Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gismo Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gniezno |
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 10:19 pm Temat postu: B±dĽcie zdrowi |
|
|
Witajcie i żegnajcie. Bardzo dawno się nie odzywałem, więc pozwolę sobie troszkę się rozpisać, szczególnie, że więcej chyba się już niestety nie odezwę. Korzystam z być może ostatniej szansy, by się z Wami pożegnać. Nie wszystkim dane jest żyć długo i szczę¶liwie. Nie poklikamy już, nie wypłyniemy, nie zarzucimy wspólnie wędek, nie nazbieramy koszyka grzybów ani nie sfotografujemy zachodz±cego słońca – motywu do¶ć banalnego, ale z punktu widzenia piwnicznej nory albo ostatniego dnia ¶wiata – bajkowego. Czeka mnie co¶ trudnego. Nie mam pojęcia, w imię czego ani dlaczego. Nie można nawet tego wyja¶nić, opisać ani chociaż nazwać. Nie da się o tym opowiedzieć, więc jedynie mogę się z Wami pożegnać. Do¶wiadczyłem dzięki Wam wielu cudownych chwil. Dużo więcej, niż się spodziewacie. Pogawędki Wędkarskie to był – nie tyle portal i nie tyle miejsce, co czas, który dzięki Wam przeżyłem, który był fascynuj±cy, pełen pasji i wydawał się nieprzemijalny. Do tego stopnia, że uwierzyć by można, że po ¶mierci też zawsze będzie jesień, las we mgle, szumi±ce fale i piszcz±ce sygnalizatory. Przeżyłem tak rajskie momenty nad wod±, w lesie i w miejscach, których nie odwiedził nikt od dziesi±tek lat, a może i dłużej albo i nigdy, rozmawiali¶my o tysi±cu spraw. Kłócili¶my się i godzili¶my, przekomarzali¶my i byli¶my pewni każdy siebie. Przyszedł jednak czas zapłacić za to, co było takie piękne. Przyszedł zły czas. Chciałbym umieć go cofn±ć lub choć zatrzymać teraz, w miejscu, w którym nie jest jeszcze tak koszmarnie, a tylko samotnie i bardzo nerwowo, szybko i trochę boli. Przepraszam wszystkich za każde złe słowa, które powiedziałem, za każd± rację, której nie miałem. Przepraszam za moj± ignorancję, przepraszam za każd± przykro¶ć. Przepraszam każdego z Was za cokolwiek, co złego zrobiłem. Zapamiętajcie mnie jako¶ mile.
I tak to już jest. Ot, nasze życie... składa się z etapów, jest zbyt krótkie, by robić rzeczy bardzo ważne i zbyt długie, by żyć samotnie. Jest nieodpowiednie. Ale tak prawdę rzekłszy, to gówno prawda. Nasze życie jest całkiem szczę¶liwe i czasem nawet pełne ciepła, i chciałoby się, aby pozostało niezmienione na zawsze. Ale zmiany s± nieuniknione, a nawet konieczne. I nie warto rozpaczać, kiedy jaki¶ etap w naszym życiu się kończy, choć następny wydaje się być gorszy. Po jakim¶ czasie często okazuje się, że wszystko staje się lepsze niż było. Trzeba tylko czekać i modlić się. Dużo się modlić. Mimo tej ufno¶ci bardzo się waham przed tym, co muszę zrobić. Miałem cudowne życie, choć spędziłem je w samotno¶ci. Za cudowne. Znalazłem szlachetne kamienie i monety, których nie da się wycenić, ale których nie mogę nawet trzymać teraz w rękach, ponieważ tak wielkie zmiany zaszły w moim cudownym życiu. Dzi¶ muszę oddać całe to życie, wszystkie medale, pochwały, błędy i nagany – wszystko w zapomnienie. Nawet nie będę mógł my¶leć i wspominać ani marzyć o głupim spacerze do lasu albo nad wodę, bo my¶li..., bo wolę..., bo czeka mnie lobotomia, a na koniec uzwierzęcenie duszy. I wtedy odpocznę. Teraz siadam do czego¶ na kształt dożywocia, jak do pewnego rodzaju pracy, dalszej pracy – w więzieniu bez murów, gdzie ¶ciany buduj± pretensje, kłótnie i awantury, a kraty rysuj± się z codziennych dokuczliwo¶ci. Nie jest tutaj bezpiecznie i nigdy nie będzie, i tak już zostanie do samego końca, który niestety nie nadejdzie szybko. Nie da się w bardziej przyziemny sposób tego wyja¶nić i opisać. Jeszcze raz przepraszam Wszystkich za wszystko. Być może kiedy¶ jeszcze obudzimy się w jakim¶ innym, kolorowym ¶nie. A że nie można obudzić się do wieczno¶ci z innymi nie przebaczywszy im, przepraszam Wszystkich. Dziękuję Wam. Żegnajcie. _________________ Konkrety pod wami ryj±. |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 5:09 am Temat postu: |
|
|
Wszystko, co się pod takimi słowami napisze jest głupie i bez sensu.
Gismo: trzeba wierzyć, że będzie dobrze. I będę wierzył razem z Tob±, że tak będzie. Dzięki za możliwo¶ć poznania - szkoda, że nie osobistego - dzięki za wszystkie dyskusje i przemilczenia. Dzięki za wszystko i jeszcze raz: POWODZENIA!
Czekamy na Twój powrót - już w znacznie lepszym nastroju.
Ostatnio zmieniony przez Monk dnia Pią Wrz 30, 2011 4:03 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W-wa |
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 7:04 am Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Wszystko, co się pod takimi słowami napisze jest głupie i bez sensu. |
Nie do końca.
-Maciek, kilka lat temu kto¶ też napisał co¶ w podobnym tonie,ot,tak sobie a póĽniej napisał "żartowałem" a ja dot±d nie wiem w jakim celu.
-Gismo-je¶li nie jest tak jak w pkt. 1 to:
1.znany sporej czę¶ci Pogawędkowiczów autor artykułów i ksi±żek o tematyce wędkarskiej,¶wietny wędkarz i kompan ( to jest moja prywatna opinia bo swoje wady też ma) miał co¶ takiego robione ładnych kilka lat temu.Uszczerbku na zdrowiu n ie poniósł żadnego.
2.Zapewne pamiętasz dydkusje o GRŁ? Jeden z wła¶cicieli też miał takie problemy.I co? ano nic.Siedzi na Mazurach i łowi ryby. |
|
 |
Jotes Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 10:09 am Temat postu: |
|
|
Hm! Po tonie Twojej wypowiedzi nie s±dzę by¶ żartował lub używał tego okre¶lenia jako przeno¶ni. Zastanawia mnie jednak, że kto¶ tak młody jak Ty, kto¶ kto zawsze pisał tak wyważone i m±dre teksty, bystry i inteligentny, decyduje się na taki krok. To niewiarygodne! Czy przemy¶lałe¶ wszystkie za i przeciw? Czy nie za wcze¶nie na takie kroki?
Gismo zmień lekarza!
Ostatnio zmieniony przez Jotes dnia Nie Paż 30, 2011 3:53 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |
wolfram Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: gdzie¶ na ¦l±sku |
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 8:53 pm Temat postu: |
|
|
A ja my¶lałem, ze lobotomia jest już zakazana :? Na pocz±tku tekstu my¶lałem, że chodzi o samobójstwo..., a tu proszę, co¶ co my¶lałem ,że należy do epoki minionej. Gismo, ja bym szukał wszelkich innych rozwi±zań, czyżby już ich nie było? Nie mam pojęcia co Ci dolega, ale może warto skorzystac z porady innego specjalisty, może wojskowego, jak radzi Jotes? |
|
 |
pepek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Chorzów |
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Gismo,więcej wiary,wiara czyni cuda POWODZENIA  _________________ Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytaj±c o powód twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca rado¶ć.
|
|
 |

Wysłany: Sob Paż 01, 2011 8:19 am Temat postu: |
|
|
Nie przeceniajcie tych "wojskowych". Specjalist± jest się - albo nie - niezależnie od tego, czy przed tytułem naukowym ma się stopień wojskowy. Wojskowa medycyna została tak samo zrujnowana, jak wiele innych rzeczy w naszym pięknym kraju. Jotes miał to szczę¶cie, że trafił na specjalistów - przez "przypadek" wojskowych.
Wiele lat temu pewien pilot ratuj±c samolot i ludzi, nad którymi leciał, pomimo rozkazu katapultowania się, doprowadził samolot do lotniska. W wyniku próby l±dowania doznał na tyle poważnego urazu, że podjęto decyzję o amputacji obu nóg. Rodzina zapożyczyła się - lata 70-te - i zorganizowała mu leczenie w Szwecji. Nogi uratowano i nawet nie było widać, że człek tak poważnie ucierpiał. Tak więc warto szukać i poznawać opinie wielu lekarzy, szczególnie w tak poważnej sprawie. |
|
 |
Jotes Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 10:07 am Temat postu: |
|
|
I tu i tu może się trafić jaki¶ "Mengele". Generalnie, to chodzi mi tylko o to, że nasz kolega powinien pojechać gdzie¶ indziej - może do dużego miasta - i zasięgn±ć innych, dodatkowych opinii. Je¶li faktycznie zdecydował się na lobo - tfu! - tomię, to to s± nieodwracalne skutki. Tak± decyzję podejmuje się w ostateczno¶ci. :roll:
Ostatnio zmieniony przez Jotes dnia Nie Paż 30, 2011 3:54 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |

Wysłany: Sob Paż 01, 2011 10:26 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie - bezwzględnie konsultować.
A wiedzę "inżynierów medycyny" miałem okazję poznawać w innym regionie. Na ogół było cmokanie i ironiczne u¶mieszki, gdy widzieli wyniki badań i opisy z porz±dnego szpitala warszawskiego. Na szczę¶cie trafił się również tam Pan Lekarz, który pacjentkę potraktował poważnie i profesjonalnie i postawił j± na przysłowiowe nogi. |
|
 |
zabrze Łowca Węgorza

Kraj: polska
|
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 11:22 am Temat postu: |
|
|
Z tego co przeczytałem, ten zabieg w Polsce jest już nie wykonywany. Gismo szukaj kogo¶ innego i miej więcej wiary. _________________ Bercik
|
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 3:00 pm Temat postu: |
|
|
wolfram napisał: |
Na pocz±tku tekstu my¶lałem, że chodzi o samobójstwo.... |
Nie wiem dlaczego, ale gdy pierwszy raz przeczytałem post Gizma też pomy¶lałem że o to chodzi.
wolfram napisał: |
Gismo, ja bym szukał wszelkich innych rozwi±zań, czyżby już ich nie było? |
Gizmo wierzę że wyjdziesz z tego, co by to nie było.
Wierzę w Ciebie.
Powodzenia. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 4:55 pm Temat postu: |
|
|
Gismo brachu a pamiętasz Ty jeszcze nasze rozmowy o trolu i karpiach ?
I co chcesz to zostawić ?
To nie tak, że trzeba się żegnać i ugi±ć przed niby nieuniknionym to nie tak ....
Jeden Ci wrogiem drugi przyjacielem szukaj w¶ród lekarzy tego drugiego a nie składasz swój los temu pierwszemu w parszywe łapy ...
Zawsze my¶lałem, że się jednak kiedy¶ spotkamy osobi¶cie na którym¶ ze zlotów walcz bo jeszcze nie pora. : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
cichy Kierownik steru

|
Wysłany: Sob Paż 01, 2011 7:53 pm Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez cichy dnia Pon Maj 21, 2012 9:38 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |
Bartek80 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Wto Paż 04, 2011 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Może mi będzie póĽniej głupio :? ale podejrzewam że chłopak się żeni i sobie z was zażartował... :roll: _________________ Aquila non capit muscas! |
|
 |
cichy Kierownik steru

|
Wysłany: Sro Paż 05, 2011 1:01 pm Temat postu: |
|
|
:?
Ostatnio zmieniony przez cichy dnia Pon Maj 21, 2012 9:37 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |
Andrzej228 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Bory Tucholskie |
Wysłany: Sro Paż 05, 2011 8:38 pm Temat postu: |
|
|
Życzę zdrówka i wracaj do nas jak najszybciej. Pamiętaj, czekamy tu na Ciebie  _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
nie zajarałem ani jednego szluga.
|
|
 |
wedkarz_wawiak Pogawędkowy twardziel

Wysłany: Czw Paż 06, 2011 9:01 am Temat postu: |
|
|
Gismo trzymam za Ciebie kciuki i mocno wierzę w to, że wszystko skończy się dobrze. B±dĽ silny! |
|
 |
tosiek Ugniatacz ciast

|
Wysłany: Pią Paż 07, 2011 12:15 pm Temat postu: |
|
|
KLIKNIJ |
|
 |
wolfram Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: gdzie¶ na ¦l±sku |
Wysłany: Sob Paż 29, 2011 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Gismo, daj znać co u Ciebie! Wierzymy, że ta lobotomia nie doszła do skutku, więc odezwij się. |
|
 |
mikefish Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Staniszcze Małe -opolskie |
Wysłany: Sob Paż 29, 2011 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Hej,
odezwij się Gismo na priv: w miarę możliwo¶ci i wiedzy może co¶ doradzę |
|
 |
Malgi Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Mnie też kilka dni temu tak unieruchomiło na maxa, że gdybym była sama i miała pod ręk± jakiego¶ odpowiedniego grzybka to nie zawahałabym się go skonsumować, żeby już pozbyć się tego bólu i niemocy...
Ale na szczę¶cie mam wokół siebie przyjaciół, nawet tych daleko, którzy dzwoni± i chcieliby pomóc. Nawet nie wiesz, jak czasami samozaparcie i wiara w uzdrowienie może pomóc. No i zmień lekarza, ja to zrobiłam i na drugi dzień już nawet mogę się sama poruszać Co prawda nie wolno mi jeszcze spacerować za dużo, ale sama ¶wiadomo¶ć, że sama mogę się zwlec z łóżka i doczłapać (z dwoma laskami przy sobie - chociaż nie jestem "t± inn±" ;-) ) do łazienki "za potrzeb±".
Nie poddawaj się i spróbuj może poszukać innych dróg leczenia Twojego schorzenia? Zawsze jest jakie¶ drugie wyj¶cie awaryjne! _________________ Wolę być niedoskonał± wersj± samej siebie, niż najlepsz± kopi± kogo¶ innego... |
|
 |
kaktus Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legnica |
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 10:52 am Temat postu: |
|
|
Może się odezwie. Nie wiem, co mogłoby być przyczyn± takiego posta, ale za wesoło to nie wygl±da. Mam jednak nadzieję, że to tylko ożenek, a nie nic gorszego. Lobotomii się w Polsce nie stosuje od dawna (lekarzem nie jestem, ale Wikipedia tak rzecze). Ale...zgadywał nie będę. Może Gismo sam odpowie. |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma tu nikogo kto zna Go w realu :?: |
|
 |

Wysłany: Nie Lis 20, 2011 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Próby były podjęte już wcze¶niej, ale zgodnie z zapowiedzi±, nie odbierał komórki. |
|
 |

Wysłany: Sro Lis 30, 2011 11:01 am Temat postu: |
|
|
a może wysłać info do koła PZW, do któego należy? |
|
 |

Wysłany: Sro Gru 14, 2011 8:39 pm Temat postu: |
|
|
S± może jakie¶ nowe wie¶ci na temat naszego kol. Gismo :?: :?: _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Nie wierzę. Martwi mnie ten post Gisma, bo bardzo go lubię. Macie kto¶ do niego numer telefonu? Zna kto¶ jego adres? Teraz mi wstyd, że nie mam takich danych! |
|
 |

Wysłany: Czw Gru 15, 2011 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Nie odbierał telefonów nawet od osoby, z któr± miał bliski kontakt i znał jej numer. Ale komóra była aktywna. |
|
 |
pietruch Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk |
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 9:40 pm Temat postu: |
|
|
W przyszłym tygodniu postaram się zadzwonić do jego miejsca pracy (chyba, że kto¶ już dzwonił na PP ? ). |
|
 |
Esox Pogawędkowy twardziel

Wysłany: Czw Gru 15, 2011 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Pietruch - koniecznie sprobuj. Ja probowalem dzisiaj z innej strony, ale bez skutku. |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 17, 2011 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Też dzwoniłem do niego, ale komórka milczy, wiec posłałem SMS-a. Kto¶ odpisał i prosi by nie wydzwaniać.
Cyt. sms-a "Szymon wiele przeszedł i wiele ma do przej¶cia z pewno¶ci± się odezwie gdy tylko będzie mógł."
A więc Szymonie czekamy na Ciebie. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |
zabrze Łowca Węgorza

Kraj: polska
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 12:22 pm Temat postu: |
|
|
Andrzej228 napisał: |
Też dzwoniłem do niego, ale komórka milczy, wiec posłałem SMS-a. Kto¶ odpisał i prosi by nie wydzwaniać.
Cyt. sms-a "Szymon wiele przeszedł i wiele ma do przej¶cia z pewno¶ci± się odezwie gdy tylko będzie mógł."
A więc Szymonie czekamy na Ciebie. |
Mam mieszane uczucia. Jeżeli Gismo poddał się temu zabiegowi, możemy się nigdy nie doczekać .
3mam kciuki za jego szybki powrót do zdrowia . _________________ Bercik
|
|
 |

Wysłany: Nie Gru 18, 2011 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Andrzej228 napisał: |
A więc Szymonie czekamy na Ciebie. |
Dzięki za info. Mam mieszane uczucia - bo z jednej strony trzeba uszanować prywatno¶ć i nie wypada się narzucać, z drugiej jednak w sposób naturalny powstaje pytanie - czy nie jeste¶my w stanie jako¶ pomóc... |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Esox napisał: |
Mam mieszane uczucia - bo z jednej strony trzeba uszanować prywatno¶ć i nie wypada się narzucać, z drugiej jednak w sposób naturalny powstaje pytanie - czy nie jeste¶my w stanie jako¶ pomóc... |
Jeżeli kto¶ Go zna osobi¶cie lub kogo¶ z Jego Rodziny to może się dopytać, jeżeli nie ma takiej możliwo¶ci to trudno się narzucać. Choć nasze poczucie chęci pomocy jest naturalne... kto¶ może to Ľle odczuć. |
|
 |

Wysłany: Nie Gru 18, 2011 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Artur: napisałem do Yari'ego, ale na razie się nie odzywa.
My¶lę, że należy uszanować prywatno¶ć, skoro o to proszono. Jarek wcze¶niej dzwonił kilka razy - nikt nie odbierał.  |
|
 |

Wysłany: Nie Gru 18, 2011 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Monk - dzięki za informację tu i na priw. Pozostaje czekać w takim razie i trzymać kciuki, aby było dobrze. |
|
 |

Wysłany: Nie Gru 18, 2011 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Może jeszcze dodam, że wiadomo¶ć sms-a była dłuższa niż zacytowałem, ale i tak dotyczyła tego samego. Także trzeba to uszanować, a Gismowi życzę duuuużo zdrowia i jestem pewien jak odzyska choć trochę sił to zapewne nas poinformuje. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |
Karpiarz Dyrygent holu

Kraj: Niemcy Miejscowość: Aachen |
Wysłany: Nie Sty 01, 2012 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Dosiego Roku Gismo, wracaj do zdrowia brachu i odezwij sie do nas jak najszybciej. Pozdrawiam Janusz. |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 2:27 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanko odno¶nie kolegi - czy co¶ wiadomo co się z nim dzieje? Od ostatniego posta minęło sporo czasu... |
|
 |

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 6:31 pm Temat postu: |
|
|
kaktus napisał: |
mam pytanko odno¶nie kolegi - czy co¶ wiadomo co się z nim dzieje? Od ostatniego posta minęło sporo czasu... |
Ja równierz chciałbym dowiedzieć się co dzieje się z kol. Gizmo, może kto¶ ma jakie¶ wie¶ci :?: _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 7:01 pm Temat postu: |
|
|
Napisałem do Yari'ego, ale na razie się nie odzywa - może się "urlopuje". Umówili¶my się wcze¶niej, że je¶li się czego¶ dowie, da znać. Minęły miesi±ce i cisza, więc... |
|
 |
Robert Pogawędkowy twardziel

Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Wto Lip 24, 2012 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Nigdy nie pisałem w tym w±tku. Gismo zawsze jest dla mnie mistrzem komplikowania zagadnień (w pozytywnym sensie). My¶lałem, dowiadywałem się, ale teraz wygl±da to bardziej niż poważnie. Nie wierzę w najgorsze i mam nadzieję na pozytywne wiadomo¶ci. |
|
 |
the_animal Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2012 8:17 pm Temat postu: |
|
|
On miał wspóln± stronkę karpiow± z JackiemDSW bodajże. Stronka nosiła sie pod tytułem"Bez ci¶nień" - Jacek sprzedaje na allegro dzisiaj z powodzeniem sprzęt karpiowy jako JACKfishing_com - może On co¶ wie o Gismo? _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |
Karpiarz Dyrygent holu

Kraj: Niemcy Miejscowość: Aachen |
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 12:58 am Temat postu: |
|
|
No wlasnie co z Gizmo bo jakos sprawa ucichla a czlowiek moze byc w potrzebie - wracaj do nas kolego bo tu Twoje miejsce. Czekamy na madre komentarze o grzybach i komentarze o drugiej pasji jaka sa karpie dla Ciebie - robisz to profesjonalnie - wracaj do zdrowia i wracaj do nas! |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 3:38 pm Temat postu: |
|
|
Kontakt z Jackiem został zerwany w dniu zamieszczenia tego postu.  |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 4:04 pm Temat postu: |
|
|
niby tak, ale czy nie można dotrzeć do kogo¶ z Jego koła, żeby zapytać co i jak? |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 4:07 pm Temat postu: |
|
|
Przeczytaj wcze¶niejsze posty... |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 4:13 pm Temat postu: |
|
|
czytałem...
ale jako¶ tak człek się pod ziemię zapa¶ć nie może. |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Ale może... nie życzyć sobie kontaktu.
Trwa namierzanie Yari'ego. ;) |
|
 |

Wysłany: Sro Lip 25, 2012 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Szymonie wracaj, trzy miesi±ce karpiowania mam za sob± i z ledwo¶ci± doczekałem się tylko jednego brania. Jak do nas tu nie wrócisz to ja już chyba karpia sobie nie poholuję. Powoli rozważam powrót do spławikowania.  _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |
|