Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
zander58 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 29, 2004 Posty: 283
Kraj: Polska Miejscowoć: tychy |
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 11:07 am Temat postu: paladin |
|
|
Prosiłbym o opine na temat wędki spinningowej Konger Paladin. Cw. 7-27 dł. 270 |
|
 |

Wysłany: Sro Maj 02, 2012 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Ponieważ nie doczekałem sie na opinie innych wędkarzy, więc postanowilem kupić ta wedkę Konger Paladin Steel Arm 274cm. cw. 7-28. Jest narazie po tygodniowym teście. Gramatura troszke zaniżona . Śmaiało można powiedzieć że jest od 5 do 32gr.Wszystko co pisze producent wszystkie ochy i achy to prawda. Jestem bardzo mile zaskoczony Super czułość, świetnie pracuje pod dużą rybą. Z bolkiem 78cm poradził sobie wysmienicie. Jeszcze miał zapas mocy.Przy lekutkim kołowrotku minimalnie leci do przodu ale przy tej gramaturze to nic.przy cięższym kręciole jest super.(tzn do 350gr.) |
|
 |
Miszkadaszkiewicz Pogawędkowy Łowca Okazów

Dołšczył: Apr 25, 2007 Posty: 267
Kraj: Polska Miejscowoć: Głowno |
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 8:38 am Temat postu: |
|
|
Apropo serii Paladin to mam Coliber Jig 215 1-5c.w. - też nie masz uchwytu do podczepiania przynęt jak w mojej wersji? Czy moja wersja specjalnie tego nie ma celem uzyskania jak najmniejszej masy? :? _________________ Najważniejsze żeby brały |
|
 |

Wysłany: Sob Maj 05, 2012 9:10 am Temat postu: |
|
|
Ja mam uchwyt do podczepiania przynęt. Czy wędka spełniła Twoje oczekiwania? |
|
 |
Miszkadaszkiewicz Pogawędkowy Łowca Okazów

Dołšczył: Apr 25, 2007 Posty: 267
Kraj: Polska Miejscowoć: Głowno |
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 9:22 am Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie kijek elegancki bardzo lekki akcja fajna bardzo głębokie ugięcie (przy szczupaczku ~50cm) na plecionce Nanofil 0.02 spokojnie sobie dała radę, czuć przynętę (mikrojig) bardzo wyraźnie na dolniku. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego kijka Jedynym mankamentem jak dla mnie jest właśnie brak tego uchwytu _________________ Najważniejsze żeby brały |
|
 |
Booseib Dyrygent holu

Dołšczył: Mar 19, 2008 Posty: 197
Kraj: Polska
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Skoro wątek jest o kijaszku Paladin więc wtrące swoje 3 słowa na temat kijaszka którego mam często w ręku bo łowi na niego mój przyjaciel, jego model to River Raid 2,74 2-14cw kijaszek jest bez zadzioru, bardzo czuły idealny do okoni, ale radzi sobie z dużo większymi przeciwnikami świetnie, jak ktoś myśli czy kijek seryjny czy z pracowni, to ja osobiście w tej cenie z czystym sercem poleciłym Paladina z tytanowymi przelotkami ! |
|
 |

Wysłany: Wto Sie 06, 2013 3:10 pm Temat postu: |
|
|
konger paladin po kilumiesięcznej pracy złamal sie przy gumie na główce 10gr. Serwis wydał opinie , że to moja wina . Brawo dla serwisu !!! i po wędce za 800 stów. Dokupienie tej części u nich to 400zł +przesylka.  |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
|
Wysłany: Wto Sie 06, 2013 5:31 pm Temat postu: |
|
|
A no przykre zdarzenie jak kij za taką kasę pęka a serwis umywa rączki.
A na przyszłość w tej cenie większość pracowni da radę uzbroić kija, który nie będzie chińszczyźnianą słomą za grom wie ile pieniędzy .... _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Wto Sie 06, 2013 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Większość wędkarzy ( wśród nich i ja ) nabiera SIE NA HASŁO : Przelotki fuji tytanowe, które kosztuja ok. 500zł do tego uchwyt fuji i inne dodatki( cała wędka 800zł. ) to na blank zostaje ok. 100zł. To jak ma być to dobra wędka. Mądry polak po szkodzie. |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
|
Wysłany: Wto Sie 06, 2013 6:21 pm Temat postu: |
|
|
No nie do końca tak jest, że osprzęt jest taki jak napisali a co za tym idzie i aż tyle kosztuje ... chociaż nawet gdyby taki był to i tak nie kosztuje aż tyle ...
Marże ... niejednokrotnie ogromna pazerność importerów robi takie szalone ceny .. a później starczy, że odrzucą ze trzy cztery reklamacje miesięcznie i
wypłata na czysto, ale mam nadzieję, że to tylko moje czcze dywagacje a sprzedawcy sa super uczciwi i faktycznie winny jesteś Ty ?
chociaż ten kwiatek przeczy jakiejkowliek uczciwości ....
a człowiek został winny i odrzucono mu reklamację na przeciekającą skarpetę bo się odważył skleić drugą ...  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
artur Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 08, 2002 Posty: 2182
|
Wysłany: Wto Sie 06, 2013 8:01 pm Temat postu: |
|
|
No cóż za Kongera 8 paczek bym nie dał, jak napisał Zamki za taką kasę już idzie uzbroić wędeczkę na całkiem przyzwoitym blanku. Co do przelotek, to za naprawdę bardzo dobre przelotki w tytanach i co tm jeszcze 500zł to wcale nie jest dużo ;), ale niewiele słabsze już potrafią być 2X tańsze. Oddzielną masakrą jest podejście gwaranta do wędki za takie pieniądze. Większość szanujących się producentów, stuliła by pysk i zrobiła wszystko żeby klient był zadowolony. Tak mi się wydaje. Ja ostatnio kupiłem zajefajnego Fenwicka HMX używkę za 250zł gdy nowy sporo ponad 600 jeśli nie pod 800 kosztuje. Mówiąc szczerze to za 800 zł jest wybór naprawdę dobrych seryjnych wędzisk typu St. Croix, Fenwick i podobnych. Nawet CD da się znaleźć. Bo CTS to już raczej powyżej tysiaka. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić " |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
|
Wysłany: Piš Sie 09, 2013 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Następne posty zostały przeniesione tutaj |
|
 |

Wysłany: Piš Wrz 13, 2013 4:01 pm Temat postu: paladin |
|
|
po złożeniu odwołania Konger postaraŁ SIE I WYSŁAL NOWA CZĘŚĆ |
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1509
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 1:06 pm Temat postu: Re: paladin |
|
|
zander58 napisał: |
po złożeniu odwołania Konger postaraŁ SIE I WYSŁAL NOWA CZĘŚĆ |
I to jest dobra wiadomość, która uczy, że warto się odwołać od " wyroku pierwszej instancji". Zawsze próbują zwalić na użytkownika. :P _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 4:01 pm Temat postu: paladin |
|
|
Panowie szl......mnie tr..... Nowa wędka po godzinie łowienia okoni złamała się. |
|
 |

|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Znaczy wada serii wychodzi. Reklamuj i żądaj zwrotu kasy. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 30, 2002 Posty: 3612
Kraj: Polska Miejscowoć: W-wa |
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 9:50 pm Temat postu: Re: paladin |
|
|
zander58 napisał: |
Panowie szl......mnie tr..... Nowa wędka po godzinie łowienia okoni złamała się. |
Jak się łowi okonie jak marliny to i wędeczka piardła :
A na poważnie to masz niefart jak szlag, tak jak Sołtys pisze, wada serii i powinieneś awanturę im zrobić. Jakiś czas temu kolega z SD zabrał mnie na ryby na Narew, przy przykręcaniu kołowrotka do uchwytu Shimano Beastmastera najnowszej generacji (nówka sztuka, pierwszy raz wyjęta z pokrowca) pękł mu uchwyt razem z pianką : i wcale nie dokręcał "na chama", taki wyrób słynnej firmy. |
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 30, 2002 Posty: 3612
Kraj: Polska Miejscowoć: W-wa |
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 9:53 pm Temat postu: |
|
|
artur napisał: |
Nawet CD da się znaleźć. Bo CTS to już raczej powyżej tysiaka. |
CD kumam - Corpus Delicates ale CTS :?: |
|
 |

|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 10:00 pm Temat postu: |
|
|
sacha napisał: |
artur napisał: |
Nawet CD da się znaleźć. Bo CTS to już raczej powyżej tysiaka. |
CD kumam - Corpus Delicates ale CTS :?: |
Obie nowozelandzkie firmy. CD to Composit Developments, a CTS skrótu nie rozszyfruję. Doczekaliśmy się polskiego producenta blanków, robionych w Polsce. Krzysztof Zieliński z ARTFISH Rod z Krakowa zaczął produkować blanki wg swojego pomysłu i koncepcji. Ponoć są bardzo obiecujące.
P.S. Saszka wyślij mi na priv przepis na pigwówkę jaką produkujesz. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
 |
|