o zjawisku. Przykro mi, że musiałem napisać to dzisiaj gdy raczej powinno zamknąć się wszystkie ziemskie sprawy. Z tego powodu jest mi przykro i bardzo przepraszam wszystkich którym zrobiło się przykro z powodu mojego pisania. Za to przepraszam, ale o pewnych sprawach nie wolno nam niestety zapominać. To tyle z mojej strony. Już nic więcej na ten temat nie napiszę. Jeśli jesteście zdania, że należy usunąć to co napisałem w tym temacie to oczywiście nie mam nic przeciwko. Są ludzie mający odpowiednie narzędzia i kompetencje aby to zrobić. Nie mam i nie będę miał o to żalu (ani o nic innego) – więc sprawa jasna. Możecie mnie potępić zbanować, co tylko chcecie. Od jakiegoś czasu jest mi tu bardzo duszno.

CATFISCHDOG napisał:
Jotes napisał:
Jarokowal napisał:

Coś zabrakło odwagi w temacie "łubu dubu" Kolego ?
Na tym forum ani za życia ani później ....

Złota myśl:
Śmierć nie powoduje wymazania z pamięci ludzi tego co zrobiłeś.
Raz czarne, raz białe, ... ważne co ważniejsze...

......
Jarokowal
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 9:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zabrakło, lecz nie zdążyłem przed Twoim kąśliwym postem przenieść całości do tego tematu.
losos24
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 20, 2006

Miejscowoœć: Oława
PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 11:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jarpo, jako doświadczony użytkownik, wiesz o tym, że mogłeś sam wrzucić nowy temat.
Odwołujesz się do wiary, do prawdy, do przyzwoitości.
Wiara - znasz to na pewno "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień....."
Prawda - jest pojęciem wymyślonym na potrzeby logiki. Tylko czy życie jest logiczną układanką? Czy to ma być jedynie słuszna prawda IV RP i jej głosicieli?
Przyzwoitość, a czy TY pisząc to w takim wątku byłeś przyzwoity? Czy całe Twoje życie to jedno pasmo przyzwoitości? Nie zadajesz sobie pytań? Ferujesz wyroki!
Pisałem to już i jak mantrę powtarzał będę, dla mnie PW to miejsce, które łączy nas we wspólnych zainteresowaniach, sposobie spędzania wolnego czasu, miejscem refleksji, czasami zadumy. Miejscem gdzie możemy dzielić się wiedzą, pomysłami, doświadczeniami.
Możemy polemizować, różnić się w opiniach, ale nie obrażajmy, nie wyciągajmy pochopnych wniosków i nie wydawaj Kolego wyroków, kiedy oskarżonego już nie ma.
ON już wolnym jest i nie twoim osądom podlega.
PS
Nic nie musiałeś, co chciałeś to napisałeś wykrzyknik wykrzyknik wykrzyknik
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 27, 2006

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 8:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Od jakiegoś czasu jest mi tu bardzo duszno.

Od jakiego czasu i z powodu czego? W tej konkretnej sprawie masz dowód, że to jedynie Twoja zasługa - do nikogo nie możesz mieć pretensji. Samemu włożyłeś kij w mrowisko. Po co?
SpinerK
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 16, 2005

Miejscowoœć: Gdańsk
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 12:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo pokrętna logika kolegów "pobożnych".
Po pierwsze obraza - jakoby zwolennicy poznania prawdy o poprzednim systemie byli zwolennikami pewnej partii "pobożnego socjalizmu".

Po drugie - jeżeli zaczynanie pisać o tym, że "Bóg go osądzi", "Kto jest bez winy..." etc to proponuję Wam zgłosić postulat zniesienia wymiaru sprawiedliwości - w końcu każdego osądzi Pan Bóg. A jeszcze lepiej zainicjować proces zbierania podpisów pod obywatelskim projektem ustawy likwidującej policję i sądy.
@Losos24, skoro nie wiesz w jaki był kontekst Słów Jezusa Chrystusa to się nie powołuj na Nie. Z heretyckiej interpretacji Pisma Świętego nic dobrego nie wychodzi.
Poza tym, jeżeli zasłaniacie się tym, że o zmarłych wypada mówić tylko dobrze, to dlaczego (zapewne) potępiacie mass morderców narodowo-socjalistycznych i komunistycznych? Skoro dobrze mówić, to o wszystkich bez wyjątku.

Po trzecie - co to jest ferowanie wyroków? Od wydawania wyroków jest sąd, historycy zaś badając historię interpretują źródła, by poznać prawdę. Historyk nie ma uprawnień do skazywania kogokolwiek. No chyba że napisanie na podstawie źródeł, że ten i ten współpracował z bezpieką jest ferowaniem wyroków. No i co za wyrok? Dla jednych donoszenie to zbrodnia, dla innych czyn obywatelski w służbie PRL. Z tego też powodu z Jarpem nie do końca się zgodzę. Z przeszłości TW można wyjść obronną ręką nie tylko przeproszeniem i żalem, ale też dumą (jeżeli ktoś oczywiście tak kochał PRL)! Największą obłudą jest kręcenie "na Boniego" typu "podpisałem, ale nie szkodziłem", "podpisałem, brałem pieniądze, ale nie donosiłem" (to akurat jest przykład zwykłego oszustwa).
sacha
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 30, 2002

Miejscowoœć: W-wa
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 1:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SpinerK napisał:
Z heretyckiej interpretacji Pisma Świętego nic dobrego nie wychodzi.

Faktycznie :roll: Tacy Katarowie inaczej interpretowli Pismo Świętę to papież w porozumieniu z królem Francji ich wymordował i uzano że jest git zly: A swoją drogą coś tak sobie myślę że w niektóreych punktach Katarowie mieli rację 8)
SpinerK
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 1:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sacha napisał:
Faktycznie Rolling Eyes Tacy Katarowie inaczej interpretowli Pismo Świętę to papież w porozumieniu z królem Francji ich wymordował i uzano że jest git Twisted Evil

I bardzo dobrze.
Gierek
Łowca Klenia

Dołšczył: Mar 16, 2007

Miejscowoœć: Prudnik
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 2:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jarpo znasz to powiedzenie: "głową muru nie przebijesz". Myślę, że tak, więć zostaw tą sprawę bo nie ma sensu. Bez pisania o tym wiemy co na ten temat mogły by napisać pewne osoby, które zabrały głos w tej sprawie.
Kolega Bodzio powinien dostać ostrzeżenie za swoją wypowiedź, chyba że już dostał, nie sprawdzałem tego.
Tak tylko chciałem uprzejmie donieść- to pisałem ja "konfitura" zly:

Lepiej policytujcie coś na aukcjach bo jakoś słabo idzie chyba.
Jarpo
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 17, 2003

Miejscowoœć: Osjaków
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 2:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie nie mieszajcie do tego wiary proszę. Można być ateistą i porządnym człowiekiem jednocześnie. Niedobrze mi się robi jak ludzie, którzy nie wierzą w Boga w sytuacjach dla nich wygodnych (nie sądźcie go, Bóg go osadzi) podpierają się Bogiem i Pismem Świętym. Cóż obłuda nie zna granic. Ten typ tak ma. Pewne rzeczy są nie do obronienia wiec może lepiej dać sobie spokój, posypać głowę popiołem i zamilknąć.
Ja za radą „towarzysza pierwszego sekretarza” już milknę.
Każdy wie, co ma o tym myśleć.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Mar 04, 2005

Miejscowoœć: POZNAŃ
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 2:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gierek napisał:
Jarpo znasz to powiedzenie: "głową muru nie przebijesz....".

Niby tak idea: Jednak zobacz. W 89r się udało. Długo rozkuwaliśmy ale jednak. Niestety, przez tą dziurę wlała się na drugą stronę "muru" kupa syfu. smutny Następnym razem trzeba dużo lepiej zabezpieczyć. No cóż nauka kosztuje.
Widząc, czytając takich młodych ludzi jak TY i SpinerK, jestem przekonany, że sprawę da się załatwić w przyszłości. Panowie, Koledzy - będę zaszczycony jeśli przyjmiecie uścisk mojej ręki. wesoly

Jarpo napisał:
....Cóż obłuda nie zna granic. Ten typ tak ma. Pewne rzeczy są nie do obronienia wiec może lepiej dać sobie spokój, posypać głowę popiołem i zamilknąć.... "

Nie miej złudzeń - nie zamilkną sami. Trzeba będzie im pomóc. idea: Inaczej będzie tak jak jest. idea: smutny
Dobrze, że młodszym też to przeszkadza i czują "kąsanie pod ubraniem". I nie będą się bali używać 'mydła".

Pozdrawiam
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 3:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SpinerK napisał:
Sacha napisał:
Faktycznie Rolling Eyes Tacy Katarowie inaczej interpretowli Pismo Świętę to papież w porozumieniu z królem Francji ich wymordował i uzano że jest git Twisted Evil

I bardzo dobrze.

Kolega chyba mało tolerancyjny jest :roll: no chyba żeby taki sam komentarz był po wymordowaniu prawie 40 tys. katolików zly:
losos24
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 5:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolego Jarpo i inni.
W imię jedynie słusznych swoich racji nie pochylacie się, nie wątpicie, nie zbaczacie z wybranej drogi. Nie wybaczacie bo po co! Nie staracie się zrozumieć, bo niby dlaczego skoro to tak oczywiste. Tylko szanowni koledzy, jest tyle innych portali społecznościowych, politycznych, gazet. Może tam wylewajcie swoje racje z pomyjami czy bez. Zarzucać wiarę albo heretyzm? Nie oczekujcie w 2 może 3 zdaniach, a do takich wypowiedzi się tu raczej ograniczamy, wykładu na temat lub bez tematu.
Jeszcze raz z całym przekonaniem Kolego Jarpo, gdybyś zalożył Na PW nowy wątek i w nim opisał swoje racje i przekazał je innym - nie muszę się zgadzać ale rozumiem. Zrobiłeś co chciałeś, a protestujesz przeciwko ocenie swojego postu, szukasz poparcia i uzasadnienia dla swojej racji. Typowo Pawlakowe "Demokracja, demokracją a racja musi być po naszej stronie." Tylko po co :?: :?: :?:
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 6:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sacha napisał:
Kolega chyba mało tolerancyjny jest Rolling Eyes no chyba żeby taki sam komentarz był po wymordowaniu prawie 40 tys. katolików Twisted Evil

Odpowiem cytatem ze Sługi Bożego Gilberta Keitha Chestertona - Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań.

Losos24 napisał:
W imię jedynie słusznych swoich racji nie pochylacie się, nie wątpicie, nie zbaczacie z wybranej drogi.

Dziękuję za uznanie.

Cytat:
Nie wybaczacie bo po co!

Mogę spodziewać się ostrzeżenia po tym, ale co tam. Bzdury piszesz, to najdelikatniejsze słowa na Ciebie. Kto tu mówi o wybaczeniu? Czy śp. Janusz Niczyporowicz coś mi złego zrobił, że mam zdolność wybaczenia mu? Wybaczyć to mogą jedynie ofiary jego działalności, mi zupełnie nic do tego (chyba, że przyjmujemy logikę Kwaśniewskiego - przepraszamy w imieniu całego narodu za grupę bandytów z Jedwabnego). Poza tym, jak pisałem, kapowanie wedle wartości różnych typów ludzi nie musi być czynem złym. Dla większości z nas honorowe krwiodawstwo jest czynem chwalebnym, dla sekty Świadków Jehowy przetaczanie krwi to grzech podobny do morderstwa.

Yari, serdecznie dziękuję usmiech
dzepetto
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Dołšczył: Jan 14, 2007

Miejscowoœć: Łężyca
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zastanawiam się po co ta cała dyskusja...
Stefan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 26, 2002

Miejscowoœć: Warszawa
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzepetto napisał:

Zastanawiam się gdzie są nożyczki... :evil:
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzepetto napisał:

Wpadnij dzisiaj na Czat - pogadamy. O tym też usmiech

I zrób to o co prosiłem na Privie lol

Pozdrawiam.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 7:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stefan napisał:
dzepetto napisał:

Zastanawiam się gdzie są nożyczki... :evil:

A niby na kogo te nożyczki :?:

Proponuję raczej Dichlorodifenylotrichloroetan.
I będzie spokój. idea:
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002

Miejscowoœć: Legionowo
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 7:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O której będziecie się przekonywali, że białe jest białe? ;)
CATFISCHDOG
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 27, 2009

Miejscowoœć: Jelenia Góra
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 7:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzepetto napisał:

Ta dyskusja jest po to by, użytkownicy wiedzieli ja zachować się w przypadku "Odejścia" innych wielkich wędkarzy (i działaczy) - nikt wieczny nie jest...
Ja już wiem, że w panelu kondolencyjnym nie należy wspominać życiorysu. Trzeba założyć nowy post 8O .

Co do nożyczek, to sądzę, że dzwonią gdy uderza się w stół... (ale pewnie znowu wychodzi ze mnie oszołomstwo :?: )

Ostatnio zmieniony przez CATFISCHDOG dnia Wto Lis 24, 2009 7:31 pm, w całości zmieniany 1 raz
Stefan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 7:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nożyczki i kłódka dla Adminów, którymi tak często szafują w bardziej prozaicznych przypadkach.
Bo gównażeria naszczała Bulbie na grób. Wstyd.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 01, 2002

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 8:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma sensu się odzywać. I tak nie zrozumieją..

Ostatnio zmieniony przez argrabi dnia Wto Lis 24, 2009 9:07 pm, w całości zmieniany 1 raz
dzepetto
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Dołšczył: Jan 14, 2007

Miejscowoœć: Łężyca
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 9:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem, że w ten sposób oddajecie hołd zmarłemu koledze? Gratuluję.
Jak napisał Monk- wstyd, że "polskie piekiełko" pojawiło się nawet w takim temacie. Aż żal w nim gmerać nożyczkami. Sami sobie pomniki stawiacie...
Stefan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 9:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eeeecccchhhh, Admini.....
Idźcie do piaskownicy. Tam jest Wasze miejsce. Bawcie się dobrze.
Strzała...
Nie silcie się na bana. Sam się zbanowałem.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 02, 2006

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 9:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam wrażenie, że najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nigdy nie mieli okazji Januszowi uścisnąć prawicy. I to w zasadzie wszystko.
sacha
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 9:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SSG napisał:
Mam wrażenie, że najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nigdy nie mieli okazji Januszowi uścisnąć prawicy.

Wolę kolegować się z byłym TW niż osobami które wprost "zioną" nienawiścią do innych.
Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002

Miejscowoœć: Legionowo
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 9:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nietuzinkowe sytuacje potrafią otwierać oczy...
Argrabi: trafiłeś w sedno - niestety.

Ostatnio zmieniony przez Monk dnia Wto Lis 24, 2009 9:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
losos24
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 9:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SpinerK, cytat za cytat;
"Czy świat się wiele zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy [ocenzurowano]." Jonasz Koffta

Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi, zanim poznasz tego dobrego, żebyś mógł go rozpoznać, kiedy on się w końcu pojawi. Gabriel García Márquez
Tolerancja to dążenie do zrozumienia innych. Karel Čapek

Można znaleźć tysiące cytatów na uzasadnienie swoich przekonań albo ich zaprzeczenie, tylko po co?

Widzisz, i najważniejsze dla mnie nie muszę się z Tobą zgadzać, mogę z Tobą polemizować nie pisząc, że najdelikatniej to ujmując piszesz bzdury! Do tego by ścierały sie poglądy nie potrzebny jest kij ani pałka, obelga i obraza. O to tylko, albo aż o to wykrzyknik wykrzyknik
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 01, 2002

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 9:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może wstrzymałby się jeden z drugim aż kwiaty z wieńców opadną.. I dopiero sądy historyczne niech się toczą. I niech się bronią przekonania.. A teraz proszę o uszanowanie zmarłego..
Sporządzacz omotek

Dołšczył: Dec 29, 2007

Kraj: Morocco
PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 11:08 pm    Temat postu: Re: Janusz Niczyporowicz - czy potrzebna dyskysja? Odpowiedz z cytatem

Jarokowal napisał:

KLIK

Mocne :o
Redaktor Portalu

PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 1:25 am    Temat postu: Re: Janusz Niczyporowicz - czy potrzebna dyskysja? Odpowiedz z cytatem

Badr_Hari napisał:
Jarokowal napisał:

KLIK

Mocne :o

To nie ja wstawiłem ten link, przynajmniej cytuj poprawnie.
Jarokowal
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 1:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stefan napisał:
Eeeecccchhhh, Admini.....
Idźcie do piaskownicy. Tam jest Wasze miejsce. Bawcie się dobrze.
Strzała...
Nie silcie się na bana. Sam się zbanowałem.

Stefan..... nie będę się silił na bana.
Drugi raz nie trafiłem w Twoje gusta wesoly ... no szkoda dasz szansę na trzeci ?
losos24
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 11:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze tylko jeden cytat, na chwilę zadumy:
Dezyderata, Piwnica Pod Baranami

przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech
i pamiętaj, jaki spokój można znaleźć w ciszy
o ile to możliwe bez wyrzekania się siebie
bądź na dobrej stopie ze wszystkimi
wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie
wysłuchaj też innych, nawet tępych i nieświadomych
oni też mają swoją opowieść
oni też mają opowieść
unikaj głośnych i napastliwych
unikaj głośnych są udręką ducha
niech twoje osiągnięcia zarówno jak plany
będą dla ciebie źródłem radości
bądź ostrożny w interesach
bądź ostrożny w interesach
na świecie bowiem pełno oszustwa
bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia
ani też nie podchodź cynicznie do miłości
bo ona jest wieczna jak trawa
bo ona jest wieczna...
unikaj głośnych i napastliwych
unikaj głośnych są udręką ducha
przyjmij spokojnie co ci lata doradzą z
wdziękiem wyrzekając się spraw młodości
jesteś dzieckiem wszechświata nie mniej niż
drzewa i gwiazdy, masz prawo być tutaj
a więc żyj w zgodzie z bogiem
czymkolwiek on ci się wydaje
w zgiełkliwym pomieszaniu życia
zachowaj spokój ze swą duszą
przy całej swej złudności, znoju i rozwianych
marzeniach jest to piękny świat
jest to piękny świat...

znalezione w starym kościele
św. pawła w baltimore
datowane 1692r.

przy całej swej złudności, znoju i rozwianych
marzeniach jest to piękny świat
jest to piękny świat...
Sporządzacz omotek

Dołšczył: Dec 29, 2007

Kraj: Morocco
PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 12:55 pm    Temat postu: Re: Janusz Niczyporowicz - czy potrzebna dyskysja? Odpowiedz z cytatem

Jarokowal napisał:
To nie ja wstawiłem ten link, przynajmniej cytuj poprawnie.

Chodzilo o zawartosc nie o autora linku.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 31, 2002

Miejscowoœć: Wądół
PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 8:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak w temacie - czy potrzebna dyskusja?
Uważam, że tak. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Nie jest tak, jak ktoś napisał - takie były czasy. Sam w tych czasach żyłem i nikt, absolutnie nikt nie może mi powiedzieć, że się sprzedałem. Żyłem uczciwie i może dlatego skromnie. Dzisiaj nie muszę się bać takich artykułów w prasie.
Ktoś napisał ... niech sam kamieniem ... Smutne to, jeśli ktoś kamieniem nazywa pyłek/okruszek i przyrównuje do kamienia z którego rodzi się krzywda ludzka. Pyłkiem nie rzucę, ale kamieniem - tak.
losos24
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 1:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

old_rysiu napisał:
Jak w temacie - czy potrzebna dyskusja?
Uważam, że tak. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Nie jest tak, jak ktoś napisał - takie były czasy. Sam w tych czasach żyłem i nikt, absolutnie nikt nie może mi powiedzieć, że się sprzedałem. Żyłem uczciwie i może dlatego skromnie. Dzisiaj nie muszę się bać takich artykułów w prasie.
Ktoś napisał ... niech sam kamieniem ... Smutne to, jeśli ktoś kamieniem nazywa pyłek/okruszek i przyrównuje do kamienia z którego rodzi się krzywda ludzka. Pyłkiem nie rzucę, ale kamieniem - tak.

Rysiu, pragnę zwrócić twoją uwagę, (że Ty jeszcze żyjesz, z czego się cieszę i oby jeszcze wiele lat w zdrowiu) że jest jeszcze wystarczająco dużo żyjących łotrów i wystarczająco dużo głazów by nimi wyrównywać swoje i innych krzywdy. Cała dyskusja, jeżeli tego nie zauważyłeś rozpoczęła się w wątku, w którym chodziło o kondolencje, chwilę zadumy ciszy. W tym kontekście postawiono pytanie "Czy potrzebna jest dyskusja?".
Kierownik steru

Dołšczył: Dec 29, 2008

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 6:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żal mi naprawdę szczerze znajomych tego człowieka i ludzi którzy Go znali osobiście i lubili. Muszą czytać takie artykuły w prasie i dyskusje osób nie znających opisywanego osobiście.
Ale TW ( ogólnie wszyscy w swej masie ) za życia podają piszących do sądu o naruszenie dobrego imienia, po śmierci to naruszanie dobrej pamięci. Oni lubią wieczne milczenie o tych latach i swoich czynach. Są ofiary lub tylko poszkodowani TW którym wedle tego rozumowania pozostaje tylko milczeć. Bo mieli tyle godności aby nie donosić, nie czerpać takich zysków, nie mieć tyle radochy z kolegami że grają na nosie systemowi. System płacił jednym a mścił się na drugich.
Więc taka dyskusja jest zupełnie nie potrzebna .
Ale pamięć o tych sprawach konieczna.
Tylko że jedno bez drugiego nie istnieje.
J
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 13, 2006

Miejscowoœć: Śląsk (Zagłębie)
PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 6:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rol napisał:
Żal mi naprawdę szczerze znajomych tego człowieka i ludzi którzy Go znali osobiście i lubili. Muszą czytać takie artykuły w prasie i dyskusje osób nie znających opisywanego osobiście.

Mnie nie żal i coś tu jest na rzeczy dlaczego :evil:
Sam bym wykonał wyrok na takich co donosili na mnie i moich bliskich, i to nawet nie dlatego że donosili, bo człowiek może mieć chwile słabości albo strachu. Aleeeeee potem okrzepli i otrzepali sierść i nic nie usprawiedliwia, że zanim "odeszli"nie powiedzieli zwykłego słowa PRZEPRASZAM. Czym odkupili swoje winy, tym że byli potem grzeczni a nawet usłużni, że nie można było w ich rozpoznać w tłumie od tamtych kanalii i wkupili się w łaski uczciwych którzy teraz "NIE MOGĄ UWIERZYĆ". CÓŻ ZA AFILIACJA.:?: :?: :?: :?: :?: Aksjologia to wyjaśni.
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 7:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J, rozumiem całkowicie Twój ton wypowiedzi, ale fakt faktem - donoszenie nie było i nie jest dalej czynem zabronionym, czy to jest do SB, UB, KGB, ABW, CBŚ. Nie istnieje również żaden zapis o pojedynkach.
J
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 13, 2006

Miejscowoœć: Śląsk (Zagłębie)
PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 7:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewien odsetek Polaków kolaborował od początku naszej państwowości. Kolaborowali za Mieszka I i Popiela i po podziale Polski na dzielnice. Kolaborowali z Krzyżakami i Szwedami. Kolaborowali podczas zaborów. Ale najbardziej jest jawna i znana kolaboracja ze Stalinem. Kolaborowali z Niemcami przeciwko Żydom a potem z tymi Żydami co przeżyli i byli w UB przeciw porządnym Polakom. Kolaborowali 50 lat z komunistami. Kolaborowali i donosili na swoje żony i mężów, sąsiadów, znajomych przez …nie wiadomo ile. Teraz kolaborują z Amerykańcami przeciw … no właśnie chyba przeciw nikomu po prostu z zamiłowania do kolaboracji. No i co tu jeszcze powiedzieć, tak nas widzą jak o nas wiedzą. Szkoda słów pozwólmy ludziom donosić skoro to cecha narodowa.
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 12:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A kiedy niektórzy piszą o tym, że tylo żywi mogą się bronić, to dziwi fakt milczenia tychże kolegów w temacie "łubu dubu" :?:
Domyślam się, ze dopiero "kiedyś" wybuchną świętym oburzeniem wykrzyknik
sigi
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowoœć: Zabrze
PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 12:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na co sie mamy oburzać?
Na samych siebie?
Toż to "nasza" wina, że mamy takie a nie inne władze.

Ilu z nas chodzi na wybory do koła?..........ale o tym już było nie raz na naszym forum.

Wraz z małą grupą ludzi jestesmy na świerzo po starciu z okręgiem...chcieliśmy załozyc nowe koło....o efektach bede pisał....oczywiscie w innym wątku.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 02, 2006

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem w stanie zrozumieć święte oburzenie. Jestem całkowicie w stanie zrozumieć czyjeś uprzedzenia. Ale jedno mnie niepokoi. Czy Wy wszyscy, którzy żadacie "krwi" znacie mechanizmy tworzenia TW? Czy macie choćby minimum wiedzy o mechanizmach jakie wtedy panowały? Czy wiecie ilu, w przybliżeniu, było agentów TW, ilu zostało ujawnionych a ilu tak naprawdę pracuje do dziś?

Na ile znam życie, to więcej od Was może powiedzieć na ten temat każdy Polak, który w swoim czasie będąc posiadaczem "czerwonego" paszportu zechciał odwiedzić ojczyznę. Jesteście żałosnymi teoretykami plującymi na wszystkich i wszystko sloganami i komunałami. Nie wiecie nic a chcielibyście być wyrocznią? Żałosna nędza umysłowa.

I jeszcze jedno. Historia o społeczeństwie uczy, że najwięcej o uczciwości i praworządności krzyczą ci co mają coś na sumieniu.
Jotes
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 1:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sigi napisał:

Ilu z nas chodzi na wybory do koła?..........ale o tym już było nie raz na naszym forum.

A masz nadzieję, że nasz udział w tym cyrku cokolwiek zmieni? Nawet jeśli uda się wcisnąć jedną, czy dwie mądre osoby do zarządu, to albo w krótkim czasie - wszedłszy między wrony, zaczną krakać jak i one - lub co bardziej honorowy po krótkim czasie ucieka z tego bagna.
A już na pewno nie mamy żadnego wpływu na wybór delegatów na zjazd krajowy. Tam jedzie prezes okręgu jego zastępca i jakiś przydupas... :evil:
sigi
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 1:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jotes napisał:
...
A już na pewno nie mamy żadnego wpływu na wybór delegatów na zjazd krajowy. Tam jedzie prezes okręgu jego zastępca i jakiś przydupas... :evil:

Ktoś tego prezesa wybiera.
Nie znam do końca mechanizmów ale czy nie akurat wybierają ci których my wybieramy w kole?

Jeżeli nie da się nic zmiwenic od góry...to trzeba od dołu.
Redaktor Portalu

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 1:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CATFISCHDOG napisał:
A kiedy niektórzy piszą o tym, że tylo żywi mogą się bronić, to dziwi fakt milczenia tychże kolegów w temacie "łubu dubu" :?:

Twoje "kiedyś" wybuchło dzisiaj. wink:
Jotes
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 2:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sigi napisał:
Jotes napisał:
...

Ktoś tego prezesa wybiera.
Nie znam do końca mechanizmów ale czy nie akurat wybierają ci których my wybieramy w kole?

Jeżeli nie da się nic zmiwenic od góry...to trzeba od dołu.

Tylko tutaj w necie wygląda wszystko tak, jakbyśmy my zwolennicy zmian mieli większość głosów. Niestety, gdy przychodzi do wyborów na walnym zebraniu, jesteśmy w przerażającej mniejszości. :roll:
losos24
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 2:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CATFISCHDOG napisał:

A mnie nie dziwi, twoje zdziwienie, bo aktywność prowokatorską przejawiasz w większości swoich postów. Choćbyś w temacie nie miał nic konkretnego do powiedzenia, do podżegania jesteś zawsze chętny. A kiedy niektórzy się tak zachowują, to polecam swój post na forum ogólnym:
"Wy co na codzień macie tyle do napisania. Wy co na codzień macie tyle zarzutów, pouczeń i czczego moralizatorstawa, którzy większą estymą darzą rybę niż człowieka. Wy, jedyni sprawiedliwi, ortodoksyjnie etyczni i ostatni wierni z wiernych, obrońcy wygnanych i uciśnionych. Gdzież się zapodziała Wasza aktywność. Tyle aukcji, tyle dobrego serca, ideii i przesłanek szlachetnych, a na końcu uśmiechy wdzięcznych dzieciaków. Gdzież Was tam szukać??? No gdzież???"
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 3:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety, gdy przychodzi do wyborów na walnym zebraniu, jesteśmy w przerażającej mniejszości.

Czyli wygląda na to, że wszystko OK.

Mnie też to się nie podoba, ale to nie mniejszość decyduje.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 5:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jarokowal napisał:
CATFISCHDOG napisał:

Twoje "kiedyś" wybuchło dzisiaj. wink:

Najpierw się wystraszyłem, następnie sprawdziłem i mi ulżyło.
Prezes Grabowski żyje i ma się dobrze !
wink:
CATFISCHDOG
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 6:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na słowa:

SSG napisał:

... Jesteście żałosnymi teoretykami plującymi na wszystkich i wszystko sloganami i komunałami. Nie wiecie nic a chcielibyście być wyrocznią? Żałosna nędza umysłowa.

pewnie wielu by się mogło obrazić, ale uznając że:

"Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny"

przejść można do dalszej dyskusji i łatwiej będzie trawić ten dyplomatyczny ton poszanowania rozmówców.

W pokorze czekam na kolejną lekcję dobrych manier :oops:
Wyœwietl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Off Topic
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Idż do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: