Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
adalin Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 12, 2002 Posty: 1768
Kraj: Polska
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2014 9:47 pm Temat postu: pozdrowienia dla sigiego |
|
|
Jak w temacie . Ponieważ moje czoło sięga już karku, a Ty ponoć pozbyłeś się chlapacza (nie wiem, co na to miłośnicy Trabantów), tymi to słowy - zgodnie z umową - pozdrawiam Cię serdecznie, całuję w siwy lok i pieszczę kłębuszka z pępuszka. Zbieram sześciopaki... Choćby skały srały (admina proszę o niewykropkowywanie i niedawanie mi bana), będzie, jakeśmy gadali Jolę ucałuj, proszę, Jessicę pogłaszcz po głowie, i powiedz, że im wujek Adek zagra takie Highway to hell, że dziadzia Putin puści bąka z kleksem! |
|
 |
losos24 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 20, 2006 Posty: 906
Kraj: Polska Miejscowoć: Oława |
Wysłany: Sob Mar 29, 2014 10:04 pm Temat postu: |
|
|
:?:  _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać. |
|
 |
Jessi Czyściciel gumiaków

Dołšczył: Feb 09, 2009 Posty: 1
Kraj: Polska Miejscowoć: Zabrze |
Wysłany: Sob Mar 29, 2014 10:28 pm Temat postu: |
|
|
Mnie również trochę czasu tu nie było..
Pozdrawiam szczególnie Adalina ;) I wszystkich członków PW, których poznałam ;)
Mam nadzieję, że nie długo będzie jakieś spotkanie na, którym wszyscy się spotkamy. |
|
 |
sigi Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 2116
Kraj: Polska Miejscowoć: Zabrze |
Wysłany: Sob Mar 29, 2014 11:05 pm Temat postu: |
|
|
O żesz...olala.
Adq..
Kupa czasu.
Chlapacza mi brak czego jak jak widać mi nie tęskno...inni obrywają.
Czoło Twe daremnie próbuje dorównać mojej siwiżnie, latka lecą czego mi nie wstyd,
Wujka adqa oczekujemy na śląskiej ziemi, będziem go witać rydwanami:-0
Ad. k. jesteś.
Może i inni będą. _________________ Oby do jutra...... |
|
 |
Robert Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 13, 2003 Posty: 3215
Kraj: Francja Miejscowoć: Selestat |
Wysłany: Nie Mar 30, 2014 7:38 am Temat postu: |
|
|
Nie ma mnie cholera kto, uszczypnąć : .
To jest nie możliwe i to mi się śni . |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin |
Wysłany: Nie Mar 30, 2014 11:42 am Temat postu: |
|
|
Uuuulllllllalalalalalallaaaaa, kogo moje oczy widzą. 8O 8O _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
|
|
 |
krzysztofCz RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2014 2:25 pm Temat postu: |
|
|
mario_z napisał: |
Uuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllalalalalalalalalallaaaaa, kogo moje oczy widzą. 8O 8O |
Mariusz, Twoje u-zdziwienie rozjechało chyba Na forum napisali  |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002 Posty: 7676
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo |
Wysłany: Nie Mar 30, 2014 5:44 pm Temat postu: |
|
|
Aż rzuciłem swym marnym okiem z ujemnymi dioptriami na kalendarz, czy to przypadkiem nie pierwszy kwietnia. Sie masz Adi, cześć Jessi!
Jak jeszcze pojawi się Sazan, Docio, Piecia i kilku innych aparatów, to nawet moje ulubione od pewnego czasu Prestarium nie będzie w stanie ustabilizować ciśnienia! ;) |
|
 |
farti Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 19, 2003 Posty: 1983
Kraj: UK Miejscowoć: ... |
Wysłany: Nie Mar 30, 2014 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Jak jeszcze pojawi się Sazan, Docio, Piecia i kilku innych aparatów, to nawet moje ulubione od pewnego czasu Prestarium nie będzie w stanie ustabilizować ciśnienia! ;) |
Marzy Ci się klub zramolałych tetryków? : : |
|
 |

Wysłany: Nie Mar 30, 2014 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Niech się Kolega-Weteran nie śmieje - proza życia niestety. ;)
Witam i Ciebie nad wyraz gorąco.  |
|
 |

Wysłany: Nie Mar 30, 2014 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Nic tylko kółko zgredów założymy na PW . |
|
 |

Wysłany: Nie Mar 30, 2014 6:22 pm Temat postu: |
|
|
Geriatrzyk całą gębą! ;)
Ale ilu nas tak już ocenia? Tak tak - mylą sięjak diabli. Nie powiem głośno, że to jak zebranie ZBoWiD-u - 6 zębów i 100 ... zapomniałem czego. : |
|
 |

Wysłany: Nie Mar 30, 2014 6:49 pm Temat postu: |
|
|
No ! Pośmialiśmy się ...idę jaką tyzanę zaparzyć... . |
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 30, 2002 Posty: 3612
Kraj: Polska Miejscowoć: W-wa |
Wysłany: Nie Mar 30, 2014 7:50 pm Temat postu: |
|
|
Robert napisał: |
Nic tylko kółko zgredów założymy na PW . |
Tak , chyba pora. Adalin, Farti się objawili. Może to związane z Wielkanocą?
:roll: Cuda sie zdarzają : Do Sazana, Docia dodałbym Jarbasa i Czeza a pewnie też o kilku zapomniałem. |
|
 |
Gargamel Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 22, 2006 Posty: 880
Kraj: Polska Miejscowoć: Tarnów |
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 7:22 am Temat postu: |
|
|
Robercie, miło Cię już widzieć w dobrym zdrowiu. Wracaj szybko do pełni sprawności.
Wczoraj wieczorkiem przypadkowo trafiłem na program z serii "Przejadanie ziemi" na kanale Planete+. Realizatorzy filmu m.innymi omawiają wpływ rodzaju diety (wysokobiałkowa i jarska) na naszą planetę, ale nie o tym chciałem. Tu chciałbym zainteresować tematem osoby z problemami naczyniowo - sercowymi. Otóż w tym odcinku filmu opisano metody leczenia przy zastosowaniu diety opartej głównie na jarzynach i owocach, w oparciu o metodę doktora T. Colina Campbella. To jest dieta, która cofa zmiany chorobowe w organizmie. Ja wiem, że być może jest tam sporo propagandy, ale zmiana nawyków żywieniowych wyszłaby nam wszystkim na zdrowie.
Co ciekawe, w tej diecie nie ma też ryb na talerzu, więc "no kill" Panowie.
I zapomnieć o geriatrii  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 7:24 am Temat postu: |
|
|
sacha napisał: |
...a pewnie też o kilku zapomniałem. |
Prócz w/w był też facet od piwa z dalekiej krainy, który wnosił tu trochę świeżości poglądów  |
|
 |

Wysłany: Pon Mar 31, 2014 8:23 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Gargamelu .
To prawda że, odpowiednia dieta a zwłaszcza bez cholesterolu (tego złego) jest gwarantem dobrego funkcjonowania organizmu. Mój kłopot jeśliby brać pod uwagę tylko menu polegał głównie na organizacji dnia. W pracy którą wykonywałem prze szereg długich lat przyrządzanie posiłku o odpowiednich proporcjach... było zwyczajnie niemożliwe. I paradoks, zawału dostałem rok po zmianie charakteru pracy .
Jednak higiena życia to nie tylko odpowiednie odżywianie : .
Pierwsze pytanie jakie zadała mi ekipa reanimująca - " czy pali pan papierosy : .
Odpowiedziałem :roll: - no właśnie rzuciłem.
Trochę późno ale, teraz bez wyboru . |
|
 |
samara Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: May 26, 2007 Posty: 1247
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 9:54 am Temat postu: |
|
|
Nie jestem lekarzem ale przestrzegałbym przed cudownymi dietami. One może dobrze wyglądają w mediach i w ustach lansujących się różnych nawiedzonych, szczególnie tych którzy na pewno będą już wiecznie żyli. Jednak realizowane w praktyce bywają często tragiczne w skutkach. Znam przykłady kilku osób którym porobiły się na skutek braków żywieniowych w stosowanych dietach np wylewy. Bardzo odchudzonym pękają naczynia krwionośne np w oku itd. Nie będę opisywał dalej tych przypadków bo to aż głupio brzmi, jakbym wyniósł wieści z magla. Medialne poradnictwo to naprawdę bardzo niebezpieczne dla zdrowia gadanie i to nie tylko dla anorektyczek. Jak się człowiek przejmie to może sobie sam problemów narobić. Zalecałbym ostrożność i jak mówiła moja babcia bądź przy rozumie. W każdym razie lekarze leczący te dziwne schorzenia potwierdzają przypuszczenia, że ich przyczyną są zmiany w diecie. Oczywiście cholesterol to trochę inna sprawa. Jednak leczenie tego cholerstwa wymaga na pewno udziału lekarza a nie tylko dietetyka, |
|
 |
pietruch Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 08, 2004 Posty: 1317
Kraj: Polska Miejscowoć: Gdańsk |
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 1:58 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki temu tematowi zdałem sobie sprawę, że to już prawie 10 lat jak siedzę na PW... A ponad 12 jak PW istnieje w sieci. Piękny kawał czasu, ludzi którzy się przez portal przewinęli jak i skarbnica wiedzy! |
|
 |
zabrze Łowca Węgorza

Dołšczył: Apr 05, 2003 Posty: 1857
Kraj: polska
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Może każdy kto ma powyżej 10 lat na portalu, będzie miał zmienioną nazwę z pogawędkowy twardziel na tetryk a po 15 latach ramol : ;).
Tak na serio, kawał czasu i jeszcze więcej zaj..ebistych ludzi, którzy dali kawałek siebie w życie tego portalu .
To może jakiś zlot tetryków : bo na biesiadę pod namiotami w tym wieku to już chyba... : _________________ Bercik
|
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
|
Wysłany: Piš Cze 13, 2014 1:02 pm Temat postu: |
|
|
zabrze napisał: |
To może jakiś zlot tetryków : bo na biesiadę pod namiotami w tym wieku to już chyba... : |
Nie desperuj ...  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Piš Cze 13, 2014 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Zabrze - to ryzykowny zabieg. Jeszcze któremuś z zainteresowanych nie przypasuje nowe określenie, poziom wapna nie pozwoli podejść do rzeczy z odpowiednią dozą humoru i będziesz miał ramola na sumieniu! ;) |
|
 |
zabrze Łowca Węgorza

Dołšczył: Apr 05, 2003 Posty: 1857
Kraj: polska
|
Wysłany: Piš Cze 13, 2014 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Poziom wapna musi być na odpowiednim humorze ... sorki poziomie, bo inaczej osteoporoza . Ale widzę, że na ogólnym w jednym temacie poziom wapna sobie dźwigacie :  _________________ Bercik
|
|
 |

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 5:31 am Temat postu: |
|
|
Tiaaaa - jak na zebraniu zbowidowskim: 6 zębów, 100 jaj, ale moja prawda jest prawdziwsza i fruuuuu gościa! To chyba efekt "walki z metryką", bo z pewnością nie przejaw dojrzałości. A młodzież patrzy, uczy się i nie dziwi już chyba nikogo, że miejsca w autobusie nie ustąpi. ;) |
|
 |
|