Sandacz dojrzewa płciowo w wieku 2 – 3 lat. Samiec dojrzewa przeciętnie o rok wcze¶niej od samic. Tarło przypada na okres kwiecień – maj, gdy temp. wody osi±ga 12 st. C.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 473 Zalogowani 0 Wszyscy 473
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Nie Maj 18, 2014 6:53 pm Temat postu: Belony 2014
Wczoraj był północny wiatr dla wszelkiej ma¶ci surferów, których było w Rewie bez liku, ale dla nas to nie była łaskawa pogoda. Próbowali¶my łowić ale krótko bo było tak wesoło, że się nie dało Dzisiaj za to była pogoda dla wędkarzy. Prawie bezwietrznie, prawie ciepło, prawie słonecznie i zdecydowanie belonowo, tzn. tym razem ryby dopisały. Dopisała też mgła. Nad głowami mieli¶my kółko czystego nieba ze słońcem, a na wodzie dookoła widoczno¶ć około sto metrów. Udało nam się wrócić prawie do Rewy kieruj±c się słońcem. Też było wesoło
Czy Grupa Południe była na belonach?
wlodek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Plewiska
Wysłany: Nie Maj 18, 2014 7:00 pm Temat postu:
Gratuluję udanej wyprawy! Rozumiem że było po komplecie! Zazdroszczę! :-)
jjjan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Nie Maj 18, 2014 7:07 pm Temat postu:
Dzięki Włodku. Było trochę aut z Poznania z deskami. Mogłe¶ się z kim¶ zabrać
wlodek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Plewiska
Wysłany: Nie Maj 18, 2014 7:13 pm Temat postu:
Deskarze z reguły nie maj± wolnych miejsc. Ale warto o tym pamiętać! :-). Dzi¶ testowałem miedziane wyroby z sukcesem.
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 6:21 am Temat postu:
Kończy mi się urlop, wracam do cywilizacji, w niedzielę do pracy i... w końcu będę miał więcej czasu na ryby Muszę sprawdzić co tam w moim morzu słychać. Do mnie Włodek będziesz miał bliżej a i deskarze nie przeszkadzaj±
Malgi Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 12:34 pm Temat postu:
krzysztofCz napisał:
Kończy mi się urlop, wracam do cywilizacji, w niedzielę do pracy i... w końcu będę miał więcej czasu na ryby Muszę sprawdzić co tam w moim morzu słychać. Do mnie Włodek będziesz miał bliżej a i deskarze nie przeszkadzaj±
A mi niedługo się zacznie urlopik. Może jako¶ nad Twoje morze też uda nam się wyrwać, bo Oldi tylko jezioro okupuje... :roll: _________________ Wolę być niedoskonał± wersj± samej siebie, niż najlepsz± kopi± kogo¶ innego...
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 4:45 pm Temat postu:
Malgi napisał:
krzysztofCz napisał:
A mi niedługo się zacznie urlopik. Może jako¶ nad Twoje morze też uda nam się wyrwać, bo Oldi tylko jezioro okupuje... :roll:
Rysiu tylko kotów pilnuje i nawet nad jezioro nie wyjrzy
Malgi Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 10:45 pm Temat postu:
krzysztofCz napisał:
Malgi napisał:
krzysztofCz napisał:
A mi niedługo się zacznie urlopik. Może jako¶ nad Twoje morze też uda nam się wyrwać, bo Oldi tylko jezioro okupuje... :roll:
Rysiu tylko kotów pilnuje i nawet nad jezioro nie wyjrzy
Wyjrzał, wyjrzał, ale go deszcz przegonił. A koty to jego pilnuj±, żeby o nich nie zapomniał ;-) _________________ Wolę być niedoskonał± wersj± samej siebie, niż najlepsz± kopi± kogo¶ innego...