Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
linisko Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Zamo¶ć |
Wysłany: Nie Sie 31, 2003 8:15 pm Temat postu: Sitcom nr.5 - Komentarze |
|
|
Tutaj można komentować sitcom nr.5  |
|
 |
jacek_dsw Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Sosnowiec |
Wysłany: Nie Sie 31, 2003 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Zwyczaj nakazuje że jako pierwszy pisze prowadz±cy sitcom 8) Ale każdy prowadz±cy może chyba lekko naci±gać zwyczaje : |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 14, 2003 5:38 pm Temat postu: |
|
|
¦wietnie may już pierwsz± cze¶ć sitcomu, trochę to trwało ale jest. Ruki do pracy  |
|
 |
RonWeasley Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Ostrowiec ¦w. |
Wysłany: Nie Wrz 14, 2003 7:19 pm Temat postu: Przepraszam |
|
|
Przepraszam, ze musieliscie tak dlugo czekac na pierwsz± czę¶ć. My¶lę, że napisalem to nie najgorzej. Prosze o opinie. _________________ Gor±ce pozdrowienia z coraz zimniejszego Ostrowca ¦więtokrzyskiego przesyła RonWeasley |
|
 |
christoferek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Przemy¶l |
Wysłany: Pon Wrz 15, 2003 3:43 pm Temat postu: |
|
|
Dobry pocz±tek. Trochę zdziwiło mnie to że to najpierw wyznaczyłe¶ Rukiego (do kontynuacji), a nie mnie :? Jednak tylko ty miałe¶ prawo podj±ć tak± decyzję. |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 22, 2003 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Ładnie napisane ruki teraz kolej na christoferka potem nowy_wojteq i koniec |
|
 |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Sob Wrz 27, 2003 11:51 am Temat postu: |
|
|
Przyjechałem wła¶nie z wielkiej podróży. Zagl±dam do sitcomów. Pracujecie :-)
Jako czytelnik, mam prawo do komentowania i tak też uczynię.
1* Linisko
Jako sitcommajster nie podałe¶ tematu ( z prowadzenia tak wynikało ).
Trzeba było zaznaczyć, że to próby profesjonalnego pisania ( tutaj wła¶nie tego się uczymy). Uczestnicy sitcomu sami musza dbać o to, aby zamiast "c" było "ć" lub tym podobne. Po zakończeniu zdania musi być kropka i tym podobne drobiazgi.
Musisz skrzętnie pilnować, aby tak było i w komentarzach zwracać na takie drobiazgi uwagę. Każdy z piszacych ma możliwo¶ć wej¶ć na swój odcinek i poprawić błędy.
2* Roni
Czytaj±ć Twój odcinek, nie mogę znale¶ć się w miejscu. Wiem, że namiot, że woda. Brak mi opisów miejsca - jak tam wygl±da i dlatego nie widzę akcji. Zrobiłe¶ też jeden manewr literacki. Raz piszesz jako osoba będ±ca uczestnikiem wyprawy, innym razem jako narrator opisujacy wędkarzy. To tak, jakby kto¶ z dalsza opisywał poczynania wedkuj±cych. My¶lę, ze taki układ nie jest wła¶ciwy a je¶li już, to naprawdę trudne zadanie.
Zauważyłem też spoto błędów literowych i interpunkcyjnych - do roboty - poprawiaj.
3* Ruki
Nie przeczytałes zakończenia swojego poprzednika. Sitcom to dalszy ci±g opowie¶ci. Mamy zatem dziurę. Ciężko mi teraz radzić, jak z tego wyj¶ć. Spora ilo¶ć złych liter - oj masz sporo do poprawienia.
4*
Będę ¶ledził Wasze poczynania i z pewno¶ci± zauważę poprawki. Pamiętajcie - sitcom to wspaniała zabawa i dobra nauka pisania. |
|
 |

Wysłany: Sob Wrz 27, 2003 6:48 pm Temat postu: |
|
|
Rysiu muwiłem że nikt niebędzie sprawował tak dobże roli sitcom majstra jak ty no ale...
"nie ma tematu" Przeczytaj temat niżej tam jest wszystko opisane temat też jest. Poprostu Roni zamiast pod moim tematem pisać sitcom napisał nowy temat, chyba nikomu to nie przeszkadza. No i to by było na tyle. Jeszcze tylko pochwała(gratulację) dla ciebie rysi za to że tak szybko zauważyłe¶ przecież sporych błędów. |
|
 |
Ruki Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Kraków |
Wysłany: Sob Wrz 27, 2003 7:42 pm Temat postu: |
|
|
mam nawyk ze szkolnych opowiadań, że jak nie wiem co napisać to daje wielokropek. moja wina moja wina. mam to poprawić czy mam się poprawić od następnego sitcomu? _________________ Bykom Stop!
Złów i wypu¶ć
pozdrawiam Ruki |
|
 |

Wysłany: Sob Wrz 27, 2003 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Linisko - radzisz sobie nieĽle. Musisz jednak chłopakom wskazać ich błedy. Oni ich nie widz± :-( |
|
 |

Wysłany: Sob Wrz 27, 2003 8:27 pm Temat postu: |
|
|
mnie trzeba jak dziecko za r±czke inaczej moge nieskapować:-) _________________ Bykom Stop!
Złów i wypu¶ć
pozdrawiam Ruki |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 29, 2003 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Oldi ja też niestety ale ze mn± tak jak z rukim. |
|
 |

Wysłany: Czw Paż 02, 2003 2:48 pm Temat postu: |
|
|
... Tomek złowił już chyba dwadzie¶cia płotek (przerzucał już chyba 20 płotkę), a ja (Paweł) miałem na koncie żyletkę i małego kr±pia. -Zmieniamy miejsce, dobrze ( dobra)? Weszła drobnica i nie mamy szans na nic dużego. -Nie ma spra... I w tym momencie kijek Tomka zacz±ł się zsuwać z podpórki. -O cholercia, łap go szybko!- krzykn±ł Paweł. Tomek złapał kijek w ostatniej chwili i zacz±ł to „cos” holować. To nie była na pewno mała sztuka. Uciekała w stronę plosa jeziora, ale starała się płyn±ć przy dnie. -Nie oderwę jej od dna jest za duża! -Musisz ! (.) Możesz mieć rybę na miarę Pogawędkowych Okazów . -Ale ja naprawdę nie mogę, jest za duża. -Spróbuj! Tomek podci±gn±ł kij do góry i co¶ stuknęło w kołowrotku. -Hamulec się zaci±ł. ( ) O nie! To się nazywa pech! (No nie to znaczy mieć pecha.) - Uderz go dłoni± (w niego dłoni±), ( ) może się uruchomi. Ryba stanęła w miejscu. A Tomek poci±gn±ł za żyłkę. - Jest hamulec, ( ) działa. Oby tylko ryba nie wpłynęła (weszła) w zaczep. Teraz zaczęło się pompowanie. Ryba wyci±gała (brała) żyłkę, łowca odzyskiwał (odbierał) i tak w kółko. ...... -Już słaba (osłabła). Musze uważać na ostatni odjazd. Było widać już zarys ryby. -To KARP! A my¶my na leszcze się nastawiali(.)-powiedziałem i wzi±łem (powiedział Paweł i wzi±ł) do r±k swych podbierak. -Zmie¶ci się? -Musi. -Co ty ci±gle tak z tym musi. Jeste¶ monotematyczny ( .)- u¶miechn±ł się Tomek i ¶ci±gał ostatnie metry żyłki. -Jeszcze z cztery (4) metry i będzie nasz. I w tym momencie karp odwrócił się plusn±ł o wodę (zrobiło się plusk na powierzchni ) i Tomek został z luzem na żyłce. –Co, co się stało?- Zapytał (zapytał) zdziwiony chłopak. ( ) - Nie wiem ¶ci±gnij żyłkę to zobaczymy. - No jasne, haczyk się wyprostował. Można było się tego spodziewać. Malutka trzynastka (13 leszczowa), a tutaj duży karp. Na ile go oceniasz? -Ja? Może sze¶ć albo siedem kilogramów. ( Ja na gdzie¶ 6, 7 kg )-Eee, ( ) mniejszy był - cztery, góra pięć. ( z 4 kg góra 5) Co zrobi± dalej nasi wędkarze. Zmienia stanowisko czy zostan±, a może wróc± do namiotów. Tego dowiecie się w następnym odcinku którego autorem będzie ... Christoferek. _________________ pozdrawiam Ruki
Zd±żyłem. To co w nawiasach - to tre¶ć, która została zmieniona. W nawiasie pozostał oryginał.
Ruki - teraz możesz zobaczyć swoje podstawowe błędy. Je¶li w nawiasach nie ma nic - znaczy to, że miała być kropka a Ty jej nie postawiłe¶.
Jak widzisz zadałem sobie sporo roboty.
Mam nadzieję, że przeczytaj± i porównaj± to inni pisz±cy sitcomy.
Nie zmieniłem tre¶ci ani stylu pisania, chociaż aż się prosi.
Dlaczego Ruki ?
Tutaj jest najwięcej przykładów błędów, które dla niego nie były widoczne.
Do roboty. Poprawiać wg zał±czonego schematu. Na styl pisarski, płynno¶ć i łatwo¶ć czytania - przyjdzie czas. :-) |
|
 |

Wysłany: Sob Paż 04, 2003 1:42 pm Temat postu: |
|
|
poprawie to po ¶rodzie bo do ¶rody mam zakaz na kompa, a teraz rodzice w przypływie dobroci pozwolili mi na 15 minut:-) _________________ Bykom Stop!
Złów i wypu¶ć
pozdrawiam Ruki |
|
 |

Wysłany: Nie Paż 05, 2003 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Ja dzisiaj dodałem swoj± czę¶ć opowiadania. Starałem się aby moja czę¶ć była kontynuacj± poprzedniego tekstu. Przyjmę chętnie Wasze uwagi, i jeżeli będzie trzeba, to chętnie poprawie mój fragment. Old_rysiu dziękuję Ci za to że pomagasz nam w tym aby ten sitcom wyszedł jak najlepiej  |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 06, 2003 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Czytałem. Co mam napisać. Sitcom już zawalił Ruki i nie zd±żył go poprawić. To zadecydowało chyba, że bł±d ci±gnie się za Wami.
Przeczytajcie pierwsze zdanie sitcomu. To Paweł opowiada historię. Ruki tego nie zauważył. W jego sitcomie, opowiada obca osoba ¶ledz±c poczynania dwóch wedkarzy. Teraz Christoferek robi to samo.
Mam jeszcze pytanie. Czy rzeczownik "podbierak" odmienia się przez przypadki? :-) |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 06, 2003 6:12 pm Temat postu: |
|
|
Rysiu nie zapominaj że w którym¶ z perwszych sitkomów też była zmiana bohatera ale było wszystko oK  |
|
 |

Wysłany: Wto Paż 07, 2003 1:00 am Temat postu: |
|
|
Czy macie kontakt z następnym pisarzem - nowy_wojteq? |
|
 |

Wysłany: Sro Paż 08, 2003 7:23 pm Temat postu: |
|
|
Mam z nim kontakt. On już pisze. |
|
 |

Wysłany: Sro Paż 08, 2003 8:52 pm Temat postu: |
|
|
Tak rozmawiałem z nim wczoraj. Podobno już zabiera się do tej niełatwej roboty  |
|
 |

Wysłany: Pią Paż 10, 2003 1:23 pm Temat postu: |
|
|
ok |
|
 |

Wysłany: Pią Paż 10, 2003 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Linisko - je¶li chcesz dalej opiekować się sitcomem, robisz to nadal, aż Ci się odechce. Wtedy robisz nabór nowych sitcommajstrów. Jak będziesz miał możliwo¶ć wybierania - wyznaczasz nowego. : |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 13, 2003 10:10 am Temat postu: |
|
|
Nowy_wojteq nawala? Może znowu co¶ nabroił i nie ma go na li¶cie zarejestrowanych? |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 13, 2003 10:15 am Temat postu: |
|
|
Sprawdziłem. Nowy_wojteq wywalony.
Linisko - kieruj akcj± sitcomu - na wojteq nie masz co liczyć. :-) |
|
 |

Wysłany: Wto Paż 14, 2003 10:59 am Temat postu: |
|
|
old_rysiu napisał: |
Linisko - kieruj akcj± sitcomu - na wojteq nie masz co liczyć. :-) |
Linisko, doradze Ci. Najsprawniej chyba będzie jak sam dokończysz ten sitcom 8) |
|
 |

Wysłany: Sob Paż 18, 2003 6:49 pm Temat postu: |
|
|
Wła¶nie dosotałem od Wojtka że nie napisze, podawał głupie powody których szkoda tu pisać , więc nie pisze. Sitcom będzie kończył Ronweasley. Powiedział mi że do następnej soboty powinno być. |
|
 |

Wysłany: Sob Paż 18, 2003 7:46 pm Temat postu: |
|
|
ok |
|
 |

Wysłany: Nie Paż 19, 2003 9:30 pm Temat postu: Sitcom nr.5 |
|
|
Tak, ten Wojteq to był jaki¶ dziwny. Pewnie za miesi±c wróci...
Dobrze że Ron będzie pisał. On zacz±ł, to i On skończy  |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 20, 2003 5:39 am Temat postu: |
|
|
Taka wola sitcommaistra.
Christoferek - wejdz na swoje wypociny - kliknij u góry "zmień".
No własnie zmień nicka na tego który ma pisać.
Linisko. Tym razem mnię zaskoczyłe¶. Przyzwyczajony do tego, że odważnie wchodzisz we wszystko, odpu¶ciłe¶ sobie zakończenie. Byłem pewien, że zdecydujesz inaczej. |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 20, 2003 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Nick zmienioy. Oldi Linisko nie będzie kończył ponieważ jak sam powiedziałe¶:
old_rysiu napisał: |
Taka wola sitcommaistra
|
8) |
|
 |
matmis Gość

|
Wysłany: Wto Paż 21, 2003 6:17 pm Temat postu: kiedy? |
|
|
Kiedy następny jest sicotum bo nie moge sie doczekać ponieważ nie miałem okazi jeszcze wzi±ć udziału w tym sicotum? |
|
 |

Wysłany: Wto Paż 21, 2003 6:43 pm Temat postu: |
|
|
Matmis - wystepujesz tutaj jako go¶ć. Zarejestruj się, to nic nie kosztuje.
Co do nowego sitcomu - wszystkim kieruje sitcommaister i on prowadzi t± zabawę. Teraz okres jesieni, potem zima - bedzie dużo chetnych, oby tylko nie zawalali. |
|
 |
matmis Gość

|
Wysłany: Wto Paż 21, 2003 9:21 pm Temat postu: to ja |
|
|
matmis to ja matmix mi hasło niehce whodzić jak się loguje |
|
 |

Wysłany: Sro Paż 22, 2003 9:20 am Temat postu: |
|
|
Matmis - wybacz brachu, nie możesz przystapić do zabawy. Tutaj nikt Twojego tekstu nie będzie poprawiał. Nie dajesz rady napisać jednego zdania bez błędów ortograficznych - ODPADASZ. |
|
 |
RonWeasley Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Ostrowiec ¦w. |
Wysłany: Sob Lis 08, 2003 8:45 pm Temat postu: |
|
|
Nareszcie skonczylem. Przepraszam że tyle to trwało. Proszę o opinie _________________ Gor±ce pozdrowienia z coraz zimniejszego Ostrowca ¦więtokrzyskiego przesyła RonWeasley |
|
 |
hakin Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Sob Lis 08, 2003 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Oldi zobaczysz bezbłędnie napisze,daj mi jedn± szanse,albo daj mi jake¶ zadanie tekstowe. : |
|
 |

Wysłany: Sob Lis 08, 2003 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Czytałem Roni. Masz małe poprawki. Nie wiem dlaczego w tek¶cie pokazuje Ci się duża litera "J". Trzeba j± wygumować. Popraw też "...ten najzimniejsze godziny." , na " te najzimniejsze godziny.".
Zauważyłem gdzie¶ brak kropki na końcu zdania. Ogólnie dobrze. Jeszcze jedna uwaga - zakonczenie sitcomu musisz wygumować. To nie jest tam miejsce na podziekowania. Od tego s± komentarze.
Teraz HAKIN :
Chcesz testu? Prosze bardzo. Opisz mi dzisiejsz dzień - co robiłe¶. Wklej to tutaj w komentarzach. Nowy sitcommeister zadecyduje :-) |
|
 |

Wysłany: Sob Lis 08, 2003 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Rysiu już chyba wszystko powiedział, ale mi się podobało.
Teraz czas wybrać nowego sitkom-majstra  |
|
 |
hakin Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2003 11:33 am Temat postu: |
|
|
Dla old_rysia:
Dzi¶ rano gdy się obudziłem od razu zaczełem odrabiać lekcie,ponieważ o dzie¶±tej rano miałem z tat± jechać na ryby,gdy tylko odrobiłem lekcje,zaczełem przezbrajać wędkę na kopyto relax-a,mineło kolejne pół godziny,gdy jechali¶my samochodem zauważyłem pedofila,który często chodzi nad brzegem jeziora(pisze prawde),gdy tata zaparkował samochodem na parkingu,zauważyłem wędkarza który wracał z ryb,powiedział tacie że urwał mu się szczupak,który urwał mu się na biały twister,ja byłem szczę¶liwy że mi też co¶ weżmie skoro panu brało,gdy zeszli¶my zgórki na łowisko to od razu zaczełem rzucać,rzucałem,rzucałem i bez końca wkurzony przyjechałem do domu z powodu słabego rzerowania ryb. :evil: |
|
 |

Wysłany: Nie Lis 09, 2003 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Drogi Hakin.
Niestety - nie wiesz co to jest SITCOM. Test udowodnił, że nie jestes przygotowany do tego przedsięwzięcia. Żeby¶ mi teraz nie poprawił - przenoszę go pod mój komentarz.
Nie będę Ci liczył błedów. Stracę pół dnia. Zaznaczam, że wszystko to jest w jednym zdaniu. :-(
Dla old_rysia:
Dzi¶ rano gdy się obudziłem od razu zaczełem odrabiać lekcie,ponieważ o dzie¶±tej rano miałem z tat± jechać na ryby,gdy tylko odrobiłem lekcje,zaczełem przezbrajać wędkę na kopyto relax-a,mineło kolejne pół godziny,gdy jechali¶my samochodem zauważyłem pedofila,który często chodzi nad brzegem jeziora(pisze prawde),gdy tata zaparkował samochodem na parkingu,zauważyłem wędkarza który wracał z ryb,powiedział tacie że urwał mu się szczupak,który urwał mu się na biały twister,ja byłem szczę¶liwy że mi też co¶ weżmie skoro panu brało,gdy zeszli¶my zgórki na łowisko to od razu zaczełem rzucać,rzucałem,rzucałem i bez końca wkurzony przyjechałem do domu z powodu słabego rzerowania ryb.
Sam widzisz Hakin, sitcom to nie relacja sprawozdawcy klikana jednym tchem. |
|
 |

Wysłany: Sro Sty 21, 2004 7:57 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie które wynika z tego że ostatnio mnie tu nie było. A mianowicie: Czy sitcom nr. 5 był oficjalnie opublikowany? |
|
 |
|