System wodny RP charakteryzuje się niewielk± ilo¶ci± zbiorników zaporowych i ich mał± ogóln± objęto¶ci±. ٱczna pojemno¶ć 140 większych zbiorników wynosi ok. 2,8 km sze¶c., co stanowi zaledwie 5% objęto¶ci wody rocznie odpływaj±cej z obszaru kraju.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 475 Zalogowani 0 Wszyscy 475
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 1:29 pm Temat postu: Pijawki
Witam!
Mam dosyć nietypowe pytanie.
Otóż mam możliwo¶ć zebrania bardzo dużych ilo¶ci pijawek.
Doskonale sprawdzaj± się u mnie jako przynęta na duże klenie i jazie.
A pytanie to czy mogę sprzedać pijawki i ewentualnie gdzie.
Interesuj± mnie okolice Białegostoku.
Oraz czy spotkali¶cie się z t± przynęt± w sklepach wędkarskich, jeżeli tak to gdzie i w jakich cenach.
Czekam na odpowiedzi, najchętniej na priv
artur Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 8:39 pm Temat postu:
O ile wiem, to wszystkie gatunki pijawek w Polsce s± prawnie chronione. Nie wolno ich stosować jako przynęty a tym bardziej sprzedawać. Chyba że się co¶ zmieniło.
wnuczek5 Skrobacz pospolity
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 5:26 pm Temat postu:
artur napisał:
O ile wiem, to wszystkie gatunki pijawek w Polsce s± prawnie chronione. Nie wolno ich stosować jako przynęty a tym bardziej sprzedawać. Chyba że się co¶ zmieniło.
lekarska pod ochron±
artur Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 6:12 pm Temat postu:
[quote="wnuczek5"]
artur napisał:
Cytat:
lekarska pod ochron±
Dla mnie wszystkie jednakie i nie łowię na nie. PSR też raczej nie wnika tylko soli za pijawkę.
sacha Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W-wa
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 7:28 pm Temat postu:
artur napisał:
PSR też raczej nie wnika tylko soli za pijawkę.
Soli trzeba nasypać na pijawkę żeby się odczepiła.
Podobnie można spróbować z PSR :
wolfram Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: gdzie¶ na ¦l±sku
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 3:24 pm Temat postu:
Na końsk± pijawkę już też łowic nie wolno? Pytam serio, bo lekarska jest pod ochron± pod dawna, ale nigdzie nie słyszałem, że końska. Obie bardzo łatwo odróżnic.