Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zander58 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: tychy |
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 11:07 am Temat postu: paladin |
|
|
Prosiłbym o opine na temat wędki spinningowej Konger Paladin. Cw. 7-27 dł. 270 |
|
 |

Wysłany: Sro Maj 02, 2012 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Ponieważ nie doczekałem sie na opinie innych wędkarzy, więc postanowilem kupić ta wedkę Konger Paladin Steel Arm 274cm. cw. 7-28. Jest narazie po tygodniowym te¶cie. Gramatura troszke zaniżona . ¦maiało można powiedzieć że jest od 5 do 32gr.Wszystko co pisze producent wszystkie ochy i achy to prawda. Jestem bardzo mile zaskoczony Super czuło¶ć, ¶wietnie pracuje pod duż± ryb±. Z bolkiem 78cm poradził sobie wysmienicie. Jeszcze miał zapas mocy.Przy lekutkim kołowrotku minimalnie leci do przodu ale przy tej gramaturze to nic.przy cięższym kręciole jest super.(tzn do 350gr.) |
|
 |
Miszkadaszkiewicz Pogawędkowy Łowca Okazów

Kraj: Polska Miejscowość: Głowno |
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 8:38 am Temat postu: |
|
|
Apropo serii Paladin to mam Coliber Jig 215 1-5c.w. - też nie masz uchwytu do podczepiania przynęt jak w mojej wersji? Czy moja wersja specjalnie tego nie ma celem uzyskania jak najmniejszej masy? :? _________________ Najważniejsze żeby brały |
|
 |

Wysłany: Sob Maj 05, 2012 9:10 am Temat postu: |
|
|
Ja mam uchwyt do podczepiania przynęt. Czy wędka spełniła Twoje oczekiwania? |
|
 |
Miszkadaszkiewicz Pogawędkowy Łowca Okazów

Kraj: Polska Miejscowość: Głowno |
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 9:22 am Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie kijek elegancki bardzo lekki akcja fajna bardzo głębokie ugięcie (przy szczupaczku ~50cm) na plecionce Nanofil 0.02 spokojnie sobie dała radę, czuć przynętę (mikrojig) bardzo wyraĽnie na dolniku. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego kijka Jedynym mankamentem jak dla mnie jest wła¶nie brak tego uchwytu _________________ Najważniejsze żeby brały |
|
 |
Booseib Dyrygent holu

Kraj: Polska
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Skoro w±tek jest o kijaszku Paladin więc wtr±ce swoje 3 słowa na temat kijaszka którego mam często w ręku bo łowi na niego mój przyjaciel, jego model to River Raid 2,74 2-14cw kijaszek jest bez zadzioru, bardzo czuły idealny do okoni, ale radzi sobie z dużo większymi przeciwnikami ¶wietnie, jak kto¶ my¶li czy kijek seryjny czy z pracowni, to ja osobi¶cie w tej cenie z czystym sercem poleciłym Paladina z tytanowymi przelotkami ! |
|
 |

Wysłany: Wto Sie 06, 2013 3:10 pm Temat postu: |
|
|
konger paladin po kilumiesięcznej pracy złamal sie przy gumie na główce 10gr. Serwis wydał opinie , że to moja wina . Brawo dla serwisu !!! i po wędce za 800 stów. Dokupienie tej czę¶ci u nich to 400zł +przesylka.  |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Sie 06, 2013 5:31 pm Temat postu: |
|
|
A no przykre zdarzenie jak kij za tak± kasę pęka a serwis umywa r±czki.
A na przyszło¶ć w tej cenie większo¶ć pracowni da radę uzbroić kija, który nie będzie chińszczyĽnian± słom± za grom wie ile pieniędzy .... _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Wto Sie 06, 2013 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Większo¶ć wędkarzy ( w¶ród nich i ja ) nabiera SIE NA HASŁO : Przelotki fuji tytanowe, które kosztuja ok. 500zł do tego uchwyt fuji i inne dodatki( cała wędka 800zł. ) to na blank zostaje ok. 100zł. To jak ma być to dobra wędka. M±dry polak po szkodzie. |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Sie 06, 2013 6:21 pm Temat postu: |
|
|
No nie do końca tak jest, że osprzęt jest taki jak napisali a co za tym idzie i aż tyle kosztuje ... chociaż nawet gdyby taki był to i tak nie kosztuje aż tyle ...
Marże ... niejednokrotnie ogromna pazerno¶ć importerów robi takie szalone ceny .. a póĽniej starczy, że odrzuc± ze trzy cztery reklamacje miesięcznie i
wypłata na czysto, ale mam nadzieję, że to tylko moje czcze dywagacje a sprzedawcy sa super uczciwi i faktycznie winny jeste¶ Ty ?
chociaż ten kwiatek przeczy jakiejkowliek uczciwo¶ci ....
a człowiek został winny i odrzucono mu reklamację na przeciekaj±c± skarpetę bo się odważył skleić drug± ...  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
artur Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Sie 06, 2013 8:01 pm Temat postu: |
|
|
No cóż za Kongera 8 paczek bym nie dał, jak napisał Zamki za tak± kasę już idzie uzbroić wędeczkę na całkiem przyzwoitym blanku. Co do przelotek, to za naprawdę bardzo dobre przelotki w tytanach i co tm jeszcze 500zł to wcale nie jest dużo ;), ale niewiele słabsze już potrafi± być 2X tańsze. Oddzieln± masakr± jest podej¶cie gwaranta do wędki za takie pieni±dze. Większo¶ć szanuj±cych się producentów, stuliła by pysk i zrobiła wszystko żeby klient był zadowolony. Tak mi się wydaje. Ja ostatnio kupiłem zajefajnego Fenwicka HMX używkę za 250zł gdy nowy sporo ponad 600 je¶li nie pod 800 kosztuje. Mówi±c szczerze to za 800 zł jest wybór naprawdę dobrych seryjnych wędzisk typu St. Croix, Fenwick i podobnych. Nawet CD da się znaleĽć. Bo CTS to już raczej powyżej tysiaka. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić " |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Następne posty zostały przeniesione tutaj |
|
 |

Wysłany: Pią Wrz 13, 2013 4:01 pm Temat postu: paladin |
|
|
po złożeniu odwołania Konger postaraŁ SIE I WYSŁAL NOWA CZƦà |
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 1:06 pm Temat postu: Re: paladin |
|
|
zander58 napisał: |
po złożeniu odwołania Konger postaraŁ SIE I WYSŁAL NOWA CZƦà |
I to jest dobra wiadomo¶ć, która uczy, że warto się odwołać od " wyroku pierwszej instancji". Zawsze próbuj± zwalić na użytkownika. :P _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 4:01 pm Temat postu: paladin |
|
|
Panowie szl......mnie tr..... Nowa wędka po godzinie łowienia okoni złamała się. |
|
 |

|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Znaczy wada serii wychodzi. Reklamuj i ż±daj zwrotu kasy. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W-wa |
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 9:50 pm Temat postu: Re: paladin |
|
|
zander58 napisał: |
Panowie szl......mnie tr..... Nowa wędka po godzinie łowienia okoni złamała się. |
Jak się łowi okonie jak marliny to i wędeczka piardła :
A na poważnie to masz niefart jak szlag, tak jak Sołtys pisze, wada serii i powiniene¶ awanturę im zrobić. Jaki¶ czas temu kolega z SD zabrał mnie na ryby na Narew, przy przykręcaniu kołowrotka do uchwytu Shimano Beastmastera najnowszej generacji (nówka sztuka, pierwszy raz wyjęta z pokrowca) pękł mu uchwyt razem z piank± : i wcale nie dokręcał "na chama", taki wyrób słynnej firmy. |
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W-wa |
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 9:53 pm Temat postu: |
|
|
artur napisał: |
Nawet CD da się znaleĽć. Bo CTS to już raczej powyżej tysiaka. |
CD kumam - Corpus Delicates ale CTS :?: |
|
 |

|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 10:00 pm Temat postu: |
|
|
sacha napisał: |
artur napisał: |
Nawet CD da się znaleĽć. Bo CTS to już raczej powyżej tysiaka. |
CD kumam - Corpus Delicates ale CTS :?: |
Obie nowozelandzkie firmy. CD to Composit Developments, a CTS skrótu nie rozszyfruję. Doczekali¶my się polskiego producenta blanków, robionych w Polsce. Krzysztof Zieliński z ARTFISH Rod z Krakowa zacz±ł produkować blanki wg swojego pomysłu i koncepcji. Ponoć s± bardzo obiecuj±ce.
P.S. Saszka wy¶lij mi na priv przepis na pigwówkę jak± produkujesz. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
 |
|