Samica sandacza składa od 25 do 500 tys., a jak podaj± niektóre Ľródła do 900 tys. sztuk jaj (¶rednio 200 tys./1 kg masy ciała). Na tarło wraca co roku w te same miejsca tarliskowe.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 472 Zalogowani 0 Wszyscy 472
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Sro Sie 21, 2013 8:14 am Temat postu: feeder
Witam
Zamierzam kupić feedera 3,90 m ; cw 150 - na rzekę Narew, spory uci±g.
Przyznam że chciałbym kupić dobr± wędkę, która ma posłużyć mi pare latek - za w miarę nisk± cenę,
zastanawiałem się nad Cormoran Feeder FM 150g 3,90m - dobrze trzyma się w dłoni i praca idealna ... ale cena 260 zł mnie powaliła.
Grzesiu powiadasz 260 zeta, to i tak tanio bo ten feederek w porywach dochodzi do 320 zeta, ale czy musisz posiadać "nowo¶ć" i akurat Cormorana :?:
Rozejrzyj się w ofercie kongera, maj± fajne feederki w trochę niższych pieni±żkach np: Konger MEDALIST lub Maxer ze wskazaniem na ten pierwszy, ale je¶li już chcesz nowo¶ć to może KONGER GRANDIS FEEDER :?:
Ceny tych kijków s± trochę niższe i my¶lę że nie będziesz narzekał na jako¶ć tych wędek.
Pierwsze dwa feedery które wymieniłem maj± moi znajomi, na razie nie słyszałem narzekań na ich temat. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
grzegorz_0108 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: WARSZAWA
Wysłany: Sro Sie 21, 2013 1:48 pm Temat postu:
Podaj±c Cormorana feeder fm chodziło mi jedynie o parametry i to że podobał mi się w sklepie, a nie że chcę akurat ten kijaszek,
szukam czego¶ tańszego, o parametrach 3,90 m , cw 150 g.
W 2005 kupiłek feederka cw 80 i karpiówkę Jaxona Orion w ¶miesznej cenie - i do dzi¶ mi służ± - nie narzekam.
Potrzebuję wędki feedera na rzekę z dużym uci±giem.
Ostatnio zmieniony przez grzegorz_0108 dnia Czw Sie 22, 2013 7:46 am, w cało¶ci zmieniany 1 raz
zabrze Łowca Węgorza
Kraj: polska
Wysłany: Sro Sie 21, 2013 2:53 pm Temat postu:
Od lat łowie feederami jaxona i nie powiem o nich złego słowa... Kolejne feedery pewnie też będ± tej firmy . W granicach 150-200 zł powiniene¶ znaleĽć co¶ dobrego. Jak już będziesz miał wędkę po pierwszych testach, daj znać jak się spisuje. Też powoli przymierzam się do wymiany jednego kija. _________________ Bercik
Mepsik Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Częstochowa
Wysłany: Czw Wrz 05, 2013 7:01 am Temat postu:
Może o Ci się spodoba: klik
Porz±dny cormoran z cv. do 180 gr i w naprawdę dobrej cenie. No i zobacz inne feederki w tym sklepie. Sprzedawca - bardzo kompetentny wędkarz. W razie w±tpliwo¶ci zadzwoń i pogadaj. Może Ci sprowadzi co¶ jeszcze innego.
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Czw Wrz 05, 2013 10:36 am Temat postu:
Producent nie jest obojętny. Każdy z nich stosuje trochę inn± konstrukcję i strukturę materiału, a to ma wpływ na energię któr± kij oddaje podczas rzutu, ale także na cenę. Ta energia decyduje o odległo¶ci na jak± możesz posłać przynętę. Oczywi¶cie można używać specjalnych koszyczków do dalekich rzutów takich z kulk± na końcu np. browninga. Z powodu k±ta w jakim linka ma wchodzić do wody stosuję kije długie 420 cm. Im mniej linki w wodzie tym wygodniej się łowi, lepiej zacina, bez oporu linki bardziej widoczne s± brania, mniejsze znoszenie koszyczka przez nurt – to oczywiste. Używam APPOLO Daiwy 420 cm i ciężar rzutowy 150 g. Rzuca się tym ¶wietnie. Do delikatniejszych zadań biorę King of Magic Mikado 420 i ciężar rzutowy 120g. Tym już nie osi±ga się takich odległo¶ci. Jednak często gdy ryby bior± słabo odkładam feedery i łowię na pikery Jaxona. To dobre wędziska, bardzo czułe, ale nie mogę tym rzucać daleko
grzegorz_0108 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: WARSZAWA
Wysłany: Czw Wrz 05, 2013 10:05 pm Temat postu:
A co powiecie na Robinson Tritium Feeder 390 50-150g ???
Sprzedawca zaproponował mi ten kijaszek.
Mepsik Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Częstochowa
Wysłany: Pią Wrz 06, 2013 7:11 pm Temat postu:
Całkiem przyzwoity. Ja jednak z uwagi na wszechstronno¶ć stawiam na modele z trzema tipami w komplecie. Mimo wszystko wolałbym jakiego¶ cormorana.