Podstawowym elementem wyposażenia łodzi wędkarskiej są:
- pasy/kamizelki ratunkowe w ilości odpowiadającej ilości ludzi na łódce;
- koła ratunkowe /z linką o średnicy 8-10 mm i długości 25 m/- łódź z napędem mechanicznym - 1
bez napędu mechanicznego - 2
- gaśnice - gdy łódź nie przekracza 10 m - gaśnica proszkowa 2 kg /1 dla silników 5-100 kW + 1 na każde następne 100 kW/
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 480 Zalogowani 0 Wszyscy 480
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj
Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
eeeee naiwny jak dziecko we mgle
gdyby tak miało być rzeczywiście ,znaczyło by że państwo upada... z powodów czysto finansowych, co udowodnił sam naczelny księgowy Najjaśniejszej wpisując do budżetu sporą kwotę , teraz mają zagwozdkę jak z tego gówna wybrnąć,minęło pól roku a do kasy wpłynęło zaledwie ćwierć z założonego planu.
Bać się trza co teraz wymyślą
Jakby co- wybory najbliższe mają wygraną w cuglach ,a nawet gdy przegrają ,to i tak wygrają ...taki kraj
Zenon Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Apr 26, 2003 Posty: 3967
Kraj: Polska Miejscowoć: GRUNWALD
Wysłany: Nie Cze 08, 2014 5:42 pm Temat postu:
i jeszcze
Prokurator w inowrocławskiej SM? kiedy?
2014-05-01 12:49:18
Jeśli kiedykolwiek otrzymałeś od inowrocławskich strażników pocztówkę z fotoradaru z quizem: Przypadek I, II, III (patrz fot. 1) i wybrałeś przypadek III czyli zapłaciłeś mandat za niewskazanie kto kierował Twoim pojazdem, to stałeś się ofiarą przestępstwa.
Strażnik, który wystawił taki mandat przekroczył swoje uprawnienia służbowe. W tym przypadku możesz zostać ukarany tylko przez sąd. Straż Miejska nawet nie może skierować Twojej sprawy do sądu, tylko musi ją przekazać do policji...takie jest prawo
Powoli ruszają w kraju śledztwa prokuratorskie i są już pierwsze akty oskarżenia, gdyż taki sposób działania był i nawet nadal jest normą w Strażach (Gminnych) Miejskich!!!
" Nowosolska prokuratura wysłała do sądu akt oskarżenia przeciwko strażnikowi gminnemu z Otynia, któremu postawiono aż 343 zarzuty. Wszystkie dotyczą bezprawnego wystawienia mandatów z fotoradaru. "
Kolenjy wygrany wyrok. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić "
Monk Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Aug 04, 2002 Posty: 7676
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo
Wysłany: Piš Cze 13, 2014 8:24 am Temat postu:
Kolejny dowód na bezczelność SM: jak podała przed chwilą tvn24, niekompetentni wlepili mandat na podstawie zdjęcia fotoradaru /nadal quiz!/. Dostał go kierowca, ... którego samochód uległ awarii za granicą i był przewożony na LAWECIE przez samochód zarejestrowany w Danii. Sprawa trafiła do sądu. Śmiać się, czy płakać?
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin
Wysłany: Piš Cze 13, 2014 9:34 am Temat postu:
Ja pitole, jajca na całego. SM takimi kwiatkami udowadnia że jest nie tylko niekompetentna, ale że pod jej czapkami niema "kropli oleju", nawt przepracowanego. : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
artur Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 08, 2002 Posty: 2182
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Cze 14, 2014 9:03 pm Temat postu:
Brońmy się przed złodziejami w mundurach i pseudo-mundurach. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Wto Cze 17, 2014 6:10 am Temat postu:
Oświadczenie do tej lawety ;) ;) ;) ;). _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Zamki Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
Wysłany: Wto Cze 17, 2014 8:39 am Temat postu:
Och a jak bardzo pan rzecznik się oburzył przy tym wszystkim ...
Niech się przejedzie po kraju i poobserwuje pracę strażników,
wtedy może zrozumie dlaczego się uogólnia zła opinia o tej formacji....
a póki co czekam na informacje o sankcjach wobec strażników
winnych tej debilnej sytuacji. : _________________ Łowię i zjadam ......
Wysłany: Wto Cze 17, 2014 12:15 pm Temat postu:
Zamki, dopóki poszkodowany w tej sytuacji nie napisze doniesienia do PG (Prokurator Generalny), które na razie jako jedyne jest skuteczne, to sankcji nie spodziewaj się. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Wto Cze 17, 2014 1:17 pm Temat postu:
artur napisał:
Zamki, dopóki poszkodowany.........
Wiesz ja myślałem, że skoro mają takie ambicje to i szczypta honoru się znajdzie ... oj ja naiwny? A może nie wiedzą co to jest ten honor? chociaż jak tacy porządni o czym wspominał rzecznik to niby powinni. : _________________ Łowię i zjadam ......
Wysłany: Wto Cze 17, 2014 1:28 pm Temat postu:
Zamki rzecznik taki porządny, tylko się nie zorientował że była mowa o Czersku. Straże biznesowo-gminno-miejskie mają przedewszystkim na celu wydojenie każdej możliwej złotówki od kogo się da mając w d..... to czy postępują zgodnie czy nie, bo gdyby postępowały zgodnie z prawem to te ewentualne złotówki szły by do kasy państwa a nie gminy.
Żeby było ciekawiej to z każdego no prawie każdego zdjęcia, )nawet gdy Policja stwierdzi organoleptycznie że to my na zdjęciu jesteśmy i to my popełniliśmy wykroczenie i nie przyjmiemy mandatu) to w Sądzie w 99% przypadków powinniśmy zostać uniewinnieni (gdy wiemy jak się bronić, czyli jak by Jasiu powiedział jakie kruczki prawne wykorzystać, tyle że to Państwo stworzyło przepisy a nie my) bo tylko 5 słownie PIĘĆ na 300, fotoradarów stacjonarnych na masztach (w tym ŻADEN należący do SM/SG) wykonuje prawidłowo zgodnie z literą prawa zdjęcia, ale to też tylko w jednym elemencie, bo w pozostałych już niekoniecznie.
Najwyżej będą się tłumaczyć jak TUTAJ. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Jak podskoczył Ciekawe o czym śnił :?: może o jak największej ilości fotek. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
Wysłany: Nie Cze 22, 2014 6:10 pm Temat postu:
Kolejny przykład bandyterki drogowej uprawianej przez tzw straż gminną czyli zbójów drogowych. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 6:58 am Temat postu:
Możesz to uznać za cenzurę, prześladowanie, czy za co tam chcesz
jjj
no cóż po kim jak po kim, ale po Tobie Jasiu się nie spodziewałem :evil: :evil: :evil: :evil: . Uznałem za co chciałem, dzięki za łaskawe przyzwolenie : : : .
Czego się nie spodziewałeś? Tego, że usunę link do strony na której chorzy ludzie piszą, że rozwiązaniem problemów w Polsce jest wieszanie ludzi? Na tym portalu jest wiele takich i innych wpisów i z tego powodu nie zaistnieje on na Pogawędkach. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 5:35 pm Temat postu:
Ciąg dalszy Afery Lawetowej oraz kolejny wyrok Sądu potwierdzający że Straż Miejsko-Gminna nie ma prawa ścigać nas z artykułu 96 par 3 robiąc to łamie prawo. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Sob Lip 12, 2014 7:22 am Temat postu:
ZDJĘCIE musi być _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Sro Lip 16, 2014 6:59 am Temat postu:
Po raz kolejny Trybunał Konstytucyjny stanął po stronie kierowców bezprawnie łupionych przez szczury śmietnikowe i krokodyli. Otwierając drogę do odzyskania pieniędzy zagarniętych BEZPRAWNYMI sposobami.
Wyrok Trybunału Konstytucyjnego. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Pon Lip 21, 2014 1:05 pm Temat postu:
Jak Policjanci byli szkoleni czyli wcale. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
dzas Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 16, 2002 Posty: 701
Kraj: Polska Miejscowoć: Grudziądz
Wysłany: Pon Lip 21, 2014 2:03 pm Temat postu:
Sotys! Czy nie szkoda Ci życia na wyszukiwanie i czytanie takich "informacji" :?: Weź lepiej na ryby pojedź... Jak "grzeję" 60 km/h na ograniczeniu do 50 i mnie zmierzą i złapią - to mandat się należy i tyle! I go płacę. Jeśli nie ja to inna osoba kierująca moim pojazdem. I trzeba to jakoś ustalić. Stąd te "quizy". Nie ma się nad czym rozwodzić. A i tak uważam, że mandaty są zbyt niskie. Jeśli sprawca zapłaciłby porządną kwotę to już nigdy takiego wykroczenia by nie popełnił. I tyle.
Monk Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Aug 04, 2002 Posty: 7676
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo
Wysłany: Pon Lip 21, 2014 2:25 pm Temat postu:
Jeśli ktoś usiłuje nałożyć na Ciebie mandat, masz prawo oczekiwać, że będzie to robił zgodnie z obowiązującym prawem. Jeśli tego nie robi, wymuszając na Tobie czyny karalne, wywierając presję z ewidentnym niestosowaniem się do wyroków SN i TK, to chyba jest coś nie tak. Niezależnie od munduru, ci spece reprezentują państwo. Niech więc państwo, podatnicy, nauczą ich szacunku do prawa i obywatela, z którego podatku są opłacani. Ot i całe zamieszanie w tej sprawie. Nie chodzi o 200-300 zł lecz o to, aby nikt nie udowadniał, że jesteś wielbłądem.
Wysłany: Wto Lip 22, 2014 7:57 am Temat postu:
Dząsik, zgadza się kara się należy, ale skąd możesz wiedzieć że Ciebie prawidłowo zmierzono?
Nagminnie źle ustawione fotoradary, które wielokrotnie potrafią zawyżyć pomiar, nagminnie źle wykonywane pomiary przez Policjantów bo ich nie nauczono a dodatkowo mają presję wyniku bo z premii awansów i innych dodatków nici.
Wiem, najlepiej to być dojną krową i pozwalać się wszystkim doić bo "się nie będę szarpał". A może właśnie trzeba się szarpać i egzekwować a przynajmniej próbować egzekwować żeby służby postępowały zgodnie z przepisami i instrukcjami i żeby kara była faktycznie uczciwie wymierzona zgodnie z przepisami, nieunikniona i adekwatna? Za tym jestem.
Ile razy miałeś (albo widziałeś) akcję(lub inni) na 2-u pasmówce (ale nie tylko) przy dużym natężeniu ruchu gdzie policjant wyłuskiwał delikwenta mówiąc że to on przekroczył prędkość a mierzył iskrą, która nigdy w żadnym przypadku tego nie pokazuje, pokazuje tylko że ktoś przekroczył i nie wiadomo kto, blisko czy daleko, zbliżał się czy oddalał czy może z boku leciał albo jechał, bo iskra to wszystko mierzy i pokazuje to co jej wygodniej czyli albo największą prędkość, albo prędkość największej powierzchni od której wiązka się odbiła.
Są już wielokrotne wyroki sądowe, które tę iskrę uznały za niezgodną z przepisami i normami, nakazały nawet wycofanie znacznej ich ilości i co? Policja dalej ich używa łamiąc prawo, ostatnio robią myk, mierzą iskrą a wpisują do protokołu lidara, (który zresztą też nie spełnia określonych norm i przepisów i są na to ekspertyzy i wyroki), to co to jest? Jawne oszustwo, za które Ty, Ja, czy każdy normalny człowiek dostałby co najmniej "zawiasy".
Każdy świadomy kierowca za taką iskrę (lidara, podobnie) powinien iść do sądu nie przyjmując mandatu i wygrywa w cuglach, podając tylko DWA artykuły z rozporządzeń jakie wydało Państwo Polskie oraz powołując się na DWA punkty z instrukcji obsługi do tych urządzeń, instrukcji których zresztą Policjanci nie znają, co też wielokrotnie zostało udowodnione, (NIK, Sądy Powszechne).
Przepraszam, czy mam(y) być ganieni i tępieni za to że korzystam(y) ze swoich podstawowych praw bo je znam(y)?
To może od razu wróćmy do stalinizmu, gdzie panowała zasada "oskarżony tzn, winien", ew. "człowieka mamy, paragraf się znajdzie".
W Polsce to panuje ale jeszcze w nieco zamaskowanej formie.
Jak ktoś chce być dojną krową proszę bardzo, ja dojną krową i frajerem nie będę. Znam przepisy mnie obowiązujące i korzystam ze swoich praw. Zresztą za kierowcami i nie tylko, już wielokrotnie stanął TK, SN a instytucje państwowe i służby dalej łamią prawo, mając w dupie bezpieczeństwo i widząc tylko kasę jaką mogą zarobić.
Tak nawiasem Jareczku, przykład przekroczenia o 10km/h podałeś całkowicie chybiony, bo musisz przekroczyć o co najmniej 11km/h, natomiast praktyka pokazuje (co udowodnił NIK w swojej kontroli) że realnie trzeba przekroczyć co najmniej o 20km/h-30km/h żeby GITD zareagowało w ogóle.
Acha, GITD nie ma zapisane w swoich uprawnieniach że może ścigać z art. 96 par. 3, czyli niewskazanie sprawcy, robiąc to dany inspektor popełnia przestępstwo z art. 231 kk i 235 kk, (czyli przestępstwo urzędnicze mające na celu wymuszenie niekorzystnego zadysponowania mieniem), abstrahując już od innych kwiatków, do których odniósł się Trybunał Konstytucyjny. W trakcie kontroli wyszło że (w skrócie chodzi o kasę), mniej mandatów, bo tyle dają radę obrobić ale "droższych" i planowany wpływ do budżetu się zgadza. A więc gdzie tu "bezpieczeństwo"? którym tak wszyscy szermują? wolne żarty.
P.S. Ja jeśli jestem "złapany" zdarza się, święty nie jestem, zazwyczaj wiem ile jechałem i jeśli "pomiary" się zgadzają, to biorę na klatę, wykazuję skruchę i nie jęczę że dostałem mandat "bo tylko o 11 (czy o ile tam wykazało) przekroczyłem i mogli puścić", ale jeśli wiem a powiedzmy szczerze niemal zawsze wiemy ile jedziemy i pomiar pokazuje całkiem coś innego niż stan faktyczny to nie odpuszczam, nie jestem "dojna krowa" dla budżetu. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Dokładna analiza raportów NIK i udostępnionych nam zestawień gminnych prowadzi do wniosków, że mandaty dostają najczęściej ludzie którzy nie dokonali wykroczenia. Trudne w to uwierzyć ale to prawda. 50% to właściciele pojazdów którzy nie jechali, pozostałe 25% to tzw pułapki na kierowców mierzone z miejscu jeszcze bez ograniczenia (kąt i zasięg fotoradaru pozwala na zbieranie nawet z 800 metrów), albo przez urządzenie ustawione niezgodnie z instrukcją. 15% to kierowcy z przekroczeniem max 15%, lub osoby które wjechały na skrzyżowane prawidłowo ale nie zdażyły z niego zjechać. Tylko jakieś 5-10% to ewidentni piraci. Za to 99% wszystkich grzywien zostało nałozone przez organ niezgodnie z obowiązującym prawem albo w wyniku działań przestepczych. Jeśli więc tak bezwzględnie ściga się obywateli za wykroczenia, których nie popełnili to dlaczego nie ściga się funkcjonariuszy nawet za przestępstwa umyślne które popełnili i są na to dowody w dokumentach?
To by wystarczyło aby problem zniknął.
_________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Pon Sie 04, 2014 7:38 am Temat postu:
Przeczytałem i zastanawiam się dlaczego jeszcze nie ma
informacji w stylu
" ... prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie nadużyć
straży miejskich przy posługiwaniu się fotoradarami" ....
Zastanawiam sie od dawna dlaczego ta farmacja wogóle dostała
w swoje łapy fotoradary. Zastanawiam się do czego została powołana
straż miejska .... _________________ Łowię i zjadam ......
Wysłany: Pon Sie 04, 2014 10:22 am Temat postu:
Zamki napisał:
Przeczytałem i zastanawiam się dlaczego jeszcze nie ma
informacji w stylu
straży miejskich przy posługiwaniu się fotoradarami" ....
Zastanawiam sie od dawna dlaczego ta farmacja wogóle dostała
w swoje łapy fotoradary. Zastanawiam się do czego została powołana
straż miejska ....
Zbyszek, główne śledztwo w sprawie iskier i lidarów (nieprawidłowości w zatwierdzeniu typu, testów, pomiarów oraz zakupów) generalnie zamiecione pod dywan czeka na przedawnienie.
Informacje co do strażników powoli się przebijają, na mój stan wiedzy skazanych jest kilkadziesiąt osób za wystawianie quizów jako bezprawne z art 231 KK i 235 KK, przeciwko kilkuset toczą śledztwa, najnowsze wszczęte zostało przeciwko komendantowi i strażnikowi SM z Legionowa. Generalnie, każde wszczęte śledztwo kończy się prawomocnym wyrokiem na strażniku.
Na śląsku (nie pamiętam jaka to miejscowość) stoi karmnik dla sępów postawiony z pogwałceniem wszelkich zasad technicznych i innych, wszyscy wiedzą i stwierdzili że postawiony został nieprawidłowo, że źle mierzy prędkość zawyżając nawet podwójnie pomiar, zgłoszono sprawę do prokuratora, ten pchnął dalej a sąd umorzył bo znikoma szkodliwość społeczna czynu.
Paradoks tej formacji polega na tym że są zmuszani przez wójtów/burmistrzów/prezydentów do efektywności finansowej i zarabiania bez względu na wszystko jeśli nie będą tego robić wylecą z roboty, jeśli będą w perspektywie też wylecą bo zarobią wyrok. Tylko mała świadomość społeczna daje im nadzieję że będzie to później lub wcale niż wykop przez wójta. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Wto Sie 12, 2014 1:26 pm Temat postu:
Dla Zamkera a propo
Zamki napisał:
straży miejskich przy posługiwaniu się fotoradarami" .... .
to jedne z wielu spraw w Polsce. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Piš Sie 22, 2014 12:26 pm Temat postu:
Zaczyna mi wracać wiara w lżejsze jutro.
Ja do dzisiaj nie potrafię sobie uzmysłowić dlaczego zwierzchnicy
tych ludzi pozwalali im na to? Myślę, że w dobrym tonie a nawet dla
dobra nas obywateli było by aby tę formację jak najszybciej
rozwiązać albo przypomnieć jej funkcjonariuszom do jakich zadań
zostali powołani i zacząć to egzekwować. Za chwilę zacznie się nowy rok szkolny. Wiele szkół ma bardzo niebezpieczne podejścia do swoich
budynków ciekawy jestem gdzie się pojawią "radarowcy" i przypilnują
aby dzieciom się nic nie stało. Cisną mi sie na usta słowa ogólnie
uznane za obraźliwe a i tak uważam, że nie oddają tego jak źle ludzie
myślą o strażach ... . Osobiście jeszcze nigdy nie dałem po sobie
przejechać się żadnemu z szachownicą w miejscu mózgu i nie sądzę
aby to kiedykolwiek nastąpiło. _________________ Łowię i zjadam ......
ziomek Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 25, 2006 Posty: 1546
Kraj: Polska Miejscowoć: Tam gdzie Odra i Bóbr
Wysłany: Piš Sie 22, 2014 3:46 pm Temat postu:
Tak ciut obok tematu. Takie rzeczy w moim miasteczku : :
Fotoradar zniknął na początku lipca. Siał postrach wśród kierowców, stojąc najczęściej na wylotówkach, przed tablicą "teren zabudowany", czyli tam gdzie noga sama na pedale gazu się już układa lub hamulec dopiero muska :
Za to, od tygodnia mamy już nowy fotoradar! Stoi gdzieś niemal bez przerwy! Podejrzewam, że musi zarobić na poprzednika : _________________ "Człowiek będzie zdobywał coraz więcej i więcej, aż przyjdzie dzień, kiedy świat rzeknie: "Nie mam już nic więcej do ofiarowania" "
Wysłany: Czw Wrz 25, 2014 7:00 am Temat postu:
Sąd w Siemianowicach wydał WYROK że iskry są nielegalne i nie potrafią prawidłowo zmierzyć prędkości pojazdu. Jest to kolejny wyrok w sprawie iskier (były przynajmniej dwa na mazowszu) w tej sprawie. Sąd w Żurominie zdaje się nawet nakazał wycofanie iskier z użytku ale Policja olała sprawę. Jak znajdę (bo gdzieś w czeluściach komputera powinienem mieć) to wrzucę. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Czw Paż 30, 2014 2:13 pm Temat postu:
Zbliża się do końca sprawa przeciwko strażnikom miejskim w Białymstoku.. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Piš Paż 31, 2014 8:19 am Temat postu:
Kolejne śledztwo przeciwko tzw szeryfom tym razem Poznań. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Pon Lis 03, 2014 10:25 am Temat postu:
Tutaj przykład jak wygrać w sądzie z laserówką. Proszę bardzo dokładnie przeczytać uzasadnienie . _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 8:18 am Temat postu:
A Tutaj oprócz wyżej wymienionego wyroku również opis spraw i błędów jakie wykryli Brytyjczycy. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Czw Lis 06, 2014 8:06 am Temat postu:
artur napisał:
Zbliża się do końca sprawa przeciwko strażnikom miejskim w Białymstoku..
Zmieniony numer sprawy w prokuraturze dotyczący zarzutów przestępstw popełnionych przez GUM:
Sygnatura: VI Ds. 16/14.
Prowadzona przez: Prokuratura Okręgowa w Warszawie
Wydział VI ds. Przestępczości Gospodarczej.
Przypominam - jest to sprawa prowadzona na podstawie zawiadomień przez trzech oryginalnych rebeliantów. Sprawa jest przerzucana z prokuratury do prokuratury i ciągnie się już ponad półtora roku. Chodzi o to że wszystko wskazuje na to że całość dokumentów legalizacyjnych dla radarów ISKRA była wystawiona bezprawnie i zrobiono to dość świadomie. Oczywiście - ostateczne słowo należy do sądu. Ja lubię amerykańskie podejście do sprawy gdzie nie nazywa się nikogo winnym do kiedy nie wypowie się w tym temacie sąd.
Ale, w międzyczasie można i należy powoływać się na sprawę jako powód dla którego świadectwa legalizacyjne przedstawiane w sądach powinny być uznawane za wątpliwe do dnia zakończenia śledztwa.
Skoro wiele osób powołuje się na sprawę, warto mieć aktualną sygnaturę.
O raporcie NIK na temat naszej Policji _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
jufu Starszy podbierakowy
Dołšczył: Jan 02, 2006 Posty: 110
Kraj: Polska Miejscowoć: Wrocław
Wysłany: Czw Gru 18, 2014 3:10 pm Temat postu:
Tu też wyrok sądu,tylko nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać,,,,,,,ze śmiechu
Klik
Wysłany: Czw Gru 18, 2014 5:07 pm Temat postu:
jufu napisał:
Tu też wyrok sądu,tylko nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać,,,,,,,ze śmiechu
Klik
W tvn turbo kamera był program jak to krokodyle próbowali udowodnić że seicento z przyczepą jechało 188km/h na fejsie jest. Ciekawie niedorzecznik krokodyli się tłumaczy. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
O kwiatkach takich jak jazda Skody Octavii 1,6 z prędkością 288km/h i oskarżenie kierowcy o przekroczenie prędkości zapewne słyszeliście.
Podwójne standardy Dokładnie na tej samej podstawie należy się bronić w sądzie, vide głośna sprawa hołka, któremu próbują przyklepać ponad 200 na godzinę. Nagranie z cywilnego radiowozu to dowód na popełnienie wykroczenia tudzież przestępstwa popełnionego przez policjanta, możemy i mamy pełne prawo żądać żeby kolega na fotelu pasażera zatrzymał prawo jazdy kierującemu policjantowi. Tak został przepis skonstruowany że nie ma wyjątków. Nawet jeśli jedzie jako pojazd uprzywilejowany czyli na sygnałach świetlnych i dźwiękowych to jest to sytuacja dwuznaczna w obecnych przepisach.
Nowe prawo :-(. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Nie Lip 26, 2015 1:48 pm Temat postu:
U 3j strażnicy to kozacy, nawet rowerzystom nie przepuszczają. Na szczęście od 1-ego stycznia wszelkie tzw straże tracą możliwości łupienia. Ciekawe ile z nich się uchowa, gdy stracą możliwość zarabiania na bandyterce drogowej. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
jjjan Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
Wysłany: Nie Lip 26, 2015 3:10 pm Temat postu:
Odgrzewany kotlet Arturze.
Tak jak nie jestem zwolennikiem straży miejskich, tak staram się na ile umiem uczciwie oceniać to co robią. A w tym przypadku robią to za co im płacą.
Koleś pędzący 46km/h osiedlową ulicą, dla Ciebie może nie stanowi problemu ale dla mnie tak. Dla mnie staje się potencjalnym sprawcą wypadku czyli choroby , kalectwa lub najgorszego- śmierci. W razie takiego przypadku, również z Twoich pieniędzy będzie opłacane leczenie, rehabilitacje, wypłacane renty. Dramat? Przesadzam? Pewnie tak bo nic się nie stało, nikogo nie rozjechał i nadal zostało mu dziewięć żyć.. Ten pod Gryfinem na barce też mówił, że nic się nie stało.
W K-nie są zbierane podpisy za zlikwidowaniem straży miejskiej
pietruch Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 08, 2004 Posty: 1317
Kraj: Polska Miejscowoć: Gdańsk
Wysłany: Pon Lip 27, 2015 10:18 am Temat postu:
@Jjjanku, dość często mam przyjemność jeździć samochodem na trasie Gdańsk - Chojnice i "czarnym punktem parzenia melisy" jest właśnie Kościerzyna .
W ostatnią niedzielę ustanowiłem nawet swój personal best - przejechanie przez Kościerzynę zajęło mi 40minut. Są takie korki, że i jeździć szybko się nie da, a co za tym idzie straż miejska nikomu niepotrzebna :.
Wysłany: Pon Lip 27, 2015 1:05 pm Temat postu:
Jasiu założymy się że miasto samo zlikwiduje zbójów miejskich, gdy skończą się im możliwości zarabiania? Ja jestem gotów się o to założyć że po roku od wejścia nowych przepisów, będzie wniosek od burmistrza, prezydenta, (czy kto tam Kościerzyną rządzi) o likwidację sm ponieważ generują koszta i nie są efektywni, lub podobna argumentacja. Przepis wchodzi w życie w dniu 01-01-2016r. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
jjjan Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
Wysłany: Pon Lip 27, 2015 5:27 pm Temat postu:
artur napisał:
ponieważ generują koszta i nie są efektywni
Nie sposób się nie zgodzić, ale przede wszystkim rozwiązałbym sm za wielokrotne i uporczywe działania niezgodne z prawem.
pietruch napisał:
W ostatnią niedzielę ustanowiłem nawet swój personal best - przejechanie przez Kościerzynę zajęło mi 40minut. Są takie korki, że i jeździć szybko się nie da, a co za tym idzie straż miejska nikomu niepotrzebna :.
40 minut powiadasz. To dobry wynik Droga krajowa jest jakby trochę eksterytorialna i sm nie ma tam nic do szukania.
W tym roku miała rozpocząć się budowa obwodnicy ale niestety się nie zacznie. Mimo tego jestem dobrej myśli, po wyborach wybudują nam tyle obwodnic, ile tylko będziemy chcieli
darogryf Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Aug 10, 2003 Posty: 1008
Kraj: Polska Miejscowoć: Gryfino
Wysłany: Pon Lip 27, 2015 11:05 pm Temat postu:
Artur wiele da sobie radę. Tylko nieliczne padną. Jest kolejną broń na kierowców. Zajmą się każdym krzywo zaparkowanym samochodem. Z tego tak samo dobrze można żniwa zbierać. Miejsc do parkowania mało a kierowców dużo więcej.
A u mnie nigdy nie zajmowali się radami i żyją. A z ostatniej Gryfinady pamiętasz ile mogli zebrać na jeden raz. Wystarczyło ustawić się i co parę minut 500. _________________ Wczoraj staliśmy nad przepaścią, dzisiaj zrobiliśmy krok do przodu.
Darek, Jasiu tu macie kolejny przykład na nielegalność działania sm i są na to wyrok z SN włącznie. Trzeba tylko znać swoje prawa i przepisy i za każdym razem słać zawiadomienie do PG. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
darogryf Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Aug 10, 2003 Posty: 1008
Kraj: Polska Miejscowoć: Gryfino
Wysłany: Piš Lip 31, 2015 2:11 pm Temat postu:
Artur i jak się z tobą nie zgodzić. Już niedługo SM nie będzie focić. Znajdą się tacy co bedą działać przeciwko nim dalej i być może przestaną posiadać uprawnienia do mandatów za parkowanie. A oni znajdą następny spsób na zarobek i znów będzie akcja i reakcja itd. itd. ... _________________ Wczoraj staliśmy nad przepaścią, dzisiaj zrobiliśmy krok do przodu.
Wysłany: Sro Sie 05, 2015 1:37 pm Temat postu:
Biały Bór ujawnia prawdę o fotoradarach. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
pietruch Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 08, 2004 Posty: 1317
Kraj: Polska Miejscowoć: Gdańsk
Wysłany: Czw Sie 06, 2015 1:12 pm Temat postu:
Około dwóch lat temu dostałem stamtąd pocztówkę ze swoją podobizną.
Mają tam fotoradar zamontowany w środku wsi z ograniczeniem do 40 km/h.
Jak się później dowiedziałem jeden z najbardziej znanych fotoradarów na samochodowej mapie Polski.
Wydaje mi się jednak, że to nie fotoradary są problemem, a w dalszym ciągu Polska mentalność na drogach.
Wpychanie się na siłę, wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, jazda na mocno pomarańczowym świetle, nieumiejętne ustawianie się na skrzyżowaniu.
Temat godny co najmniej rozprawy doktorskiej...
Wysłany: Pon Lis 23, 2015 8:46 am Temat postu:
W kwestii zabierania prawa jazdy niezgodnie z prawem, tzn gdy nie przyjmujemy mandatu i skierowana sprawa do sądu (moim zdaniem zawsze tak powinno się zrobić) idzie powiew normalności Orzeczenie SKO tak powinno wyglądać każde jedno. Warto przeczytać zwłaszcza uzasadnienie podkreślone na czerwono. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.