Wysłany: Nie Lut 03, 2013 7:52 am Temat postu: Bałtyk z małych łódek
W różnych miejscach PW próbowali¶my na ten temat pisać, ale ci±gle gdzie¶ to umykało. Nie wiem czy dobrze jest uciekać w rozbicie na jeszcze więcej tematów, ale nie myli się tylko ten co nic nie robi
Wracaj±c do łowienia z małych łódek na moim Bałtyku i na JJJanka Bałtyku to ja jestem w ostatniej fazie przygotowań do wypłynięcia. Z różnych powodów od chyba wrze¶nia nie wypływałem. Zmieniłem również auto na mniejsze więc musiałem do niego założyć hak i kupić przyczepkę. Wybrałem przyczepkę nie podłodziow± lecz zwykł± do 400kg. Kierowałem się i cen± i względami praktycznymi. Czasami może co¶ będzie trzeba przewieĽć to się przyda. Wczoraj wła¶nie zrobiłem prosty "bagażnik" na przyczepkę do bezpiecznego wożenia pontonu w stanie nadmuchanym. Nie wiedziałem, że jest ten dział bo zrobił bym fotki, może kto¶ skorzysta z pomysłu. Wstawię je przy najbliższej okazji. Zabrałem też do domu silnik by zrobić serwis, ale jako¶ nie mogę się do tego zabrać. Muszę to zrobić w najbliższym czasie bo strasznie mnie ci±gnie na morze.
I tu pytanie do JJJ i Zamkiego: pochwalcie się czy jest po co wypływać :?:
Byłem wczoraj wieczorem z besti± na spacerze w miejscu moich wodowań i widziałem ¶lady po brodz±cych trociarzach, ale nie wiem co w wodzie piszczy gdyż nie spotkałem nikogo z węd±.
Zamki Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Czw Lut 14, 2013 9:59 am Temat postu:
Krzychu sens pływać to jest ZAWSZE oczywi¶cie pomijaj±c ograniczenia pogodowe.
Kilka dni odwilży zaowocowało w naszej czę¶ci morza
a raczej w zatoce rybami. Teraz nieco roboty mi się narobiło ale
pod koniec miesi±ca już ostro na wodę trzeba ruszać.
Marzec to i trocie i ¶ledzie a i dorsz znacznie bliżej brzegu.
Warto Krzychu warto.
_________________ Łowię i zjadam ......
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 7:09 pm Temat postu:
Dzisiaj po długiej przerwie trochę popływałem. Choć stan morza pozwalał, to jednak mgła zniechęciła mnie do płynięcia na dorsza. Było trochę brodz±cych i pływaj±cych ale nie słyszałem by kto¶ co¶ złapał. Poćwiczyłem jednak mulipliktora. Na morzu i przy cięższych przynętach to zupełnie miła sprawa
jjjan Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Nie Lut 17, 2013 6:11 pm Temat postu:
Zapu¶ciłe¶ brodę?
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Nie Lut 17, 2013 6:55 pm Temat postu:
jjjan napisał:
Zapu¶ciłe¶ brodę?
nie... już nie
Dzisiaj byłem również. Trochę póĽno bo po nocce w pracy, na wodzie byłem po 11. Brodz±cych było dużo, pływaj±cych po wczorajszym słabym dniu trochę mniej. Wyniki zerowe. Wyszedłem do 15m, trochę podorszowałem, ale była kompletna studnia. Nie ma ryby, widać to po tym, że nie widać siatek rybaków.
Za to znowu poćwiczyłem multiplikatokiem. Coraz bardziej mi się to podoba. Wyczucie pracy przynęty duuużżżo lepsze niż na zwykłym kołowrotku.
ZIPPO Pogawędkowy twardziel
Kraj: Norwegia Miejscowość: Sola
Wysłany: Nie Lut 17, 2013 8:40 pm Temat postu:
krzysztofCz napisał:
Za to znowu poćwiczyłem multiplikatokiem. Coraz bardziej mi się to podoba. Wyczucie pracy przynęty duuużżżo lepsze niż na zwykłym kołowrotku.
Nie wygłaszaj takich herezji, nikt w to nie chce wierzyć : .
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Nie Lut 17, 2013 8:49 pm Temat postu:
ZIPPO napisał:
krzysztofCz napisał:
Nie wygłaszaj takich herezji, nikt w to nie chce wierzyć : .
A jak czuć to "puk" pilkerka o dno
Tak się zastanawiam nad kupnem trochę mniejszego c.w., tak do 30g i używaniu do spina na co dzień. My¶lałem o Konger Impact Casting Spin 1,98 m 7-28 gr... jako¶ polubiłem Kongera.
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Wto Mar 12, 2013 8:41 pm Temat postu:
No i kupiłem tego kijka... no i lubię multiplikatory
Na pocz±tku tamtego tygodnia wybrałem się na dorsza. Pogoda była idealna, morze jak stół. Niestety zero brań. Inni też mieli kichę, ci z brzegu za troćk± również. Dalej rybacy nie stawiaj± siatek w tym rejonie. Chyba Janek zwabił ryby z mojego morza na swoje . Wypróbowałem za to łowienie w kombinezonie "niezatapialnym" . Bałem się o krępowanie ruchów w czasie łowienia, ale jak się okazało niesłusznie. Do tego ¶wietna ochrona przed chłodem.
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 9:24 am Temat postu:
No i znowu mam podobn± sytuacj±. Zrobiłem wczoraj serwis silniczka, przygotowałem się na dzisiejsze wypłynięcie i... niestety trochę za bardzo dmucha. Widziałem też brodz±cych, ale byli po drugiej stronie Czerwonej więc nie wiem nic na temat wyników. Prognozy mam trochę nieprzychylne na następne dni. Nie tracę jednak nadziei...
A jak jest na JJJankowym Bałtyku :?:
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Czw Sty 16, 2014 9:12 pm Temat postu:
No i wczoraj wypłyn±łem pierwszy raz po dłuuugiej przerwie. Wiele sobie nie obiecałem, bo brak było wystawionych siatek przez rybaków, a to zły znak. Z brzegu też nikt nie próbował. Potrollowałem około 1,5 godziny. Niestety beż rezultatów. Chociaż wiatru w zasadzie wcale nie było to jednak od północy szła martwa fala o wysoko¶ci ok. 1m. I to te fale zmusiły mnie do odwrotu, ale pierwszy rejs mam za sob±. Teraz to już tylko... hej przygodo