Wysłany: Pon Kwi 07, 2014 8:04 pm Temat postu: Uniwersał na Wisłę - ¶rednio-lżejszy
Poszukuję kija który zapełni pewn± lukę w moim arsenale. Chodzi o wi¶lany uniwersał, który czasem by się przydał, w pewnych warunkach. Długo¶ć około 3m a cw do 25-28 gram. Akcja raczej szybka. Na oku mam konger World champion kobalt 10-28, podobny team dragon oraz Jaxon XT pro limited Edition 5-25. Możecie polecić co¶ z tego co wymieniłem lub ewentualnie co¶ innego?
Torque Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze
Wysłany: Pon Kwi 07, 2014 8:16 pm Temat postu:
Zdecydowanie XT-Pro LE... ale o większym ciężarzerze wyrzutu. Posiadam taki do 38g i idealnie spisuje się w przedziale 15-25, z większymi przynętami sobie radzi, ale łowienie nie jest już tak komfortowe. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa
superzander Hodowca rosówek
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Kwi 07, 2014 8:21 pm Temat postu:
Do lżejszego spina używam diaflexa do 22 gram. Potem s± inne kije 32, 35 gram i brakuje wła¶nie takiego po¶redniego. Do 32 gram mam własnie jaxon xt pro, stara seria z 2006 roku.
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Czw Kwi 24, 2014 8:34 pm Temat postu:
Z do¶wiadczenia odradzam zakup kija z byt dużym zakresem ciężaru wyrzutu. 5-25g zawsze lekko mnie napawa obaw±. Taka sama praca w zakresie 5g i 25g. _________________ Lecek
MUCHA23 Czy¶ciciel gumiaków
Kraj: Polska
Wysłany: Wto Lut 24, 2015 7:57 am Temat postu:
Witam koledzy. Jeżeli kolega szuka co¶ w miarę uniwersalnego, a jest to pojęcie względne według mnie, to ja z czystym sumieniem poleciłbym kijaszek Mistrall Amundson Spin. Jednak, jak dla mnie taki kijek, co to obsłuży gumke, wobka czy blaszkę powinien mieć CW w granicach 3-21. Ja Wisłę używam jako taki kijek Daiwe exceller jigger 3-18. Nie jest to wklejka, a i zapas mocy ma solidny.