Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
RYBCIA88 Donosiciel kawy
Kraj: Polska
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 11:22 am Temat postu: WĘDKA CUPIDO KING POWER 4M 5-100G |
|
|
WITAM MAM PYTANIE CO DO WĘDKI CUPIDO KIN POWER 4M 5-100G CO SˇDZICIE O TYM WĘDZISKU PROSZĘ O UZASADNIONE KOMENTARZE NAJLEPIEJ OD OSÓB MAJˇCYCH TO WĘDZISKO:) |
|
|
JKarp Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 12:10 pm Temat postu: |
|
|
Cze¶ć
No mój komentarz my¶lę, że będzie bardzo uzasadniony :oops:
Cze¶ć Kolego RYBCIA88 W imieniu Userów witam Cię na Portalu Pogawędki Wędkarskie. Baw się dobrze, czytaj i dziel się swoimi uwagami i opiniami na temat wędkarstwa.
Tylko proszę nie krzycz ( wył±cz Caps Lock jak piszesz posty ).
Na temat wędki to tak:
Miałem j± kiedy¶ w ręku. Niby napisane, że od 5 do 100 gram wyrzutu. Ale ja bałbym się założyć nawet 50 gram. Jaka¶ taka dziwna ta wędka.
Miał to być super hit Cupido ale chyba co¶ nie wypaliło. (A wędka nazywa się King Power ).
Janusz JKarp |
|
|
RYBCIA88 Donosiciel kawy
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za opinię kolego,ja jestem koleżank± Przepraszam za Caps Lock takie przyzwyczajenie A pytam bo zastanawiam się nad zakupem sprzedawca poleca i sam na ni± łapie ale chciałam zasięgn±ć opinii z innego Ľródła.Pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 6:57 am Temat postu: |
|
|
Cze¶ć
Witam Koleżankę w takim razie :oops:
A do czego chcesz używać tej wędki znaczy w jakich warunkach, jaka woda i na jakie ryby?
Ostatecznie jako wędka spławikowa na lina mogłaby być.
Janusz JKarp |
|
|
RYBCIA88 Donosiciel kawy
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 10:36 am Temat postu: |
|
|
My¶lałam o koszu ,może duże leszcze jaki¶ karp w każdym razie większe ryby:)W tym sezonie planuję wyjazdy na Pilchowice ,Kunice itp.czyli większe zbiorniki.Obiło mi się o uszy że dobrze holuje się na niej duże okazy ale nie wiem ile w tym prawdy:( |
|
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:09 am Temat postu: |
|
|
Cze¶ć
Z koszykiem zanętowym to racze nie polecam.
A nie lepiej je¶li chodzi o karpie i duże leszcze łowione z gruntu kupić jak±¶ karpiówkę np Kongera Arcus Black Karp 360/3lbs?
Wędka mocniejsza a i na żywca też się nada.
Janusz JKarp |
|
|
RYBCIA88 Donosiciel kawy
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:17 am Temat postu: |
|
|
Muszę się dobrze zastanowić i rozejrzeć Cupido troszkę mnie urzekła:)lekka super mi leży w dłoni ¶wietne ugięcie tylko największym znakiem zapytania jest wytrzymało¶ć ?Czy możesz co¶ powiedzieć o firmie Mistrall? |
|
|
artur Pogawędkowy twardziel
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:24 am Temat postu: |
|
|
Ewntualnie jaki¶ feederek. Co¶ o wyrzucie do 100-120g i dł 3,60-3,90m. My¶lę że bardziej uniwersalne wędzisko niż karpiówka. |
|
|
RYBCIA88 Donosiciel kawy
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:40 am Temat postu: |
|
|
Wła¶nie szukam kija który będzie uniwersalny i będę mogła założyć kosz jak i na spławik łapać ale feedera już mam maczówkę też ale s± to wędki czę¶ciowe chodzi o to że szukam dobrej wędki ale w teleskopie która będzie miała w miarę uniwersalne zastosowanie będzie lekka ,czuła o szybkiej akcji i wytrzymała taka na mał± i duż± rybę |
|
|
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:42 am Temat postu: |
|
|
Przybyła nam nowa rybcia na "PW". Rybeńko witaj w tym zacnym gronie i baw się dobrze. : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
Ostatnio zmieniony przez mario_z dnia Wto Kwi 05, 2011 3:15 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:44 am Temat postu: |
|
|
Dla tele to raczej trudne a nawet bardzo trudne warunki do spełnienia, zwłaszcza "lekka". Kiedy¶ takie wędziska miał DAM w ofercie. Może jaki¶ telefeeder? Co do modeli to nie podpowiem od dawna już nie jestem na bież±co. |
|
|
Artgur Operator wędziska
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Rybciu. Poszukaj co¶ kongera. Oni maj± takie telefeederki i s± wytrzymałe.
Pozdrawiam Artur |
|
|
dap Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziekanów Le¶ny |
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Rybko na portalu.
Co do kijka to poszukaj co¶ tak jak Artur pisał konger lub z mojej strony proponuje mikado lub dragon. Maj± w ofercie telefeedery i telekarpiówki. _________________ [*] Kochanie zawsze będziesz w moim sercu i pamięci [*]
|
|
|
RYBCIA88 Donosiciel kawy
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 10:15 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje bardzo za miłe przyjęcie i podpowiedzi:)Szkoda tylko że tak mało opinii na temat Cupido King Power :(Liczyłam że kto¶ zna te wędzisko i mógłby szczerze napisać co¶ na jej temat...bo opinii słyszałam wiele ale nikt na ni± nie łapał a spełnia moje kryteria wagowe i wyrzutowe bynajmniej z tego co producent okre¶la 5-100 tylko nie wiem jaka jest w użytkowaniu. A mam uraz bo ostatnio kupiłam "kija" sprzedawca zachwalał i na pierwszych rybach przy rzucie złożył się na pół nerwy miałam niesamowite:( |
|
|
|
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 12:50 am Temat postu: |
|
|
RYBCIA88 napisał: |
Dziękuje bardzo za miłe przyjęcie i podpowiedzi:)Szkoda tylko że tak mało opinii na temat Cupido King Power :(Liczyłam że kto¶ zna te wędzisko i mógłby szczerze napisać co¶ na jej temat...bo opinii słyszałam wiele ale nikt na ni± nie łapał a spełnia moje kryteria wagowe i wyrzutowe bynajmniej z tego co producent okre¶la 5-100 tylko nie wiem jaka jest w użytkowaniu. A mam uraz bo ostatnio kupiłam "kija" sprzedawca zachwalał i na pierwszych rybach przy rzucie złożył się na pół nerwy miałam niesamowite:( |
Rybciu każdy z nas miał tak± fazę. Je¶li mogę a na pewno sobie pozwolę ;) ;).
Nie ma uniwersalnego wędziska, ¶miało mogę powiedzieć, że przez swoje ręce przerzucilem kilkadziesi±t różnych wędzisk (pewnie jak bym wszystko skatalogował to około setki) do różnych metod połowowych (krótki epizod z muchówk± też miałem). Na chwilę obecn± posiadam około 30 wędzisk różnych . Do tego co nam zapodała¶ jednak wg; mnie najlepszy będzie jaki¶ feederek 3 składowy, z praktyki rozłożenie takiego wędziska trwa niewiele dłużej od teleskopu (pomijalne czasy, ja przy swojej metodzie składania gotowych wędzisk, szybciej rozłożę feederka niz teleskop), a je¶li chcemy zmienić zestaw czy metodę to jest obojętne dla wędziska, tylko od nas zależy i naszej organizacji miejsca przyjemno¶ci. |
|
|
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 7:28 am Temat postu: |
|
|
RYBCIA88 napisał: |
Cze¶ć
Ja miałem w ręku tę wędkę jak tylko się pokazały - chyba z 5-6 lat temu.
To co napisałem wcze¶niej podtrzymuję. Te 100g wyrzutu zawyżone.
Na mocniejszy spławik jak najbardziej polecam.
W tym wypadku uniwersałem byłby tele feeder lub tele karp.
Janusz JKarp |
|
|
RYBCIA88 Donosiciel kawy
|
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 9:31 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje bardzo koledzy za rady i opinie |
|
|
dap Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziekanów Le¶ny |
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 4:19 pm Temat postu: |
|
|
zawsze staramy się służyć pomoc± w miare naszych mozliwo¶ci _________________ [*] Kochanie zawsze będziesz w moim sercu i pamięci [*]
|
|
|
RYBCIA88 Donosiciel kawy
|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 5:39 pm Temat postu: |
|
|
No panowie mimo wszystko skusiłam się na t± wędkę i szczerze powiem że nie żałuję kosz 35 g ¶miga jak się patrzy a i z większym nie powinno być problemu , hol nie sprawia problemu wręcz przeciwnie pięknie pracuje bardzo elastyczna czuła a zarazem wytrzymała testowałam Z czystym sumieniem mogę j± polecić piękne sztuki już na ni± holowałam a to dopiero pocz±tek sezonu Pozdrawiam |
|
|
wojtek83 Czy¶ciciel gumiaków
|
Wysłany: Pon Lis 12, 2012 9:00 pm Temat postu: |
|
|
zakupiłem sobie tez ta wedke i jestem zadowolony olów 45g plus plotka 11cm i sandacz 3kg wyciagniety bardzo ładna praca wedki akcja zaciecia prawidłowa.na chwile obecna zamówiłem druga ale 360m do tego kołowrotek shimano baitrunner st6000ra zyłka 0,28piekna sprawa.pozdrawiam |
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 12, 2012 9:01 pm Temat postu: |
|
|
wojtek83 napisał: |
zakupiłem sobie tez ta wedke i jestem zadowolony olów 45g plus plotka 11cm i sandacz 3kg wyciagniety bardzo ładna praca wedki akcja zaciecia prawidłowa.na chwile obecna zamówiłem druga ale 360m do tego kołowrotek shimano baitrunner st6000ra zyłka 0,28piekna sprawa.pozdrawiam |
|
|
|
Miszkadaszkiewicz Pogawędkowy Łowca Okazów
Kraj: Polska Miejscowość: Głowno |
Wysłany: Sro Lis 28, 2012 10:24 pm Temat postu: |
|
|
A nie lepiej było wzi±ć mocnego float'a? 4,2m jak odległo¶ciówka o mocy ~60gr. c.w. fajna akcja i to wg mnie wędka uniwersalna. Nawet z karpiowaniem da sobie radę taki kijek No ale to tylko moja opinia
Ten "cudowny" kij w sumie to kiedy¶ w taaaakiej rybie pokazywali zim± w którym¶ z odcinków kilka lat temu i ogólnie bez szału Kij miał być do "wszystkiego" a jak powszechnie wiadomo, "wszystko co jest do wszystkiego jest do niczego" :P _________________ Najważniejsze żeby brały |
|
|
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2012 9:18 pm Temat postu: |
|
|
osobiscie jestem zadowolony z obydwóch sztuk cupido nie zmienie ich na nic innego,moj znajomy wyci±gn±ł suma 27kg bez problemu zadnego kolego polecam te wedki |
|
|
|