Wysłany: Sob Paż 02, 2010 8:36 am Temat postu: Najgłupsze tłumaczenie jakie kiedykolwiek słyszałem!
Obejrzyjcie film doł±czony do tego artykułu. Szczególnie zwróćcie uwagę na tłumaczenie rzeczniczki Policji. Współczuję tym, którzy mieszkaj± w rejonie działania tej jednostki. Na pomoc tamtejszej Policji nie ma co liczyć.
Monk Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Sob Paż 02, 2010 9:28 am Temat postu:
Powiem inaczej: współczuję wszystkim tym, którzy skazani s± na pomoc policji. A mówię to niestety na podstawie własnych do¶wiadczeń.
1. Niewła¶ciwe zabezpieczenie materiału dowodowego - w sumie bezpodstawne / tak się wydawało na pocz±tku/;
2. Po dokonaniu ekspertyz, niezgodnych w swej formie z obowi±zuj±cymi przepisami, okazał się, że jeden z nich pochodzi z przestępstwa! W efekcie tego ubezpieczyciel uznaje, że nie należy mi się wypłata ubezpieczenia!
3. Skarga do biura skarg komendy głównej, która zleca prokuraturze postępowanie w sprawie niedopełnienia przez policję obowi±zków służbowych. Wcze¶niej rozmowa z komendantem posterunku, który okazuje się oszustem, a nie oficerem! Gołosłowny oszust w stopniu starszego oficera!
4. Prokuratura uznaje, że skoro dowód rzeczowy uznany został za pochodz±cy z przestępstwa, były postawy do jego zatrzymania! Niedouczona paniusia prokurator, kryj±c gliniarzy, powołuje się przy tym na zarz±dzenia komendanta głównego policji, w którym rozpisane s± na nuty czynno¶ci i postępowanie policji w takich przypadkach. Od samego pocz±tku, jako poszkodowany zarzucałem, że nie zostały dopełnione procedury, przez co dowód rzeczowy mógł być... niestety nawet podmieniony. Kruk krukowi...
5. Nikomu włos z głowy nie spada, mnie udaje się mimo wszystko odzyskać ubezpieczenie - sprawa była bardzo wysoko.
Kilka dni temu z netu dowiaduję się, że zostało zatrzymanych kilku oficerów policji ze stolnicy. Pracowali w bardzo tajnej komórce, zajmuj±cej się zakupem pojazdów do celów operacyjnych. Fury były nawet rejestrowane na podtawione osoby, aby nie rzucały się w oczy. W ramach działalno¶ci "pozasłużbowej" zajmowali się... legalizowaniem aut kradzionych!
Komu w tym kraju można jeszcze ufać? Odpowiedzcie sobie sami na to pytanie...
Ostatnio zmieniony przez Monk dnia Sro Paż 06, 2010 1:18 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
anglerawf Skrobacz pospolity
Kraj: Polska Miejscowość: Otwock/Cz-Dz
Wysłany: Sob Paż 02, 2010 10:25 am Temat postu:
Porażka. Zwolnić ze służby (tę rzeczniczkę też).
A CHŁOPAKOWI medal za odwagę i niestety psychologa (za którego powinny płacić te 2 ...
...normalnie rzygać się chce...
Post poprawiony. Uprasza się o kulturę słowa, choć rozumiem, że w takich przypadkach o to trudno. ;) Admin.
Andrzej228 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Bory Tucholskie
Wysłany: Sob Paż 02, 2010 10:37 am Temat postu:
A ja chciałem skoczyć do studni by ratować prosiaka, nie może od razu na główkę, ale spu¶cić się po rurze któr± to pompa wodna ci±gnęła wodę. Było to może z trzydzie¶ci lat do tyłu. Prosiak wpadł do studni przez otwór, który służył do przechowywania masła w letnie dni (lodówek kiedy¶ nie było). Jednak druga my¶l była inna, przywi±załem w±ż od podlewania warzyw do kosza od ziemniaków i prosiaczka nagarn±łem. Wyrósł z niego jeszcze ładny kaban. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
nie zajarałem ani jednego szluga.
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Sob Paż 02, 2010 6:04 pm Temat postu:
Brak słów na zachowanie policjantów natomiast rzeczniczka policji pieprzyła trzy po trzy jak potłuczona 8O naw±chała się czego¶ czy co :?: _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Sob Paż 02, 2010 6:08 pm Temat postu:
"Nie mieli uprawnień" - to policjant musi być uprawniony do niesienia pomocy? 8O
Wysłany: Sob Paż 02, 2010 6:19 pm Temat postu:
dzepetto napisał:
"Nie mieli uprawnień" - to policjant musi być uprawniony do niesienia pomocy? 8O
Największe uprawnienia maj± do spania w biały dzień w radiowozach, dzisiaj obserwowałem takiego jednego, obstawiał kolegów którzy robili nalot na dopalacze, ale chyba był już mocno najarany : bo dobrze mu się spało w radiowozie, obudzili go koledzy już po całej akcji. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
jarek4 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Paż 02, 2010 8:22 pm Temat postu:
mario_z napisał:
dzepetto napisał:
Największe uprawnienia maj± do spania w biały dzień w radiowozach, dzisiaj obserwowałem takiego jednego, obstawiał kolegów którzy robili nalot na dopalacze, ale chyba był już mocno najarany : bo dobrze mu się spało w radiowozie, obudzili go koledzy już po całej akcji.
Jakby¶ się narobiłtyle co oni te by¶ kimał
anglerawf Skrobacz pospolity
Kraj: Polska Miejscowość: Otwock/Cz-Dz
Wysłany: Nie Paż 03, 2010 6:19 pm Temat postu:
anglerawf napisał:
Porażka. Zwolnić ze służby (tę rzeczniczkę też).
A CHŁOPAKOWI medal za odwagę i niestety psychologa (za którego powinny płacić te 2 ...
...normalnie rzygać się chce...
Post poprawiony. Uprasza się o kulturę słowa, choć rozumiem, że w takich przypadkach o to trudno. ;) Admin.
Sory. Nie wytrzymałem...
Pozdrawiam
Gierek Łowca Klenia
Kraj: Polska Miejscowość: Prudnik
Wysłany: Sro Paż 06, 2010 12:53 pm Temat postu:
Ciężko jest spokojnie takie co¶ skomentować..
Zenon Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: GRUNWALD
Wysłany: Sro Paż 06, 2010 2:13 pm Temat postu:
Panowie- czy aby zanadto nie bulgocze w tym garze???A żeby dupsko ruszyć gdziekolwiek, trza mieć trochę ikry , to po pierwsze , a po drugie widocznie prawidłowo ocenili swoje możliwo¶ci, brzuchaty "krawężnik' to widok raczej powszechny, po kolejne -gdyby się utopił zona nie dostała by grosza odszkodowania ,bo to nie była jego broszka, chodnika miał pilnować nie za¶ do wody skakać
po kolejne
Policjantem być to naprawdę przesrane
wpierniczy pał± pod stadionem ŻLE i TVN ma o czym tydzień nadawać
nie wpierniczy jeszcze gorzej , i jak tu panie naczelniku warte pełnić? :
Monk -nie ty pierwszy nie ostatni
wła¶nie dzisiaj otrzymałem pękata kopertę z KP o umorzeniu z powodu nie wykrycia.... normalka
Wysłany: Sro Paż 06, 2010 4:37 pm Temat postu:
Zenu¶ - trochę nie o to chodzi. Niewykrycie - ludzka rzecz, ale mataczenie, to już inna para kaloszy! Ich obowi±zuj± procedury - zapewniam, żę rozpisane na nuty tak dokł±dnie, że najbardziej ułomny pałkarz, z rodowodem ze wsi zabitej dechami i po 3 klasach szkoły podstawowej - dzisiaj wymóg wykształcenia jest jakby wyższy - zrozumie to bez trudu! Ale jak widać nie chodziło o zrozumienie rozkazu "pierwszej pały RP".
A co do reszty - masz 100% racji. A za kilka lat będzie znacznie gorzej. Dlaczego? Powody znajdziecie w ¶rodkach masowego przekazu.
pietruch Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk
Wysłany: Sro Paż 06, 2010 4:50 pm Temat postu:
Zenon napisał:
wpierniczy pał± pod stadionem ŻLE i TVN ma o czym tydzień nadawać
nie wpierniczy jeszcze gorzej , i jak tu panie naczelniku warte pełnić?
Zaręczam, że jeżeli chodzi o TVN i sprawy stadionowe, to oni zawsze będ± za pałowaniem, niezależnie od przyczyny czy nawet jej braku.
W tym przypadku przykład nietrafiony... niestety.
Zreszt± pojęcie "obiektywnej telewizji" jest obce wszystkim stacjom, a istnienie takowej jest traktowane na równi z Atlantyd±...
Wysłany: Sro Paż 06, 2010 5:41 pm Temat postu:
Jasne - kiedy¶ na stadion można było i¶ć z rodzin±, bo jedyn± obelg± jaka padała, mogło być choćby "sędzia kalosz". O zadymach w ogóle nie było mowy. ALE WTEDY NIE BYŁO TV!
Jak widać, najbardziej obiektywn± w ocenie znamion BANDYTYZMU byłaby... "tv stadionowa". Jeste¶ Pietruch inteligentnym człekiem, więc poza ironi±, któr± wyraziłem dostrzeżesz też, że byłaby ona obiektywna dla zbyt w±skiego grona - i to tego "wstydliwego". ;)
Zenon Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: GRUNWALD
Wysłany: Czw Paż 07, 2010 1:10 pm Temat postu:
Monk napisał:
Jasne - kiedy¶ na stadion można było i¶ć z rodzin±, bo jedyn± obelg± jaka padała, mogło być choćby "sędzia kalosz". O zadymach w ogóle nie było mowy. ALE WTEDY NIE BYŁO TV!
Jak widać, najbardziej obiektywn± w ocenie znamion BANDYTYZMU byłaby... "tv stadionowa". Jeste¶ Pietruch inteligentnym człekiem, więc poza ironi±, któr± wyraziłem dostrzeżesz też, że byłaby ona obiektywna dla zbyt w±skiego grona - i to tego "wstydliwego". ;)
Zacytuje za Toba JASNE
Pietruch a te łańcuchy to pewnie zostały tak przy okazji jak się burki z nich zerwały o maczetach nie wspomnę bo i o czym tu mówić ,chłopaki po meczu pewnikniem na borowiki się umówili.
Żało¶ć qrna żało¶ć
Gierek Łowca Klenia
Wysłany: Czw Paż 07, 2010 6:06 pm Temat postu:
Temat powraca jak bumerang ( "stadionowy" ) :
Może napiszcie co¶ o grupach ultrasowych, robi±cych wspaniałe oprawy meczowe, wkładaj±c w to mnóstwo pracy, o pieni±żkach juz nie wspominaj±c.. Wy natomiast tylko o hoolsach wałkujecie temat, no i s± też "w±sy" vel "słoneczniki" :
Wysłany: Czw Paż 07, 2010 9:14 pm Temat postu:
Ta pierwsza grupa powoduje, że... znajomo¶ć zasług tej drugiej jest znikoma. Trudno więc pisać o czym¶, czego się nie zna, nie widzi. Inbecyle na ulicy, czy też w autobusach bardzie rzuca się w oczy.
Gierek Łowca Klenia
Wysłany: Pią Paż 08, 2010 6:13 am Temat postu:
Widzieć nie będzie się nadal, je¶li na stadion nie łaska zawitać :
Wysłany: Czw Paż 14, 2010 6:37 pm Temat postu:
Za chwile na TVN-ie w programie UWAGA reportaż o tych trzech odważnych "policjantach". : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
wolfram Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: gdzie¶ na ¦l±sku
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 10:27 am Temat postu:
Ale Jeste¶cie :x Może oni poprostu pływac nie umieli :?: