Rybami słodkowodnymi, które w Polsce osi±gaj± największe rozmiary s± sum i jesiotr zachodni. Sum może osi±gać ponad dwa metry długo¶ci i ponad sto kilogramów wagi.
Jesiotr zachodni jest bjęty programem restytucji do polskich wód. Może osi±gać rozmiary jescze większe niż sum. Może dorosn±ć nawet do dwóch i pół metra długo¶ci, a jego waga może osi±gn±ć nawet trzysta kilogramów. jjj
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY
Goscie 781
Zalogowani 0
Wszyscy 781
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Sro Sie 08, 2012 3:02 pm Temat postu: Jesiotry na łowisku OKOŃ
Czy kto¶ wie czy jeszcze s± tam do złowienia i na co najlepiej na nie zapolować? Pozdrawiam
sopelek Skrobacz pospolity
Kraj: Polska
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 9:16 am Temat postu:
Czy jeszcze s± - to wie tylko A. Panasiuk. z rozmowy z nim (co potwierdziło się zreszt± bodajże w którym¶ z numerów WMH ostatniej zimy) wynika, że najchętniej zażeraj±... w±tróbkę drobiow±, podan± zwyczajnie na grunt.
Próbowałem pelletu halibutowego ale nie wyszło i wtedy wła¶nie szef tego interesu powiedział mi o w±tróbce. Splot przyczyn sprawił, że ostatnimi czasy nie mam za bardzo jak tam pojechać na porz±dn± zasiadkę, więc nie wypróbowałem tej przynęty.
Artgur Operator wędziska
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 7:55 pm Temat postu:
Wiesz jak przyrz±dzić t± w±tróbkę?
Artgur Operator wędziska
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 7:57 pm Temat postu:
Wybieram się tam 20go na noc to może i sum się trafi jak masz czas to zapraszam
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 11:59 am Temat postu:
Widziałem na jednym z pomorskich jezior, jak go¶ć zbroił w±trobę ( WOŁOWˇ ) na kotwiczce. Wi±zał ja jeszcze nitk±, aby przy wyrzucie, kotwiczka nie rozerwała w±troby. W±troba wielko¶ci dłoni.
SORY My¶lałem, ze o sumach mowa. Teraz zauwazyłem, ze to jesiotr.
sopelek Skrobacz pospolity
Kraj: Polska
Wysłany: Czw Sie 16, 2012 9:51 am Temat postu:
zwyczajnie, zakładasz na karpiowy haczyk o okr±głym kolanku, przebijaj±c kilka razy. w±tróbka trochę sie majta, ale nie spada. mozesz dla pewno¶ci kilka razy owin±ć cało¶ć zwykł± nici± żeby było spoiste, ale to nie rzeka, gdzie klenie migiem by oskubały nieowiniet± w±tróbkę 8)