"12 ręcznie wiązanych much za dolara" - tej treści ogłoszenie ukazało się w jednej z gazet ("Casper") w Woyoming, w 1961 roku. Jego autorem był Dick Cabela. Dziś Cabela's jest największą firmą wysyłkową sprzętu wędkarskiego.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 467 Zalogowani 0 Wszyscy 467
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj
Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Sro Gru 22, 2010 3:09 pm Temat postu: Pod żaglami na dorsza
Witam Wszystkich wędkarzy a wędkarzy-żeglarzy w szczególności.
Żegluję i wędkuję od zawsze teraz realizuję swoje marzenia i remontuję spory jacht z myślą o wypadach w morze na dorsza. Nie mam zacięcia samotnika i dlatego będę zabierać na te wypady innych. Planowane wodowanie wiosna 2012 w Kamieniu Pomorskim. Zależy mi na wędkarzach-żeglarzach ale nie tylko. Dla zainteresowanych gratis szkolenie żeglarskie i ewentualne opinie z rejsu do stażu morskiego. Terminy i trasy ew wypadów do uzgodnienia. Zapraszam do dyskusji. Jacht ma kambuz morski umożliwiający przygotowanie całodziennego wyżywienia, łazienkę z ubikacją i natryskiem (jak pracuje silnik jest ciepła woda), osiem stałych miejsc do spania w każdych warunkach.Więcej na temat typu jachtu TAURUS można uzyskać wpisując w przeglądarkę "jacht KARFI" - mój egz. jest 4 lata młodszy ale przeszedł podobną drogę.
ZAPRASZAM
Ostatnio zmieniony przez waldekor dnia Piš Lis 11, 2011 11:02 am, w całości zmieniany 2 razy
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin
Wysłany: Sro Gru 22, 2010 4:29 pm Temat postu:
Witaj na Pogawędkach, zacząłem w ten a nie inny sposób ponieważ Ty tego nie zrobiłeś a wypadało by : a więc jeszcze raz witam Cię na "PW".
Fajnie jest mieć taką jednostkę na dodatek na Bałtyku, takie marzenie ma na pewno niejeden z Pogawędkowiczów, gdybym miał troszkę bliżej do naszego pięknego morza to na pewno nie-omieszkał bym skorzystać z twojej propozycji.
Waldekor a może pochwalisz się jakiej wielkości jest to twoje pływadło (jacht). :?:
Ps. Życzę tyle samo powrotów co i wyjść w morze. : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
waldekor Czyściciel gumiaków
Dołšczył: Dec 22, 2010 Posty: 5
Kraj: Polska Miejscowoć: Kamień Pomorski
Wysłany: Sro Gru 22, 2010 6:58 pm Temat postu: Pod żaglami na dorsza
Witam.Jacht ma 10.70 dł 3,69 szer. jak kolega wpisze w przeglądarce "jacht KARFI" to można zobaczyć trochę fotek - jak mój egz. będzie na finiszu remontu to dołączę zdjęcia .
Pozdrawiam
mario_z napisał:
Witaj na Pogawędkach, zacząłem w ten a nie inny sposób ponieważ Ty tego nie zrobiłeś a wypadało by : a więc jeszcze raz witam Cię na "PW".
Fajnie jest mieć taką jednostkę na dodatek na Bałtyku, takie marzenie ma na pewno niejeden z Pogawędkowiczów, gdybym miał troszkę bliżej do naszego pięknego morza to na pewno nie-omieszkał bym skorzystać z twojej propozycji.
Waldekor a może pochwalisz się jakiej wielkości jest to twoje pływadło (jacht). :?:
Ps. Życzę tyle samo powrotów co i wyjść w morze. :
Kunta Ś.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów
Dołšczył: Apr 18, 2003 Posty: 523
Kraj: Polska Miejscowoć: Inowrocław
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 9:43 pm Temat postu:
Witaj
A ratownik Wopr i marynarz śródlądowy i wędkarz Ciebie interesuje .Umiem pływać na jednostakch z silnikami .
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 6:42 pm Temat postu:
Kunta napisał:
Witaj
A ratownik Wopr i marynarz śródlądowy i wędkarz Ciebie interesuje .Umiem pływać na jednostakch z silnikami .
Oczywiście fachowców nigdy za wiele
Pozdrawiam
HOUS Czyściciel gumiaków
Dołšczył: May 05, 2011 Posty: 1
Kraj: Polska
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 2:09 pm Temat postu:
Witam widze mamy wspolne zainteresowania żagle i wedkarstwo idzie to jednak doskonale polaczyc w zeszlym roku rejs swinoiscie -stavanger mam pytanie czy masz moze namiary GPS na wedkarskie miejsca (morskie) w okolicach Dziwnowa nie byłem w tym roku jeszcze w Kamieniu ale z informacji ktore posiadam to port jest rozkopany i a prace przerwane z powodu braku kasay. jesli znalazlo by sie miejsce na wspolne wedkowanie to chetnie skorzystam i chetnie podziele sie swoim skromnym doswiadzczeniem stopy wody pod kilem no i polamania kija
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 3:14 pm Temat postu: Pod żaglami na dorsza
HOUS napisał:
Witam widze mamy wspolne zainteresowania żagle i wedkarstwo idzie to jednak doskonale polaczyc w zeszlym roku rejs swinoiscie -stavanger mam pytanie czy masz moze namiary GPS na wedkarskie miejsca (morskie) w okolicach Dziwnowa nie byłem w tym roku jeszcze w Kamieniu ale z informacji ktore posiadam to port jest rozkopany i a prace przerwane z powodu braku kasay. jesli znalazlo by sie miejsce na wspolne wedkowanie to chetnie skorzystam i chetnie podziele sie swoim skromnym doswiadzczeniem stopy wody pod kilem no i polamania kija
Dziękuję za zainteresowanie - prawda że port rozkopany czy zabrakło kasy nie wiem - prowizorycznie jachty będą cumować przy elewatorze będzie dostęp do wody i prądu - co do mojego jachtu to zejdzie mi jeszcze z miesiąc do wodowanie roboty jeszcze dużo ale już z "górki" co do miejsc na dorsze to nie mam doświadczenia ale w okolicach Dziwnowa jest na mapach parę wraków czy z dorszami to sprawdzimy - echosonda na jachcie jest
Pozdrawiam i zapraszam
Wysłany: Piš Lip 26, 2013 8:30 am Temat postu:
Zapraszam na rejs na dorsza są wolne miejsca na sobotę 27 start 5 40 z Dziwnowa keja przy siedzibie wójta powrót około 24 jacht SARMATA tel 500 062 305