Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 1:58 pm Temat postu: Wypożyczyć łódkę |
|
|
Czy kto¶ ma gdzie¶ do kogo¶ namiary na wypożyczenie na jeden dzień łódki na Sulejowskim. Zanoszę się z zamiarem wreszcie co¶ popróbować i odnowić nawyki w temacie sandaczowania. Nie nastawiam się na złowienie ale pomachanie i zerwanie kilku gumek. _________________ Lecek |
|
|
Jotes Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Masz tu cennik w stanicy wędkarskiej w Barkowicach - Cennik
A tutaj kontakt do Łysego, ma łodzie, ale brak cennika. Zadzwoń i zapytaj. To w Braonisławowie i lepsze łowiska - Łysy |
|
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 9:05 am Temat postu: |
|
|
Dzięki. Pewnie skorzystam. A pływa tam co jeszcze podobnego do sandacza i żeby miało tak na +50 cm? Bardziej będzie to wyjazd sentymentalno-towarzyski niż rybowy. _________________ Lecek |
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 9:27 am Temat postu: |
|
|
A pływa, pływa ino go złów... Ja jeszcze w tym roku nie miałem sandacza choć kilka nocek zaliczyłem. Prędzej trafisz co¶, co postawi Ci oczy w słup - sumy s± i to od groma. Łowi± je w okolicach Barkowic i Bronisławowa - z mojego portu zbyt daleko. :/
Połam kije (ale nie o drzewo) : |
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 9:36 am Temat postu: |
|
|
Jeszcze taki malutki Peesik: W Barkowicach możesz ewentualnie wykupić zezwolenie na połów z łodzi u bosmana. Nie wiem jak to jest z porozumieniami z Twoim okręgiem, więc od razu podpowiadam. : |
|
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:15 am Temat postu: |
|
|
Okręg warszawski w tym roku na cenzurowanym i ma dupowate porozumienia. A jak ewentualne miejscówki w okolicach Zarzęcina? _________________ Lecek
Ostatnio zmieniony przez lecek dnia Pią Wrz 02, 2011 10:58 am, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Badr_Hari Sporz±dzacz omotek
Kraj: Morocco
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:58 am Temat postu: |
|
|
Jotes napisał: |
sumy s± i to od groma. |
Jak sa sumy, to sandaczy za jakis czas zbraknie. Sum lubi zazrec sandacza (kto nie lubi :?: ), bo maja podobny zycia styl i czesto sobie w droche wchodza. _________________ Badr Hari |
|
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 11:29 am Temat postu: |
|
|
Ogólnie eldorado sandaczowe na Sulejowskim dawno się skończyło. Gdy bywałem tam ponad 20 lat temu, a nie było jeszcze "gumek" wiadro żywców wyczerpywało się po trzech nockach. Co do sumów, to jest tam pełno w odpowiedniej wielko¶ci leszczy i kr±pi. Leszcz nie ma tam wymiaru. Co do limitu to "normalnie" pewnie po wiaderku i do domu. :P _________________ Lecek |
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 1:34 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Okręg warszawski w tym roku na cenzurowanym i ma dupowate porozumienia. A jak ewentualne miejscówki w okolicach Zarzęcina? |
W okolicach Zarzęcina skończyły się sandaczowe miejscówki - moje ulubione. Teraz raczej zdominował je szczupak i sum. Tam pada ich najwięcej. : |
|
|
artur Pogawędkowy twardziel
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 1:38 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Okręg warszawski w tym roku na cenzurowanym i ma dupowate porozumienia. A jak ewentualne miejscówki w okolicach Zarzęcina? |
Dlatego przeszedłem do siedleckiego . |
|
|
sacha Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W-wa |
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 2:39 pm Temat postu: |
|
|
artur napisał: |
Dlatego przeszedłem do siedleckiego . |
Ja też,a my¶lę że w innych okręgach które działaj± podobnie jak mazowieckie też było trochę wędkarzy którzy wybyli.
Jak byłem zapłacić w styczniu w kole w Sobieniach to skarbnik czekał na kilkunastoosobow± grupę z Łodzi którzy mieli dotrzeć bo im się okręg łódzki nie podoba.[/list] |
|
|
|