Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
gismo Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 20, 2002 Posty: 430
Kraj: Polska Miejscowoć: Gniezno |
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 10:19 pm Temat postu: Bądźcie zdrowi |
|
|
Witajcie i żegnajcie. Bardzo dawno się nie odzywałem, więc pozwolę sobie troszkę się rozpisać, szczególnie, że więcej chyba się już niestety nie odezwę. Korzystam z być może ostatniej szansy, by się z Wami pożegnać. Nie wszystkim dane jest żyć długo i szczęśliwie. Nie poklikamy już, nie wypłyniemy, nie zarzucimy wspólnie wędek, nie nazbieramy koszyka grzybów ani nie sfotografujemy zachodzącego słońca – motywu dość banalnego, ale z punktu widzenia piwnicznej nory albo ostatniego dnia świata – bajkowego. Czeka mnie coś trudnego. Nie mam pojęcia, w imię czego ani dlaczego. Nie można nawet tego wyjaśnić, opisać ani chociaż nazwać. Nie da się o tym opowiedzieć, więc jedynie mogę się z Wami pożegnać. Doświadczyłem dzięki Wam wielu cudownych chwil. Dużo więcej, niż się spodziewacie. Pogawędki Wędkarskie to był – nie tyle portal i nie tyle miejsce, co czas, który dzięki Wam przeżyłem, który był fascynujący, pełen pasji i wydawał się nieprzemijalny. Do tego stopnia, że uwierzyć by można, że po śmierci też zawsze będzie jesień, las we mgle, szumiące fale i piszczące sygnalizatory. Przeżyłem tak rajskie momenty nad wodą, w lesie i w miejscach, których nie odwiedził nikt od dziesiątek lat, a może i dłużej albo i nigdy, rozmawialiśmy o tysiącu spraw. Kłóciliśmy się i godziliśmy, przekomarzaliśmy i byliśmy pewni każdy siebie. Przyszedł jednak czas zapłacić za to, co było takie piękne. Przyszedł zły czas. Chciałbym umieć go cofnąć lub choć zatrzymać teraz, w miejscu, w którym nie jest jeszcze tak koszmarnie, a tylko samotnie i bardzo nerwowo, szybko i trochę boli. Przepraszam wszystkich za każde złe słowa, które powiedziałem, za każdą rację, której nie miałem. Przepraszam za moją ignorancję, przepraszam za każdą przykrość. Przepraszam każdego z Was za cokolwiek, co złego zrobiłem. Zapamiętajcie mnie jakoś mile.
I tak to już jest. Ot, nasze życie... składa się z etapów, jest zbyt krótkie, by robić rzeczy bardzo ważne i zbyt długie, by żyć samotnie. Jest nieodpowiednie. Ale tak prawdę rzekłszy, to gówno prawda. Nasze życie jest całkiem szczęśliwe i czasem nawet pełne ciepła, i chciałoby się, aby pozostało niezmienione na zawsze. Ale zmiany są nieuniknione, a nawet konieczne. I nie warto rozpaczać, kiedy jakiś etap w naszym życiu się kończy, choć następny wydaje się być gorszy. Po jakimś czasie często okazuje się, że wszystko staje się lepsze niż było. Trzeba tylko czekać i modlić się. Dużo się modlić. Mimo tej ufności bardzo się waham przed tym, co muszę zrobić. Miałem cudowne życie, choć spędziłem je w samotności. Za cudowne. Znalazłem szlachetne kamienie i monety, których nie da się wycenić, ale których nie mogę nawet trzymać teraz w rękach, ponieważ tak wielkie zmiany zaszły w moim cudownym życiu. Dziś muszę oddać całe to życie, wszystkie medale, pochwały, błędy i nagany – wszystko w zapomnienie. Nawet nie będę mógł myśleć i wspominać ani marzyć o głupim spacerze do lasu albo nad wodę, bo myśli..., bo wolę..., bo czeka mnie lobotomia, a na koniec uzwierzęcenie duszy. I wtedy odpocznę. Teraz siadam do czegoś na kształt dożywocia, jak do pewnego rodzaju pracy, dalszej pracy – w więzieniu bez murów, gdzie ściany budują pretensje, kłótnie i awantury, a kraty rysują się z codziennych dokuczliwości. Nie jest tutaj bezpiecznie i nigdy nie będzie, i tak już zostanie do samego końca, który niestety nie nadejdzie szybko. Nie da się w bardziej przyziemny sposób tego wyjaśnić i opisać. Jeszcze raz przepraszam Wszystkich za wszystko. Być może kiedyś jeszcze obudzimy się w jakimś innym, kolorowym śnie. A że nie można obudzić się do wieczności z innymi nie przebaczywszy im, przepraszam Wszystkich. Dziękuję Wam. Żegnajcie. _________________ Konkrety pod wami ryją. |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002 Posty: 7676
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo |
Wysłany: Piš Wrz 30, 2011 5:09 am Temat postu: |
|
|
Wszystko, co się pod takimi słowami napisze jest głupie i bez sensu.
Gismo: trzeba wierzyć, że będzie dobrze. I będę wierzył razem z Tobą, że tak będzie. Dzięki za możliwość poznania - szkoda, że nie osobistego - dzięki za wszystkie dyskusje i przemilczenia. Dzięki za wszystko i jeszcze raz: POWODZENIA!
Czekamy na Twój powrót - już w znacznie lepszym nastroju.
Ostatnio zmieniony przez Monk dnia Piš Wrz 30, 2011 4:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 30, 2002 Posty: 3612
Kraj: Polska Miejscowoć: W-wa |
Wysłany: Piš Wrz 30, 2011 7:04 am Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Wszystko, co się pod takimi słowami napisze jest głupie i bez sensu. |
Nie do końca.
-Maciek, kilka lat temu ktoś też napisał coś w podobnym tonie,ot,tak sobie a później napisał "żartowałem" a ja dotąd nie wiem w jakim celu.
-Gismo-jeśli nie jest tak jak w pkt. 1 to:
1.znany sporej części Pogawędkowiczów autor artykułów i książek o tematyce wędkarskiej,świetny wędkarz i kompan ( to jest moja prywatna opinia bo swoje wady też ma) miał coś takiego robione ładnych kilka lat temu.Uszczerbku na zdrowiu n ie poniósł żadnego.
2.Zapewne pamiętasz dydkusje o GRŁ? Jeden z właścicieli też miał takie problemy.I co? ano nic.Siedzi na Mazurach i łowi ryby. |
|
 |
Jotes Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 27, 2006 Posty: 2207
Kraj: Polska
|
Wysłany: Piš Wrz 30, 2011 10:09 am Temat postu: |
|
|
Hm! Po tonie Twojej wypowiedzi nie sądzę byś żartował lub używał tego określenia jako przenośni. Zastanawia mnie jednak, że ktoś tak młody jak Ty, ktoś kto zawsze pisał tak wyważone i mądre teksty, bystry i inteligentny, decyduje się na taki krok. To niewiarygodne! Czy przemyślałeś wszystkie za i przeciw? Czy nie za wcześnie na takie kroki?
Gismo zmień lekarza!
Ostatnio zmieniony przez Jotes dnia Nie Paż 30, 2011 3:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
wolfram Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 08, 2010 Posty: 400
Kraj: Polska Miejscowoć: gdzieś na Śląsku |
Wysłany: Piš Wrz 30, 2011 8:53 pm Temat postu: |
|
|
A ja myślałem, ze lobotomia jest już zakazana :? Na początku tekstu myślałem, że chodzi o samobójstwo..., a tu proszę, coś co myślałem ,że należy do epoki minionej. Gismo, ja bym szukał wszelkich innych rozwiązań, czyżby już ich nie było? Nie mam pojęcia co Ci dolega, ale może warto skorzystac z porady innego specjalisty, może wojskowego, jak radzi Jotes? |
|
 |
pepek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 21, 2005 Posty: 997
Kraj: Polska Miejscowoć: Chorzów |
Wysłany: Piš Wrz 30, 2011 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Gismo,więcej wiary,wiara czyni cuda POWODZENIA  _________________ Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytając o powód twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca radość.
|
|
 |

Wysłany: Sob Paż 01, 2011 8:19 am Temat postu: |
|
|
Nie przeceniajcie tych "wojskowych". Specjalistą jest się - albo nie - niezależnie od tego, czy przed tytułem naukowym ma się stopień wojskowy. Wojskowa medycyna została tak samo zrujnowana, jak wiele innych rzeczy w naszym pięknym kraju. Jotes miał to szczęście, że trafił na specjalistów - przez "przypadek" wojskowych.
Wiele lat temu pewien pilot ratując samolot i ludzi, nad którymi leciał, pomimo rozkazu katapultowania się, doprowadził samolot do lotniska. W wyniku próby lądowania doznał na tyle poważnego urazu, że podjęto decyzję o amputacji obu nóg. Rodzina zapożyczyła się - lata 70-te - i zorganizowała mu leczenie w Szwecji. Nogi uratowano i nawet nie było widać, że człek tak poważnie ucierpiał. Tak więc warto szukać i poznawać opinie wielu lekarzy, szczególnie w tak poważnej sprawie. |
|
 |
Jotes Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 27, 2006 Posty: 2207
|
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 10:07 am Temat postu: |
|
|
I tu i tu może się trafić jakiś "Mengele". Generalnie, to chodzi mi tylko o to, że nasz kolega powinien pojechać gdzieś indziej - może do dużego miasta - i zasięgnąć innych, dodatkowych opinii. Jeśli faktycznie zdecydował się na lobo - tfu! - tomię, to to są nieodwracalne skutki. Taką decyzję podejmuje się w ostateczności. :roll:
Ostatnio zmieniony przez Jotes dnia Nie Paż 30, 2011 3:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |

Wysłany: Sob Paż 01, 2011 10:26 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie - bezwzględnie konsultować.
A wiedzę "inżynierów medycyny" miałem okazję poznawać w innym regionie. Na ogół było cmokanie i ironiczne uśmieszki, gdy widzieli wyniki badań i opisy z porządnego szpitala warszawskiego. Na szczęście trafił się również tam Pan Lekarz, który pacjentkę potraktował poważnie i profesjonalnie i postawił ją na przysłowiowe nogi. |
|
 |
zabrze Łowca Węgorza

Dołšczył: Apr 05, 2003 Posty: 1857
Kraj: polska
|
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 11:22 am Temat postu: |
|
|
Z tego co przeczytałem, ten zabieg w Polsce jest już nie wykonywany. Gismo szukaj kogoś innego i miej więcej wiary. _________________ Bercik
|
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin |
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 3:00 pm Temat postu: |
|
|
wolfram napisał: |
Na początku tekstu myślałem, że chodzi o samobójstwo.... |
Nie wiem dlaczego, ale gdy pierwszy raz przeczytałem post Gizma też pomyślałem że o to chodzi.
wolfram napisał: |
Gismo, ja bym szukał wszelkich innych rozwiązań, czyżby już ich nie było? |
Gizmo wierzę że wyjdziesz z tego, co by to nie było.
Wierzę w Ciebie.
Powodzenia. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
|
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
|
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 4:55 pm Temat postu: |
|
|
Gismo brachu a pamiętasz Ty jeszcze nasze rozmowy o trolu i karpiach ?
I co chcesz to zostawić ?
To nie tak, że trzeba się żegnać i ugiąć przed niby nieuniknionym to nie tak ....
Jeden Ci wrogiem drugi przyjacielem szukaj wśród lekarzy tego drugiego a nie składasz swój los temu pierwszemu w parszywe łapy ...
Zawsze myślałem, że się jednak kiedyś spotkamy osobiście na którymś ze zlotów walcz bo jeszcze nie pora. : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
cichy Kierownik steru

Dołšczył: Sep 08, 2010 Posty: 82
|
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 7:53 pm Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez cichy dnia Pon Maj 21, 2012 9:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
Bartek80 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Mar 20, 2006 Posty: 429
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa |
Wysłany: Wto Paż 04, 2011 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Może mi będzie później głupio :? ale podejrzewam że chłopak się żeni i sobie z was zażartował... :roll: _________________ Aquila non capit muscas! |
|
 |
cichy Kierownik steru

Dołšczył: Sep 08, 2010 Posty: 82
|
Wysłany: Sro Paż 05, 2011 1:01 pm Temat postu: |
|
|
:?
Ostatnio zmieniony przez cichy dnia Pon Maj 21, 2012 9:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
Andrzej228 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 11, 2006 Posty: 653
Kraj: Polska Miejscowoć: Bory Tucholskie |
Wysłany: Sro Paż 05, 2011 8:38 pm Temat postu: |
|
|
Życzę zdrówka i wracaj do nas jak najszybciej. Pamiętaj, czekamy tu na Ciebie  _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
nie zajarałem ani jednego szluga.
|
|
 |
wedkarz_wawiak Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: May 07, 2004 Posty: 407
Wysłany: Czw Paż 06, 2011 9:01 am Temat postu: |
|
|
Gismo trzymam za Ciebie kciuki i mocno wierzę w to, że wszystko skończy się dobrze. Bądź silny! |
|
 |
tosiek Ugniatacz ciast

Dołšczył: Jun 22, 2006 Posty: 55
|
Wysłany: Piš Paż 07, 2011 12:15 pm Temat postu: |
|
|
KLIKNIJ |
|
 |
wolfram Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 08, 2010 Posty: 400
Kraj: Polska Miejscowoć: gdzieś na Śląsku |
Wysłany: Sob Paż 29, 2011 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Gismo, daj znać co u Ciebie! Wierzymy, że ta lobotomia nie doszła do skutku, więc odezwij się. |
|
 |
mikefish Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jun 02, 2006 Posty: 616
Kraj: Polska Miejscowoć: Staniszcze Małe -opolskie |
Wysłany: Sob Paż 29, 2011 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Hej,
odezwij się Gismo na priv: w miarę możliwości i wiedzy może coś doradzę |
|
 |
Malgi Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 03, 2011 Posty: 386
Kraj: Polska Miejscowoć: Wądół |
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Mnie też kilka dni temu tak unieruchomiło na maxa, że gdybym była sama i miała pod ręką jakiegoś odpowiedniego grzybka to nie zawahałabym się go skonsumować, żeby już pozbyć się tego bólu i niemocy...
Ale na szczęście mam wokół siebie przyjaciół, nawet tych daleko, którzy dzwonią i chcieliby pomóc. Nawet nie wiesz, jak czasami samozaparcie i wiara w uzdrowienie może pomóc. No i zmień lekarza, ja to zrobiłam i na drugi dzień już nawet mogę się sama poruszać Co prawda nie wolno mi jeszcze spacerować za dużo, ale sama świadomość, że sama mogę się zwlec z łóżka i doczłapać (z dwoma laskami przy sobie - chociaż nie jestem "tą inną" ;-) ) do łazienki "za potrzebą".
Nie poddawaj się i spróbuj może poszukać innych dróg leczenia Twojego schorzenia? Zawsze jest jakieś drugie wyjście awaryjne! _________________ Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego... |
|
 |
kaktus Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 29, 2006 Posty: 357
Kraj: Polska Miejscowoć: Legnica |
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 10:52 am Temat postu: |
|
|
Może się odezwie. Nie wiem, co mogłoby być przyczyną takiego posta, ale za wesoło to nie wygląda. Mam jednak nadzieję, że to tylko ożenek, a nie nic gorszego. Lobotomii się w Polsce nie stosuje od dawna (lekarzem nie jestem, ale Wikipedia tak rzecze). Ale...zgadywał nie będę. Może Gismo sam odpowie. |
|
 |
krzysztofCz RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
|
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma tu nikogo kto zna Go w realu :?: |
|
 |

Wysłany: Nie Lis 20, 2011 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Próby były podjęte już wcześniej, ale zgodnie z zapowiedzią, nie odbierał komórki. |
|
 |

Wysłany: Sro Lis 30, 2011 11:01 am Temat postu: |
|
|
a może wysłać info do koła PZW, do któego należy? |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 14, 2011 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Są może jakieś nowe wieści na temat naszego kol. Gismo :?: :?: _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 8461
Kraj: Polska Miejscowoć: Wądół |
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Nie wierzę. Martwi mnie ten post Gisma, bo bardzo go lubię. Macie ktoś do niego numer telefonu? Zna ktoś jego adres? Teraz mi wstyd, że nie mam takich danych! |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 15, 2011 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Nie odbierał telefonów nawet od osoby, z którą miał bliski kontakt i znał jej numer. Ale komóra była aktywna. |
|
 |
pietruch Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 08, 2004 Posty: 1317
Kraj: Polska Miejscowoć: Gdańsk |
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 9:40 pm Temat postu: |
|
|
W przyszłym tygodniu postaram się zadzwonić do jego miejsca pracy (chyba, że ktoś już dzwonił na PP ? ). |
|
 |
Esox Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 4285
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Pietruch - koniecznie sprobuj. Ja probowalem dzisiaj z innej strony, ale bez skutku. |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 17, 2011 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Też dzwoniłem do niego, ale komórka milczy, wiec posłałem SMS-a. Ktoś odpisał i prosi by nie wydzwaniać.
Cyt. sms-a "Szymon wiele przeszedł i wiele ma do przejścia z pewnością się odezwie gdy tylko będzie mógł."
A więc Szymonie czekamy na Ciebie. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |
zabrze Łowca Węgorza

Dołšczył: Apr 05, 2003 Posty: 1857
Kraj: polska
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 12:22 pm Temat postu: |
|
|
Andrzej228 napisał: |
Też dzwoniłem do niego, ale komórka milczy, wiec posłałem SMS-a. Ktoś odpisał i prosi by nie wydzwaniać.
Cyt. sms-a "Szymon wiele przeszedł i wiele ma do przejścia z pewnością się odezwie gdy tylko będzie mógł."
A więc Szymonie czekamy na Ciebie. |
Mam mieszane uczucia. Jeżeli Gismo poddał się temu zabiegowi, możemy się nigdy nie doczekać .
3mam kciuki za jego szybki powrót do zdrowia . _________________ Bercik
|
|
 |

Wysłany: Nie Gru 18, 2011 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Andrzej228 napisał: |
A więc Szymonie czekamy na Ciebie. |
Dzięki za info. Mam mieszane uczucia - bo z jednej strony trzeba uszanować prywatność i nie wypada się narzucać, z drugiej jednak w sposób naturalny powstaje pytanie - czy nie jesteśmy w stanie jakoś pomóc... |
|
 |
krzysztofCz RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Esox napisał: |
Mam mieszane uczucia - bo z jednej strony trzeba uszanować prywatność i nie wypada się narzucać, z drugiej jednak w sposób naturalny powstaje pytanie - czy nie jesteśmy w stanie jakoś pomóc... |
Jeżeli ktoś Go zna osobiście lub kogoś z Jego Rodziny to może się dopytać, jeżeli nie ma takiej możliwości to trudno się narzucać. Choć nasze poczucie chęci pomocy jest naturalne... ktoś może to źle odczuć. |
|
 |

Wysłany: Nie Gru 18, 2011 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Artur: napisałem do Yari'ego, ale na razie się nie odzywa.
Myślę, że należy uszanować prywatność, skoro o to proszono. Jarek wcześniej dzwonił kilka razy - nikt nie odbierał.  |
|
 |

Wysłany: Nie Gru 18, 2011 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Monk - dzięki za informację tu i na priw. Pozostaje czekać w takim razie i trzymać kciuki, aby było dobrze. |
|
 |

Wysłany: Nie Gru 18, 2011 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Może jeszcze dodam, że wiadomość sms-a była dłuższa niż zacytowałem, ale i tak dotyczyła tego samego. Także trzeba to uszanować, a Gismowi życzę duuuużo zdrowia i jestem pewien jak odzyska choć trochę sił to zapewne nas poinformuje. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |
Karpiarz Dyrygent holu

Dołšczył: Oct 14, 2002 Posty: 198
Kraj: Niemcy Miejscowoć: Aachen |
Wysłany: Nie Sty 01, 2012 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Dosiego Roku Gismo, wracaj do zdrowia brachu i odezwij sie do nas jak najszybciej. Pozdrawiam Janusz. |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 2:27 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanko odnośnie kolegi - czy coś wiadomo co się z nim dzieje? Od ostatniego posta minęło sporo czasu... |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 6:31 pm Temat postu: |
|
|
kaktus napisał: |
mam pytanko odnośnie kolegi - czy coś wiadomo co się z nim dzieje? Od ostatniego posta minęło sporo czasu... |
Ja równierz chciałbym dowiedzieć się co dzieje się z kol. Gizmo, może ktoś ma jakieś wieści :?: _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 7:01 pm Temat postu: |
|
|
Napisałem do Yari'ego, ale na razie się nie odzywa - może się "urlopuje". Umówiliśmy się wcześniej, że jeśli się czegoś dowie, da znać. Minęły miesiące i cisza, więc... |
|
 |
Robert Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 13, 2003 Posty: 3215
Kraj: Francja Miejscowoć: Selestat |
Wysłany: Wto Lip 24, 2012 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Nigdy nie pisałem w tym wątku. Gismo zawsze jest dla mnie mistrzem komplikowania zagadnień (w pozytywnym sensie). Myślałem, dowiadywałem się, ale teraz wygląda to bardziej niż poważnie. Nie wierzę w najgorsze i mam nadzieję na pozytywne wiadomości. |
|
 |
the_animal Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 11, 2007 Posty: 1971
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2012 8:17 pm Temat postu: |
|
|
On miał wspólną stronkę karpiową z JackiemDSW bodajże. Stronka nosiła sie pod tytułem"Bez ciśnień" - Jacek sprzedaje na allegro dzisiaj z powodzeniem sprzęt karpiowy jako JACKfishing_com - może On coś wie o Gismo? _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |
Karpiarz Dyrygent holu

Dołšczył: Oct 14, 2002 Posty: 198
Kraj: Niemcy Miejscowoć: Aachen |
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 12:58 am Temat postu: |
|
|
No wlasnie co z Gizmo bo jakos sprawa ucichla a czlowiek moze byc w potrzebie - wracaj do nas kolego bo tu Twoje miejsce. Czekamy na madre komentarze o grzybach i komentarze o drugiej pasji jaka sa karpie dla Ciebie - robisz to profesjonalnie - wracaj do zdrowia i wracaj do nas! |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 3:38 pm Temat postu: |
|
|
Kontakt z Jackiem został zerwany w dniu zamieszczenia tego postu.  |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 4:04 pm Temat postu: |
|
|
niby tak, ale czy nie można dotrzeć do kogoś z Jego koła, żeby zapytać co i jak? |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 4:07 pm Temat postu: |
|
|
Przeczytaj wcześniejsze posty... |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 4:13 pm Temat postu: |
|
|
czytałem...
ale jakoś tak człek się pod ziemię zapaść nie może. |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Ale może... nie życzyć sobie kontaktu.
Trwa namierzanie Yari'ego. ;) |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Szymonie wracaj, trzy miesiące karpiowania mam za sobą i z ledwością doczekałem się tylko jednego brania. Jak do nas tu nie wrócisz to ja już chyba karpia sobie nie poholuję. Powoli rozważam powrót do spławikowania.  _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |
|