Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zenon Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: GRUNWALD |
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 10:48 am Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Nad tym kurde trzeba zapłakać! |
a było- się ¶miać?? |
|
|
losos24 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Oława |
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 11:10 am Temat postu: |
|
|
Jaki skoczek, taki luksus. ;) |
dla takich tekstów warto tu być : _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać. |
|
|
artur Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 8:28 am Temat postu: |
|
|
Tak wracaj±c do rzeczonej fotki, dowiedziałem się więcej szczegółów. Muszę stwierdzić że się trochę wkręciłem niestety. Fotka jest sprzed roku nawet koszulki o tym mówi±. Mam pewne podejrzenia, kto kryje się pod @Roni i wrzucił fotkę.
Poniżej trochę aktualnych fotek ze strażnikami z kamiennej jak na kontrolach z klamk± paraduj±.
Za duże zdjęcia >430
jjjan
Niestety musiałem zmniejszyć rozmiar (do 480 szeroko¶ci) i niektóre s± do¶ć niewyraĽne gdzie słabo klamkę widać ale mam i pełen rozmiar. Jak widzicie wszystkie fotki to screenshoty ze strony kamiennej góry, z tego roku z kwietnia. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić " |
|
|
Lapa2212 Czy¶ciciel gumiaków
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 4:47 pm Temat postu: |
|
|
To mi przypomina specnaz
Powinni dotację z PFRONu dostać na BWPa
A ego jakie wtedy by było to strach się bać
Ostatnio zmieniony przez Lapa2212 dnia Nie Maj 26, 2013 7:08 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Lapa2212 napisał: |
To mi przypomina specnaz
Z funduszu PFRON powinni jeszcze BWPa dostać i by się czuli jak prawdziwi profesjonali¶ci przez duże ,,P,,
A ego jakie wtedy by było to strach się bać |
Najpierw wypadało by się przywitać
Ja Cię Lapa SERDECZNIE WITAM
Ps. ARTUR, Lapa zmniejszcie foty bo stronka jakby trochę się rozjeżdża. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
|
Robert Pogawędkowy twardziel
Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko O.K. "Chopy" musimy dać upust własnym rozterkom ale, "chlewa mnie Chopy nie róbta" .
Mniejsza o regulamin z którym nie jeden zagi±łby najbardziej zajadłego admina .
PodchodĽmy do spraw z namaszczeniem :.
Mówi mi "mój kolega" ¶wiata nie zmienisz w pojedynkę zastawiaj±c siaty w międzyczasie.
Jak bronić tego co pozostało : . Ludzi jak Artur czy Maciej na tuziny w gminie nie policzy.
Czym¶ straszyć trzeba a że, prostacki to ¶rodek
IiiiJaki skoczek taki luksus :
Tak mi to utkwiło Macieju że, chyba już na długo zostanie . |
|
|
Monk Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Ano wyrwie się czasem człekowi co¶ w starczym zawodzeniu. :oops:
Ale już nie będę próbował. ;) |
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 7:07 pm Temat postu: |
|
|
|
|
|
Robert Pogawędkowy twardziel
Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Ano wyrwie się czasem człekowi co¶ w starczym zawodzeniu. :oops:
Ale już nie będę próbował. ;) |
No tylko spróbuj nie próbować : . |
|
|
jjjan Pogawędkowy twardziel
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Lapa2212 napisał: |
|
Czy jaka¶ konkretna my¶l spowodowała tak bardzo ekspresyjn± wypowiedż? |
|
|
mirwar Czy¶ciciel gumiaków
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 8:25 pm Temat postu: |
|
|
okrutnicy ! :P jak zwykle 8) |
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 11:04 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
Artur ale chyba nie nosisz całej tej biżuterii ci±gle przy sobie Wędek już by¶ nie udĽwign±ł
Ja też na wyprawach lubię mieć co¶ ostrego (prócz przyprawy do grilla), czasami jest bardzo przydatne. |
Krzysiu zazwyczaj mam przy sobie: Multitoola SOG-a na pasku spodni i dużego Victorinoxa przy kluczykach auta, Czasem mał± M-kę w kieszeni, to ta któr± otwieram i proszę Kolegów o zamknięcie, której prawie nikt nie potrafi złożyć . W autku wła¶nie na wypadek pleneru, leży maczeta, stara polska ze 3X starsza ode mnie i Kukras wyknany na zamówienie, jeden jedyny taki egzemplarz w kraju. Robiony przez speca w Olecku. Reszta kozików to w szufladach, chyba że idę do lasu, na ryby, wtedy czasem dodatkowego przytroczę do paska (ostatnio bardzo lubię nisko budżetowe MORA-y, chociaż mam kilka zajefajnych SOG-ów). Mam takie noże, jak np; wz. 92 (Maciek wie o czym piszę), mój pierwszy kupiony pod pałacem 20 lat temu, który teraz tylko w gablocie ma miejsce, wypolerowany na lustro i wyostrzony jak japońska Katana. Kiedy¶ był zwykłym "robolem" dla mnie. Przyszło do¶wiadczenie i okazało się że jednak najlepiej się sprawdza w tym do czego był projektowany a w, tzw surwiwalu ma sporo wad, trafił do gabloty.
P.S. Tak popularne Ka-Bar USMC też nie koniecznie do surwiwalu się nadaj±, ale s± znacz±co lepsze od polskich wz 92 i wz 98. Ka-Bar'y też mam wiem co piszę
(...)
Nie uderzaj Przyjacielu w tony "wrzucania do jednego worka". Pewnie, że do przyjemno¶ci nie należy bycie utożsamianym z "krakowskimi metalurgami", ale jest wyj¶cie - nie p.aradować ze swoim hobby po ulicach. W swej krótkowzroczno¶ci nie dostrzegasz Przyjacielu drogi takiej ewentualno¶ci, że możesz trafić na większego kozaka od siebie, który Twoim kozikiem, zrobi kuku Tobie lub komu¶ z otoczenia. Nie masz - choć pewnie się Tobie wydaje, ze jest inaczej - do¶wiadczenia w posługiwaniu się broni±, ani nawyków z tym zwi±zanych. Ciebie rajcuje - co nie jest ujm±! - fakt, że j± masz.
(...) |
Maciek raczej nie paraduję ze swoim hobby po ulicach, wspomniane narzędzia (SOG) jakie mam, to nawet do Komorowskiego Borowiki wpuszczali mnie nie raz, przy okazji wymieniali¶my pogl±dy na temat wyższo¶ci Leathermana nad SOG-em i konkretnymi modelami.(((paradoksalnie w sylwestra niemal nie wszedłem na plac Konstytucji (co rozumiem poniek±d) z multitoolem na pasku, mój fart, byłem trzeĽwy jak ¶winia i z dziewczęciem prze¶licznym, Panom Ochroniarzom pokazałem tylko kombinerki ( a że się nie znali....), bo podejrzewam że jak bym otworzył 6cm ostrze to już by zabrali))) To jest normalno¶ć. Mimo że zawsze twierdziłem i twierdzę, "je¶li nie zdradzisz stali, to stal nie zdradzi Ciebie" to nie mam zwyczaju i nie paraduję z kozikami "po mie¶cie", te co mam to s± ukryte i niewidzoczne na ogół albo nie zwracaj±ce uwagi. Do¶wiadczenia z broni± nie mam, z Broni±, owszem tak, ale z Broni± wszyscy mamy do¶wiadczenia :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: . _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić "
Ostatnio zmieniony przez artur dnia Pon Maj 27, 2013 7:07 am, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 11:17 pm Temat postu: |
|
|
Tak wracaj±c do rzeczonej fotki, dowiedziałem się więcej szczegółów. Muszę stwierdzić że się trochę wkręciłem niestety. Fotka jest sprzed roku nawet koszulki o tym mówi±. Mam pewne podejrzenia, kto kryje się pod @Roni i wrzucił fotkę.
Poniżej trochę aktualnych fotek ze strażnikami z kamiennej jak na kontrolach z klamk± paraduj±.
Za duże zdjęcia >430
jjjan
Niestety musiałem zmniejszyć rozmiar (do 480 szeroko¶ci) i niektóre s± do¶ć niewyraĽne gdzie słabo klamkę widać ale mam i pełen rozmiar. Jak widzicie wszystkie fotki to screenshoty ze strony kamiennej góry, z tego roku z kwietnia.
Fotki postaram się poprawić i zamie¶cić, ale nie wcze¶niej niż w czwartek 30-ego Do tego czasu postaram się zweryfikować jeszcze kilka informacji i co¶ czuję że sobie po niektórych "pojeżdżę jak po łysej kobyle", ale najpierw posprawdzam co i jak i się upewnię.
Proszę nie używać koloru czerwonego do rzeczy nieistotnych
Zippo. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
|
ZIPPO Pogawędkowy twardziel
Kraj: Norwegia Miejscowość: Sola |
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 2:48 pm Temat postu: |
|
|
artur napisał: |
Fotki postaram się poprawić i zamie¶cić, ale nie wcze¶niej niż w czwartek 30-ego . Do tego czasu postaram się zweryfikować jeszcze kilka informacji i co¶ czuję że sobie po niektórych "pojeżdżę jak po łysej kobyle", ale najpierw posprawdzam co i jak i się upewnię. |
Dodasz co¶ od siebie, czy w cało¶ci zacytujesz pewnego eksperta ?
Masz pecha, że widziałem tego posta przed Twoj± edycj±, i b±dĽ pewien, że sobie nie pojeĽdzisz.
Trzeba było sprawdzić co nieco przed zabraniem głosu w dyskusji :roll: .
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 9:56 pm Temat postu: |
|
|
ZIPPO napisał: |
artur napisał: |
Fotki postaram się poprawić i zamie¶cić, ale nie wcze¶niej niż w czwartek 30-ego . Do tego czasu postaram się zweryfikować jeszcze kilka informacji i co¶ czuję że sobie po niektórych "pojeżdżę jak po łysej kobyle", ale najpierw posprawdzam co i jak i się upewnię. |
Dodasz co¶ od siebie, czy w cało¶ci zacytujesz pewnego eksperta ?
Masz pecha, że widziałem tego posta przed Twoj± edycj±, i b±dĽ pewien, że sobie nie pojeĽdzisz.
Trzeba było sprawdzić co nieco przed zabraniem głosu w dyskusji :roll: .
|
Bolek zbyt wyrywnie napisałem, nie sprawdziwszy wszystkiego "dogłębnie", więc wyedytowałem w miarę szybko żeby nie zostać pos±dzonym o konfabulację. Podejrzewam że wiem do którego fragmentu "pijesz". Je¶li się sprawdzi, to się też dostanie tyle że może oględnie napiszę, chyba że będe w tzw "animuszu" to się szczypał wtedy nie będę i "Wersalem" się nie będę przejmował, "pożywiom uwidzim".
Akurat pisz±c o "pojeżdżeniu" w ostatniej wersji miałem kogo i co innego na my¶li, zreszt± grono adminskie gdyby było czujne, samo by wyłapało sprawę ale uprzedzał nie będę, najpierw jeszcze posprawdzam. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
|
kot_bury Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Pewnie trochę zepsuję "¶ledztwo" Artura .
Wrzutka tematu przez niejakiego roniego miała na celu umożliwić zalinkowanie tematu na forum PZW przez niejakiego joziu zarejestrowanego 17.05 na forum a już 19.05 linkuj±cego w±tek z Pogawędek. Roni do 18.05 bierze udział w dyskusji, joziu linkuje j± na forum PZW i roni milknie.
Nie odkryję wielkiej tajemnicy twierdz±c, że roni i joziu s± mocno powi±zani z SSR Kamienna Góra, która co jaki¶ czas uwielbia od¶wieżać ten temat na forach wędkarskich.
Na potwierdzenie LINK |
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 5:03 am Temat postu: |
|
|
Roni - czy przypadkiem nie masz czego¶ wspólnego z SSR Kamienna Góra?:roll:
KLIK
Je¶li tak, to w gronie ludzi kulturalnych - również w necie - obowi±zuje zasada trzymania się nicka albo własnego imienia i nazwiska. Na mniejszego błazna się wtedy wychodzi...
Mały ten ¶wiat, mały. :roll: |
A wystarczyło przeczytać 24.05 i ¶ledztwo byłoby zbędne. ;)
Kocie: ale doł±czonych nicków nie podajemy. ;) |
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 6:49 am Temat postu: |
|
|
Urażone EGO Miraska wci±ż boli |
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 7:06 am Temat postu: |
|
|
Konflikt KG z JG itp. trwa już od bardzo długo, chłopcy z koła z Jeleniej udowodnili i dokopali kiedy¶ co¶ komu¶ że jest nie do końca normalny pomimo ostrego stosowania leków psychotropowych. Teraz co jest powi±zane z chłopcami z JG to beeee... trzeba tępić nawet wtedy gdy się nie ma racji, st±d te trolkonta aby przyznawać sobie rację.
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 7:40 am Temat postu: |
|
|
Roni - czy przypadkiem nie masz czego¶ wspólnego z SSR Kamienna Góra?:roll:
KLIK
Je¶li tak, to w gronie ludzi kulturalnych - również w necie - obowi±zuje zasada trzymania się nicka albo własnego imienia i nazwiska. Na mniejszego błazna się wtedy wychodzi...
Mały ten ¶wiat, mały. :roll: |
A wystarczyło przeczytać 24.05 i ¶ledztwo byłoby zbędne. ;)
Kocie: ale doł±czonych nicków nie podajemy. ;) |
faktycznie przegapiłem "KLIK", ale grypa i gor±ca Twoja z Arturem dyskusja mnie usprawiedliwia :.
p.s.
A mnie nowa ustawa wisi, bo wyj±łem siekierę z samochodu i wożę teraz piłę spalinow± :P . |
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 7:54 am Temat postu: |
|
|
Lapa - jako nowa osobowo¶ć pogawędkowa - też nie ma z nimi zapewne nic wspólnego.
Panowie - po co te zło¶liwo¶ci? Życie jest za krótkie na takie głupoty. Niechaj zwycięża tytuł XII księgi "Pana Tadeusza"! No no - bez zbędnych nadinterpretacji proszę! ;) |
|
|
Zamki Pogawędkowy twardziel
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 9:47 am Temat postu: |
|
|
Chc± swoje syfy prać ? niech sobie pralkę kupi± .....
Za dawniejszych czasów w±tki tego typu były wywalane w kosmos.
: _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
|
Darek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój |
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 11:11 am Temat postu: |
|
|
Zamki napisał: |
Chc± swoje syfy prać ? niech sobie pralkę kupi± .....
|
Nareszcie jeden rozs±dny głos w tej sprawie ... _________________ Marillion&Fish
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 11:22 am Temat postu: |
|
|
Sztuk± i wielk± warto¶ci± jest... pięknie się różnić. A należy brn±ć ku doskonało¶ci. |
|
|
krzysztofCz RZEP
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Doskonało¶ć to pojęcie względne |
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 4:49 pm Temat postu: |
|
|
Sztuk± i wielk± warto¶ci± jest... pięknie się różnić. A należy brn±ć ku doskonało¶ci. |
Jeżeli dodać do tego "Pana Tadeusza" to za te "pięknie" i "brn±ć" masz jak nic gwarantowany "Ostatni zajazd na Legionowo" imć Pana Sołtysa wraz z jego orężem : . |
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Jako stary wiarus: "Ja se ne boje, ani ne mam straha!". A Go¶ć w dom... |
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Na podsumowanie tej militarnej dyskusji znalazłem co¶ w necie:
"¦miać się z ludzi - to najlepszy sposób na to, by ich nie zabijać
czę¶ciej, niż jest to naprawdę konieczne"
i uważam, że jest to całkiem słuszna i humanitarna metoda rozwi±zywania napięć i konfliktów :
p.s.
Nie dotyczy muzułmanów, bo ci nie znaj± się na żartach . |
|
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Ot miło kumatego poczytać. |
|
|