Wg raportu ¦wiatowego Funduszu na Rzecz Dzikich Zwierz±t łoso¶ wygin±ł w co najmniej 300 z około 2000 dorzeczy, w których naturalnie występował. Prawie 90% populacji gatunku żyje w czterech krajach: Norwegii, Irlandii, Islandii i Szkocji. Na skraju wyginięcia jest w: Estonii, Portugalii, USA i Kanadzie. W ostatnich 30 latach połowy dzikich łososi spadły o 80%.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 466 Zalogowani 0 Wszyscy 466
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 6:04 pm Temat postu: strzalowka
witam panowie mam pytanie mam zylke 0.35 i chcialbym sie dowiedziec jaka ma zalozyc plecione zeby zrobic strzalowke?? mile widziane filmiki pokzaowe z gory thx:)) pozdrawiam
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 6:23 pm Temat postu: Re: strzalowka
lacinka88 napisał:
witam panowie mam pytanie mam zylke 0.35 i chcialbym sie dowiedziec jaka ma zalozyc plecione zeby zrobic strzalowke?? mile widziane filmiki pokzaowe z gory thx:)) pozdrawiam
Trochę zawiłe to Twoje pytanie. Strzałówka ma być z plecionki, a może z żyłki. Żyłka 0,35 to bardzo gruba żyła więc pewnie ona ma być strzałówk±. Nie lepiej do linki na strzałówkę przeznaczyć mocniejsz± linkę zamiast żyłki.
W każdym b±dĽ razie w każdym wypadku powinno się użyć węzła zderzakowego. Prosty i skuteczny :roll:
Czarnyy Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jelenia Góra
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 6:33 pm Temat postu:
Samara - Ty chyba nie karpiujesz co
Je¶li chodzi o mono do strzałówki to w przedziale 0,40-0,50mm. Do rzutów chyba jednak lepsza będzie strzałówka z pletki 35/45lb
Ale oczywi¶cie lacinka znowu nie zadał/a sobie trudu żeby poszukać tylko wkleił/a ten sam temat na kilka różnych for... _________________ www.carpholic.pl
lacinka88 Donosiciel kawy
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 7:12 pm Temat postu:
wlasnie ze siedzialem na necie i szukalem sposobow i znalazlem na strzalowke tylko hodzi mi o plecione jaka ma byc zebym na darmo nie robil zestawu a jestem na dobrej drodze
Po 11 postach juz najwyższy czas pomy¶leć o zaczynaniu zdania duż± liter±, o przecinkach i kropkach. Również o tym, że istniej± takie litery jak: ±, ę, ż, ó itp.
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 7:23 pm Temat postu:
Czarnyy napisał:
Je¶li chodzi o mono do strzałówki to w przedziale 0,40-0,50mm. Do rzutów chyba jednak lepsza będzie strzałówka z pletki 35/45lb
Ale oczywi¶cie lacinka znowu nie zadał/a sobie trudu żeby poszukać tylko wkleił/a ten sam temat na kilka różnych for...
No nie nie karpiuję. W zeszłym roku jak zaci±łem karpia to wci±gn±ł mnie razem z wózkiem do wody. W każdym razie buty miałem mokre. Całe szczę¶cie, że nie zjechałem głębiej bo bym się już nie wykaraskał. 8)
No ale teraz jak was poczytałem już rozumiem.
Czarnyy Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jelenia Góra
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 6:08 am Temat postu:
samara napisał:
Czarnyy napisał:
Ale oczywi¶cie lacinka znowu nie zadał/a sobie trudu żeby poszukać tylko wkleił/a ten sam temat na kilka różnych for...
No nie nie karpiuję. W zeszłym roku jak zaci±łem karpia to wci±gn±ł mnie razem z wózkiem do wody. W każdym razie buty miałem mokre. Całe szczę¶cie, że nie zjechałem głębiej bo bym się już nie wykaraskał. 8)
No ale teraz jak was poczytałem już rozumiem.
No to nie pozostaje Ci nic innego jak lżejsze wyregulowanie hamulców w kołowrotkach i nad wode _________________ www.carpholic.pl