Rybami słodkowodnymi, które w Polsce osiągają największe rozmiary są sum i jesiotr zachodni. Sum może osiągać ponad dwa metry długości i ponad sto kilogramów wagi.
Jesiotr zachodni jest bjęty programem restytucji do polskich wód. Może osiągać rozmiary jescze większe niż sum. Może dorosnąć nawet do dwóch i pół metra długości, a jego waga może osiągnąć nawet trzysta kilogramów. jjj
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 441 Zalogowani 0 Wszyscy 441
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj
Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Witam. Piszę ponieważ chcę wybrać się na weekend na ten zbiornik i chciałabym wiedzieć, czy pora jest już dobra jak na ten zbiornik i czy warto? Z góry dziękuję za pomocne opinie:)
Rybciu - mała prośba: bądź tak dobra i dawaj spację po znakach interpunkcyjnych. Jest to niezbędne z powodów technicznych. Admin.
Czarnyy Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Sep 01, 2005 Posty: 832
Kraj: Polska Miejscowoć: Jelenia Góra
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 4:11 pm Temat postu:
Nie jestem przekonany czy jeśli chodzi o wyniki wędkarskie teraz to najlepsza pora na Pilchowice. Jeśli natomiast chodzi o miłe spędzenie czasu i poznanie nowej wody to oczywiście polecam.
Co do wyników - z tego co słyszałem woda wysoka więc przy łowieniu z brzegu na troche rwania trzeba sie przygotować. Wśród znajomych też nie słyszałem aby teraz ktoś coś konkretnego łowił - jedynie co mi się o uszy obiło to ładne płocie ale za tymi też trzeba wiedzieć gdzie siadać. Okoń z tego co słyszałem jeszcze się trze. _________________ www.carpholic.pl
the_animal Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Feb 11, 2007 Posty: 1971
Kraj: Polska
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 5:57 pm Temat postu:
Czarnyy napisał:
...Jeśli natomiast chodzi o miłe spędzenie czasu ....
Widzę koledzy że mała dyskusja się tu rozwija Szkoda tyko że tak mało informacji dotyczących Pilchowic
Czarnyy Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Sep 01, 2005 Posty: 832
Kraj: Polska Miejscowoć: Jelenia Góra
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 4:24 pm Temat postu:
Jak mało informacji to pewnie przeoczyłaś mój post przez tą dyskusje, która ma miejsce w tym temacie... _________________ www.carpholic.pl
RYBCIA88 Donosiciel kawy
Dołšczył: Apr 04, 2011 Posty: 11
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 5:29 pm Temat postu:
Nic nie przeoczyłam dzięki bardzo za info Jednak liczę na więcej opinii do weekendu majowego bo nie wiem jaką decyzję podjąć co do wyjazdu na ten zbiornik