Szykuj pole na wrzesień nie omieszkam przybyć i to pewnie z Sołtysem.. :
RYYYYYBBAAAAAAAAAK!!!!!
A i ja na ten termin bym się pewnie stawił, a może koniec sierpnia :?: :?: Pożegnanie wakacji to z młodymi bym przyciągnął, cobyśmy wspólnym odrzańskim zwyczajem wznieśli puchary z gromkim
RYYYYYBBAAAAAAAAAK!!!!! _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać.
darogryf Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Aug 10, 2003 Posty: 1008
Kraj: Polska Miejscowoć: Gryfino
Wysłany: Piš Mar 12, 2010 9:45 am Temat postu:
No i ruszyłem te sumienia. Trzeba było coś zrobić, aby rozweselić towarzystwo. Przybywajcie w każdej chwili. Miejsce dostępne non stop. _________________ Wczoraj staliśmy nad przepaścią, dzisiaj zrobiliśmy krok do przodu.
CATFISCHDOG Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Apr 27, 2009 Posty: 635
Kraj: Polska Miejscowoć: Jelenia Góra
Wysłany: Piš Mar 12, 2010 10:45 am Temat postu:
Ja mam prośbę pytanie do Darogryfa.
Swego czasu bywałem w Gryfinie na takiej małej przystani, ale to wszystko jest prywatnei nie ma możliwości wynajmu pływadła. Czy są w okolicy mariny, wypożyczalnie z bazą noclegową. Chciałbym kiedyś powtórzyć taką wędkarską wyprawę. Ciągnąć się na weekend z łódką z Jeleniej Góry to lekka porażka przy naszych drogach. Wszelkie info pilnie wyglądane.
Pozdrawiam
Tomek _________________ Wafelkowa parafraza Kazika:
"Znowu dziś widzę zachód słońca
Znowu udało się doczekać końca
Mniej szczęścia mieli, ilu ich było
Wielu, nawet ich nie liczyłem"
darogryf Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Aug 10, 2003 Posty: 1008
Kraj: Polska Miejscowoć: Gryfino
Wysłany: Piš Mar 12, 2010 4:23 pm Temat postu:
Jedyna wypożyczalnia sprzętu wędkarskiego na Regalicy jest w Żabnicy. I to ta z której korzystamy w czasie Gryfinady. Sprzęt to kajaki i łódki. W Gryfinie jest ośrodek nad rzeką z domkami. Ale często brakuje w nim miejsc. Firmy pracujące dla ZEDO wynajmują pracownikom.
Jest jeszcze jedna w Siodle Dolnym, ale tam chyba jest to samo. I biżej Szczecina.
Jak chcesz to napisz na prv podam telefon to pogadamy. _________________ Wczoraj staliśmy nad przepaścią, dzisiaj zrobiliśmy krok do przodu.
jarekk Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jan 16, 2003 Posty: 996
Wysłany: Piš Mar 12, 2010 5:08 pm Temat postu:
CATFISCHDOG napisał:
...Swego czasu bywałem w Gryfinie.
Pewnie sobie pomyślałeś, że teraz już umiesz na tyle dużo żeby poradzić sobie z tymi rybkami, które wtedy były nieosiągalne ? :
Szczerze mówiąc, też bym się wybrał ...
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 8461
Kraj: Polska Miejscowoć: Wądół
Wysłany: Piš Mar 12, 2010 5:35 pm Temat postu:
CATFISCHDOG napisał:
Ja mam prośbę pytanie do Darogryfa.
Swego czasu bywałem w Gryfinie na takiej małej przystani, ale to wszystko jest prywatnei nie ma możliwości wynajmu pływadła. Czy są w okolicy mariny, wypożyczalnie z bazą noclegową. Chciałbym kiedyś powtórzyć taką wędkarską wyprawę. Ciągnąć się na weekend z łódką z Jeleniej Góry to lekka porażka przy naszych drogach. Wszelkie info pilnie wyglądane.
Pozdrawiam
Tomek
Można inaczej. Wodujesz pływadło na Bobrze i płyniesz do Gryfina :-) Zabierasz wszystko ze sobą - namiocik, sprzet ... co złowisz, to zjesz :-) Nic nie złowisz - nic nie jesz :-) Tylko woda do picia, i wędka :-) Na taki spływ bym się pisał :-)
CATFISCHDOG Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Apr 27, 2009 Posty: 635
Wysłany: Piš Mar 12, 2010 7:39 pm Temat postu:
Super znaczy są możliwości. Dzięki Daro! Przymierzam się bliżej jesieni to się przypomnę .
Co do pomysłu Old Rysia to niestety łódką się nie da. Ale przyznam, że kajakiem i pontonem już Boberek zaliczyłem. Rybki jadam, ale niestety Jarek opisał smutną prawdę o Bobrze...
dzięki
pozdrawiam
Tomek _________________ Wafelkowa parafraza Kazika:
"Znowu dziś widzę zachód słońca
Znowu udało się doczekać końca
Mniej szczęścia mieli, ilu ich było
Wielu, nawet ich nie liczyłem"