Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
lecek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1511
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 1:12 pm Temat postu: w sprawie zakupu nowego spina |
|
|
Skoro posty sprzętowe, pozwalam sobie przedłożyć prośbę do kolegów (tym bardziej, że sezon w pełni). Jako, że oddałem kiedyś temu swojego spina 300cm Jaxona 5-17g z powodu, że uważałem, iż jest trochę bardziej niż medium, przymierzam sie do zakupu podobnej wędki lub dłuższej, ale o klasę szybszej i może być do 15g. Może macie jakieś propozycję z praktycznego użycia. Jeśli chodzi o przedział cenowy to do 600zł
Wklejanki w drugiej kolejności :P _________________ Lecek |
|
 |
artur Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 08, 2002 Posty: 2182
Kraj: Polska
|
Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Dragon Select Guide, znam kilku Kolegów którzy mają i sobie baaaardzo chwalą jako rewelacyjne wędziska. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić " |
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Suuper propozycja. Lubie wyroby firmy Dragon Looknę na stronę i zobaczę jak sie prezentuje w sklepie. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 2:15 pm Temat postu: |
|
|
sprawdziłem na stronie Dragona. Dostępne są w długościach do 2,95 m ale za ciężkie ponad 20g
Znalazłem za to model Dragon MODERATE 3,05m 2-15g. _________________ Lecek |
|
 |
zander58 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 29, 2004 Posty: 283
Kraj: Polska Miejscowoć: tychy |
Wysłany: Sob Wrz 28, 2013 11:52 am Temat postu: w sprawie zakupu nowwego spina |
|
|
Też kupiłem dragona moderate 4-20. Po tygodniu łowienia jestem bardzo mile zaskoczony. Wedka jest szybka , bardzo czuła. Jak dla mnie bardzo uniwersalna . połowiłem nim okonki i szczupłe . Radzi sobie z każda rybą i w każdej wodzie czy to rzeka , czy to woda stojąca. Przy paprochach czujesz przynętę i na główki 15gr. tez sobie radzi znakomicie. |
|
 |

Wysłany: Sro Paż 30, 2013 7:30 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio zrobiłem eksperyment. Przystosowałem zapasową szczytówkę wędki muchowej klasy 5 modelu XP (wyjątkowy model szybkiej i wytrzymałej muchówki). Wrażenia: Łowiłem na Wiśle klenie na woblerki. Dolnik Dragona millenium. Wędka bardzo dobrze trzymała ryby i pracowała, jednak ryby były słabo zacięte i wyczucie pracy woblerków oraz brania ryb takie sobie. Jednak połowiłem. Te kilka ciepłych dni spowodowało, że klenie brały na płyciznach w środku dnia. Martwi mnie niezniknięcie jazi. Podejrzenie pada na kormorany. Może nie wyżarły jednak skutecznie przepłoszyły ryby głebiej i dalej w nurt. Chociaż te czarne sku.... łowią i na środku rzeki. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 21, 2013 11:38 am Temat postu: |
|
|
Trochę się łamałem. Powody dwa. Gwarancja na kijek dwa lata, a od zakupu leżakowałby w szafie kilka miesięcy. Gdy zacząłem za nim chodzić to mówiono, że po nowym roku będą nowe modele no i nowe (czytaj wyższe) ceny. Jednak trafiłem do sklepu gdzie przyjazny sprzedawca zadzwonił do producenta czyli Dragona. Okazało się, że ten model utrzymają. Może coś tam, udziwnią, a przy okazji cena może podskoczyć o 10%. Idąc do sedna zaproponował mi cenę o 100zł niższą, niż ogólnie dostępna, w necie jak i sklepach w tym internetowych oraz Allegro. No to wziąłem :P Kijek w drodze  _________________ Lecek |
|
 |
zander58 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 29, 2004 Posty: 283
Kraj: Polska Miejscowoć: tychy |
Wysłany: Sob Gru 21, 2013 12:18 pm Temat postu: w sprawie zakupu nowgo spina |
|
|
Ja swojego moderate sprzedałem. Nie można się do niczego przyczepić , ale jakos nie moglem się do niego przybadać. Jeden mały minus , według mnie to : trochę słabo ładuje przy lekkich przynętach. |
|
 |

Wysłany: Wto Gru 24, 2013 9:33 am Temat postu: |
|
|
To, że słabo ładuje można jakoś przeżyć, zwłaszcza gdy się nie zamierza rzucać za daleko. Dla mnie ważne, aby był czujny podczas prowadzenia przynęty i dobrze amortyzował podczas pracy przy holu. No i "zacięty" przy przycinaniu na malutkie wobki z nadgarstka. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Kijek odebrany. Nad wyraz lekki i zanosi sie na cięty. Jednak mam mały niepokój dotyczący Japan dising techologi :P przelotek, a zwłaszcza pierwszej od dołu, czyli największej. Oparto jej budowę na dwóch "ramionach". Według mnie czyni to ją bardziej narażoną na wygięcie lub złamanie. Zobaczmy. Gwarancja dwuletnia.
fotka dotyczy krótszego blanku. Mój na 3,05m _________________ Lecek
Ostatnio zmieniony przez lecek dnia Pon Sty 13, 2014 1:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6589
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin |
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 1:06 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Kijek odebrany. Nad wyraz lekki i zanosi sie na cięty. Jednak mam mały niepokój dotyczący Japan dising techologi :P przelotek, a zwłaszcza pierwszej od dołu, czyli największej. Oparto jej budowę na dwóch "ramionach". Według mnie czyni to ją bardziej narażoną na wygięcie lub złamanie. Zobaczmy. |
Jeśli będziesz uważał i dbał o swój patyczek to nic jemu jak i jego przelotce nie grozi.
Lecku fotka chyba ciut przyduża bo strona się trochę rozjechała : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
|
|
 |

Wysłany: Pon Sty 13, 2014 1:19 pm Temat postu: |
|
|
mario_z napisał: |
lecek napisał: |
Kijek odebrany. Nad wyraz lekki i zanosi sie na cięty. Jednak mam mały niepokój dotyczący Japan dising techologi :P przelotek, a zwłaszcza pierwszej od dołu, czyli największej. Oparto jej budowę na dwóch "ramionach". Według mnie czyni to ją bardziej narażoną na wygięcie lub złamanie. Zobaczmy. |
Jeśli będziesz uważał i dbał o swój patyczek to nic jemu jak i jego przelotce nie grozi.
Lecku fotka chyba ciut przyduża bo strona się trochę rozjechała : |
Skopiowałem po adresie strony. U mnie miarówka bez zastrzeżeń Ale możliwe, że się rozjeżdża. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Sro Sty 22, 2014 8:55 am Temat postu: |
|
|
Co do mocowania i budowy przelotek, to jest to po prostu taki trend
tu np. st.Croix
 _________________ Lecek |
|