Młody sandacz w okresie odżywiania się skorupiakami zjada ich dziennie o 20% więcej niż sam waży. Po przej¶ciu na pokarmy rybi sandacz zjada go w ilo¶ci 20% masy ciała. Kiedy osi±ga za¶ 35 cm - zaczyna zerować na leszczu i karpiu.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 468 Zalogowani 0 Wszyscy 468
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 9:11 am Temat postu: Wklejanka okoniowa, jaka ?
Jak± możecie mi polecić wklejanke na okonia do łowienia z łodzi. Jakie marki na rynku s± dobre, sprawdzone :?:.
Dziękuję za pomoc _________________ Bercik
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 6:47 am Temat postu:
Zabrze może masz jakie¶ łatwiejsze pytanie? :roll:
polecam:
Diamond Spin 240 cw do10g Firma Mikado
lub Diamond Spin 270 chyba cw 12g Firma Mikado
Lexus tego samego producenta niby też dobry, ale brakuje mu wdzięku.
Nie polecam Millenium Dragona. To pięknie wykończone kije jednak ciężkawe. Odnosi się wrażenie jakby trochę więcej niż to potrzebne ważyły. :roll: :roll:
Bardzo dobrze łowi się także na BestMaster-y shimano. To jak na moj± kieszeń trochę drogi sprzęt. Poza tym jak bierze się taki kijek do ręki pierwszy raz odnosi się wrażenie, że czego¶ mu brakuje. Koledzy na forum trochę namówili mnie do kupna. Na pocz±tku kijek wygl±dał kiepsko. Można powiedzieć, że nie pracował tylko się "majtał". Dopiero jak zaniosłem go nad wodę i rzuciłem pierwszy raz to poczułem bluesa. Teraz nie mogę się nachwalić i w ogóle się bez niego na ryby nie ruszam.
Poza tym zadaj to pytanie krzysztofCz.
zabrze Łowca Węgorza
Kraj: polska
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 8:53 am Temat postu:
Już kupiłem robinson diaflex 2.4 1-8g.Dzięki za odpowiedĽ _________________ Bercik
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 11:50 am Temat postu:
zabrze napisał:
Już kupiłem robinson diaflex 2.4 1-8g.Dzięki za odpowiedĽ
Gratuluję
Rozumiem, że napiszesz jak się sprawuje. 8)
zabrze Łowca Węgorza
Kraj: polska
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 2:55 pm Temat postu:
Mam nadzieję, że jutro będzie pierwszy test . _________________ Bercik
kamase Młodszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: ŁódĽ
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 11:05 am Temat postu:
Dobijam do tematu. Wła¶nie stałem sie posiadaczem dragona millenium 2,75 C.W.4-18g i zastanawiam się nad kołowroteczkeim do tego wędziska. Po głowie chodzi mi tylko shimano tylko pytanie jaki? Sam jestem użytkownikiem catany na innych wędziskach i nie mam zastrzeżeń. Pytanie czy np Nexave nie będzie ciut lepszy? Ktos może podzieli sie spostrzeżeniami
Pozdrawiam
s
kamase Młodszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: ŁódĽ
Wysłany: Pon Cze 24, 2013 12:47 pm Temat postu:
Dragon Millenium Perch c.w. do 18g, nie jest typowym UL jak na przykład Konger Ultra Maxx do 18g c.w. ale złego słowa nie powiem na temat wędki. Przez cały weekend poławiałem na tym kiju i pięknie walczy się z dużymi okoniami takimi powyżej 0,5kg.