Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monk Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 7:07 pm Temat postu: EURO'12 |
|
|
Co¶ trzeba pisać...
Zgodnie z tradycj±: nic się nie stało, Polacy, nic się nie stało...
A było tak blisko...
Jedno wydaje się niemal pewne: te mistrzostwa przejd± do historii jako baaardzo "kolorowe". |
|
|
zabrze Łowca Węgorza
Kraj: polska
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Mi się podobało emocje i dramaturgia... Jestem zdania, że będzie lepiej. Grecja jest najmocniejsz± ekip± tej grupy . _________________ Bercik
|
|
|
pepek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Chorzów |
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Nie jestem kibicem ale miałem nadzieję że w końcu co¶ pokaż±,
nawet nie patrzyłem szkoda nerwów,nadal s± bez kondycji ja potrafię
biegać 75 min. bez przerwy a potem i¶ć do roboty! 8)
Nauczyłem się jednak nie skre¶lać nikogo i dawać następn± szansę,
to niech się bierom do roboty bo ich sniyg spoli _________________ Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytaj±c o powód twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca rado¶ć.
|
|
|
pietruch Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk |
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 8:43 pm Temat postu: |
|
|
zabrze napisał: |
Mi się podobało emocje i dramaturgia... Jestem zdania, że będzie lepiej. Grecja jest najmocniejsz± ekip± tej grupy . |
Popatrz na ruskich i powtórz to co napisałe¶ . |
|
|
zabrze Łowca Węgorza
Kraj: polska
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 7:51 am Temat postu: |
|
|
pietruch napisał: |
Mi się podobało emocje i dramaturgia... Jestem zdania, że będzie lepiej. Grecja jest najmocniejsz± ekip± tej grupy . |
Pogadamy w wtorek 8). _________________ Bercik
|
|
|
Zenon Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: GRUNWALD |
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 8:31 am Temat postu: Re: EURO'12 |
|
|
Monk napisał: |
Co¶ trzeba pisać...
Zgodnie z tradycj±: nic się nie stało, Polacy, nic się nie stało...
A było tak blisko...
Jedno wydaje się niemal pewne: te mistrzostwa przejd± do historii jako baaardzo "kolorowe". |
pewnie .pewnie co by nie powiedzieć , to My pierwsza bramkę zdobyli¶my... oby nie ostatni± . Historia to zapamięta . |
|
|
Jotes Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 10:22 am Temat postu: |
|
|
pietruch napisał: |
Pogadamy w wtorek 8). |
Je¶li od pierwszych minut nie zobaczymy na boisku Grosickiego i Wawrzyniaka, w zamian za cienkiego Murawskiego i powolnego Benisza, to nie będzie o czym rozmawiać. Nawet wariant Mierzejewski za Obraniaka, byłby lepszy, bo ten wyraĽnie "gryzie" się z Lewandowskim, a potrzeba współpracy. I tych dopiero zostawić na drug± połowę, a Murawskiego zostawić w rezerwie, gdy ostatni z rezerwowych złamie nogę... :roll:
I wreszcie: Kto powiedział, że tytoń szkodzi? Tytoń uratował honor i dupę Smudzie, który był najsłabszym ogniwem w meczu z Grecj± (najsłabsz± w naszej grupie). |
|
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 11:05 am Temat postu: |
|
|
Jotes: dlatego nie rzucam palenia!
B±dĽmy realstami: nie jeste¶my w tym sporcie potęg± i niech przynajmniej będzie godnie. A Rosjanie? Zadziwia mnie powszechne przekonanie, że możemy z nimi powalczyć. Z pewno¶ci± te spotkania maj± "drugie dno", ale ciężko jest uwierzyć w równorzędn± walkę widz±c to, co wczoraj nasi go¶cie zaprezentowali we Wrocławiu. ;) |
|
|
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 11:13 am Temat postu: |
|
|
Te zmiany jakie ja bym proponował, to tylko po to, by nie było ciężkiego pogromu. Nasze szanse z ruskimi s± na minusie. Nawet patrz±c na Czechów, wydaje mi się, że w drugiej połowie będziemy już "zalatani na ¶mierć". Mimo przegranej z ruskimi, s± szybsi i wytrzymalsi od naszych. :roll:
A drugie dno? W końcu jeste¶my gospodarzami i nam nie wypada wygrywać. Cóż by to była za go¶cinno¶ć? |
|
|
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 11:27 am Temat postu: |
|
|
O masz! Wczoraj Tytoń nas uratował, a dzisiaj ogłaszaj± zakaz UEFA dla tytoniu. TUTAJ |
|
|
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Jotes napisał: |
O masz! Wczoraj Tytoń nas uratował, a dzisiaj ogłaszaj± zakaz UEFA dla tytoniu. TUTAJ |
Jarku nasz Tytoń to E-tytoń _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
|
Lesitr Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 3:19 pm Temat postu: |
|
|
I ja dorzucę tu dwa słowa. Moim (skromnym) zdaniem remis z Grecj± jest duzym sukcesem. Niech Koledzy nie zapominaj±, że Grecja była mistrzem Europy 2004 i dwa razy pokonała Portugalię! Z naszej grupy (moim zdaniem) na pierwszym miejscu, z kompletem punktów wyjd± ci z orłem Romanowów na piersi. I teraz pytanie: kto wyjdzie drugi? Polska czy Grecja? Czesi, raczej nie podnios± się już po pogromie. Jezusie Nazareński, Królu Żydowski 4:1? Przeciez to nie liga okręgowa?! Dzisiaj "mały finał", który nie powinien się zdarzyć: Niemcy:Portugalia. Moja córka ma chłopaka z Portugalii, dacie wiarę? Wygl±da jak Zorro!! Dlatego z całego serca kibicuję Portugalii!!! |
|
|
krzysztofCz RZEP
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 4:52 pm Temat postu: |
|
|
Piszecie jakby o jakim¶ turnieju piłkarskim... czyżby co¶ mi umknęło i o czym¶ nie wiem :?: |
|
|
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 5:20 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
Piszecie jakby o jakim¶ turnieju piłkarskim... czyżby co¶ mi umknęło i o czym¶ nie wiem :?: |
Jak się tylko pływa i "obmacuje" belony to niestety jest się w tych tematach Krzysiu nieco "opóĽnionym". : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Spoko, spoko Euro koko koko - nic na ten temat nie słyszałe¶ - nie widziałe¶ ? |
|
|
Marek_fisherman Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Więcbork/Gdańsk |
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 11:58 am Temat postu: |
|
|
Już po wszystkim. Będ± zmiany - zapowiedział (były) trener Smuta. |
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Jotes napisał: |
Nawet patrz±c na Czechów, wydaje mi się, że w drugiej połowie będziemy już "zalatani na ¶mierć". |
Zabrać mu klawiaturę i obić mu "klawiaturę". :evil: |
|
|
Robert Pogawędkowy twardziel
Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze nie mogę uwierzyć w to, co wczoraj ogl±dałem . |
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Robert napisał: |
Faktycznie - ¶lepa wiara w cuda, przerosła nasz rozs±dek.
Na szczę¶cie mamy siatkarzy - 2:0 z Brazyli± w L¦ w Tamoere. |
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 3:24 pm Temat postu: |
|
|
Kilka postów wyżej czytam "własne proroctwa" i nic z tego się nie sprawdziło Dla mnie ważne, że wojna polsko-ruska tym razem zakończyła się remisem!
Napisałbym chętnie jeszcze, co kibice ¶piewali po meczu Grecja-Rosja, ale to z automatu zostałoby ocenzurowane |
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Panowie - jak może zaistnieć drużyna, reprezentuj±ca kraj, w którego zespole ligowym - nie powiem, że chodzi o Wisłę - w pierwszym składzie gra... 1-2 Polaków!? A takich drużyn jest niestety więcej! Byle nazwisko brzmiało z hiszpańska i już jest gwiazda! A jak się co¶ polskiego urodzi, to zaraz za psie pieni±dze poleci na ławę do podrzędnych lig.
Barcelona utworzyła w Wawie szkółkę piłkarsk±, a nasi genialni działacze... zatarli ręce, zaklaskali w nie i powiedzieli, że za kilka lat będziemy mieli wspaniałych piłkarzy! O szkoleniu mówimy przy każdej większej imprezie. Sama Polonia Dortmund sprawy nie załatwi. ;) |
|
|
krzysztofCz RZEP
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 4:00 pm Temat postu: |
|
|
Lesitr napisał: |
Spoko, spoko Euro koko koko - nic na ten temat nie słyszałe¶ - nie widziałe¶ ? |
Jak już zaskoczyłem, że jest u nas jaki¶ turniej piłkarski... to Nasi już zakończyli grę |
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Lesitr napisał: |
Jak już zaskoczyłem, że jest u nas jaki¶ turniej piłkarski... to Nasi już zakończyli grę |
To prawda , ale ruscy też!!! |
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Dla otarcia łez: wygrali¶my grupę w L¦, pokonuj±c dzisiaj Brazylię - trzeci raz w tym roku! |
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Dla otarcia łez: wygrali¶my grupę w L¦, pokonuj±c dzisiaj Brazylię - trzeci raz w tym roku! |
Kanarinios to fajni go¶cie.... Ruscy NIE!!! |
|
|
jjjan Pogawędkowy twardziel
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Zastanawiam się, czy Polska dałaby radę zostać mistrzem Polski. :
A Jotesowi obić, bo to jego wina. |
|
|
krzysztofCz RZEP
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 5:03 pm Temat postu: |
|
|
jjjan napisał: |
Zastanawiam się, czy Polska dałaby radę zostać mistrzem Polski |
Jako Polska mamy gwiazdy, natomiast drużyny nie... więc chyba nie. |
|
|
Robert Pogawędkowy twardziel
Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Nie żebym był kibicem Rosji, ale zasada, w której zwycięzca w bezpo¶rednim meczu przechodzi do dalszych rozgrywek nie wydaje się być sprawiedliwa :. W rezultacie Ruscy mieli lepszy bilans bramkowy, od Greków i tak± sam± ilo¶ć punktów :.
No cóż trzeba czekać do M¦ |
|
|
krzysztofCz RZEP
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Nikt nie lubi ruskich i dlatego tak stworzono przepisy |
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Tytoń nie sprawdził się, więc kto¶ tutaj chyba rzuca palenie. |
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Nikt nie lubi ruskich i dlatego tak stworzono przepisy |
Nareszcie jaki¶ balsam dla mojego serca...
pozdr./Lesitr |
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 5:44 pm Temat postu: |
|
|
jjjan napisał: |
A Jotesowi obić, bo to jego wina. |
O tak, o tak! A za te proroctwa o Murawskim, to nogi mu z tyka powyrywać! |
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Robert napisał: |
Nie załamuj się Robercie, będzie lepiej - kiedy¶. My przeżywamy, a taki Lato do Smudy ¶miało może dzisiaj powiedzieć o Euro 2012:
- No to jeste¶my w domu. |
|
|
Zenon Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: GRUNWALD |
Wysłany: Pon Cze 18, 2012 8:04 am Temat postu: |
|
|
Nikt nie lubi ruskich |
Dlaczego? Dziadek i i jego ojciec urodził się w Złotkowicach na Ukrainie
Fakt !! To nie ruski |
|
|
kaktus Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legnica |
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 8:28 am Temat postu: |
|
|
miało być tak fajnie i???/..... było fanie. Kadra zagrała dobrze (jak na Polaków), a to, że nie przeszli¶my dalej? Cóż, mieli¶my rozdmuchane ego do granic możliwo¶ci, mieli¶my wiarę, że cuda s± możliwe, ale realia mówi± same za siebie - "zaszczytne" miejsce 62 bodajże w rankingu FIFA mówi samo za siebie. Dobre jest to, że mamy drużynę, która potrafi zagrać składn± piłkę. Może wystarczy ich jeszcze kondycyjbie podci±gn±ć i będzie dobrze. Chyba...
A jak na razie mamy znowu nasz polski gnój, czyli - zmiana trenera, zmiana prezesa PZPN, ¶ci±ganie flag, plucie na piłkarzy. Powinni¶my uczyć się od Irlandczyków, jak sie przegrywa.
A sowj± drog± - będzie nowy trener, może nowa kadra, nowe pomysły.... i eliminacje M¦ już na jesieni. I zapewne znowu na cudach i pomysłach się skończy, a trener zgarnie kasę i w CV dopisze "trener reprezentacji".
Szkoda, że to tak wygl±da, ale Euro trwa dalej. S± inne, warto¶ciowe drużyny, które s± warte obejrzenia. A my pokazali¶my swoje miejsce w szyku. |
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 7:48 pm Temat postu: |
|
|
A propos siatkarzy.
Powiedzcie, czy gdyby dać im t± kasę któr± dostali piłkarze i gdyby namówić ich by zagrali na Euro zamiast kadry piłkarzy, to efekt byłby lepszy czy gorszy czy taki sam? |
|
|
sacha Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W-wa |
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 9:45 pm Temat postu: |
|
|
kaktus napisał: |
Może wystarczy ich jeszcze kondycyjbie podci±gn±ć i będzie dobrze. Chyba..............
A sowj± drog± - będzie nowy trener, może nowa kadra, nowe pomysły.... i eliminacje M¦ już na jesieni. I zapewne znowu na cudach i pomysłach się skończy, a trener zgarnie kasę i w CV dopisze "trener reprezentacji". |
Obawiam się że niestety ale nie, my¶lę o tej kondycji. Jakie¶ komentarze i statystyki przytaczali i wyszło tym w radiu że nasi najmniej biegali ze wszystkich drużyn, zreszt± było to wyraĽnie widoczne w meczach z Grecj± i Czechami. Skończył się mecz Anglia-Ukraina, czy która¶ z drużyn staneła po I połowie? czy inne drużyny przestawała grać po 30-45 minutach? Dlaczego biegaj± od pola karnego do pola karnego przez 90 minut?
Z jednym i drugimi zagramy w eliminacjach do m¶ 2014, czy można z nimi wygrać po tym co przed chwil± obejrzałem? Nie, dobrze że jest Mołdawia więc trochę rado¶ci będzie bo z Czarnogór± mamy tak 50:50.
W tej samej audycji było o największej ilo¶ci fauli, tzn. my przodowali¶my po 3 meczach i byli¶my nie do dogonienia przez żadn± inn± drużynę.
Powód w/g osób w studiu:
braki techniczne i brak szybko¶ci.
Proste. Jak nie potrafię kogo¶ dogonić czy kto¶ mnie mija jak chcę o jedyne co mogę to podci±ć go¶cia : |
|
|
wedkarz_wawiak Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sro Cze 20, 2012 11:32 am Temat postu: |
|
|
Można klepać "3 po 3", można sypać informacjami wyssanymi z palca, ale statystyki nie kłami±. W 2 z 3 spotkań biegali¶my więcej niż nasi grupowi przeciwnicy, uzyskuj±c wysok± ¶redni± pokonanego dystansu, przy dodaniu Maciejowi Rybusowi awansem, ¶redniego dystansu jaki mógłby przebiec gdyby nie czerwona kartka Wojtka Szczęsnego i wymuszona zmiana za Tytonia. A zatem:
Polska - Rosja: Przebiegnięty dystans: 114290m - 110678m
Polska - Grecja: Przebiegnięty dystans: 103256m - 96183m
Polska - Czechy: Przebiegnięty dystans: 111464m - 112339 m
Tylko z Czechami przebiegli¶my mniej niż przeciwnicy (900 metrów to naprawdę symboliczna różnica, dziel±c to na 11 piłkarzy).
Sk±d zatem wniosek, że nasi "stanęli"? A no st±d, że nie potrafili przytrzymać piłki i wymienić więcej niż 3-4 podań na połowie rywala. Drużyna która nie ma piłki musi biegać więcej i optycznie ga¶nie w oczach. Kondycja zatem była i jak pokazuj± statystyki - wcale nie najgorsza. Problemu należy szukać zdecydowanie gdzie indziej. |
|
|
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Sro Cze 20, 2012 1:04 pm Temat postu: |
|
|
W cale nie trzeba szukać przyczyn gdzie indziej. Nadmierne bieganie ¶wiadczy o chaosie, braku planu i strategi oraz nieumiejętnej taktyce jak i współpracy. Według starego powiedzenia "Pu¶cić wariata niech sobie polata" :P _________________ Lecek |
|
|
kaktus Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legnica |
Wysłany: Wto Lip 03, 2012 8:30 am Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
W cale nie trzeba szukać przyczyn gdzie indziej. Nadmierne bieganie ¶wiadczy o chaosie, braku planu i strategi oraz nieumiejętnej taktyce jak i współpracy. Według starego powiedzenia "Pu¶cić wariata niech sobie polata" :P |
wiesz, to było jak w tym kawale: "panie kochany taki zap.....dol, że nie ma czasu załadować" Może nasi wzięli sobie do serca, że maj± biegać, tylko trener zapomniał im powiedzieć, że biegać, ale z piłk±?
Ale już za chwilę będziemy na nowo budować - będzie nowy trener, nowy prezes PZPN, nowe nadzieje. I co? Polska nie jest wielkim budowniczym Europy? Od ponad 20 lat budujemy reprezentację! Jest lepiej, niż 20 lat temu, ale za 20 lat będzie jeszcze lepiej Za to nasi kibice wygrali srebro (złoto bezdyskusyjnie Irlandczycy). |
|
|
Wysłany: Pią Lip 13, 2012 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj była konferencja prasowa Lewandowskiego... Jak to w latach zmieniła sie piłka i ludzie, którzy j± kopi±... Kiedys Deyna jedno zdanie potrafił dla prasy sklecić, chociaż strzelił bramkę z rzutu rożnego Dzi¶ młody chłopak bez tremy, w ładny i "gładki" sposób rozmawia z dziennikarzami... Umiejętno¶ć bycia dobrym piłkarzem, to juz nie wszystko, ale pewnie nie każdy to potrafi? |
|
|
Kamil_M Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: okolice Starachowic |
Wysłany: Nie Lip 15, 2012 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Szkoda tylko, że po fakcie wzi±ł się za krytykę Smudy. To, jak prowadził nasz± drużynę na Euro nie podobało mi się, podobnie zreszt± jak większo¶ci Polaków, jednak teraz mógł już sobie darować. Nowy trener, może w eliminacjach będzie lepiej, a wyci±ganiem wniosków niech się zajmie nowy sztab szkoleniowy dla dobra reprezentacji. Zawodnicy oczywi¶cie mog± mieć swoje zdanie, jednak powinni zachować je dla siebie. |
|
|
|